ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara...

NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) => VANZEMALJCI => Topic started by: Sveti Filica on 14-01-2004, 14:38:51

Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Sveti Filica on 14-01-2004, 14:38:51
Po meni u svemiru život naravno postoji (Kiss Black Mambi number 5)
jer je vasiona isuviše velika da bi životarenje bila retkost ali
kao što i mi do sada  (a hvalimo se inteligencijom i naprednom tehnologijom) nismo otišli daleko (vec samo do proucavanja 5-6 okolnih planeta od tolikog svemira)
tako ga ni drugi nisu stigli prouciti.

Dakle, VANZEMALJCI do sad nisu dolazili ovamo.  :cry:

EVO log'ke kojom to potkrepljujem: Ako bi vanzemaljci dolazili oni bi to ucinili iz jednog od sledeca dva razloga:

PRVI RAZLOG: Da nas proucavaju.
DRUGI RAZLOG: Da nam se pokažu.

Kad je u pitanju PRVI RAZLOG -  Da nas proucavaju, dolazak na Zemlju zbog toga je NEPOTREBAN!
Jer oni, ako su vec toliko sposobni da prevaljuju toliki prostor da bi nas proucili, sigurno mogu da nas skeniraju i s velikih razdaljina. (Kao Amerikanci koji su mogli sa satelita videti svaki metar Iraka, na primer)  
Mogli bi i iz neke daleke letelice da skeniraju svaki kamen na Zemlji, svakog coveka i njegove unutrašnje organe. Dakle, poseta Zemlji bila bi im nepotrebna iz ugla ovog razloga.

DRUGI RAZLOG: Da nam se pokažu, opovrgava cinjenica da nam se do sada nisu nešto javno pokazivali. Kamere CNN-a, BBC-ja i ostlaih TV kuca upaljene su cešće nego što bi trebalo pa ništa.
Ja da želim da se pokažem, uradio bih to u velikom stilu. :!:

Dakle, na osnovu ove logike, oni dosad NISU DOLAZILI.

Aber, daS ist also meine ''LOGIK''
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Black swan on 14-01-2004, 14:42:49
da li bi se  ti
pokazivao mravima
kada prolaziš nekom ledinom

i da li bi imao grižnju savjest kada zgaziš mravnjak

JA BIH :twisted:
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Paramecijum on 14-01-2004, 19:28:49
Medjuzvezdana putovanja prakticno nisu moguca osim u eksperimentalne svrhe  u trajanju po nekoliko desetina hiljada godina. Ne radi se samo o ogranicenju postojecih tehnologija, vec i primenom bilo kog, pa i najveceg poznatog izvora energije, kvazara... ali do tog najblizeg kvazara mi koristeci cak i nepostojecu anihilaciju ne mozemo stici za brze od milion godina. Ko moze da izvede tako dugo putovanje?

Ima jedan lep dokaz da nigde u svemiru ne postoji hiperrazvijena civilizacija koja je pocela da crpi energiju okolnih zvezda: naime, takva akcija bi bila primecena i oznacena kao "efekat čuda": zvezde bi se ponasale čudno, odavale bi mnogo manje zračenja nego što to po spektru mogu, čak i gasile ponegde, ali takvih stvari nema, SVE zvezde koje vidimo odaju tacno onoliko energije koliko bi trebalo, nista ih nije zauzdalo i nista im ne crpi energiju sto bi, visokorazvijene civilizacije sigurno mogle.

Dalje, misao da zvezda ima beskrajno mnogo je budalastina. Recimo u nasoj galaksiji koja ima oko 100 milijardi zvezda, svega nekoliko desetina hiljada nisu visestruki zvezdani sistemi (u cijim okolinama su toliko promenljivi uslovi da nikakav nadbakterijski zivot ne moze da se zapati) ili nisu toliko blizu jezgru da opet prakticno nema uslova za planetu koja bi ostala u koliko-toliko stabilnim uslovima bar neku milijardu godina koliko je potrebno za razvoj zivota. A nekoliko desetina hiljada zvezda koje mogu imati stabilne planete uopste nije veliki broj. Ako pogledamo koji jos sve parametri treba da se uklope, jedva da ide u nasoj galaksiji moze biti nizih zivotinjskih vrsta, inteligencije nalik nasoj svakako ne.
Title: A druge galaksije Paramecijume?
Post by: Sveti Filica on 14-01-2004, 20:04:07
Mislim da previđaš nešto.

NISU SVAKOM ŽIVOM ORGANIZMU POTREBNI ISTI USLOVI ZA ŽIVOT.

 Dokaz: Seti se koliko su živih organizama pronašli 11 km pod morem.

 Znaci nekom nije potreban kiseonik, nije mu potrebna sunceva toplota vec toplotu možda crpe iz jezgra planete, ako su toliko duboko pod Zemljom.
 Ono što je jedima hladno, drugima je toplo.
 Zašto živih stvorova ne bi moglo biti pod vodom Urana?
 Na jednoj polovini Urana non stop je dan, na drugoj non-stop noc.
 Tamo gde je dan, možda bi se nešto živo moglo naci.

 Možda su uslovi života na kraju svemira apsolutno drukčiji od našeg.
 Možda postoje i druge dimenzije.
 Ništa od tog ne treba iskljuciti.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Paramecijum on 14-01-2004, 20:19:29
mda... Prvo i prvo, na Uranu nije takva raspodela na dan i noc.
Zasto se delfini ne razvijaju dalje kada imaju potencijal, a predak coveka se negde razvio u majmuna a negde u coveka?
Zasto na Madagaskaru lemuri nisu napredovali evolutivno, a nekoliko stotina kilometara dalje u Africi jesu?

Ja ne sporim postojanje zivota cak ni na Uranu, ali pricam o visokorazvijenom tehnoloskom zivotu (dakle, vrstama koje koriste okolinu za uzdizanje kvaliteta svog zivota). Delfin nema potrebe da evolutivno napreduje jer mu je okolina dovoljno jednostavna za zivot. Lemuri na Madagaskaru nisu imali nikakvih prirodnih neprijatelja i nisu napredovali uopste. Stvaranje coveka je vrlo slozen postupak u prirodi, niz dosta preklapanja i osobenosti. I nisu svi ljudi evolutivno napredovali na isti nacin, vrlo je kompleksna situacija u kojoj je covek stigao do toga da osvoji nacin putovanja na druge svetove.
A za putovanje medju zvezdama potrebna je izuzetna tehnoloska razvijenost.  Covek je ziveo na zemlji milionima godina pre nego sto su neke grupe, na odredjenim mestima, uslovljene zivotnim okolnostima bile prinudjene da napreduju ili izumru. Africki covek ne bi ni za narednih milion godina postao tehnoloski napredan. U Americi npr. uopste se nije razvio ljudski zivot, vec su to potpomci zute rase koja je za vreme velikog ledenog doba pre 12000 godina presla preko zaledjenog mora na Aljasku i u narednih 200 godina se rasirili do Ognjene zemlje.
Ono sto je omogucilo razvoj zivota na Zemlji su prakticno prirodni uslovi koji se ne menjaju ili se sporo menjaju milijardama godina, dajuci vrstama sansu da se razvijaju i prilagode. Takvi uslovi postoje na vrlo, vrlo malo svetova.
Na Uranu je temperatura stotinama stepeni ispod nule. Nista svesno tamo ne moze da postoji, niti ima potrebu da postoji.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: eric cartman on 14-01-2004, 23:58:31
Nije pitanje da li postoje druge civilizacije u svemiru , to se za sad ne moze niti dokazati niti opovrgnuti , mada je po zakonu vjerovatnoce  velika mogucnost da u svemiru ima stotine civilizacija slicnih nasoj , slabije ili vise tehnoloski razvijenih, pitanje je da li je Zemlja bila posjecena ili biva posjecena od nekih od tih civilizacija?
 xalli
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Black swan on 15-01-2004, 11:05:35
Quote from: "Paramecijum"
SVE zvezde koje vidimo odaju tacno onoliko energije koliko bi trebalo, nista ih nije zauzdalo i nista im ne crpi energiju sto bi, visokorazvijene civilizacije sigurno mogle.


mi zapravo zvijezdu udaljenu x  s. godina vidimo kako je izgledala prije x godina
znači da moramo sačekati x godina da vidimo postoji li kakva civilizacija tamo
jel tak
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Sveti Filica on 04-02-2004, 12:16:40
Quote from: "Paramecijum"
mda... Prvo i prvo, na Uranu nije takva raspodela na dan i noc.
Zasto se delfini ne razvijaju dalje kada imaju potencijal, a predak coveka se negde razvio u majmuna a negde u coveka?
Zasto na Madagaskaru lemuri nisu napredovali evolutivno, a nekoliko stotina kilometara dalje u Africi jesu?


 Mislim da je slucajnost u pitanju.
 Jedan majmun na jednom mestu kad utvrdi da je vodu lakše piti s lista nego iz šake naucice i svoju decu da piju vodu s lista. Tako sam cuo da jedna grupa majmuna svi piju vode s listova dok drugi iako su svega 50 km daleko ne piju tako. Nisu imali tog prvog koji je taj nov, nacin otkrio.
- Delfini imaju pod vodom slabe šanse da napreduju. (Ili se bar nama tako cini) Cim nemaš ruke...pišu propalo.
 
 Kad malo bolje razmislim mala je šansa da je i jedna od potencijalnih civilizacija u svemiru otkrila pismo a bez pronalaska pisma ne može se ništa tehnološki postici. Jedino ako u mozgu mogu da zapisuju direktno dimenzije letelica koje bi konstruisali možda im i ne treba pismo.

 Na kraju krajeva covecanstvu i ne trebaju konkurentke civilizacije kad cemo sami naseliti ceo svemir uskoro (Za svega 100 milijardi godina)
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Paramecijum on 07-02-2004, 22:49:56
Quote from: "komunjara"
mi zapravo zvijezdu udaljenu x  s. godina vidimo kako je izgledala prije x godina
znači da moramo sačekati x godina da vidimo postoji li kakva civilizacija tamo
jel tak


A kakve to veze ima... sve zvezde koje vidis golim okom na nebu su u krugu od nekoliko stotina svetlosnih godina, maximum hiljadu; sta je hiljadu godina naspram milijardi koliko traju stabilna stanja zvezdanih sistema?

Zasto se svi neprekidno osvrcu na sitnice, a zanemaruju sustinu?
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: phuzzy on 09-02-2004, 09:03:03
Meni je samo simpa escape clause:

Quote from: "Paramecijum"
Medjuzvezdana putovanja prakticno nisu moguca osim u eksperimentalne svrhe  u trajanju po nekoliko desetina hiljada godina.


 8)
Title: ZIVOT JE LAK
Post by: Richard on 10-02-2004, 16:40:59
Skoro su otkriveni, na velikoj dubini u okeanu, stvorovi koji sasvim
lepo funkcionisu BEZ VAZDUHA i BEZ SUNCEVE ENERGIJE. To je dovoljno.
Greju se na neku lavu, a funkcionisu preradjujuci SULFIDE. Cak veoma
lice na skampe...
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Fantom Tenej (1492-2003) on 11-02-2004, 19:34:25
Pomenuti anaerobni škampoliki organizmi su po meni dokaz, da život može da se razvije iz ničega i da postoje vrlo različiti oblici života. Po definiciji, koju neču sad pisati, život je organskog oblika, ali pogledajte kompjuterske viruse, i oni su vrlo blizu definiciji života, razlikuju se jedino u mediju koji naseljavaju, dok smo mi iz materije, oni nisu. I dok ovo pišem, koji mi možete ponuditi dokaz, da sam ja iz krvi i mesa, možete li opovrgnuti tvrdnju da sam ustvari algoritam ili kompjuterski program? Ne možete.

I moj poznanik ima jedno pitanje za čitaoce: Pitanje broj 2. Vaš jedini kontakt samnom je internet medij, možete li u tom slučaju dokazati da nisam vanzemaljac (pretpostavite da je ovo moj prvi post, pozajmio sam fantomovu lozinku)? Ne možete.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: DUNADAN on 16-02-2004, 03:33:37
Quote from: "fantom"
I moj poznanik ima jedno pitanje za čitaoce: Pitanje broj 2. Vaš jedini kontakt samnom je internet medij, možete li u tom slučaju dokazati da nisam vanzemaljac (pretpostavite da je ovo moj prvi post, pozajmio sam fantomovu lozinku)? Ne možete.


keve ti  :x
pa ljudi na netu su toliko isparanoisani da mal', mal' pa pomisle za neki nick da je softver ili projekat.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Melkor on 16-02-2004, 03:41:55
Quote from: "DUNADAN"
keve ti  :x
pa ljudi na netu su toliko isparanoisani da mal', mal' pa pomisle za neki nick da je softver ili projekat.


Ili Boban :roll:
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Paramecijum on 21-02-2004, 11:36:57
Quote from: "fantom"
Pitanje broj 2. Vaš jedini kontakt samnom je internet medij, možete li u tom slučaju dokazati da nisam vanzemaljac (pretpostavite da je ovo moj prvi post, pozajmio sam fantomovu lozinku)? Ne možete.


Vidis, ti primenjujes ovde taktiku verskih zatucanika koji dokazuju postojanje Boga. Kod nas prednjaci Simo Ralevic, seca li se iko njega, ima stotine knjiga na tu temu.

On primenjuje zamenu teza, tj, dva osnovna Aristotelova zakona logike ukrsta i pravi nedozvoljenu kombinaciju koja, nazalost, kod vecine prostog sveta prolazi kao nesumnjiva istina.
Naime, drugi Aristotelov zakon logike glasi da su od dve suprotne izjave jedna mora biti pogresna, a druga mora biti tacna; treci zakon glasi da od dve razlicite izjave jedna mora biti pogresna, a druga NE MORA biti tacna.
Dakle, verski zlonamernici dokazuju postojanje Boga na osnovu toga sto mi ne mozemo da dokazemo da Bog ne postoji. Kazu: "Dokazite da Bog ne postoji, Ne mozete. Dakle, Bog postoji."
fantome, to si isto i ti ovde uradio.
Verski propovednici kazu i sledece: "Biblija pise da je zivot tezak, velika patnja i mucenje za coveka. Jeste li tako? Jeste. Dakle Biblija je istinita. Biblija kaze da Bog postoji, a posto smo iz prethodnog zakljucili da je Biblija istinita, Bog postoji"... i tako u beskraj.
Znam sve o tome, moj brat je profesionalni propovednik vec 15 godina.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Fantom Tenej (1492-2003) on 21-02-2004, 17:07:24
Kad sam postavio pitanje br. 2 rezultat glasanja je več bio 7:2 u korist postojanja vanzemaljca. E sad jednostavno, moja je tvrdnja da ako se ne može dokazati postojanje vanzemaljca, rezultat bi trebao biti 5:5 (to sam naučio od Sherlocka Holmesa lično). Princip je jednostavan, kao kod bacanja novčiča. Postoji 50% verovatnoča da če pasti cifra a 50% verovatnoča da če pasti grb, pošto ne možemo reči za sigurno šta če pasti, a moramo dozvoliti obe mogučnosti, onda startujemo sa 50:50.

Zašto je sada ishod glasanja 7:2 za vanzemaljce? Mislim otkud to? Mogu li to malo kritizirati? Da li su glasači bili skloni nekoj ironiji ili, ako nisu, da li njihov glas bazira na iskustvu tipa dosad sam sreo vanzemaljca - dosad nisam sreo vanzemaljca? Da li su možda isparanoisani? Ko jim je kriv? Kolika je verovatnoča da vanzemalji postoje? Da li vanzemaljci postaju unutrazemaljci kad dođu na Zemlju? I konačno, da ne idem u beskraj, da li je moj prijatelj iz gornjeg pitanja čovek ili vanzemaljac... najbolje da odlučimo demokratski da je pola čovek, pola vanzemaljac i pola nešto treče. Valjda.  :?:

A sad ozbiljno. Mislim da vanzemaljci ne postoje. Glasao sam da ne postoje ali mi je trznuo miš za milimetar baš u toku klika na dugme za glasanje pa sam fulao i tako je glas išao za vanzemaljce jebiga.  :lol:
Title: Hm...
Post by: Tex Murphy on 22-02-2004, 02:53:06
Naravno da postoje vanzemaljci i da su posjećivali Zemlju. Piše u Bibliji.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: betty on 22-02-2004, 07:24:38
Quote
I dok ovo pišem, koji mi možete ponuditi dokaz, da sam ja iz krvi i mesa, možete li opovrgnuti tvrdnju da sam ustvari algoritam ili kompjuterski program? Ne možete.


Mislim da bi ti se svideo filozof Daniel Dennett. On tvrdi da ne mozemo dokazati da svest postoji, to jest, da se razlikuje od niza algoritama. Nije pri tom koristio internet kao dokaz, vec funkcionisanje ljudi od krvi i mesa. Zanimljiva teza, i zanimljivo koliko ga je komplikovano pobiti. I to je prilicno daleko od religije, jer je neki daleki zakljucak da nemamo dusu.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: betty on 22-02-2004, 07:25:55
Quote
Zašto je sada ishod glasanja 7:2 za vanzemaljce? Mislim otkud to? Mogu li to malo kritizirati? Da li su glasači bili skloni nekoj ironiji ili, ako nisu, da li njihov glas bazira na iskustvu tipa dosad sam sreo vanzemaljca - dosad nisam sreo vanzemaljca?

Ili su glasaci ljubitelji SF i fantasy zanra?  :roll:
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Paramecijum on 22-02-2004, 11:00:42
Da, to sto je nekoliko ucesnika ovog foruma glasalo da su vanzemaljci dolazili na Zemlju je krunski dokaz da jesu.
Title: Hm...
Post by: Tex Murphy on 23-02-2004, 04:42:53
Quote from: "Paramecijum"
Da, to sto je nekoliko ucesnika ovog foruma glasalo da su vanzemaljci dolazili na Zemlju je krunski dokaz da jesu.


