Predvorje > NEXT GENERATION

SOBA (pričica, pokušaj spoja natprirodnog i šale)

<< < (5/5)

henk:

--- Quote from: "Meho Krljic" ---
--- Quote from: "henk" ---prava je šteta što Word ne poseduje opciju gramatičke korekcije i za naš jezik
--- End quote ---


Poseduje, ali je valja instalirati pošto ne dolazi po defaultu u paketu. Barem sam ja kod kuće morao da je odvojeno instaliram. Naravno, nije od neke velike pomoći.

--- End quote ---


ok, probaću da instaliram taj paket, iako kažeš da nije od velike koristi. ipak, možda pomogne da makar predupredi sintaksne greške koje najviše bodu oči, a one suptilnije... jbg... ;)


--- Quote ---
Ako je ideja bila da se sugeriše taj neki egzistencijalni strah koji dolazi ni iz čega, kao što kažeš, to nije postignuto. Lavkraftovština je teža nego što se čini...
--- End quote ---


sori što širim diskusiju, priča "soba" svakako nije posebno vredna toga, ali moram da dodam jednu opasku i na ovo. ideja nije bila da se sugeriše egzistencijalni strah, već da se čitalac, uz notu humornog, provoza sa polja klasične pulp fikcije na teren naglog i neočekivanog susreta sa onostranim, i onda vrati natrag u sigurnost lake vanžanrovske beletristike. primetićeš da samo jedan pasus poseduje određene odlike kao fol napetosti/strave, svi ostali su u drugom, opuštenijem, fazonu tako da mogu širi krugovi čitalaca da ih konzumiraju :). e pa, taj pasus, susret sa onostranim, kad se zidovi bude i hoće da ubijaju, trebalo je da predstavlja kantu ladne vode preko glave čitaoca, uljuljkanog u prethodne bezbrižne pasuse. znači, nikakve subliminalne poruke nisu bile u planu da se projektuju čitaocu, nego priča iz običnog života i onda - pljus! - ta onostrana kofa ladne vode preko face i - kraj! ;)


--- Quote ---Lavkraftovština je teža nego što se čini...
--- End quote ---


svakako da je teška, a ako je loše izvedeš, kapiram, ispadaš smešan. super što si mi skrenuo pažnju na postojanje tih tragova simuliranja Lavkrafta. nisam to tako hteo, možda je došlo podsvesno, jedino što sam od Lavkrafta pročitao je Pikmenov Model. bilo kako bilo, tu lavkraftovštinu (slomih jezik jbt) - pokušaću što pre da eliminišem iz tekstova!

Meho Krljic:
Dobro, možda ni ja nisam ni ja dovoljno dobro odabrao reči. Strah koga protagonista doživljava mi deluje egzistencijalno jer se tiče samog njegovog bića, tokom incidenta sveden je na samu srž bivstva (na pacova koji mora da pobegne), lišen ličnosti i volje, pa sam tu našao neku paralelu sa lavkraftovskim metafizičkim hororom...

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version