NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > PARANAUKA

PIRAMIDE IZBOSNE

<< < (2/11) > >>

Boban:
ti znaš da ja tragam za takvim programima dok ih ne nađem, a onda me nijedan drugi ne zanima.
Duboko verujem da sve može biti jednostavno i da ovi što nas smaraju i teraju da klikćemo i biramo u stvari žive od našeg pogrešnog klika.

zakk:
E, sad kad sam odgledao ovo, mogu da kažem da nisam ništa pametniji nego ranije. Uspeli su da naprave emisiju a da nemaju ni sekund svog snimka sa terena, već je izgleda sve materijal koji im je Semir Osmanagić doneo. I to izgleda zabavno.

Jel beše Lakobrija išao tamo, da vidi? Baš ću da ga priupitam...

Ghoul:
BOSANSKE PIRAMIDE NA KANALU NACIONALNE GEOGRAFIJE

Najgledaniji svjetski televizijski program u oblasti popularne nauke, "Nacionalna geografija" (National Geographic Channel") upravo prikazuje dokumentarni film snimljen na prostorima bivše Jugoslavije: iz Kosova, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Direktor serijala "Nemojte reći mojoj majci" (Don't Tell My Mother") Diego Bunuel, nakon epizoda o Pakistanu, Afganistanu, Venezueli, Iraku i drugim zemljama, ovaj put je snimao na Balkanu. U prvom planu su ratne strahote i podijeljenost koje su izazvale na Kosovu, Beogradu, Srebrenici i Mostaru. Međutim, kao priča koja otvara nadu za bolju budućnost, pojavljuje se petnaestominutna storija o otkriću bosanskih piramida i arheološkom turizmu u središtu BiH.

Izvod iz priče o bosanskim piramidama:

Don't Tell My Mother I'm In The Balkans Mobisode 4
by Diego Bunuel

Selected scenes from the show Don't Tell My Mother I'm In The Balkans.

http://natgeoadventure.tv//Post.aspx?Id=21188

Boban:
Svako drugo brdo u Bosni manje-više liči na piramidu...

Ghoul:


DOGMA O PIRAMIDAMA SE RUŠI - SEMIR OSMANAGIĆ U ZAGREBU
U Zagreb dolazi autor i istraživač Semir Osmanagić da održi predavanje u okviru „2. Eko-Festivala Zagreb!".
 Agilni istraživač piramida prezentirat će ekskluzivne fotografije piramida s putovanja na Mauricijus i Kanare te u Honduras, Peru, Meksiko, Boliviju, Egipat, Kinu i druge zemlje. Na kakve je reakcije vladinih institucija Osmanagić naišao po objavljivanju izvještaja na Mauricijusu, Tenerifama i u Kini?
 Kako je otpočeo medijski bojkot projekta istraživanja bosanskih piramida diktiran iz New Yorka i Associated Pressa?
 Zašto su se najprominentniji svjetski egiptolog dr. Zahi Hawass, predsjednik Asocijacije europskih arheologa dr. Anthony Harding i vodeći bh. arheolog dr. Enver Imamović udružili u zaustavljanju projekta istraživanja piramida u BiH?
 Semir Osmanagić prisutne će upoznati s iznenađujućim rezultatima radiokarbonskih analiza uzoraka iz prahistorijskog podzemnog kompleksa tunelskih prolaza i prostorija ispod Bosanske doline piramida. Šta je vodeći svjetski stručnjak za materijale kojim su se gradile piramide dr. Joseph Davidovits iz Francuske poručio Osmanagiću nakon što je testirao uzorke kamenih blokova s Bosanske piramide Sunca i tumulusa iz Vratnice?
 Osmanagić je jedini stručnjak sa Balkana o kome konstantno pišu svjetski mediji: udarna vijest CNN-a (2006), tridesetominutni dokumentarac na najgledanijoj američkoj TV stanici ABC (2007), glavna vijest na britanskom BBC-u (2008), dvadesetominutni dokumentarni film na najgledanijem svjetskom znanstveno-popularnom kanalu National Geographic Channelu (2009). Jedini je predavač sa ovih prostora koji je održao predavanje u čuvenoj Aleksandrijskoj biblioteci. Zbog otkrića piramida u BiH,  Osmanagić (www.semirosmanagic.com) je primljen u članstvo Ruske akademije prirodnih znanosti i ugledno Aleksandrijsko društvo arheologa.
 Predavanje će biti održano u subotu, 12.09. 2009. u 20 sati u dvorani „Jedinstvo" (Klub „Močvara"), Ulica Trnjanski nasip b.b., Zagreb. Za dvosatno putovanje u doba graditelja piramida i magiju arheologije organizator ne naplaćuje ulaz.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version