E baš me zanima da li su ti što su glasali za DA vidjeli svojim očima te vanzemaljce.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: betty on 23-02-2004, 19:49:29
Jednako kao sto su svojim ocima videli evoluciju...

U cemu je problem kod donosenja zakljucaka vezanih za stvari koje nismo direktno percipirali? Ode nam kvantna teorija u kantu za djubre ako je to potreban dokaz...
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Fantom Tenej (1492-2003) on 23-02-2004, 21:42:33
Dozvoli mi da malo zacjepidlačim Betty, zar ne postoji matematični dokaz za tačnost teorije kvantne mehanike? Mada moram priznati, ako se ne varam to je čisto matematični, prilično apstraktan uz to i na papiru samo dokaz, čak da ga vidiš u mom slučaju ne vidiš ga baš. Ja sam vidio ajnštajnovu formulu E=m*c na kvadrat pa ništa. Nisam vjerovao da je tačna dok nisam vidio eksploziju atomske bombe. Hoču da kažem, matematika mi nije jača strana. Ali to što vidim, apsolutno verujem da je tačno ako nije fatamorgana. Reko sam ja mom prijatelju Roosveltu kad je bacio atomsku bombu na Hirošimu ok, ok vidio sam Teodore, ne moraš još jednu baciti a on ne, zapeo pa zapeo pa bacio još jednu, dvije. I otad se u školama uči E=m*c*c, svi vjeruju da formula stoji, a neki je čak razume. Slično je i sa tim slučajem vanzemaljca. Svi veruju da ne postoje a niko nije siguran 100%. Jedan filozof je rekao možemo samo biti sigurni da imamo dve ruke i da stojimo na zemlji, sve ostalo je neizvesno, mislim da nije bio baš upravu ali to ti je sloboda govora jel'.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Lurd on 23-02-2004, 22:19:39
AAAAAAAAAHAHAHAHA!!!!  

Šta su ti administratorski nalozi!!

Od 7:2 u korist "DA" za manje od 24 sata 14:7 za "NE"!!! :D  :!:  :!:

Jedino sam razočaran što nije bilo nešto tipa 1234578932:7, ali sam u svakom slučaju opduševljen i pozdravljam akciju!
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Paramecijum on 23-02-2004, 23:57:06
Quote from: "betty"
Jednako kao sto su svojim ocima videli evoluciju...


Izvini, betty, ali evolucija moze da se vidi golim okom.
Postoji toliko ociglednih primera da se ne mogu nabrojati za vreme trajanja jednog zivota.
Evolucija nije sporna kao pojava, a i prilicno je neminovna, vec je sporno da li je evolucija mogla da dovede do razvoja od jednocelijskih organizama do čoveka.

Lemuri na Madagaskaru su savrsen primer za evoluciju koji se moze videti, a one muve na nekom tihookeanskom ostrvu koje nemaju krila su isto sjajan primer. Naime, na ostrvu duvaju vrlo jaki vetrovi i svaka muva koja je poletela odneta je na pućinu gde je stradala, tako da se muve, u očajničkoj borbi za opstanak odlučile da ne lete, već samo da se grčevito drže za stenje i u roku od nekoliko generacija su prestala da im rastu krila.

Evoluciju imaš u svojoj glavi, betty. Centar za sluh ti se nalazi odmah pored ušiju, ali centar za vid se nalazi vrlo daleko od očiju. Zašto? Zar ne bi bilo logično da se nalazi odmah napred uz oči. Bilo bi naravno, ali u prethodnim stadijumima evolucije čovek je bio gmizavac nalik krokodilu sa očima na vrhu glave i centrom za vid odmah pored očiju. Vremenom, glava mu se zaobljavala, ali centar za vid nije mogao da se šeta po glavi pa je ostao prilično udaljen. Ako to nije dokaz za evolutivni razvoj čoveka od stadijuma gmizavca ne znam šta je.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Fantom Tenej (1492-2003) on 24-02-2004, 01:49:14
Quote from: "betty"
Quote
Zašto je sada ishod glasanja 7:2 za vanzemaljce? Mislim otkud to? Mogu li to malo kritizirati? Da li su glasači bili skloni nekoj ironiji ili, ako nisu, da li njihov glas bazira na iskustvu tipa dosad sam sreo vanzemaljca - dosad nisam sreo vanzemaljca?

Ili su glasaci ljubitelji SF i fantasy zanra?  :roll:

Možda. :)
Ali rezultat se preokrenuo u međuvremenu drastično.
Title: Re: ZIVOT JE LAK
Post by: johnson bronson on 24-02-2004, 02:28:50
Quote from: "Richard"
funkcionisu BEZ VAZDUHA i BEZ SUNCEVE ENERGIJE. Greju se na neku lavu, a funkcionisu preradjujuci SULFIDE. Cak veoma
lice na skampe...


daj da ih izedemo...
Title: Hm...
Post by: Tex Murphy on 24-02-2004, 04:29:22
Već vidim da je ovde na pomolu još jedna u nizu besmislenih evolucionističko-kreacionističkih debata, pa kako bismo to izbjegli nastojaću da odgovorim jako kratko and with total respect

Za Paramecijuma:

Molim te napiši mi neku adresu na netu gdje mogu da nađem informacije o slučajevima koje si naveo (prvenstveno o onim muvama bez krila, to zvuči jako zanimljivo a nisam čuo prije o tome).

Što se tiče centra za vid kod čovjeka, sorry to disappoint you, ali to o čemu govoriš nije dokaz već samo ILUSTRACIJA. Razlika je ogromna. Ako hoćeš, navešću ti matematički primjer  :wink:
Pozdrav
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: johnson bronson on 24-02-2004, 04:39:28
daj i taj matematicki i njega da izedemo.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: betty on 24-02-2004, 07:50:17
Nisam htela da diram u istinitost evolucije, samo sam htela da kazem da je za zakljucivanje nedovoljno gledanje golim okom, vec i neka kolicina ekstrapolacije. U slucaju vanzemaljaca, potrebno je mnogo vise naravno. Zato ljudi koji barataju istim cinjenicama mogu da misle i DA i NE, dok ljudi koji znaju kvantnu mehaniku ne sumnjaju u nju.

I naravno, tu se uplice i neka kolicina vere. S jedne strane imamo podatak o milijardama zvezda i mogucnosti da mnoge od njih imaju svoje planete sa uslovima koji su relativno dobri za zivot, a druge strane imamo primer Zemlje gde je inteligencija naseg nivoa adaptacija koja je toliko cesta kao i posedovanje surle. Pa ne debatujemo oko toga da li neka druga planeta mora svakako da ima stanovnike sa surlama, ali ovo bismo voleli.

Nego, da vas pitam, da li ste, kad ste odgovarali na pitanje, podrazumevali da su vanzemaljci dolazili ili nisu dolazili, u poslednjih pet hiljada godina koliko se civilizacije (ili rudimenti istih) razvijaju, ili ste mislili na Zemlju kao planetu otkad postoji?

(p.s. ja sam rekla NE u anketi jos kad je nastala, da ne krene sad neko ubedjivanje - samo pricam o principima zakljucivanja ovde)
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Lurd on 24-02-2004, 12:41:08
Ja sam mislio na planetu od kada postoji i sve civilzacijske inkarnacije na njoj.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: DUNADAN on 24-02-2004, 17:47:47
Quote from: "Paramecijum"

Evoluciju imaš u svojoj glavi, betty. Centar za sluh ti se nalazi odmah pored ušiju, ali centar za vid se nalazi vrlo daleko od očiju. Zašto? Zar ne bi bilo logično da se nalazi odmah napred uz oči. Bilo bi naravno, ali u prethodnim stadijumima evolucije čovek je bio gmizavac nalik krokodilu sa očima na vrhu glave i centrom za vid odmah pored očiju. Vremenom, glava mu se zaobljavala, ali centar za vid nije mogao da se šeta po glavi pa je ostao prilično udaljen. Ako to nije dokaz za evolutivni razvoj čoveka od stadijuma gmizavca ne znam šta je.


dzizs krajst!
nije tachno da su mu se ochi nalazile na vrhu glave.
parne ochi koje postoje kod svih kichmenjaka nastaju od bochnih evaginacija prvobitnog prozencefalona i uvek su na bokovima.
pa majku mu njegovu, koji to josh reptil ima ochi na vrhu glave.

ochi koje ti pominjesh, tj. oci koje se razvijaju na vrhu glave su tzv. neparne ochi: parijetalno i pinealno.
pinealno oko sadzi celije mreznjace, culne, nervne i potporne celije i kao takvo se zadrzava samo kod vodozemaca dok je kod svih ostalih pretvoreno u glandulu pinealis - epifizu.
parijetalno oko se odrzava samo kod reptila i to kod najprimitivnijeg recentnog predstavnika - Sphenodona, tzv. trece oko dok se kod sisara uopshte ne razvija.

still, epifiza zadrzava svojstvo fotosenzitivnosti.

Quote
Vremenom, glava mu se zaobljavala, ali centar za vid nije mogao da se šeta po glavi pa je ostao prilično udaljen.


dzizs faking krajst.
ne lupaj vishe, leba ti.
prvobitni centar za vid je u krovu srednjeg mozga koji je primarni optichki centar.
kod svih kicmenjaka osim kod sisara se u optickim reznjevima krova medjumozga nalaze centri optichkih nerava.
kod sisara je centar za vid u bocnim zidovima - thalami optici, medjumozga i samo mali deo vlakana optickog nerva zavrsava u prvobitnom centru u krovu srednjeg mozga.

ako si vec hteo da dash dobar primer evolucije u glavenom regionu, onda je savrshen primer toga evolucija vilichnog aparata, tachnije evolucija zgloba donje vilice; kod reptila se donja vilica zglobljava preko os quadratum i os articulare.
kod sisara se javlja potpuno nov zglob donje vilice i to je jedna od osnovnih karakteristika lobanje sisara.
od os quadratum i os articulare prelaze u unutrashnjost i grade slushne koshchice nakovanj-incus i chekic-malleus.
zglob izmednju nakovnja i chekica je prvobitni zglob donje vilice reptila.

i da, treca slushna koshchica sisara stremen/uzengije-stapes je jedina slushna koshcica kod amfiba, reptila i ptica a poreklom je od hiomandibularne kosti riba.

Quote
Naime, na ostrvu duvaju vrlo jaki vetrovi i svaka muva koja je poletela odneta je na pućinu gde je stradala, tako da se muve, u očajničkoj borbi za opstanak odlučile da ne lete, već samo da se grčevito drže za stenje i u roku od nekoliko generacija su prestala da im rastu krila.


bold je moj
 :x
ne znam za taj sluchaj al ajde logikom: nisu krila prestala da im rastu zato shto su odluchile, vec zato sto je u populaciji postojao odredjen broj nosilaca genetichkih opterecenja, tj jedinke sa defektnim genom/genima za razvoj krila.
ovo svojstvo se posmatra kao genetsko opterecenje u normalnim uslovima sredine, sa malom stopom prezivljavanja i niskim adaptivnim sposobnostima, medjutim u takvim extremnim uslovima sredine evolucija ce favorizovalti bash njih u odnosu na veci broj populacije sa normalno razvijenim krilima i danas te muhe (gde god bile) vode poreklo od jako malog procenta, tj. procenta koji je nosio mutaciju, koja je u novim uslovima sredine svojim nosiocima dala adaptivno bolja svojstva.

btw, shta s' tol'ko zapeo za lemure?
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Sweet Potato on 24-02-2004, 18:41:27
Na koji nacin je, ukoliko evolucionizam kao teoriju uzmemo za tacnu, ovca opstala do dana danasnjeg?

Da bi pitanje bilo jasnije, navescu par cinjenica. Pre svega, cinjenica je da ovca spada u grupu zivotinja za koje mozemo reci da poseduju relativnu starost u odnosu na ostale - pre svega zelim reci da je (naucno potvrdjeno) u danasnjegm obliku postojala i u vreme veoma krvolocnih zivotinja, a mnogo pre nego je covek uopste poceo sa uzgajanjem, a samim tim i zastitom svojih zivotinja (od kada imamo i distinkciju izmedju domacih i divljih zivotinja).

Konstatujmo dalje sledece osobine ovce :
1) nema jake ocnjake kao vuk da bi mogla da rastrgne svoje neprijatelje kada bi ovi pokusali da je napadnu
2) nema noge kao u antilope da bi mogla brzo da utekne svojim krvolocnim neprijateljima koji su mnogo brzi od nje
3) nema zastitne mehanizme, poput tvorovog zadaha ili jezevih bodlji, niti ima osobinu da se neupadljivo uklopi u okolinu (naprotiv, onako bela ili crna prosto odudara od celog prirodnog okolisa)
4) ne razmnozava se ni priblizno broju u kom to cini zec recimo, da bi mogla radjanje da iskoristi za opstanak.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Plavi Skaut on 24-02-2004, 18:44:46
Zanima me u sta ce da mutiraju kokoske koje su dobile u nasledje ljudski DNA? Racuna li se jedenje takvih kokoski i jaja u kanibalizam?
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: johnson bronson on 24-02-2004, 19:30:28
ma daj da gi izedemo...
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Fantom Tenej (1492-2003) on 24-02-2004, 19:41:54
Quote from: "Freja"
Zanima me u sta ce da mutiraju kokoske koje su dobile u nasledje ljudski DNA? Racuna li se jedenje takvih kokoski i jaja u kanibalizam?

Bogami ja svoj DNA nikad ne bi zaostavio kokoškama, neka same mutiraju u čoveka ako umeju.  :lol:

Quote from: "..."
3) nema zastitne mehanizme, poput tvorovog zadaha ili jezevih bodlji, niti ima osobinu da se neupadljivo uklopi u okolinu (naprotiv, onako bela ili crna prosto odudara od celog prirodnog okolisa)

Šta ja znam, a možda su se davno dve ovci sakrili negde na Aljaski? Osim toga ovnovi rogovi su prilično dobar zaštitni faktor zar nisu? :lol:

Da li ste znali da su smeđooki ljudi prilagođeniji za život u šumi a plavooki pokraj mora? U ovom primjeru tekovine evolucije možete vidjeti na vlastite oči, samo otvorite Atlas.

Hmm, da vas pitam nešto očigledno, da li civilizacija znači kraj evolucije?
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Plavi Skaut on 24-02-2004, 20:02:49
Quote from: "fantom"


Da li ste znali da su smeđooki ljudi prilagođeniji za život u šumi a plavooki pokraj mora? U ovom primjeru tekovine evolucije možete vidjeti na vlastite oči, samo otvorite Atlas.Bio bi red i da zeleni marsovci pocnu da evoluiraju u crvene marsovce ili bar da dobiju crvene oci :!:
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Fantom Tenej (1492-2003) on 24-02-2004, 20:08:03
Quote from: "Freja"
Quote from: "fantom"


Da li ste znali da su smeđooki ljudi prilagođeniji za život u šumi a plavooki pokraj mora? U ovom primjeru tekovine evolucije možete vidjeti na vlastite oči, samo otvorite Atlas.Bio bi red i da zeleni marsovci pocnu da evoluiraju u crvene marsovce ili bar da dobiju crvene oci :!:

AHAAA, evo jedne glasačice koja je glasala za vanzemaljce! :lol:

Ajoj, ja počeo da chatujem. Izvinjavam se najiskrenije. A lepo mi je drugar reko okani se četovanja fantome. Ja bi sad da se vratim na temu da se malo iskupim, ali koja je bila tema, sasvim sam zaboravio?  :lol:

Ovako ljudi, gledam ovu drugu stranicu, sad, nisam u toku i molio bi jedno objašnjenje. Kao možda znate meni vaš jezik nije najdomačiji. To jest, geografski mi je daleko kao i hrvatski, naučio ga nisam iz knjiga pa se možda ne razumemo kao sam ja mislio da se razumemo, to jest, ja vas razumem ali ne potpuno. Možda vi razumete, nadam se. Ja jednu stvar ne razumem, jednu reč, koja se čini mi se kao crvena nit provlači kroz ovaj topik. Ne znam da li da pitam ili da ne pitam... zvuči mi navijački ta reč, nikad je uživo nisam čuo, siguran sam da je sleng, evo fino ču da pitam, bez opakosti, da ko pita ne skita, zanima me što znači izedemo od bronsonovo "ajd di gi izedemo", meni zvuči ali samo zvuči odnosno asociira na kao "navali" ili "raspali" (vidi se da sam u vojsci naučio vaš jezik) uf ah da, setio sam se teme, vanzemaljci, to jest glasanje o vanzemaljcima, hmm nije li to bilo referendumsko pitanje kod nas u sloveniji pre neki dan?

 :D
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Fantom Tenej (1492-2003) on 24-02-2004, 21:54:01
P.S.
izvinte na pijanom pisanju :lol:
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Ghoul on 24-02-2004, 23:04:43
"ajd di gi izedemo"= hajde da ih pojedemo [bukvalno], tj. ...da ih rasturimo

let's rock'em!
let's beat'em!
etc.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: phuzzy on 24-02-2004, 23:14:22
Ovce su opstale jer su obitavale na područjima na kojima nije postojala velika koncentracija mesoždera dovoljno velikih da ih izedu.

Ako je koncentracija mesoždera negde skočila preko određene mere, izeli su sve ovce, ostali gladni i izumrli.

Ekvilibrijum, bato, ekvilibrijum.

Iliti ravnoteža, za one koji ne vole Vukajliju(tm).
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Sweet Potato on 25-02-2004, 17:05:17
A ko upravlja ravnotezom. Vujaklija ?

