NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > PARANAUKA
I Srbija ima piramidu - Rtanj?!
Ghoul:
ja se dvoumim da li me je više oduševilo ovo: "Postoje svedoci da je jedan pastir bacio svoju frulu u tu rupu, a onda su je pronašli na drugom, nižem delu planine, gde je izašla," ili to što je "pojavljivanje letećih kugli skoro svakodnevno" (u kom slučaju ne znam šta je problem da se to uslika i prouči - fuck, čak ni kiša ne pada 'skoro svakodnevno')!
Eriops:
Ako to moze pripomoci razvoju turizma, ili drugom obliku zgrtanja malih zelenih...
novcanica.. ima da bude piramida :idea:.
Svasta se prica za Rtanj- blago, piramide, vanzemaljci, itd.
Planina je zaista impresivna, definitivno cu je posetiti.
Eriops:
Evo nase piramide..
Cornelius:
U mom bivšem komšiluku, na Bulbuderu, postoji Rtanjska ulica. U svoje vreme, u njoh su živeli sve Romi, da ne kažem Egipćani. Mislim, ima logike to sa planinom Rtanj, piramidama, faraonima i Egiptom.
Dry-Na-Nord:
Znam čoveka i mogu da verujem da je sve ovo izjavio jedino da je bio mrtav pijan.
Tja, cela istočna Srbija je od krečnjaka tako da je i Rtanj pun rupa i tunela. Kilo spelologa se spuštalo u tu rupu koja se nalazi par desetina metara od vrha (možda o tome više zna kolega forumaš Marduk).
Ne znam za frulu, ali tradicionalni metod je bacanje farbe u poniruću vodu i praćenje izvora u okolini.
Što se tiče preletanja aviona, Rtanj je jedno od par mesta u Srbiji iznad kojih je radi bezbednosti zabranjen prelet. Loptaste munje nikad gore nisam video, a u vanzemaljce verujem kao podržavalac lokalnog UFO turizma...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version