Predvorje > NEXT GENERATION

Embrouz Birs - Grob bez dna

<< < (2/3) > >>

babakarniang:
Odlična zbirka, za svaku preporuku.

Dybuk:
Sjajan pisac, o kome se malo govori. Kombinuje elemente strave (horora) i fantastike sa satirom, cesto koristeci digresije tokom pripovedanja. Evo primera njegovog crnog humora; jednu od svojim najpoznatijih prica "The Damned Thing" ("Prokletinja", po kojoj je snimljen istoimeni domaci Tv film, 1975.) otvara sledecom recenicom:
Sve sto je na stolu, nije za jelo, opisujuci scenu gde su istrazitelji okupljeni oko bezivotnog tela lovca - glavnog junaka price - koje je polozeno na sto u sredini sobe. :)

džin tonik:
ima ga i u stripu... :roll:

džin tonik:
sad se preko stripa navukao na birsa; presjek od soldiers and civilians, preko can such thngs be, rijecnika, fabula, povijesno-filozofskih pricica, pa sve do morrisove biografije - sam u losem drustvu.

nevjerojatan tip, ne razumijem sto ga se povremeno usporedjuje sa lovecraftom. mislim, lovecraft je, realno, smislio nekoliko baba-roga pricica za djecu, sklepao ukrstanjem kiklopa i hobotnice koje cudoviste, smjestio u kakav dio planete koji u njegovo vrijeme bio misterija/izazovan. i to je to. cisti sund, trivija trivije. plitko, jednostavno, jeftino.

Dybuk:
Heh, preko stripa :lol: ali jesi, navukao si se, bogami. Sta si sve procitao, i da li citas u originalu? Ja sam na njega naisla preko raznih antologija fantasticne i horor knjizevnosti. Cim budem u mogucnosti, nabavljam i ovu zbirku.

Nisam videla poredjenje sa Lavkraftom, mada potonjeg nisam bas "bistrila", teme i stil su im potpuno razliciti.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version