Ovce opstale, a dinosaurusi nestali !? Da ih nije vuk pojeo? A nije, vuk je pojeo magarca.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Fantom Tenej (1492-2003) on 25-02-2004, 21:48:58
Ma to sve neki mikrobi regulišu...
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: phuzzy on 25-02-2004, 22:34:07
Quote from: "Sweet Potato"
A ko upravlja ravnotezom. Vujaklija ?


Elementarni zakoni prirode.

Zivo me zanima, sto se tice svih velikih protivnika teorije evolucije, odakle ste doticnu teoriju ucili, i u kojoj meri?

Mislim, ja kao nereligiozna osoba i protivnik kreacionizma, potrudio sam se da pre nego sto krenem u pljuvacinu iscitam bibliju, omanju hrpu apokrifnih spisa, spise religija nevezanih za judaizam, brojne analize i diskurse o temi, kako moderne, tako i starije, i tako dalje i tako blize, eto, da bih znao sta su drugi, pametni ljudi rekli o tome, i da se obezbedim da ne govorim gluposti. Pa cak i da sve ostalo stavimo na stranu, bar sam bibliju procitao.

Koliko vas je procitalo bar (opako mator i prevazidjen) "Postanak vrsta"?

Ili sve sto pricate trtljate na osnovu polunaucena dva poglavlja iz srednjoskolskih udzbenika?
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: DUNADAN on 25-02-2004, 22:56:38
Quote from: "Sweet Potato"
A ko upravlja ravnotezom. Vujaklija ?

Ovce opstale, a dinosaurusi nestali !? Da ih nije vuk pojeo? A nije, vuk je pojeo magarca.


nije nego je magarac uspeo da se odbrani od vuka, zavuche se u neku rupu i hibernira do 25. februara 2004. godine da bi vaskrsao i pojavio se na forumu Znak Sagite.

krajem Krede nisu nestali samo dinosaurusi vec svi kichmenjaci tezi od 20-25kg (krokodil je jedini izuzetak).
kopnene biljke, vodozemci i ostali mali kopneni kicmenjaci su preziveli.

i tada nisu postojale ovce.
pochetni oblici placentalnih sisara se javljaju tek u Paleocenu.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Sweet Potato on 25-02-2004, 23:11:43
Boze, sta li bi krokodilu da se odluci na opstanak. Inat, sta li ?

Uz malo "nauke" covek se udalji od Boga, tj. postaje religiozan i pocne verovati u evoluciju...  uz malo vise nauke covek se vraca Bogu.

"Samo u SAD se procenjuje da je i do 10.000 profesionalnih naučnika koji veruju u stvaranje opisano u Bibliji. U Južnoj Koreji 1993. na primer, koreansko "Društvo za naučno istraživački rad u oblasti stvaranja" (Korea Association of Creation Research) već je imalo članstvo od preko 1.000 naučnika, većinu najmanje sa magistraturom, ili doktoratom sa raznih područja nauke, uključujući 100 redovnih univerzitetskih profesora. "
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Sweet Potato on 25-02-2004, 23:49:21
Prirodna selekcija jedino selektuje, tj. odbacuje unakažene, slabe ili nesposobne individue jedne vrste. Ona ne može proizvesti nove vrste, nove genetske informacije. To jest, ona ništa/nikoga ne može navesti da evoluira. Darwin je prihvatio ovu realnost rekavši: "Prirodna selekcija ne može uraditi ništa dok se pogodne varijacije slučajno ne dogode." To je ono zbog čega je neodarvinizam, pored prirodne selekcije, morao istaći mutacije kao "uzrok blagotvornih promjena". Kad ono, tamo, al' medjutim, pojavise se najnovija otkrica u genetici i ...
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Fantom Tenej (1492-2003) on 26-02-2004, 00:01:20
Shit, izvinite što vas prekidam ali upravo sam video 2 vanzemaljca veliki ko planina na 2 televiziji, mislim da je apsolutno bitno da vam kažem ako još niste glasali, bitno je vezano za ovaj topik. Čini mi se da vidim duplo jedva sam ovo napisao.

 :D :D
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Paramecijum on 26-02-2004, 00:35:41
Quote from: "Sweet Potato"
"Samo u SAD se procenjuje da je i do 10.000 profesionalnih naučnika koji veruju u stvaranje opisano u Bibliji.


VERUJU!!!
Pa Biblija, Bog i stvaranje i jesu stvar verovanja, ne stvar istine i postojanja, vec stvar vere.
Nikada i nigde nije bilo pitanje postoji li Bog, jer on evidentno ne postoji, vec je samo pitanje da li se u njega veruje.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Sweet Potato on 26-02-2004, 00:57:33
Jasno. I Tesla je verovao, pa je jedan od najvecih naucnika vaseljene.

Zar nije potrebna jaka "vera" u teoriju da su neki dinosauri toliko mahali svojim prednjim nogama, a sve u lovu za muvama (krilatim), dobili krila i poleteli... Dok prosečan čovek ne može otvoriti i zatvoriti svoje oči 10 puta u sekundi, jedna prosečna muva mahne svojim krilima 500 puta u sekundi. Štaviše, ona miče oba svoja krila istovremeno.I najmanji nesklad u vibraciji krila uzrokovao bi da muva izgubi ravnotežu, ali ovo se ne događa.

Evolucionisti bi trebali prvo doći sa objašnjenjem kako je muva stekla ovu perfektnu sposobnost leta. Umesto toga, oni su sastavili imaginarni scenario o tome kako su nezgrapna bića kao reptili počela leteti, a nasuprot tome , "evidentno", dosli do zakljucka da Bog ne postoji.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: DUNADAN on 26-02-2004, 02:20:12
ne.
evolucionisti se nikad nisu bavili pitanjem (ne)postojanja boga niti ce.

to shto vashu veru ugrozava jedna jedina nauchna teorija samo govori o jachini vashe vere.
Title: Hm...
Post by: Tex Murphy on 26-02-2004, 04:42:06
Quote from: "Paramecijum"
Nikada i nigde nije bilo pitanje postoji li Bog, jer on evidentno ne postoji


Prilično smjela tvrdnja. Pretpostavljam da imaš neki dokaz za to.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Melkor on 26-02-2004, 10:43:06
A ja pretpostavljam da ti imas neki dokaz koji "tvrdi" suprotno?
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: johnson bronson on 26-02-2004, 10:52:05
Ovce, mesozderi, sweet potato, paramecijum, bog...

daj SVE da gi izedemo!
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Plavi Skaut on 26-02-2004, 14:22:08
Sve znamo.
Title: Re: Hm...
Post by: Paramecijum on 26-02-2004, 15:20:22
Quote from: "Harvester"
Prilično smjela tvrdnja. Pretpostavljam da imaš neki dokaz za to.


xex.
Znas sta je problem sa vama "vernicima"?
Vi bez ijednog dokaza da Bog postoji tvrdite da Bog postoji, a zatim trazite od mene da dokazem da Bog ne postoji, pa posto ne mogu da dokazem da Bog ne postoji (jer on nije stvar postojanja vec stvar vere) vi izvodite zakljucak da Bog postoji.

To bi bilo kao kada bih ja tvrdio da se svake noci u Beogradu u jednoj ulici tacno u ponoc pojavi dinosaurus obucen u frak i proseta 2 minuta gore-dole, a zatim trazio od tebe da dokazes da to nije tacno i posto ti ne mozes da dokazes, jer ne mozes da budes prisutan u svim ulicama u gradu u tom momentu, ja onda izvedem zakljucak da je moja verzija istinita.


Ima ona divna anegdota valjda sa Edisonom. Na nekom predavanju ga pita zlobni novinar kako on kao izumitelj telegrafa gleda na podatak da je na nekom lokalitetu pronadjena bakarna zica stara 200 godina i da li to osporava njega kao prvog pronalazaca telegrafa.
Edison mu na to rece da se vec godinama u Nemackoj uzalud traze ostaci bakarnih zica.
"I?" pita novinar.
"Pa posto nema bakarnih zica", rece mu Edison, "to znaci da su stari Germani poznavali bezicnu telegrafiju."
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Sweet Potato on 26-02-2004, 17:48:22
Kad smo vec kod anegdota, evo, jedne o profesoru Pupinu:


".... као познат и славан научник, једној госпођи у Норфолку, која је тврдила како је радио пријемник чудо рекао да је то сасвим просто и да се глас преноси најпре електриком па ваздухом па опет електриком. "Сасвим просто, као да ми бацамо јабуке једно другом из руке у руку!"

- То је за мене ипак велико чудо, наставила је Американка.

- Никакво чудо, као што и није никакво чудо ништа од онога што је човек смислио и конструисао.

- Да, тако ви научници увек: никакво чудо! - срдила се госпођа. Међутим, за мене је чудо и телефон и радио и све остало.

Тада је професор Пупин уздигао свој кажипрст руке и упитао је: "Шта је ово?" Сви су се, па и радознала госпођа, изненадили овом питању, не знајући шта Пупин смера тиме.

- Ово је, јел,те, прст професора Михајла Пупина, закључио је. Ви кажете, радио је чудо. А ја вам кажем, да све железнице што даноноћно јуре са краја на крај овога континента, сви телеграфи, телефони, парни и електрични котлови, телескоп мога пријатеља Едисона, и све вештачке направе, као и сва наша цивилизација скупа, све то представља једну просту и детињску направу у сравњењу са органским саставом и конструкцијом једнога човечијега прста. Овај један прст веће је чудо, госпођо, од свега што су људи саздали у Америци до сада, а шта тек да кажемо о чуду целе васионе? Према томе, нисмо ми научници чудотворци него онај који је створио овај прст. А то је Господ Бог. Зато се у нашој православној цркви о Богојављењу тамо на плавом Дунаву пева једна песма која гласи: "Велики си Господе, и чудна су дела Твоја. Ти си Бог који једини твориш чудеса!"


Uostalom, svi "VELIKI" naucnici su bili verujuci ljudi. Ovde mislim na nucnike koji su, stvaro, otkrili nesto VELIKO i znacajno za covecanstvo:

Leonardo, Njutn, Tesla, Lajbnic, Mendeljejev, Milankovic, Morze,  Pupin, Paskal, Paster, Rentgen, Faradej, Franklin, Hajgens...
 
Imali su prisustvo Duha Svetog, i uz Boziju blagodat, uspeli su da otkriju postojece zakone u vasioni i na zemlji...
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Sweet Potato on 26-02-2004, 21:16:15
Paramecijume, ti si prilicno pametan covek, izuzetno nadaren za pisanje, i cudi me da si tako iskljuciv po nekim pitanjima... Steta, a fali ti samo (iako nisam taj da ti ovo govorim, ne zasluzujem to) prisustvo Svetog duha da budes, mnogo, mnogo, bolji... ali, sta je tu je.

Ako te ne mrzi pogledaj malo ove linkove:

http://solargeometry.com/Overview.htm

http://evolutionoftruth.com/div/fibomyst.htm

verujem da vec znas dosta o Paskalovom trouglu, Fibonacijevim i Likasovim brojevima, Zlatnom preseku (Bozanskoj proporciji) i relacijama izmedju njih...

Da li stvarno mislis da je ovo sve ovako nastalo u "Velikom prasku", ili je delo Genijalnog matematicara ???
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Paramecijum on 26-02-2004, 21:54:52
Ne znam za ostale, ali Lajbnic je BIO vernik koga su mnogo nervirali ljudi koji ne veruju u Boga i krenuo je da napise delo kojim ce dokazati postojanje Boga... tako je nastala inkriminisana Teodosija koja se u potonjim vremenima koristi kao DOKAZ da Bog ne postoji, Katolicka crkva ju je anatemisala, a sam Lajbnic umro kao ateista.

Potato, moj brat je profesionalni propovednik, a meni licno su najveci protestantski svestenici svedocili o Bogu, imao sam 48-casovnu torturu ubedjivanja da Bog postoji... sve sam to izdrzao, na svaki njihov dokaz imao sam protivdokaz, znam (iskusio sam) SVE sto jedan vernik moze da mi baci u lice s namerom da me privoli na Bozji put, i znam da nista od toga nije dovoljno jako, ubedljivo, verodostojno da ponisti moj cist zdrav razum.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Sweet Potato on 26-02-2004, 22:07:06
Djavo je Lajbnica "ulovio" na samom kraju, a tebe na pocetku...  :) !?

Izvini na smetnji, nije mi bila namera da te "vratim", nego cisto tvoja inteligencija i tvoj "cist zdrav razum", su me, za trenutak, zaintrigirali, posle tvojih prica i knjiga, koje nedavno iscitah.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Paramecijum on 26-02-2004, 22:29:44
Ja sam imao obicaj da kazem, posle dugih seansi svedocenja propovednika da im je trud uzaludan jer sam ja svoju dušu davno zaveštao drugoj strani.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Sweet Potato on 26-02-2004, 23:56:06
Quote from: "Paramecijum"
Ne znam za ostale, ali Lajbnic je BIO vernik koga su mnogo nervirali ljudi koji ne veruju u Boga i krenuo je da napise delo kojim ce dokazati postojanje Boga... tako je nastala inkriminisana Teodosija koja se u potonjim vremenima koristi kao DOKAZ da Bog ne postoji, Katolicka crkva ju je anatemisala, a sam Lajbnic umro kao ateista.


Kako bi bilo, da (posto ti ide od ruke) zapocnes pisanje dela kojim ces dokazati da Bog ne postoji... (ali da se, ipak, malo pripazis da to sve ne izadje na Lajpcing-case , gluvo bilo... pa da dusa ne ode na drugu (pogresnu) stranu ...  :lol:
Title: Re: Hm...
Post by: Tex Murphy on 27-02-2004, 05:02:07
Quote from: "Paramecijum"
Quote from: "Harvester"
Prilično smjela tvrdnja. Pretpostavljam da imaš neki dokaz za to.


xex.
Znas sta je problem sa vama "vernicima"?
Vi bez ijednog dokaza da Bog postoji tvrdite da Bog postoji, a zatim trazite od mene da dokazem da Bog ne postoji, pa posto ne mogu da dokazem da Bog ne postoji (jer on nije stvar postojanja vec stvar vere) vi izvodite zakljucak da Bog postoji.

To bi bilo kao kada bih ja tvrdio da se svake noci u Beogradu u jednoj ulici tacno u ponoc pojavi dinosaurus obucen u frak i proseta 2 minuta gore-dole, a zatim trazio od tebe da dokazes da to nije tacno i posto ti ne mozes da dokazes, jer ne mozes da budes prisutan u svim ulicama u gradu u tom momentu, ja onda izvedem zakljucak da je moja verzija istinita.


Aha, napredujemo! Već priznaješ da ne možeš da dokažeš nepostojanje Boga. Lijepo! Zašto onda kažeš da Bog EVIDENTNO ne postoji? Ovo "evidentno" podrazumijeva dokaze. Ako pronađeš negdje na ovom forumu da sam ja tako decidno tvrdio Božje postojanje, imaš puno pravo da od mene tražiš dokaze. Ali ne, iako imputirate suprotno, redovno ste vi evolucionisti prvi koji iznose ovakve besmislene rasprave na forum i uvijek nastupate sa strašnim omalovažavanjem prema "suprotnom taboru". Za ovo IMAM DOKAZE i vrlo rado ću da ih predočim ako insistirate.
U svakom slučaju, live and let live... Ili, da citiram jora - "OPROST, sinko!"  :lol: Nema potrebe da se natežemo oko ovih stvari kad je svakako sve na tu temu odavno napisano (check for example www.evcforums.net). Meni ne smeta što ti (ili bilo ko drugi) nisi religiozan. Hell, pa većina ljudi ovde nije, a ne sjećam se da sam se svađao s nekim (osim eventualno one kratke epizode kad me je grupica dobronamjernih ljudi ubijedila da je 28 Days Later ipak horor  :evil: ).
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: johnson bronson on 27-02-2004, 06:06:04
evo ga koncept: sta ako je bog vanzemaljac i bio je na zemlji?

evo ga pitanje: ako je tako, ima li on svog boga?
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Ghoul on 27-02-2004, 06:32:25
naravno da ga ima= i zove se Bodiroga!
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: phuzzy on 27-02-2004, 13:06:04
Quote from: "phuzzy"
Zivo me zanima, sto se tice svih velikih protivnika teorije evolucije, odakle ste doticnu teoriju ucili, i u kojoj meri?

Koliko vas je procitalo bar (opako mator i prevazidjen) "Postanak vrsta"?

Ili sve sto pricate trtljate na osnovu polunaucena dva poglavlja iz srednjoskolskih udzbenika?


Mene ovo i dalje zanima, a svi cute.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Ghoul on 27-02-2004, 15:30:59
JA sam cito Postanak vrsta, i to u tvrdokorichenom izdanju!

I tvrdim da je to odlicno napisana knjiga.

I sta sad?
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Mica Milovanovic on 27-02-2004, 16:03:40
Phazzy, čit'o i ja nekada davno... Ne shvatam šta hoćeš da kažeš...
Što se mene tiče, ako 'oćete moje mišljenje po ovoj temi (mada ne znam šta će vam), u Boga ne verujem. Ipak, kad gledam kompleksnost sveta oko sebe, moram da priznam da imam razumevanja za one koji misle da to sve nije moglo slučajno nastati...
S obzirom na to da se čovek mora opredeliti čime će se u životu baviti, ja sam rešio da prihvatim da to nikada neću razumeti, da je istina o tome verovatno van moga domašaja i mogu da živim s tim saznanjem, za sada...
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Sweet Potato on 27-02-2004, 18:10:28
Nikada nijedan pokušaj da se kreira vestacka ćelija nije postigao uspeh.
Teorija evolucije tvrdi da je  celijski sistem, koji čovječanstvo sa svom svojom inteligencijom, znanjem i tehnologijom na raspolaganju ne može proizvesti, nastao "slučajno", pod uticajem prvobitnih uslova na Zemlji.

