DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA...

Truman show

<< < (4/543) > >>

Lord Kufer:
Slobodna volja je neposredno zavisna od našeg shvatanja. Što više znaš to si slobodniji, tj. u stanju da razrešiš "prepreke".

Lord Kufer:
Izvinte na ozbiljnosti ;)

Loni:
   U strip publikaciji, koju su mi na ulici dodelili pripadnici nekog kestena
(kesten = sekta na šatrovačkom), ljudski život bio je bukvalno retrospetiva rijalitija.

  Pokojnik dolazi na strašan sud i oni mu na velikom platnu puštaju film ,,Ovo je tvoj život''. (Ne kaže se da li je bila skraćena verzija ili je čovek sa komisijom gledao osamdesetak godina). Krilat čovek u komisiji mu je rekao - Ovo ti ne valja (kad se videlo da je pokojnik neku žensku poželeo samo seksualno), pa ne valja ti ovo, pa ono...
  Presuda je bila pakao.

  Čini mi se da i ostale religije imaju sličnu koncepciju sagledavanja života. Ostaje da zaključimo da rijaliti programi imaju neke veze sa religijama. Bar sa strašnim sudom.

Truman:

--- Quote from: D. on 16-05-2011, 00:12:08 ---Slobodna volja u smislu da imaš izbor u situaciji koja ti se "nameće". Na primer - određeni događaj ti je predodređen, ali ti imaš izbor i volju da u toj situaciji reaguješ na više načina... Eto, Lord je shvatio. :)

--- End quote ---

možeš li mi dati neki primer? Ako mi je neki događaj predodređen onda mi je logično da je i ponašanje koje me je dovelo do tog događaja predoređeno. A ako je u životu više događaja determinisano onda se mi krećemo od jednog do drugog...

Josephine:
Govorim o okolnostima. To je ono kada imaš osećaj da neko vuče konce i smešta te u određeni položaj i samo želi da posmatra tvoje ponašanje.

Kao kad miša smestiš u lavirint. Drugi su mu odredili okolnosti, on ima izbor da bira pravac kretanja...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version