Predvorje > NEXT GENERATION

Postupak

<< < (2/3) > >>

pokojni Steva:
Ne pokušao,triput pročitao,sa pažnjom.Al mi nikako ne ide i sa razumevanjem.Udri me uglavu,ja ovde nevidim priču i herza.Lepih konstrukcija,da.

Boban:
pa o tome se ovde radi; neukost pisca da nam ispriča šta je zamislio.

Tralala:
Ja se ovde upisujem kao običan čitalac.
Priči fali malo više tenzije. Nisam se uplašila za svet jer mi je cela pretnja nestvarna. Da ti pravo kažem, očekivala sam da ih kamion odvede pravo u ludaru pa da sve bude pomalo bizarno.
I još mi nije jasno ko je profesor i gde je on stajao dok je Aleksa bio u vodi?

Cornelius:
Na početku priče se kaže "pored ove opasnosti koja se nadvila nad ceo naš svet", što označava početnički pristup u kome se rešava sudbina čitavog naroda, kontinenta, planete ili svekolikog univerzuma. Priča je suviše kratka za ovoliko protagonista, a dogadjaji su prepričani. Pripovedanje je konfuzno i prepuno nepotrebnih detalja, posebno o profesoru koji se "uvek šeta sa bar dve olovke u džepu" (šta nam objašnjavaju te dve olovke o radnji, šta nam objašnjavaju o karakteru profesera, šta nam objašnjavaju o opasnosti koja se nadvila nad svet...). "Vreme prolazi, i ništa se ne dešava" kaže autor u tekstu, a to isto se dešava sa sâmom radnjom.

Vežbe radi, zadržati osnovnu ideju i format priče, ali je ispričati iz drugog ugla, sa manje patetike, manje prideva i manje likova.

Aleksa Topuzić:
@ Tralala
profesor i Aleksa su ista osoba, očigledno sam to nedovoljno jasno naglasio. Namera mi je bila da ostane taj osećaj nedoumice u čitaocu - jesu li oni normalni ili je zaista po sredi nešto; ali očigledno fali tenzije kako si i sama primetila.
@Cornelius
Celokupan opis profesora je iz ugla ćutljivog lika, a i on služi da podigne tu dilemu koju sam pokušao da izazovem kod čitaoca. Svakako ću uvažiti sve sugestije koje mi ovde daju, ionako sam na forumu sa namerom da budem "najgori čovek u bendu" tj. da učim.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version