Engleski matematičar i astronom Fred Hoyle napravio je poredjenje u jednom od njegovih intervjua objavljenom 12.11.1981. godine u časopisu Nature. Iako i sam evolucionista, Hoyle je rekao da je verovatnoća da više forme života nastanu na ovaj način (slučajno), uporediva sa verovatnoćom da jedan tornado brišući kroz deponiju starog gvožđa konstruise avion "Boing 747" od materijala i starudija koje se tu nalaze.

Verovatnoća formiranja ćelije igrom slučaja je poput verovatnoće da se odštampa jedna knjiga prilikom eksplozije u štampariji.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Fantom Tenej (1492-2003) on 27-02-2004, 18:22:50
Interesantna je podela uma na empirični i racionalni koja se ovde ispoljava. Interesantna je i ova tema sa nedokučivošču svemira i postojanja.

Ima jedan blefsikon darvinizma koji nisam čitao jer ne objašnjava početak vrsti nego samo razvoj organskog života putem mutacija. Međutim čitao sam Prve tri minute od fizika Vajnberga i Crne rupe i bebe vaseljene od Stivena Hokinga koje su masu zanimljive knjige. I Kratku istoriju vremena, knjigu koju po Hawkingu možete pronači na svim aerodromskim kioscima. Ovu drugu je preveo dr. Zoran Živković čini mi se i može se nači kod mailboxa jednog mog prijatelja. U njoj nalazim zanimljive teze, jedna naprimer putem matematičkih modela i raznih postulata (poput onog o paralelnim istorijama) objašnjava apstraktne stvari kao što su bezgraničnost i konačnost svemira, ovo na prvi pogled zvuči isključujuče i paradoksalno ali je u knjizi vešto objašnjeno.

O čemu se još radi u tim knjigama... evo banalnog primjera, čovekov mozak i čula poput najsavršenijeg instrumenta zaznavaju udaljavanje galaksija jednu od druge. Gde se širi taj prostor? Gde ima mesta za sav taj prostor? Što se nalazi iza granica svemira? Kolika je verovatnoča da je tuđa civilizacija (takozvani vanzemaljci) došla na Zemlju? Odgovori se čine kao da jih je treba tek izmisliti. Ako je svemir beskonačan, verovatnoča da u svemiru postoji život, ravna je 1, a broj planeta sa pogodnim uslovima za razvoj živih biča je beskonačan, čak više, broj civilizovanih planeta poput naše Zemlje u takvom svemiru je beskonačan. Izmišljanje definicija boga labav je posao, razmišljanje kako je neko više biče to sve stvorio ne vodi nikuda, mada se engleski pisac mnogo raspisao o pomenutom entitetu. Možemo govoriti o bogovima kao objektima čaščenja i religijama što čovek prakticira, a možemo govoriti i o pojmovima kako nas ljude shvataju mravi, slično je to. Svakako preporučujem čitanje koje od tih knjiga, mislim da su nagrađene od Nobela lično.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: johnson bronson on 27-02-2004, 20:39:23
Quote from: "Sweet Potato"
Nikada nijedan pokušaj da se kreira vestacka ćelija nije postigao uspeh.


BOGAMI, eno tamo u rumuniji su uspeli, imaju neke plazme sto zive. aha. a pedeset godina su bili komunisti, sto znaci da neizostavno veruju u boga. u svakom slucaju sta god se desavalo, mislim da njemu nista nije bitno. promenio je kanal.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Sweet Potato on 27-02-2004, 22:02:25
Quote from: "ghoul"
JA sam cito Postanak vrsta, i to u tvrdokorichenom izdanju!

I tvrdim da je to odlicno napisana knjiga.

I sta sad?


Nista. Samo sto Darwin u toj knjizi veli:

"Ja ne vidim poteškoće da jedna rasa medveda prirodnom selekcijom ne poprimi karakteristike u skladu sa životom u vodi, da poprimi velika usta i da se, na kraju, preobrati u jednog ogromnog kita".

Razlog što je Darwin naveo primer koji ide isuviše daleko je posledica primitivnog razumevanja nauke u njegovo doba. Od tada, u XX veku, nauka je na osnovu rezultata eksperimenata izvedenih na živim bićima postavila princip "genetske stabilnosti" (genetske homeostaze). Princip nalaže da su svi pokušaji sparivanja koji su izvedeni da proizvedu nove varijacije bili neubedljivi i da postoje striktne barijere između različitih vrsta živih bića. Ovo znači da je apsolutno nemoguće da uzgajivači životinja pretvore stoku u drugačiju vrstu sparujući njezine različite varijacije, kao što je postulirao Darwin.

Norman Machbet, koji je opovrgnuo darvinizam u svojoj knjizi Darwin Retried, izjavljuje:

"Srž problema je da li živa bića doista variraju u neograničenom opsegu… Vrste su zauvek postojane. Mi smo svi čuli o razočaranim uzgajivačima koji su izveli svoj rad do određene tačke jedino da bi uvideli da su se životinje i biljke vratile na mesto sa koga su i pošle. Uprkos napornim pokušajima tokom dva ili tri veka, nikada nije bilo moguće proizvesti plavu ružu ili crni tulipan"

Osim u piscevoj masti i turiti je kao naslov knjige...  :lol:
Title: Hm...
Post by: Tex Murphy on 28-02-2004, 04:38:49
Ja se više ovde ne petljam. Mrzim da se svađam.
Budimo realni: Niko poslije ove rasprave neće promijeniti mišljenje. Religija ili nedostatak iste je privatna stvar čovjekova. A sad ajd da se izgrlimo i izljubimo i popijemo po jedan caj.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Demon on 28-02-2004, 10:15:31
Ko iskreno i strasno ljubi Istinu, Slobodu i Otadžbinu, slobodan je i neustrašiv kao Bog, a prezren i gladan kao pas.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: phuzzy on 28-02-2004, 13:20:53
> JA sam cito Postanak vrsta, i to u tvrdokorichenom izdanju!

> Phazzy, čit'o i ja nekada davno... Ne shvatam šta hoćeš da kažeš...  
 
Tjah, javila se dvojica ne-kreacionista, i pitaju shta sad.

Nisam vas pitao. Nego ove _ostale_.

Ono, koliko je ko upoznat sa temom, a ne da se izvlache zamisli i ideje iz udzbenika biologije za osnovnu shkolu i na osnovu toga kritikuje kompleksna nauchna teorija.

Nego, to na stranu, imam drugo pitanje, za sve ove "to ne moze nikako slucajno". Koliko ste chitali o teoriji haosa? Da li ste upoznati sa fenomenom emergencije?

Ili opet lupetate napamet?
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Paramecijum on 28-02-2004, 21:56:11
Quote from: "Mica Milovanovic"
Ipak, kad gledam kompleksnost sveta oko sebe, moram da priznam da imam razumevanja za one koji misle da to sve nije moglo slučajno nastati...


Greska je u sledecem.
Uzmi npr. milijardu konfeta i prospi ih sa neke visoke zgrade na ulice, zatim posmatraš kuda su sve pale, kako se kovitlaju na vetru, negde grupisu, negde razdvajaju i zakljuciš: "Ovo je toliko slozena slika da nikako nije mogla nastati nasumice". I dok to pricas, vetar ih raznosi na sve strane, automobili i ljudi koji prolaze ih gaze i pomeraju... sve u svemu, pokusati zatim matematicki opisati sta se desava sa tih milijardu konfeta je ono sto zagovaraci postojanja Bozjeg upliva u stvaranju zivota traze od neistomisljenika. Nemoguce je ponovo prosuti milijaru konfeta da padnu na ista mesta i isti nacin.

Priroda je imala mnogo vise od milijardu celija da kombinuje i mnogo milijardi godina da pokusava. Ne vidim sta je cudno u tome da smo u okruzenju u kakvom smo, ali prihvatam da je nemoguce spoznati kako je do toga doslo, no, nemogucnost spoznaje ne znaci automatski postojanje Bozjeg upliva.
Nemojmo mistifikovati elementarno jednostavne stvari.
Evolucije nije hipoteza, vec TEOREMA dokazana i potvrdjena, jedino sto ona ne nudi odgovore na pitanje kako je iz nezive materije i prvobitne skupine atoma doslo do stvaranja organske materija i zviih organizama, ali od tog trenutka nadalje, sve je poprilicno ocigledno.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: ace on 28-02-2004, 23:04:29
nedavno sam ponovo citao borhesovu pricu u kojoj poredi velsa i verna. jednog naziva piscom futurologom a drugog piscom fantastike. ne bi mi prica vise do obicno privukla paznju da to nije bilo u vreme duha na marsu. jedan od argumenata kojim utemeljuje velsa je da nevidljivi covek kao ni kristalna kugla sa kojom bi smo videli sta se desava na marsu nisu moguci dok su vernove price ma kako zvucalo neverovatno moguce i u sustini verovatne. verujem da je borhes pisao o vremenu u kojem je ziveo, i znam da on i pored uverljive fantastike njegovih svetova zasnovane na ogromnoj erudiciji nije bio pisac futurologije ili naucne fantastike vec fantastike univerzuma. nacini na koji su pisci naucne fantastike sanjaju o mogucim buducnostima, borhes je sanjao o mogucim svetovima. vreme je igralo manje vaznu ulogu. inicijalna misao ovog posta na neki nacinu u kontrastu sa mojim uverenjem o nacinu na koji treba da vodim svoje misli, je izrazavanje sumnje u pitanje, da li je uopste bitan izvor zivota, ali ne u sustinu vec u samo pitanje i njegovu infantilnost, odnosno nacinu na koji ga ja tako dozivljavam, verujem i dosta dosledno njegovoj pojavi u stvarnosti. zar za jednog ljubitelja futuristike i naucne fantastike a mozda i fantastike u opste nisu bitnije ogromne (vece) mogucnosti koje leze napred od onih koje su lezale u proslosti. masta (imaginacija) koja je u osnovi stvorila sve religije i sve nase buducnosti, je stvorila i boga, cak i ako to znaci da ga je stvorila u njegovo ime ne ukljucujuci znanje vec veru, jer masta je u sustini stvorila i coveka. i zato ne cudi kao sto su za svaku iskru potrebne dve krajnosti, sto sa jedne strane stoje religija i nauka. interesuje me sto se bojim da je jesen naucne fantastike. ne postoje vise filip k. dik na jednoj strani i stanislav lem na drugoj. prolazim pored prodavaca knjiga i na sf policama vidim nova izdanja. ali na koricama vise nisu ili su sve manje astronauti roboti i svemirski brodovi, a sve vise konji i konjanici. mozda smo u onom dobu u kojoj generacija covecanstva odrasta i stvara novu generaciju koja ce u borbi sa ovim stvoriti novo doba. kao sto su se sva doba medjusobno strugala jedno od drugo dajuci jednom zamah istorije a drugom zamah buducnosti. od kamenog, bronzanog, preko svih ostalih do silicijumskog i prvih koraka iz kolevke, u bliskoj buducnosti kvantnog i prvih pravih koraka. ili se to samo moja masta bori za mesto u srcu u vreme smenjivanja zivotnog doba.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Mica Milovanovic on 28-02-2004, 23:07:08
Quote
Nemojmo mistifikovati elementarno jednostavne stvari.


Nisu elementarno jednostavne, to i sam kažeš...

A sa druge strane ja sam samo rekao da "imam razumevanja za one koji to misle" a nipošto da i sam tako mislim... da bude jasno...
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: johnson bronson on 29-02-2004, 05:13:17
konfeti... jel se to jede?
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Ghoul on 29-02-2004, 06:16:09
Quote from: "johnson bronson"
konfeti... jel se to jede?


otkad pa ti jedes samo ono sto se jede? 8)
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Sweet Potato on 03-03-2004, 19:00:30
Voda je nekada tekla Marsom tako da su u to vreme na njemu postojali uslovi za život, izjavio je sinoć u Vašingtonu predstavnik američke misije koja istražuje crvenu planetu, javljaju svetske agencije. Mars "je mesto na kojem su nekada postojali uslovi za život, ali to i ne znači da je tu život bio prisutan", rekao je Stiv Skvajers, predstavnik američke misije "Mars eksplorejšen rover". Skvajers je na konferenciji za novinare u sedištu američke svemirske agencije NASA u Vašingtonu precizirao da je "voda nekada tekla" između stena u delu Marsa nazvanom Meridiani planum, gde se trenutno nalazi američki robot “Oportjuniti”. Tekući kroz stene, voda je promenila njihov sastav i izgled, rekao je Skvajers. Drugi predstavnik NASA Edvard Veiler, precizirao je da je robot uzeo uzorke stena u kojima je pronađeno prisustvo sulfata i drugih minerala koji se stvaraju u prisustvu vode.  (Beta)


Znaci li ovo da su postojali uslovi za evoluciju na Marsu ???
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Paramecijum on 03-03-2004, 19:21:23
Na Marsu NIKADA nije postojala tecnost osim u obliku vulkanske lave koja se relativno brzo hladila.
Mars nema dovoljnu gravitaciju da bi zadrzao atmosferu, tako da ako bismo, kakvim cudom, dovukli kompletnu atmosferu na Mars u roku od nekoliko stotina ili hiljada godina ona bi se razvejala u prazninu.
Na Marsu nikada nisu postojali uslovi za opstanak bilo cega nadbakterijske strukture... niti ce postojati.
Mars nikada nece biti zelana ili plava planeta Kima Stenlija Robinsona, a ja cu vam odati sta stoji iza te NASIne izjave; oni se spremaju da braci Amerikancima kroz poreze pokupe ogromnu kolicinu milijardi dolara u cilju osvajanja Marsa, pa su favorizovali pisanje afirmativnih knjiga o Marsu, snimanje filmova, pustanje ovakvih golicajucih i mastoraspirujucih vesti, a sve u cilju zainteresovanja Amera da odvoje koji dolar za tu akciju. Ne bi me zacudilo da u narednih nekoliko godina bude otkrivena neka grobnica ili takva budalastina...

Ne nasedajte na provokacije, mislite sopstvenom glavom.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: S. on 03-03-2004, 19:29:31
Quote from: "Sweet Potato"
Voda je nekada tekla Marsom tako da su u to vreme na njemu postojali uslovi za život, izjavio je sinoć u Vašingtonu predstavnik američke misije koja istražuje crvenu planetu, javljaju svetske agencije. Mars "je mesto na kojem su nekada postojali uslovi za život, ali to i ne znači da je tu život bio prisutan", rekao je Stiv Skvajers, predstavnik američke misije "Mars eksplorejšen rover". Skvajers je na konferenciji za novinare u sedištu američke svemirske agencije NASA u Vašingtonu precizirao da je "voda nekada tekla" između stena u delu Marsa nazvanom Meridiani planum, gde se trenutno nalazi američki robot “Oportjuniti”. Tekući kroz stene, voda je promenila njihov sastav i izgled, rekao je Skvajers. Drugi predstavnik NASA Edvard Veiler, precizirao je da je robot uzeo uzorke stena u kojima je pronađeno prisustvo sulfata i drugih minerala koji se stvaraju u prisustvu vode.  (Beta)


Znaci li ovo da su postojali uslovi za evoluciju na Marsu ???


A da ti prvo procitas to sto si postirao/la? Sta kazes red bi bio, a?! A onda, pre nego postavis pitanje, prvo se sire familije pomenes i prevodiocu vesti i uredniku Bete koji skracuju i sta ne treba da se skrati? I cak, pesnicki intrepretiraju vest.

U originalu PR lepo pise:
"Dr. James Garvin, lead scientist for Mars  and lunar exploration at NASA Headquarters, Washington, said, "NASA launched the Mars Exploration Rover mission specifically to check whether at least one part of Mars ever had a persistently wet environment that could possibly have been hospitable to life. Today we have strong   evidence for an exciting answer: Yes."

... a onda

..."Layers in the rock that lie at an angle to the main layers, a pattern  called crossbedding, can result from the action of wind or water.  Preliminary views by Opportunity hint the crossbedding bears  hallmarks of water action, such as the small scale of the crossbedding  and possible concave patterns formed by sinuous crestlines of  underwater ridges.

The images obtained to date are not adequate for a definitive answer.  So scientists plan to maneuver Opportunity closer to the features for
 a better look. "We have tantalizing clues, and we're planning to evaluate this possibility in the near future," Grotzinger said. "

uostalom, ko je pismen, procitace sam -
http://www.nasa.gov/home/hqnews/2004/mar/HQ_04077_water_on_mars.html i razumeti. U vestima na ovu i srodne teme svuda u West nauci uvek stoji "life as we know it" - iako se ovde to uopste ne pominje, nije zgoreg i ovo imati na umu...
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Ghoul on 01-04-2008, 18:38:08
možda će odgovor na ovo vjekovno pitanje biti dat nakon najnovijih iskopavanja u stounhendžu?
ili neće?

Arheolozi razotkrivaju misteriju Stounhendža
Autor: Beta


Arheolozi su juče počeli prva iskopavanja u Stounhendžu u poslednjih četrdesetak godina, u nadi da će otkriti misteriju koja obavija lokalitet sačinjen od megalitskih blokova starih 5.000 godina.

Stounhendž, na jugu Engleske, uvršten je u svetsku istorijsku baštinu Organizacije UN za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO). Svrha radova je da se sa preciznošću datiraju dva pravilna koncentrična niza stena.
"Plave stene drže ključ za razumevanje svrhe i smisla Stounhendža", rekao je Sajmon Terli, generalni direktor agencije Englih Heritage zadužene za očuvanje tog lokaliteta.
Na čelu stručnog tima je Džefri Vejnrajt, predsednik Udruženja arheologa, koji je naveo da će iskopavanjem moći da bude "utvrđeno ne samo zašto je nego i kada je podignut prvi spomenik od kamena".

Poslednja u nizu iskopavanja na lokalitetu Stounhendž izvedena su 1964. godine, ali se radilo o održavanju spomenika a ne o naučnim istraživanjima, rekao je arheolog Dejvid Majls.
"U Stounhendžu je obavljeno veoma malo kvalitetnih arheoloških istraživanja", dodao je Majls.

