NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > PARANAUKA
Tesla
Cornelius:
Kada sam ja iz Francuske stigao u Ameriku, bio saml zacudjen u kojoj meri razgovori o seksu i novcu nemaju isto drustveno vrednovanje. U Francuskoj, prilicno lako i bez nekog blama, sa skoro nepoznatim ljudima moze da se prica o seksu. Medjutim, tematika loive, koliko ko zaradjuje i sta poseduje, prosto je tabu tema. Smatra se za nevaspitanje poceti razgovor o tome. U Americi sam video da o seksu ne treba razgovarati sa ljudima, ali da se o parama prica vec prilikom upoznavanja. Dobar dan, ja se zovem Dzon Smit i radim za kompaniju AT&W. Godisnje zaradjujem 60 K$ i imam kucu koju jos uvek nisam otplatio, dva automobila i sin mi studira na univerzitetu TUCLA gde je skolarina 15 K$ godisnje.
Naravno, kako mene bas zabole koliko on zaradjuje i na sta trosi, a nisam imao nameru da mu pricam koliko ja zaradjujem i gde bacam svoje pare, izgledao sam relativno divalj tom narodu. Pitao sam moje prijatelje za kog vraga mi nepoznati ljudi pricaju o njihovim parama. Odgovorili su mi da je to deo rituala upoznavanja i saznavanja u kojoj si socijalnoj klasi. Kako je uobicajeno da se duzis sa svojom socijalnom klasom, na ovaj nacin se stvari ubrzavaju, te se vidi ko sa kim moze da se druzi i da caska.
Afiniteti i inteligencija nisu bitni. Vazno je da volimo pare i da smo dovoljno inteligentni da ih pravimo. Ostalo nema znacaj.
Lord Kufer:
Tesli najviše zameraju što je razgovarao s vanzemaljcima i još uvek mu to nisu oprostili.
Alexdelarge:
spasoje vlajic uskoro objavljuje knjigu: razmisljajte kao nikola tesla (podnaslov: psihologija uspeha). xrofl
asja:
teslu danas sve, svasta i svako prisvaja i svojata - eto i crnogorci! ovde u nort americi, postoje cak i sekte, ciji je on guru i to, vanzemaljskog porekla. komuniciraju sa njim na seansama, kace signale koje im on salje kroz meditaciju! pa nije valjda da su pocele da se objavljuju i self help knjige na njegov racun? mogao bi i neki golubar da naskraba prirucnik: teslin gulubiji recnik! bilo bi to veoma profitabilno.
sta bi mu se moglo vise zameriti - to sto se za zivota, sit ispricao s vanzemaljvima, sto je eventualno bio jedan od njih, ili to sto je doprineo nauci preko dozvoljene mere?
asja:
pazi, ovamo -tesla rep ili hip hop?
NIKOLA TESLA "you're a Man out of Time"
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version