Stounhendž je skup koncentričnih struktura, podignutih između 3.000. i 1.600. godine pre nove ere. Ustanovljeno je da su stene orijentisane ka izlasku i zalasku sunca, ali se naučnici i danas pitaju koji je razlog takvog poretka.
Pojedini stručnjaci veruju da se radi o svetilištu, drugi pominju praistorijsku astronomsku opservatoriju, a neki pak navode da bi Stounhendž mogao da bude groblje.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Dry-Na-Nord on 15-04-2008, 20:54:53
Evo linka, pošto su i tekst i komentari interesantni:

http://www.space.com/businesstechnology/080410-technov-aliens-attack.html
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: CorwinM on 24-04-2008, 14:58:57
Gdje je ovdje opcija za delete? Shvatio sam da sam replicirao čovjeku koji je nešto napisao prije 4 godine.
Title: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Ghoul on 15-05-2008, 15:26:15
Objavljeni izveštaji o NLO Britanskog arhiva
London - Britanski nacionalni arhiv objavio je juče više od hiljadu stranica do sada tajnih dokumenta o neidentifikovanim letećim objektima (NLO). To je prvi deo od mnoštva izveštaja o NLO koji će postepeno biti objavljivani narednih godina.
Objavljena serija dokumenata odnosi se na pojave NLO na britanskom nebu tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Nacionalni arhiv sada objavljuje ova dokumenta zbog rastućih zahteva baziranih na pravu na slobodu informacija, kojima se traži uvid u vladine izveštaje o NLO. Dejvid Klark, ekspert za NLO, koji je sarađivao sa Nacionalnim arhivom na objavljivanju izveštaja, naveo je da među izveštajima ima nekoliko neobjašnjivih slučajeva o kojima su izvestili "kredibilni" ljudi - piloti ili kontrolori leta sa dugogodišnjim iskustvom. Mnoga od imena kodirana su ili izbrisana kako bi se sačuvala privatnost onih koji su podnosili izveštaje. Takođe, svi dosijei su dobro pregledani pre objavljivanja kako bi se izbeglo moguće ugrožavanje nacionalne bezbednosti.
Zvaničnici Ministarstva odbrane naveli su da su fajlove sa izveštajima o NLO jedino pregledali kako bi potvrdili da nijedan neprijateljski avion nije ilegalno ušao u britanski vazdušni prostor, što je bilo naročito važno tokom Hladnog rata. Isti zvaničnici naglasili su da se, posle uvida u izveštaje odmah pošto su stizali, ako je mogućnost neprijateljskog napada bila isključena, nisu uopšte više bavili razrešavanjem misterija sa NLO. Beta - AP
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: DEDA on 16-08-2009, 12:51:38
ja i ortak smo videli ovo:

(http://i26.tinypic.com/261g7yo.jpg)

da li je to bio nlo ili sta vec - nemam pojma :D
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: WARLOCK on 19-08-2009, 01:47:50
simbolicno deluje kao opticka varka.. taj to taj raspored svetla sto je bilo na nebu?
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Eriops on 06-09-2009, 21:29:54
Mozda su nas i posetili, ali kad su nas videli ovakve kakvi smo, odlucili su da nas ne posecuju vise  :). I niposto da nam ne daju na usvajanje kakvu super razvijenu nauku i tehnologiju; pustiti ljude u svemir, to je kao da pustis mambe u kokosinjac  xuzi.

Nemogucnost medjuzvezdanih putovanja, zbog ogromne udaljenosti, i cinjenice da nista ne moze putovati vecom brzinom od brzine svetlosti, a i njoj treba ogromno vreme da prevali udaljenosti u svemiru, ne znaci da je to nemoguce. Nemoguce je nama. Po cemu mi znamo da je nase znanje o vasioni konacno, i da neka druga rasa nije ovladala tehnologijama koje mi ne mozemo ni da pojmimo ? Setimo se, ne tako davno, telefon, televizija, racunari, avioni, put na Mesec bili su naucna fantastika.. danas su realnost.


Ja se nadam da cu doziveti da nas posete, ili bar da saznamo da postoje. U toliko beskrajnom prostranstvu, prosto mi je nemoguce da zivot postoji samo na Zemlji.
A i ne vidim sto bi se plasili susreta s njima. Gori od nas tesko mogu biti  :shock:.


Puno se govorkalo da su se Amerikanci i Rusi vec dokopali tela stvorenja iz svemira, ali naravno ako se tako sta i dogodilo, to nece u tv dnevnik  :).
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: akhnaton on 06-09-2009, 21:39:23
Mozda su nas i posetili, ali kad su nas videli ovakve kakvi smo, odlucili su da nas ne posecuju vise  :). I niposto da nam ne daju na usvajanje kakvu super razvijenu nauku i tehnologiju; pustiti ljude u svemir, to je kao da pustis mambe u kokosinjac  xuzi.

Nemogucnost medjuzvezdanih putovanja, zbog ogromne udaljenosti, i cinjenice da nista ne moze putovati vecom brzinom od brzine svetlosti, a i njoj treba ogromno vreme da prevali udaljenosti u svemiru, ne znaci da je to nemoguce. Nemoguce je nama. Po cemu mi znamo da je nase znanje o vasioni konacno, i da neka druga rasa nije ovladala tehnologijama koje mi ne mozemo ni da pojmimo ? Setimo se, ne tako davno, telefon, televizija, racunari, avioni, put na Mesec bili su naucna fantastika.. danas su realnost.


Ja se nadam da cu doziveti da nas posete, ili bar da saznamo da postoje. U toliko beskrajnom prostranstvu, prosto mi je nemoguce da zivot postoji samo na Zemlji.
A i ne vidim sto bi se plasili susreta s njima. Gori od nas tesko mogu biti  :shock:.


Puno se govorkalo da su se Amerikanci i Rusi vec dokopali tela stvorenja iz svemira, ali naravno ako se tako sta i dogodilo, to nece u tv dnevnik  :).

Bez nekog uvlačenja, mogu samo da kažem. Potpisujem. Ima se šta dodati, ali nema se šta oduzeti. :)
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Eriops on 06-09-2009, 22:36:53
Dodavaj Akhnatone, tema je jako interesantna  :).
Ne uzdam se u ista sto prolazi kroz ruke raznih svetskih vlasti, iako oni imaju neke konkretne dokaze o zivotu van zemlje, sumnjam da ce nam to dati na uvid, ili ce nam dati onda kad to njima bude odgovaralo. Otkrice da nismo sami bi iz temelja uzdrmalo svet, pa mozda i promenilo osnove moci, i ljudskog drustva.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: scallop on 07-09-2009, 00:33:49
Verujem da Alien i Predator igraju za jako male pare čim ih tako često angažuju. IT je zacenio i nema ga više. xwink2
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Eriops on 07-09-2009, 17:13:39
Ako su namcorasti, s obzirom kako smo ih predstavljali ima prvo da sprze Holivud  :).
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Franz Xaver von Baader on 15-09-2009, 15:48:23
Otkrice da nismo sami bi iz temelja uzdrmalo svet, pa mozda i promenilo osnove moci,

ti si romantičarski naivan
svijet ne može uzdrmati ništa još od vremena kada je otkrivena pička - to ti je jedina i temeljna osovina moći, oko koje se onda postave pozicije gore-dolje; svemirci, kao i bilo što tebi zamislivo, također su subordinirani tim odnosima
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Hobit on 15-09-2009, 18:18:46
Otkrice da nismo sami bi iz temelja uzdrmalo svet, pa mozda i promenilo osnove moci,

ti si romantičarski naivan
svijet ne može uzdrmati ništa još od vremena kada je otkrivena pička - to ti je jedina i temeljna osovina moći, oko koje se onda postave pozicije gore-dolje; svemirci, kao i bilo što tebi zamislivo, također su subordinirani tim odnosima


Ovo je jedna velika istina.  Na kraju krajeva - sve se vrti oko pičke, ako izuzmemo pedere, naravno
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Pijanista on 15-09-2009, 18:23:16
Otkrice da nismo sami bi iz temelja uzdrmalo svet, pa mozda i promenilo osnove moci,

ti si romantičarski naivan
svijet ne može uzdrmati ništa još od vremena kada je otkrivena pička - to ti je jedina i temeljna osovina moći, oko koje se onda postave pozicije gore-dolje; svemirci, kao i bilo što tebi zamislivo, također su subordinirani tim odnosima


Ovo je jedna velika istina.  Na kraju krajeva - sve se vrti oko pičke, ako izuzmemo pedere, naravno

Svako je opsednut onim sto mu nedostaje....
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: jeremiah on 17-09-2009, 15:26:38
http://www.strangeunknown.com/paranormal/strange-creature-washes-ashore-in-cerro-azul-panama/ (http://www.strangeunknown.com/paranormal/strange-creature-washes-ashore-in-cerro-azul-panama/)

 :?
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: coolER on 22-10-2009, 20:03:00
Ne mogu vam reci odakle znam, ali znam iz istinitih podataka.
Tokom 1970-ih godina, blizu Nju Meksika srusio se jedna vanzemaljska letelica. Nasa je to proglasila svojim satelitom i sve sto je bilo unutra prenela u svoje laboratorije na izucavanje. U Letelici su nadjena 3 bezivotna tela nalik na ljude ali znatno razliciti.
Duzina tela nije duza od 1m a imali su masivne oci i glavu. O njima se malo sta vise zna jer su nadjeni mrtvi i svi ostali podaci se cuvaju u najstroszoj tajnosti.

Nekoliko godina pre ovoga, u Sibiru se srusila letelica nalik gore pomenutoj. U njemu su pronadjena 4 ziva primerka vanzemaljskog zivota i 7 mrtvih. Jedan od cetiri prezivela je prodat naucnicima iz SAD-a a 3 zadrzana u Rusiji na istrazivanju.
Zna se da su duzine 143cm, tankog tela i velike "glave" ako se to tako moze nazvati. Nivo inteligencije je veci od covekovog i nije u potpunosti otkriveno sta se moze uciniti pomocu njega.
Telo funkcionise na osnovu unosenja molekula vode (H2O) i energije slicne suncevoj. Nemaju mogucnost govora kao sto ljudi komuniciraju, ali se zato mogu povezati sa mozgom pojedinca i razmenjivati misli [ne verujem ni sam dok ne probam].
Zivotni vek im je duzi nego ljudski i zive u proseku od 100 do 130 god.
Iz komunikacije naucnika sa tim "bicima" saznali smo/su:
-da je nasa planeta oko 30x mladja od njihove,
-da je nasa planeta manja nego ona na kojoj se oni nalaze,
-da nas posmatraju vise od 3 000 000 godina i da su zadivljeni brzinom napretka,
-da vreme koje protice kod nas, protice zporije nego na njihovoj planeti,
-da nasu planetu ocekuje "prirodno" unistenje, koje bi po nasem vremenu stiglo 6214. godine
mada veruju da nas ocekuje unistenje od strane samih sebe za ~2000 godina
Jos nije saznato:
-odakle dolaze,
-koliko su udaljeni od nas,
-zasto nas posmatraju,
-kakva je tehnologija na njihovim planetama....
Kao i mnoge druge stvari.
Toliko od mene, mislim da sam rekao vise nego sto sam smeo, ali to sam uradio jer je vreme da ljudi znaju sta se i kako desava na nasoj planeti.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Джон Рейнольдс on 22-10-2009, 20:09:44
Za koliko su Rusi prodali vanzemaljca Amerikancima?
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: coolER on 22-10-2009, 20:14:30
Za koliko su Rusi prodali vanzemaljca Amerikancima?
To niko ne zna, ali ako neko i zna, sigurno nece navesti. Mozemo jedino da nagadjamo.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Boban on 23-10-2009, 01:48:41
pa ne može biti da niko ne zna; to nema smisla.
Doduše, ni sve ostalo u ovim tvrdnjama nema smisla...
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: scallop on 23-10-2009, 08:17:14
Eh, da Ameri nisu mogli da kupe dva komada, pa da krčme na berzi! To se ne da poverovati.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Boban on 23-10-2009, 10:35:48
da, svojevremeno su kupili celu Aljasku, a sada ispade problem nekoliko kila itija.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: scallop on 23-10-2009, 12:19:15
Možda su im Rusi za drugoga tražili da podignu vojnu bazu u Nevadi.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: JasonBezArgonauta on 23-10-2009, 13:26:37
Pouzdano znam, ne smem vam reći odakle, tražili su Aljasku i karton Black Death vodke. Pregovori zapeli kod vodke.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: coolER on 23-10-2009, 22:28:35
da, svojevremeno su kupili celu Aljasku, a sada ispade problem nekoliko kila itija.
Koliko sam ja informisan, Aljasku su kupili za neverovatno malu sumu novca koja bi danas bila oko 100 $. To se dogodilo kada je Ruski predsednik pijan pregovarao uz partiju pokera sa Amerikancima...

Znate da izmedju Rusije i SAD postoji revansisticki odnos. To sto se Rusima posrecilo da im u drzavu padne letelica sa stvorenjima s druge planete, a pritom jos i zivi, Amerikanci nisu mogli da propuste priliku da ne ponude X sumu.
Naravno da Rusi ne bi pristali da im ustupe takvo otrice za malu svotu novca. Suma mora da je bila sa mnogo nula kada su sklopili dogovor. Pored toga, sto vise primeraka nekog organizma imate, vise podataka cete otkriti. Takve stvari nisu svakidasnje kao zecevi u sumi pa da je Naucncima sve jedno...
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Pijanista on 24-10-2009, 00:17:11
Lose si informisan.
Niti je Rusija tad imala predsednika, niti je nekadasnjih 7200000 dolara vredelo kao danasnjih 100. Posle spajanja nema kajanja.

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/20/Alaska_Purchase_%28hi-res%29.jpg) (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/20/Alaska_Purchase_%28hi-res%29.jpg)
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: DušMan on 10-11-2009, 12:12:56
Proučavajući džungle u Ruandi, švajcarski antropolog Hugo Čajlds i njegovi saradnici navodno su, pre nekoliko dana, pronašli grobnicu sa čak 200 izvrsno očuvanih tela vanzemaljaca! Vest o potencijalno senzacionalnom otkriću je preneo novinar portala Njeekldž Njorld Nenjs
, koji je uspeo da dođe do izjave tog istraživača.
- Da, pronašli smo grobnicu sa otprilike 200 tela vanzemaljaca. Lokaciju ću otkriti kad dovršimo iskopavanja, ali tvrdim da svet za koji dan više neće biti isti - rekao je Čajlds. - Po prvim analizama, tela tih bića su tu zakopana pre otprilike 600 godina. U okolini nije pronađen nikakav leteći objekat, pa možemo samo nagađati odakle su ta stvorenja stigla i šta ih je ubilo.
Čajlds je bića opisao kao viša i mršavija od ljudi i dodao da su verovatno komunicirala pomoću telepatije jer na telima nije pronašao oči, nos ili usta.

http://www.vesti-online.com/Stampano-izdanje/10-11-2009/Poslednja/6088/Grobnica-puna--vanzemaljaca (http://www.vesti-online.com/Stampano-izdanje/10-11-2009/Poslednja/6088/Grobnica-puna--vanzemaljaca)
http://www.mondo.rs/lifestyle/vesti/story.php?vest=103687 (http://www.mondo.rs/lifestyle/vesti/story.php?vest=103687)
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: mac on 10-11-2009, 12:22:28
Originalni članak je ovde http://weeklyworldnews.com/alien-alert/13338/alien-graveyard-found/ (http://weeklyworldnews.com/alien-alert/13338/alien-graveyard-found/) a autor članka se vika Erik Van Datiken (sounds familiar?). Kad vidiš ostale njegove članke stvari postaju malo jasnije.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: DušMan on 10-11-2009, 12:42:49
Ma naravno. Očigledno je na prvi pogled, ali je smešno što domaće novine to objavljuju kao šatro bitnu vest.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: WARLOCK on 19-12-2009, 13:09:13
Pyramid Shaped UFO Over Russia (http://www.youtube.com/watch?v=yjHms5Krtdc#normal)  :evil:
Russian News UFO Over Kremlin December 2009 (http://www.youtube.com/watch?v=cg6oHVyDYZg#normal)
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: raindelay on 22-12-2009, 19:52:55
(http://sufoit.com/site/images/stories/weather_balloon.gif)
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Melkor on 28-12-2009, 03:42:57
Death Star over San Francisco (http://www.youtube.com/watch?v=AfqDVP_0O0c#normal)
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Lord Kufer on 28-12-2009, 03:56:36
Eeeeek! Batiskaf!
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: HAL on 13-01-2010, 11:34:08
Dokazi su nam svugde ispred očiju, samo od nas zavisi koliko želimo da se oslobodimo programiranog mozga u čiju su svrhu radili čak i neki veliki SF pisci donoseći još veću zabunu. Ti klipići i sličke su zaista ništa u odnosu na ono šta se krije iza toga, kao i pojam ko pokušava da sve to zataška, i iskreno nije za preporuku da svi uzmu i da kopaju jer možda im se neće svideti ono što pronađu da ne pričamo o mogućim problemima koje to znjanje može da proiznese. Programirani mozak neće nikada videti istinu ispred nosa, i zato takav čovek može da srlja u svim pravcima jer će mu argumentacija biti u skladu sa time da odbrani svoje programe kako ne bi narušio sistem verovanja. Svaki čovek kao večna svest ima znanje o tome samo nema sećanje dok ne dostigne određeni duhovni nivo, a živeti na osnovu scenarija nikada nije bilo od pomoći.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Lord Kufer on 13-01-2010, 13:35:54
Problem je jedino u tome je li to znanje (o vanzemaljcima na Zemlji) operativno ili nije. Kad neko uspe da ga učini operativnim i da uspostavi monopol nad operacijom, dogodiće se i "disclosure".
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: HAL on 13-01-2010, 19:08:06
Što se tiče toga, evo malo zanimljivog štiva

http://divinecosmos.com/index.php/start-here/davids-blog/521-disclosure-endgame (http://divinecosmos.com/index.php/start-here/davids-blog/521-disclosure-endgame)

ne kažem da podržavam izlaganje, ali uvem ima interesantnih stvari čak i na suprotnoj strani.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Lord Kufer on 13-01-2010, 19:56:12
Sve je to i dalje spekulacija.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: HAL on 13-01-2010, 20:41:08
Spekulacija je da i ti postojiš druže.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Lord Kufer on 13-01-2010, 20:59:40
Tačno druže "dobrojutro druže"
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Lord Kufer on 13-01-2010, 21:01:19
Samo je jedno važno, što se tiče vanzemaljaca - hoće li nam dati replikatore ili ne. Sve ostalo je isto kao da su ljudi, Bantu, Patagonci ili Ujguri... Ne daj bože da su neki još gori od Španaca ili Engleza  xtwak
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Ghoul on 14-01-2010, 00:27:58
Samo je jedno važno, što se tiče vanzemaljaca - hoće li nam dati replikatore ili ne.

a ti bi još i da ti daju pravo na repliku?
to neće da može.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Lord Kufer on 14-01-2010, 00:58:33
Između prava i slobode, uvek biramo čokoladu...
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Lord Kufer on 14-01-2010, 15:57:34
Možda je ovo isto tako dobro rešenje kao replikatori...

http://www.livescience.com/animals/green-slug-animal-plant-100112.html (http://www.livescience.com/animals/green-slug-animal-plant-100112.html)

(http://i.livescience.com/images/100112-Echlorotica-02.jpg)

Quote
A green sea slug appears to be part animal, part plant. It's the first critter discovered to produce the plant pigment chlorophyll.

The sneaky slugs seem to have stolen the genes that enable this skill from algae that they've eaten. With their contraband genes, the slugs can carry out photosynthesis — the process plants use to convert sunlight into energy.

"They can make their energy-containing molecules without having to eat anything," said Sidney Pierce, a biologist at the University of South Florida in Tampa.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Axle Munshine on 22-02-2010, 21:44:46
http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=10&status=jedna&vest=171546&title_add=Umalo%20sudar%20aviona%20i%20NLO&kword_add=nlo%2C%20trifko%20radeta (http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=10&status=jedna&vest=171546&title_add=Umalo%20sudar%20aviona%20i%20NLO&kword_add=nlo%2C%20trifko%20radeta)

Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: WARLOCK on 20-04-2010, 02:49:11
zučavanje NLO kao predmet univerzitetskih studija
Блиц -

Jedan američki univerzitetski profesor podneo je zahtev instituciji na kojoj predaje u kome traži da izučavanje neidentifikovanih letećih objekata (NLO) bude priznato kao predmet univerzitetskih studija.

Profesor Filip Hejsli, antropolog na univerzitetu u Njujorku, smatra da bi izučavanje NLO trebalo ozbiljno da se shvati i postane predmet na univerzitetu baš kao i druge istraživačke materije, prenose američki mediji.

Brojna svedočanstva o pojavi NLO trebalo bi da se proučavaju na univerzitetu, kako bi studenti mogli da ištražuju te paranormalne pojave, ističe on, insistirajući na potrebi da se to radi na naučnoj osnovi i naučnim metodama.

Profesor Hejsli nalazi se na čelu grupe istraživača koji se bave NLO i u njihovom izučavanju koriste radare i sva poznata znanja iz astronomije i meteorologije.

Na primedbe kritičara i skeptika koji trvde da je sve to samo gubljenje vremena, Hejsli odgovara da ogroman broj zabeleženih slučajeva NLO govore sami za sebe. Širom sveta svakog meseca beleži se pojava na stotine NLO, kazao je on.

Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: scallop on 20-04-2010, 09:07:08
Skeptici i kritičari uvek igraju na par-nepar. Međutim, nikakav ulog, nikakav dobitak. Profesor koji je predložio UFO studije je debelo u pravu. Ako se koristi naučni metod, naučni alat, predmet istraživanja je uvek nepoznato i svejedno je da li je u pitanju hadronski kolajder ili UFO. UFO je, zapravo, daleko jeftiniji predmet istraživanja i dobroćudan po svojim posledicama. A studenti uče naučni pristup i metodologiju.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: WARLOCK on 26-04-2010, 03:34:09
evo ipak su bili na zemlji  :evil:
Minaqua Life - Vanzemaljac (http://www.youtube.com/watch?v=Nd9o5G-EL1s#lq-lq2-hq-vhq)
ovaj vanzemaljac je mogao da pokrece oci,ali su na zalost nisu snimili  :x,nesto su skratili.. bolja verzija je moja probna uskoro cu okaciti snimak kako je jeste stvarniji  ;)
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Ghoul on 26-04-2010, 12:06:00
miki, pusti oči, glavno pitanje glasi: DA LI SU ONI DOBRI???!
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: WARLOCK on 26-04-2010, 15:42:47
jesu dobri  :evil:  pa vidi sta im ljudi rade  xplasmw
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: HAL on 26-04-2010, 22:56:04
miki, pusti oči, glavno pitanje glasi: DA LI SU ONI DOBRI???!
Ti kao okultista bi trebao da znaš odgovor na to.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Ghoul on 26-04-2010, 23:05:05
ti, kao dežurni kreten, svakako nisi ni razumeo aluziju u pitanju.
inače bi znao zašto sam ga baš to pitao.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Svevid on 27-04-2010, 10:28:22
величина свемира није ни у кквој вези са вероватноћом да ванземаљци постоје - size doesn't matter :)  Да ли су добри? - то већ зависи по којим стандардима. СВИ људи су добри (себи, у најмању руку) по нечијим стандардима. Тако, могли бисмо да имамо "добре" ванземаљце који разносе друге планете, а онда дође кући и има леп разговор (или шта већ) са својом породицом.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: HAL on 27-04-2010, 15:23:13
ti, kao dežurni kreten, svakako nisi ni razumeo aluziju u pitanju.
inače bi znao zašto sam ga baš to pitao.
Ja se izvinjavam zato što sam nov i malo mi je teže da jer ne znam kakvi ste.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Karl Rosman on 06-05-2010, 22:37:45
Dileme nema! Evo ga jedan sto je ubiJo dva Siva:

PODZEMNE BAZE - Phil Schneider 1/7 (http://www.youtube.com/watch?v=gXRWoWyRaRE#lq-lq2-hq-vhq)

Wiki kaze:
Philip Schneider (April 23, 1947 - January 1996) claimed to be an ex-government structural engineer involved in building deep underground military bases in the United States.

Schneider claims he possessed a level 3 security clearance, "Rhyolite 38", and that he was one of only three people to survive a violent battle in which 66 humans died (44 of which were American and 22 from other countries), which he claimed occurred in 1979 between "Grey aliens" and U.S. military forces at the Dulce underground base. During this "battle", Schneider lost some of his fingers on his left hand and had his stomach torn open from an alien attack.[1]
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: HAL on 07-05-2010, 02:24:22
Odličan je Schneider, šteta što tu knjigu nije dovršio.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Karl Rosman on 07-05-2010, 02:50:20
Izgleda da su mu dusmani dosli glave.  xfoht Po nekim informacijama udavljen je sa klavirskom zicom, a drugi izvori navode kateter(!) kao pomocno sredstvo pri samoubistvu. Interesantan je podatak da je 1993 godine, lik s kojim je zapoceo neki casopis takodje izvrsio samoubistvo. Pronadjen je u parku prosvirane glave, ali policijski izvestaj kaze da na pistolju nije bilo tragova krvi vec samo na ruci, sto bi znacilo da je covek detaljno obrisao prangiju nakon sto je pucao sebi u glavu.  :!:
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: дејан on 07-05-2010, 09:58:11
tako su i bil kupera sredili... xuzi....you bastards!
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: HAL on 07-05-2010, 13:09:55
Za Kupera može još i da se sumnja da li je zaista bilo onako kao što su rekli ili je sve namešteno. Ja iskreno verujem ovo drugo.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: WARLOCK on 09-05-2010, 02:22:12
interesantno :) .. evo snimak iz podzemnih baza  :evil:
D.U.M.B.s "Underground Bases" (http://www.youtube.com/watch?v=_acr9OEsC2c&feature=related#lq-lq2-hq)
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Cryptomnesia on 14-05-2010, 17:49:41
Ja sam Vanzemaljac,pitajte shta bi ste htjeli znati.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Mica Milovanovic on 14-05-2010, 19:49:04
Zbog čega vanzemaljci ne znaju naš pravopis?  :)
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: zakk on 14-05-2010, 19:51:32
Definitivno nije čovek(?) odavde :)
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Cryptomnesia on 15-05-2010, 13:49:01
Zbog čega vanzemaljci ne znaju naš pravopis?  :)
Prevodilac/prevoditelj nije josh u punoj radnoj snazi.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Cryptomnesia on 15-05-2010, 13:49:51
Definitivno nije čovek(?) odavde :)
Homo Sapiens nisam.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Mica Milovanovic on 15-05-2010, 20:10:55
Ali se rapidno popravlja!  :)
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Cryptomnesia on 17-05-2010, 19:46:26
Na stranu idiotski sarkazam.Poveo sam zanimljiv razgovor prije koji mjesec sa prijateljom oko vanzemaljaca.Ako je istina da je svemir ogroman kao shto tvrde nauchnici onda je sigurno da postoji josh negdje zhivot van nashe planete.Preskochit chu skoro cijeli razgovor da bi pitao dva pitanja.Ako postoji negdje zhivot,zashto mi ne bismo bili najrazvijenija ''rasa''?
S druge strane,ako nismo,ne mislim da su ''little grey'' ili ''little green''.Zapravo,doshao sam do zakljuchka da  chovjek ne mozhe izachi iz svog kognitivnog stanja pa chak ni korishtenjem mashte da bi uistinu barem priblizhno shvatio kako bi izgledao vanzemaljac.(Ne rachunam na nauku,u smislu da bi poznavanjem tvari koje se najcheshche srechu u svemiru mogli svesti neki priprost opis ''Alien-a'').Hochu da kazhem;druge dimenzije,moguchnost ljudskog mozga da prepozna neshto tako strano,etccc.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: mac on 17-05-2010, 20:11:18
Svemir jeste ogroman, ali Mlečni Put je nešto manji. Svejedno, postoji život u Mlečnom Putu! Na Zemlji, to jest. Za ostalo ne znamo.

Ako ćemo već da nagađamo o njihovom obliku, pretpostavljam da su nam slični onoliko koliko smo mi slični aligatorima. Razmena materije sa okolinom, ekstremiteti za kretanje (bar dva para), i nešto nalik glavi sa grupisanim organima za prijem i obradu informacija. Sve "više" životinje na Zemlji, od riba do ljudi, slede ovakav koncept, pa mora da ima tu nečeg.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: scallop on 17-05-2010, 21:31:52
Na stranu idiotski sarkazam.Poveo sam zanimljiv razgovor prije koji mjesec sa prijateljom oko vanzemaljaca.Ako je istina da je svemir ogroman kao shto tvrde nauchnici onda je sigurno da postoji josh negdje zhivot van nashe planete.Preskochit chu skoro cijeli razgovor da bi pitao dva pitanja.Ako postoji negdje zhivot,zashto mi ne bismo bili najrazvijenija ''rasa''?
S druge strane,ako nismo,ne mislim da su ''little grey'' ili ''little green''.Zapravo,doshao sam do zakljuchka da  chovjek ne mozhe izachi iz svog kognitivnog stanja pa chak ni korishtenjem mashte da bi uistinu barem priblizhno shvatio kako bi izgledao vanzemaljac.(Ne rachunam na nauku,u smislu da bi poznavanjem tvari koje se najcheshche srechu u svemiru mogli svesti neki priprost opis ''Alien-a'').Hochu da kazhem;druge dimenzije,moguchnost ljudskog mozga da prepozna neshto tako strano,etccc.

Preskočio si i drugo pitanje. Ali, nisi preskočio da častiš naokolo. Moje pitanje: Zašto sve pridošlice moraju da nauče na teži način? Kao da su iz druge galaksije.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: HAL on 17-05-2010, 22:03:25
Cryptomnesia, pročitaj

(http://www.secular.co.za/wp-content/uploads/2009/03/theholographicuniverse.jpg)
ima prevedena na srpski
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Svevid on 17-05-2010, 23:25:22
Svemir jeste ogroman, ali Mlečni Put je nešto manji. Svejedno, postoji život u Mlečnom Putu! Na Zemlji, to jest. Za ostalo ne znamo.

Ako ćemo već da nagađamo o njihovom obliku, pretpostavljam da su nam slični onoliko koliko smo mi slični aligatorima. Razmena materije sa okolinom, ekstremiteti za kretanje (bar dva para), i nešto nalik glavi sa grupisanim organima za prijem i obradu informacija. Sve "više" životinje na Zemlji, od riba do ljudi, slede ovakav koncept, pa mora da ima tu nečeg.

mogu da budu i leteće kocke. zašto bi vanzemaljci imali glave ili noge ili išta slično kao i mi? zašto ne bi postojala neka gasovita (inteligentna) bića? čovek je u principu zarobljen sobom, pa ne može da zamisli drugačija obličja.
@ cryptomnesia - kako te ne mrzi da pishesh ovako?
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: mac on 17-05-2010, 23:40:16
Nemam ništa protiv letećih kocki, ali hajde da razmislimo kako bi do toga moglo da dođe. Kako leteća kocka leti? Kako se prilagođava okolini? Kako prilagođava okolinu sebi? Da li je čitav ekosistem pun letećih kocki, ili su samo naši prijatelji (Cubus Sapiens) kocke koje lete, a sve ostalo oko njih su neke "normalne" životinje?

Nemoj samo da prizivaš telekinezu, to je tako bezvezan argument za ozbiljnu raspravu.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: scallop on 18-05-2010, 08:22:22
Kad Mac postuje, ja moram da pročitam. Potpuno se slažem s njim. On tako lepo hoda Okamovom oštricom. Ne znam šta je s drugima, neki Klarkov virus?
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Svevid on 18-05-2010, 11:10:13
не, никако телекинеза. како лете? па то зависи од гравитације, зар не? на планетама са већом гравитацијом од земљине - птице би попадале.
е сад, за остало (екосистем, адаптација) тражиш од мене нацрт романа :)
прво морамо да видимо о каквој планети се ради. да ли је она гасовити гигант, као Јупитер, или им је одувана атмосфера (као код пулсарских планета), па су сад нешто сасвм ново, да ли је вода у течном стању - можда воде ни нема.

немој да очекујеш поставку као у соларном систему - да живот мора да настане у води (нетачно), и сличне ствари. на тај начин би неопозиво оповргавао постојање ванземаљаца.
 
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Cryptomnesia on 18-05-2010, 12:32:41
Cryptomnesia, pročitaj

(http://www.secular.co.za/wp-content/uploads/2009/03/theholographicuniverse.jpg)
ima prevedena na srpski
Thnx,pogledam.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Cryptomnesia on 18-05-2010, 12:33:24
Svemir jeste ogroman, ali Mlečni Put je nešto manji. Svejedno, postoji život u Mlečnom Putu! Na Zemlji, to jest. Za ostalo ne znamo.

Ako ćemo već da nagađamo o njihovom obliku, pretpostavljam da su nam slični onoliko koliko smo mi slični aligatorima. Razmena materije sa okolinom, ekstremiteti za kretanje (bar dva para), i nešto nalik glavi sa grupisanim organima za prijem i obradu informacija. Sve "više" životinje na Zemlji, od riba do ljudi, slede ovakav koncept, pa mora da ima tu nečeg.

mogu da budu i leteće kocke. zašto bi vanzemaljci imali glave ili noge ili išta slično kao i mi? zašto ne bi postojala neka gasovita (inteligentna) bića? čovek je u principu zarobljen sobom, pa ne može da zamisli drugačija obličja.
@ cryptomnesia - kako te ne mrzi da pishesh ovako?
Navika.:)
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Cryptomnesia on 18-05-2010, 12:39:03
не, никако телекинеза. како лете? па то зависи од гравитације, зар не? на планетама са већом гравитацијом од земљине - птице би попадале.
е сад, за остало (екосистем, адаптација) тражиш од мене нацрт романа :)
прво морамо да видимо о каквој планети се ради. да ли је она гасовити гигант, као Јупитер, или им је одувана атмосфера (као код пулсарских планета), па су сад нешто сасвм ново, да ли је вода у течном стању - можда воде ни нема.

немој да очекујеш поставку као у соларном систему - да живот мора да настане у води (нетачно), и сличне ствари. на тај начин би неопозиво оповргавао постојање ванземаљаца.
 
A ono shto ja govorim je;da sve onbo shto poznajemo o sastavu svemira je dio chovjekove spoznaje te ne mora uopche biti tako pa je moguche vrlo da grjeshimo us startu o svemu.:D
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: mac on 18-05-2010, 16:28:55
прво морамо да видимо о каквој планети се ради. да ли је она гасовити гигант, као Јупитер, или им је одувана атмосфера (као код пулсарских планета), па су сад нешто сасвм ново, да ли је вода у течном стању - можда воде ни нема.

Okej, važi, kocke nemaju ekstremitete za kretanje, nego samo kontrolišu svoju specifičnu težinu, kao cepelini. U redu je to, imamo jedan roman koji opisuje takva bića (ne sećam se naslova, ali tri nacije sa Zemlje prenose na novu planetu svoje sukobe udružujući se sa tri različite ineligentne vrste, letećim balonima, džinovskim rakovima, i podzemnim crvima, a ženski protagonist udružuje sve tri frakcije uz usputni pronalazak da je sperma letećih balona moćan afrodizijak).

Ono što je problem je spomenuto i u samom romanu. Leteći baloni ne mogu da prave alatke, sve što mogu je da plutaju po vazdušnim strujama. Uzalud im ta inteligencija do koje su nekim čudom i došli, kad ih leteći predatorski baloni satiru kako hoće, sve dok im jedan lik u romanu ne podari za odbranu neku vrstu mehaničkog oružja za ispaljivanje šiljaka.

Bez mogućnosti prenosa iskustva (govor), čuvanja iskustva (prvo memorija, a kad se iskustvo nagomila onda i pismo), i pravljenja alata (ekstremiteti) teško da može biti civilizacije.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Svevid on 18-05-2010, 16:59:49
meče, bez uvrede, ali ovo poslednje mi zvuči nemaštovito. memorija, ekstremiteti - sve previše zemaljski, a upravo sam govorio protiv "geocentričnosti".
ne insistiram na romantičnosti, ali smatram da bi (vi :) ) zemljani trebalo da shvate da ovdašnji vid postojanja nije jedini moguć, i da, samim tim, i civilizacije mogu da postoje bez ekstremiteta.
civilizacije su plod stvaralaštva. ako bi vanzemaljci mogli da stvaraju bez ekstremiteta - stvorili bi civilizaciju. govor - ne, komunikacija da (i to u izvornom smislu reči - communio = zajednica; komunikacija postoji samo ako dovodi do zajednice, koja je, opet preduslov za civilizaciju)...
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: mac on 18-05-2010, 17:16:24
Poštujem stav "ono što mi znamo da postoji nije jedino što može da postoji". Moj stav je "ono što se pokazalo kao najefikasnije na Zemlji je verovatno dovoljno efikasno i za ostatak galaksije". Naši stavovi nisu protivurečni. Zapravo jesu, ali samo ako insistiraš na tome da ono što se pokazalo kao efikasno na Zemlji nije default za ostatak galaksije.

Tvoj stav je da svuda gde se pojavi elementarni život (šta god to bilo) neumitno vremenom dolazi do civilizacije (šta god to bilo). Ja nisam ubeđen. Moraćeš to bar da opišeš na jednom primeru, i počeli smo sa letećim kockama. Leteće kocke bi i mogle da postoje, ali pošto ne bi mogle da utiču na svoju okolinu, niti da koriste alate, ne vidim kako bi mogle da izgrade civilizaciju. Bez načina da beleže svoja iskustva stvarno teško.

Evo elementarnijeg primera. Da li može da postoji život koji nije baziran na replikaciji molekula koji istovremeno nose i informaciju i funkciju (kraće rečeno DNK, ali ne mora da bude baš dezoksiribonukleinska kiselina na nekom drugom svetu)?
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: scallop on 18-05-2010, 18:25:53
Čestitam Macu na izdržljivosti. Ovakva drndanja su bila okosnica SFandoma osamdesetih godina poslednjeg veka prošlog milenijuma. Ah, kako je to bajato! Tada nije bilo moguće pisati SF ako se ne ispovrti neka dobra ujdurma sa vanzemaljskim životom.

Mac, drži se svoje premise: vanzemaljci koji su izgradili svoju civilizaciju na motivima različitim od ljudi ne putuju svemirom. Oni koji bi mogli da dođu - jesu.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: mac on 18-05-2010, 19:07:57
U odbranu Letećih Kocki mogli bismo da pretpostavimo da leteće kocke mogu da beleže informacije proizvodnjom komplikovanih samoreplikujućih molekula, koje mogu da razmenjuju i ostavljaju u amanet svojim potomcima. A možda na isti način mogu i da genetski modifikuju neke niže oblike života, i tako prave sebi "žive alate", pa čak i živa svemirska plovila. Jebiga, moguće je, ali veća je verovatnoća da ih pre toga sve pojedu bića sa krilima, zubima, i rukama koja bacaju koplja.

Ono što je efikasnije potpuno potisne sve ostalo.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Loni on 18-05-2010, 19:18:37
vanzemaljci koji su izgradili svoju civilizaciju na motivima različitim od ljudi ne putuju svemirom. Oni koji bi mogli da dođu - jesu.

Ovo je na žalost potpuno tačno.

Zapravo vanzemaljska civilizacija mogla je da izgleda kakogod, ali uslov za svaki napredak civilizacije je pronalazak PISALJKE.
A pošto se ne može pisati po drvetu večno, drugi izum je pronalazak PAPIRA.

Pisaljka i papir su uslovi za svaku sledeću civilizaciju.
Bez njih svaka memorija je kratkoročna.
Bez njih nema više matematike.

A bez više matematike nemoguće su i građevinarstvo i proizvodnja bilo kog prevoznog sredstva. Čak i točka.

Da bi uopšte neko poželeo od nečeg da napravi pisaljku, makar to bila obična grančica, koja ostavlja trag na kori drveta, on mora imati razvijen ud, koji bi tu pisaljku držao.

Čovek i majmun mogu da stave grančicu između prstiju i pišu po pesku, ali šta sa ostalima.
Ti udovi morali bi najpre nešto da beru i da se za nešto drže da bi se razvili.
Dakle sama šaka im mora biti slična našoj.

Sve u svemu male su šanse da će ijedna civilizacija bez tih izume sličnih čoveku poleteti svemirom.

Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Loni on 18-05-2010, 19:24:00
U odbranu Letećih Kocki mogli bismo da pretpostavimo da leteće kocke mogu da beleže informacije proizvodnjom komplikovanih samoreplikujućih molekula, koje mogu da razmenjuju i ostavljaju u amanet svojim potomcima. A možda na isti način mogu i da genetski modifikuju neke niže oblike života, i tako prave sebi "žive alate", pa čak i živa svemirska plovila. Jebiga, moguće je, ali veća je verovatnoća da ih pre toga sve pojedu bića sa krilima, zubima, i rukama koja bacaju koplja.

Ono što je efikasnije potpuno potisne sve ostalo.

Ovo objašnjenje ima malo više smisla,
ali opet da bi leteća kockica došla do faze beleženja informacija u sebi, morala bi da ima bekgraund evoluciju.

Dakle milioni godina su prošli dok su kockice razvile tako dobru memoriju da im papiri nisu bili nikad potrebni.
Svaka generacija pamtila je sve bolje od sledeće i tako milion godina.
Ok.
Ovo bi možda i moglo da funkcioniše.

Međutim, čak i kad bismo dobili jednu generaciju letećih kockica, koje su sposobne da pamte i do 50 % svega što su čuli u životu, logično je pomisliti da bi neka od njih izumela papir, koji bi joj pomogao da sačuva i one druge informacije.

Dakle opet dolazimo do pisaljke i papira.

Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Джон Рейнольдс on 18-05-2010, 21:24:18
A zašto bi leteće kocke evoluirale? To je po mom mišljenju suštinsko pitanje. Zašto bi bilo šta evoluiralo? Zato što bi moralo da se prilagođava. Eto, ajkule i krokodili su već veoma dugo isti i oni su svojevrsna slepa creva, dovoljno su se dobro prilagodili da im dalja unapređenja nisu potrebna, pa samim tim neće postati inteligentniji, neće pamtiti bolje, neće napraviti civilizaciju. Vratimo se na kocke. Sve i da su one takve kakvim ih zamišljate, ne vidim razlog zbog kojeg bi počele da pamte bilo šta. Na stranu što mislim da je lopta telo koje bi pre moglo biti oblik života.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: džin tonik on 18-05-2010, 21:31:29
kocke su zadnji stepen evolucije i vladat ce svim galaksijama.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: scallop on 18-05-2010, 21:41:33


Kocka i nije dobar oblik. On je izveden i neprirodan. U bilo kom svemiru. Još gora varijanta su dve kocke. To je odmah komplet dijalektika, a ona otkriva suprotnosti. Ustvari, kocke nikako. Liče mi na šahovnicu. xyxy
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Hobit on 18-05-2010, 21:45:17
Pobrkao si pojmove, ne razlikuješ geometrijska tela od figura!!!  Dakle, na šahovnici ne ne nalaze kocke već KVADRATI

 xyxy
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Franz Xaver von Baader on 18-05-2010, 21:46:48
još uvijek čekamo nadčovjeka, a vi pričate o izvanzemaljcima. svašta.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: scallop on 18-05-2010, 21:48:39
Pobrkao si pojmove, ne razlikuješ geometrijska tela od figura!!!  Dakle, na šahovnici ne ne nalaze kocke već KVADRATI

 xyxy

Slabo, Hobite. Sedi, kec. Napisao sam "liče". Znaš onoga kome je sve ličilo na pizdu?
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Franz Xaver von Baader on 18-05-2010, 21:50:10
a što mislite o izvanzemljacima?
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Hobit on 18-05-2010, 21:53:12
Slabo scallope, ti si ipak ''tehničko lice'', ne bi smeo da dozvoliš sebi takve omaške. Tela i figure ne mogu da LIČE, prosto zbog toga što su to, matematički gledano, potpuno različite stvari. To je, kao ''kuvam ručak u frižideru''. Jebiga, liči na šporet (uglavnom su bele boje)
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Hobit on 18-05-2010, 21:54:46
Pingvine, NADČOVEK je već ovde, očekuje svakoga časa da ga Boban banuje   xrofl
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: scallop on 18-05-2010, 21:58:28
Slabo scallope, ti si ipak ''tehničko lice'', ne bi smeo da dozvoliš sebi takve omaške. Tela i figure ne mogu da LIČE, prosto zbog toga što su to, matematički gledano, potpuno različite stvari. To je, kao ''kuvam ručak u frižideru''. Jebiga, liči na šporet (uglavnom su bele boje)

Hoćeš da kažeš da telo Merilin Monro nije bila - figura! Ma, hajde, idi skreći Bobanovu pažnju negde drugde. Čisto mi je tuga što ne možeš da se uzneseš na njegovom banu.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Franz Xaver von Baader on 18-05-2010, 21:58:45
Pingvine, NADČOVEK je već ovde, očekuje svakoga časa da ga Boban banuje   xrofl

hehe
nisi ti nadčovjek nego izvanzemljak;)
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: scallop on 18-05-2010, 22:01:10
Pingvin, a jednu malu tiradu kako su Hrvati i Srbi razmenili "van" i "izvan"?
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Hobit on 18-05-2010, 22:02:38
Pingvine, NADČOVEK je već ovde, očekuje svakoga časa da ga Boban banuje   xrofl

hehe
nisi ti nadčovjek nego izvanzemljak;)

Ma da, to sam mislio, mada, verovao ili ne - polovično....
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Hobit on 18-05-2010, 22:06:25
Slabo scallope, ti si ipak ''tehničko lice'', ne bi smeo da dozvoliš sebi takve omaške. Tela i figure ne mogu da LIČE, prosto zbog toga što su to, matematički gledano, potpuno različite stvari. To je, kao ''kuvam ručak u frižideru''. Jebiga, liči na šporet (uglavnom su bele boje)

Hoćeš da kažeš da telo Merilin Monro nije bila - figura! Ma, hajde, idi skreći Bobanovu pažnju negde drugde. Čisto mi je tuga što ne možeš da se uzneseš na njegovom banu.

Nije bila figura. Bila je TELO. I to prilično dobro...
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Tex Murphy on 18-05-2010, 22:17:21
Slabo scallope, ti si ipak ''tehničko lice'', ne bi smeo da dozvoliš sebi takve omaške. Tela i figure ne mogu da LIČE, prosto zbog toga što su to, matematički gledano, potpuno različite stvari. To je, kao ''kuvam ručak u frižideru''. Jebiga, liči na šporet (uglavnom su bele boje)

Grešiš, ovaj, grešiš silno. Kocka po svojoj definiciji može da bude tijelo proizvoljne dimenzije. A dvodimenzionalna kocka je upravo kvadrat. To pošto si rekao "matematički gledano", samo da te upozorim da su upravo matematički gledano kocka i kvadrat dvije vrrrrrrrrrrrlo srodne stvari. Mnogo srodnije od frižidera i šporeta.
Čak i ako matematiku zanemarimo na sekundu, sličnost je očigledna jer su strane kocke kvadrati. Kad posmatraš kocku pod odgovarajućim uglom, vidiš kvadrat. Što, opet, ne važi za frižider i šporet.
Eh, da - što se tiče ovog da tijela i figure ne mogu da liče, to takođe nije tačno, jer je sličnost (u onom značenju u kom se koristi u svakodnevnom govoru) subjektivan pojam, pa bilo šta može da liči na bilo šta. Skalop ti je naveo lijep primjer, ali ti očigledno nemaš običaj da slušaš starije i pametnije :!:
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Hobit on 18-05-2010, 22:25:16
Harvi, tvoja teorija je sranje.
Ako imaš kocku koja ima stranice dužine 1 metar, sa koje god strane da je gledaš u nju možeš da sipaš 1000 litara vode. Ako imaš kvadrat stranice jedan metar - sa njim možeš da se slikaš dvodimenzionalno (i u boji - ako voliš), i u njega ne možeš ništa da sipaš. E, sada, i u rernu šporeta i u frižider možeš nešto da tutneš... Vidiš li sada šta znači pojam ''sličnost'' i ''razlika'' ?
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Loni on 18-05-2010, 22:26:23
A zašto bi leteće kocke evoluirale? To je po mom mišljenju suštinsko pitanje. Zašto bi bilo šta evoluiralo? Zato što bi moralo da se prilagođava. Eto, ajkule i krokodili su već veoma dugo isti i oni su svojevrsna slepa creva, dovoljno su se dobro prilagodili da im dalja unapređenja nisu potrebna, pa samim tim neće postati inteligentniji, neće pamtiti bolje, neće napraviti civilizaciju. Vratimo se na kocke. Sve i da su one takve kakvim ih zamišljate, ne vidim razlog zbog kojeg bi počele da pamte bilo šta. Na stranu što mislim da je lopta telo koje bi pre moglo biti oblik života.

Ma daj!

Pa naravno da sve mora da se menja, prilagođava i evoluira da bi uopšte opstalo.

Planeta je imala toliko smena toplih i ledenih doba, pomeranja kontinenata, toliko cunamija, udara meteora, velikih poplava, da i nema drugog rešenja osim stalno se prilagođavati.

U okviru jednog života to je slabo vidljivo, ali u okviru više stotina hiljada godina te promene su evidentne.

Pojedine vrste se menjaju od leta do zime. Neki zečevi postaju belji radi kamuflaže. Psima, vukovima raste zimi dlaka. A kamoli u periodu od više stotina godina.

ZAŠTO SU NEMOGUĆE LETEĆE LOPTE?
Leteće lopte (pošto kocke nisu savršeni oblici) bi najpre morali imati jedan deo na svom telu, koji je prilagođen za gledanje - dakle oči.
Ne može se iz svake pore lopte sve videti.

Pa bi imale jedan deo, čija je svrha slušanje - dakle uši.
Eto i tu nećeg načik na živi svet Zemlje.

Ispuštanje zvukova možda i ne bi bilo neophodno, ali su usta i dalje potrebna radi unosa hrane, vode, odnosno nekakve energije.
Znamo da perpetum mobile ne postoji. Dakle da bi nešto živelo mora stalno da unosi novu energiju.

Zatim bi im bio potreban i jedan deo gde će izbaciti izmet.
To se može preko svake pore na lopti. Ne mora se imati rupa. Međutim
priroda je udesila da je najčistije za svaku životinju da ne izbacuje svoj izmet preko svake mini rupice na telu već samo preko jedne.

Opet sličnost s živuljkama na Zemlji.

Zatim se psotavlja još jedno pitanje - LETENJE.

Ako je planeta isuviše velika, onda je gravitacija jaka, dakle da bi nešto tu letelo mora biti što lakše.
Ako je planeta mala, onda telo može da bude i nešto teže, ali ne preterano teško.
(Na Zemlji samo stvorenja, slabija od 25 kila mogu da lete).

Ukoliko su te leteće kopte zaista jako pametne, pretpostavlja se da im je sam mozak TEŽAK. Što teži i složeniji mozak, to je i teži.
A ako je težak preterano onda se moć letenja gubi.

Ako se moć letenja izgubila i ako se ipak nekad, bar na kratko mora i stati na zemlju, leteće kugle moraju da imaju POSTOLJE. Dakle neka STOPALA.
Eto i tu bi postale slične Zemljanima.

Bez stopala, one ne bi mogle nikako da stanu, a da se ne prevrnu. Možda da se uglave između dve, tri stene jedino.

Zatim... ako se hrane treba tu hranu stići. Dakle nisu dovoljna samo stopala za stajanje već nekakve mini nogice.
I orao hvata plen u vazduhu, ali i na kopnu mora bar malo pokreta da napravi bar dok jede to meso.

Sve u svemu retko da bi u svemiru moglo da egzistira inteligentno stvorenje, a bez očiju, ušiju, usana, zuba, organa za varenje, analnog otvora, pluća za disanje i nožica za kretanje.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Svevid on 18-05-2010, 22:35:01
Tvoj stav je da svuda gde se pojavi elementarni život (šta god to bilo) neumitno vremenom dolazi do civilizacije (šta god to bilo).
ах, не. ја кажем да стварање доводи до цивилизације. и животиње су живе, па нису цивилизоване.

Leteće kocke bi i mogle da postoje, ali pošto ne bi mogle da utiču na svoju okolinu, niti da koriste alate, ne vidim kako bi mogle da izgrade civilizaciju. Bez načina da beleže svoja iskustva stvarno teško.
meče, to je samo zato što uzimaš zemaljske kocke za primer.

Evo elementarnijeg primera. Da li može da postoji život koji nije baziran na replikaciji molekula koji istovremeno nose i informaciju i funkciju (kraće rečeno DNK, ali ne mora da bude baš dezoksiribonukleinska kiselina na nekom drugom svetu)?
naravno, o tome i govorim. dakle, potpuno novi sistem vrednosti. ajd biću konkretniji sutra, budući da neću biti zauzet. pokušaću da stvorim civilizaciju kao tekovinu kocki.  :idea:

p.s. ne vidim ni ja da protivurečimo jedan drugom - trenutno se samo raspoređujemo. uskoro će možda biti mesta za protivurečnost. a onda... xuss
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Svevid on 18-05-2010, 22:41:25
vanzemaljci koji su izgradili svoju civilizaciju na motivima različitim od ljudi ne putuju svemirom. Oni koji bi mogli da dođu - jesu.
lomljavino, točak je nastao mnooogo pre papira. čak i civilizacija je nastala pre papira. poenta - sve baziraš na onome što se već desilo jednom na zemlji. a ja sam samo želeo da izazovem maštovitost...ajd ovako - da li misliš da je nemoguće da civilizacija nastane drugačijim redosledom od one koja je nastala na zemlji?
Ovo je na žalost potpuno tačno.

Zapravo vanzemaljska civilizacija mogla je da izgleda kakogod, ali uslov za svaki napredak civilizacije je pronalazak PISALJKE.
A pošto se ne može pisati po drvetu večno, drugi izum je pronalazak PAPIRA.

Pisaljka i papir su uslovi za svaku sledeću civilizaciju.
Bez njih svaka memorija je kratkoročna.
Bez njih nema više matematike.

A bez više matematike nemoguće su i građevinarstvo i proizvodnja bilo kog prevoznog sredstva. Čak i točka.

Da bi uopšte neko poželeo od nečeg da napravi pisaljku, makar to bila obična grančica, koja ostavlja trag na kori drveta, on mora imati razvijen ud, koji bi tu pisaljku držao.

Čovek i majmun mogu da stave grančicu između prstiju i pišu po pesku, ali šta sa ostalima.
Ti udovi morali bi najpre nešto da beru i da se za nešto drže da bi se razvili.
Dakle sama šaka im mora biti slična našoj.

Sve u svemu male su šanse da će ijedna civilizacija bez tih izume sličnih čoveku poleteti svemirom.


Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Svevid on 18-05-2010, 22:43:48


Kocka i nije dobar oblik. On je izveden i neprirodan. U bilo kom svemiru. Još gora varijanta su dve kocke. To je odmah komplet dijalektika, a ona otkriva suprotnosti. Ustvari, kocke nikako. Liče mi na šahovnicu. xyxy

hehehe, duhovito ovo poslednje, ali aerodinamičnost tela (ako si na to mislio u 1,2. i 3. rečenici) je nevaža u svemiru. ona je bitnma za atmosferu, a atmosfera se razlikuje od planete do polanete, sistema...
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Loni on 18-05-2010, 23:30:57
Zavisi šta podrazumevamo pod civilizacijom.
Ako su to obične kolibe i najosnovnije kuće ili samo točak, onda to sve jeste nastalo pre pojave pisaljke i papira.

Međutim ako računamo baš prve ozbiljne građevine ili prva ozbiljna prevozna sredstva, onda mi se čini da je nemoguće nešto praviti, a nemati ispred sebe neki nacrt.

Ostavljam mogućnost da grešim.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Tex Murphy on 18-05-2010, 23:32:19
Ali šta ako evoluiraju npr. do te mjere da mogu da komuniciraju čisto telepatski i sve nacrte imaju u glavi?
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: mac on 19-05-2010, 00:09:20
Telepatija je toliko dobra stvar da bismo je imali već na Zemlji da to zaista postoji. Ali ne postoji.

Uzgred, evo jedne priče u kojoj se proučava moguća nova civilizacija: http://clarkesworldmagazine.com/buckell_05_10/ (http://clarkesworldmagazine.com/buckell_05_10/) . Vrlo dobra priča. Poen za mene što se naše teme tiče: iako je baziran na drugoj hemiji, i totalno različit, taj drugi svet je ipak nalik našem u svemu onom što je bitno.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: scallop on 19-05-2010, 00:25:28
Sorry. Ovde se raspravlja radi rasprave. Mada, još ne znam za temu na ovom forumu gde su se učesnici složili.

Svevid nam je kreacionista i jasno je da će biti opterećen time, evolucionisti - promenom. Ipak, koliko ja znam, i kreacionisti i evolucionisti se trude da budu suvisli u iznošenju argumenata. Zato iskače tvrdnja Svevida da je atmosfera preduslov oblika. To, jednostavno, nije tačno. Oblik uslovljava - gravitacija, a nadam se da se o njoj ne sporimo. Lomljavina, kako prolazi vreme, sve više nam pokazuje koliko ne zna. Ovoga puta se istakao sa artijom. Danas se civilizacija posmatra cca. 3000 godina pre papira. Svakoga dana, u svakom pogledu, sve više - nazadujemo. Valjda se ne misli da je Stonehenge rađen po urbanističkom planu? Danas kopaju naselja pod Baltikom i Severnim morem (8000 god BC), tik iza Ledenog doba. Hajde da se ne zatrpavamo besmislicama, jer ću uteknem, kao što je i Mac utekao, a i Harvi je mrgodan kad mu se matematika dovede u pitanje. Nemam ništa protiv da nam Hobit pravi društvo čekajući na Bobana, al' ga ovde dočekati neće.

He, Mac nije utekao!
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Boban on 19-05-2010, 00:49:51
Ako bi ljudska civilizacija sada nestala zbog recimo izuzetnih klimatskih promena ili kakvog fatalnog kosmičkog zračenja, za milion godina ne bi bilo ni traga od ljudi, osim delova koji su konzervirani u određenim vrstama tla gde su potonuli usled zemljotresa ili ko zna čega.
Zar ne bi moglo da preživi neko pleme u prašumama Konga ili Južne Amerike i za mnogo godina se uzdigne do nekakve tehnološke svesti jer suština evolucije je da se sa što manje napora živi što bolje i pre ili kasnije stižemo do tehničkih pomagala.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Loni on 19-05-2010, 01:43:36
  Scallop, lepo rekoh gore da ne priznajem te obične kolibe, točkove, pa ni naslagani Stounhendž za realcivilizaciju. To jest' od artije matorije, al' prva prevozna sredstva: bicikli, kočije ili prve kuće i zgrade, kakve znamo danas, ne mogu bez nacrta inače bi se sve dobro urušilo.
  Pitanje je da li smo i sad u civilizaciji il' u njenom predvorju.
  Ne može se ni do pišljivog Marsa.

  Telepatija teško da postoji u nekoj ,,preciznoj formi''.
  A ako i bude postojala jednog dana to će biti zato što ćemo neke kompjuterske čipove ugraditi u mozak i tako se povezati.

  Što se tiče opstanka ljudi posle teških katastrofa, često pomislim da je velika greška čovečanstva što je prevazišlo jedenje biljaka i životinja bez pečanja, prokuvavanja i dodatnih priprema.
  Da možemo da jedemo živo, šanse za preživljavanje u kritičnim situacijama, pri nestanku sve struje, bile bi mnogo veće.
  Ne treba nam struja, ne treba vatra, zgrabiš živuljku il' travku zubima pa pravo u trbuh.

Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: mac on 19-05-2010, 08:28:22
... jer suština evolucije je da se sa što manje napora živi što bolje...

To je suština inteligencije. Zapravo ne ni suština, nego nusproizvod inteligencije. Evolucija nema suštinu, ona samo piči.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Hobit on 19-05-2010, 08:45:46
Sorry. Ovde se raspravlja radi rasprave. Mada, još ne znam za temu na ovom forumu gde su se učesnici složili.

Svevid nam je kreacionista i jasno je da će biti opterećen time, evolucionisti - promenom. Ipak, koliko ja znam, i kreacionisti i evolucionisti se trude da budu suvisli u iznošenju argumenata. Zato iskače tvrdnja Svevida da je atmosfera preduslov oblika. To, jednostavno, nije tačno. Oblik uslovljava - gravitacija, a nadam se da se o njoj ne sporimo. Lomljavina, kako prolazi vreme, sve više nam pokazuje koliko ne zna. Ovoga puta se istakao sa artijom. Danas se civilizacija posmatra cca. 3000 godina pre papira. Svakoga dana, u svakom pogledu, sve više - nazadujemo. Valjda se ne misli da je Stonehenge rađen po urbanističkom planu? Danas kopaju naselja pod Baltikom i Severnim morem (8000 god BC), tik iza Ledenog doba. Hajde da se ne zatrpavamo besmislicama, jer ću uteknem, kao što je i Mac utekao, a i Harvi je mrgodan kad mu se matematika dovede u pitanje. Nemam ništa protiv da nam Hobit pravi društvo čekajući na Bobana, al' ga ovde dočekati neće.

He, Mac nije utekao!

Nije ovo ''rasprava radi rasprave'', uopšte se nismo udaljili od teme

Tema su vanzemaljci, a mi smo pokušali da sagledamo to koliko vanzemaljaca određene veličine može da stane u ''zadatu'' kocku. Nadam se da smo došli do ispravnog zaključka da u kvadrat ne može da stane ni jedan
Mislim da će Harvi, kao matematičar, bolje da objasni šta može da stane 'vamo i tamo
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: scallop on 19-05-2010, 09:05:07
Ne, ti nisi u raspravi. Ti skrećeš pažnju sa rasprave, ne sebe ili na ko zna šta. Odlomio si komad moje rečenice u kome sam se našalio i od toga pokušavaš da napraviš "temu". Eto, dozvao si Bobana i sad ćeš, verovatno, u posetu nekom drugom topiku. Krivo mi je što mu nisi važan, pa neće da te banuje. Jebeš život kad nisi ni za banovanje.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Hobit on 19-05-2010, 09:16:04
Ne, ti nisi u raspravi. Ti skrećeš pažnju sa rasprave, ne sebe ili na ko zna šta. Odlomio si komad moje rečenice u kome sam se našalio i od toga pokušavaš da napraviš "temu". Eto, dozvao si Bobana i sad ćeš, verovatno, u posetu nekom drugom topiku. Krivo mi je što mu nisi važan, pa neće da te banuje. Jebeš život kad nisi ni za banovanje.

Ne dozivam ja Bobana, on uvek dođe sam tamo gde se pojavi moj nick. Začudo, i ti... pojma nemam zbog čega  :) Jebigabrate!
I, neće mene Boban da banuje.
Znam čoveka...


Sa teme nisam skrenuo ja nego ti, i to pominjanjem šahovnice van konteksta.
Inače, pratim skoro sve teme, umešam se samo kada pročitam neku glupost (ok, ne baš uvek, ne mogu da reagujem na svakoj temi na kojoj Boban postuje), moram, to je jače od mene ...  xcheers
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: scallop on 19-05-2010, 09:46:57
Ako bi ljudska civilizacija sada nestala...

Dan 555 je na jednom mestu načinio zanimljiv pregled mogućih uzroka katastrofe. Iz njega je moguće izvesti dve karakteristične katastrofe:
smrt civilizacije i
smrt ljudske rase.

Izveo je on i smrt planete, galaksije, svemira, ali to se nas ne tiče kao ni Big Beng.

Znam da je Boban vrlo zainteresovan za ponavljanu civilizaciju. Vrlo sam sklon toj tezi, posebno ako Olivia Judson u tekstu "Kissing cousins" komentariše zbirne podatke o Neandertalcima, sa implicitnim zaključkom da su Kromanjonci i Neandertalci u Evropi i Istočnoj Aziji živeli zajedno preko 30.000 godina i da su sa svojim zasvođenim čelima i crvenom kosom još među nama. To će potvrditi "novum" Jean Auel "Plame spiljskog medveda", ali neće Sojera i njegove konstrukcije "Dve Zemlje" itd.

Ono što želim da kažem je da je samo taj period dovoljan za tri civilizacije po merilima naše civilizacije. Dalje, ukupna arheologija počiva na materijalnim dokazima i njih je sve manje što se više vraćamo u vremenu, pa je danas i ljudsko fosilizovano govno predmet zaključivanja o civilizaciji. Kao i Boban i ja se često zapitam da li je odsustvo dokaza argument protiv ponavljane civilizacije? Danas mašemo sa civilizacijama zapisanim u kamenu i sačuvanih u suvoj klimi. Šta je sa civilizacijama koje su pisale na papiru  :lol:, ili baratale sa elektronskim zapisima  :lol: :lol: :lol:? Ako danas roknu samo komunikacioni alati, nastaće takav haos i povratak u necivilizaciju, da će kroz 300-500 godina arheolozi ladno zaključiti da smo bi nepismeni. Neki to zaista i jesu. Ili, da je PS naštampan na dobrom pravom papiru, sa dobrim neorganskim bojama i u toj budućnosti pronađen u suvoj klimi Botswane, da li bi arheolozi zaključili da su Srbi živeli u Južnoj Africi i obožavali Drevne? Svakako da - da.

Volim tu Bobanovu tezu (valjda zato što je i moja) i nadam se da ti naši budući arheolozi neće biti kockasti, kao što mašinski inženjeri već jesu. xrofl xrofl xrofl

Hobite, do sada laganje nije bio tvoj manir. Pogledaj ko je zbog koga došao.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Cryptomnesia on 19-05-2010, 12:54:19
još uvijek čekamo nadčovjeka, a vi pričate o izvanzemaljcima. svašta.
Bash sam im dao razmishljat,bwahaa,naucchite se smijati:D
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: džin tonik on 19-05-2010, 19:45:54
tvrdnje da kocka nije savrsena jednostavno su bez osnove. cijelo postojanje i bilo koji oblik icega mogu se svesti na eulersku kocku.
sjetimo se: my god, it's full of stars! i 'it' nije kugla!
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Loni on 19-05-2010, 20:04:33

...da će kroz 300-500 godina arheolozi ladno zaključiti da smo bi nepismeni.


Jednom mi je palo na pamet, šta ako neka antena vanzemaljskog svemirskog broda, na 55555. kraju svemira, slučajno uhvati samo jedan jedini minut tv signala sa Zemlje.
Da nekim čudom samo tokom tog minuta galaksija bude tako prozirna da se uhvate daleki signali.
I taj jedan jedini minut da bude scena iz Mapet Šoa.
Meda Tupko i Gonzo pokušavaju da šarmiraju Gicu, a ona uporno gleda žapca Kermita.
Zamis'ite šta bi sve ti vanzemaljci mogli zaključiti o silnim vrstama inteligentnog života po svemiru.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Джон Рейнольдс on 20-05-2010, 00:49:22
To sa Mapetovcima nije nova ideja. Postoji SF priča, a sad će me neka dobra duša podsetiti kako se zove, koja govori baš o tome. Posle propasti čovekove civilizacije, nego sa Venere (valjda) dođe u posed jednog filma. Uspeju da shvate čemu služi, kako se pušta i dolaze do zaključka da je zemaljska civilizacija bila ovakva i onakva. A onda ide sjajna poslednja rečenica koja kaže da niko nikad neće uspeti da dešifruje slova koja se pojavljuju na samom kraju: "Walt Disney production". Mislim da je priča izašla u "Zabavniku" jer se sećam ilustracije na kojoj se vidi da je na platnu Paja Patak.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Loni on 20-05-2010, 01:53:11
He he, eto. Čini nam se da prvi nešto smislimo, a to već postoji.
Dokaz da dosta ljudi razmišlja manje više na isti način. Voleo bih to da pročitam to.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Svevid on 20-05-2010, 18:29:32
ок, коначно нађох нешто времена.
што се тиче ЛЕТЕЋИХ КОЦКИЦА - јуче сам размишљао о томе. прво сам сматрао да цела прича води ка стварању подлоге за некакав роман. да бих објаснио како коцке живе, морам да објасним и где живе, а "где" подразумева не само планету, него и сунце, галаксију итд. таква прича би претворила топик у нешто десето, и суштина би се изгубила.

е сад нешто конкретније. ако бих објашњавао начин преношења информација и летења, морао бих се служити 'земаљским' мерилима. и то је управо оно што нећу. ЈЕР по земаљским мерилима летећа коцка није могућа као живи организам који ствара (и тиме долази до цивилизације). ту ћу се сложити са неким поставкама да би онда оне морале да имају средство комуникације, заједничке идеје...
другим речима, користио бих се датим терминима, и на крају бих сам себе оповргао.

оно што је важно истаћи, а што је за људе који не знају да разликују хипотезе од теорија проблем, јесте да су многе ствари на земљи само фиктивно функционалне. на пример, атоми и молекули. да бих објаснио како летеће коцке размишљају, какав им је нервни систем, морао бих да се осврнем и на хемију. размишљање је хемијски процес, али одлука (гле чуда) није. одлука коју човек доноси, као плод размишљања, не може се хемијски показати и доказати (пријатељица ми то рекла скоро). дакле, атоми и молекули су само добре хипотезе, дејствујуће, али микроскопски невидљиве, и, такорећи, оптички недоказиве.
друга ствар - да ли време постоји? по теорији (боље рећи хипотези) великог праска истовремено настају простор, време и материја. знамо да не могу да постоје једно без другог. али шта је време? шта ми узимамо као време? то је једна конвенционална мера, врло релативна, и у различитим културама различита. то је ПУТ који земља пређе путујући око сунца. да не причам сад о кинеском, јеврејском, европском, мајанском рачунању времена...

моја поставка је била проста - да ли можемо да замислимо свет потпуно другачији од нашег, где би постојале летеће коцке, интелигентна бића, потпуно различита у свему од свега.
мислим да не. мислим да људи не могу да изађу из себе и створе (замисле?) нешто другачије. иако смо окружени свакаквим створењима, убедљиво најчешћи прикази ванземаљаца остају двоножни створови са две руке, главом, очима, устима - преобучени људи. циљао сам на недостатак истинске креативности, и немогућности да се искочи из сопствених шина.
зато нећу објаснити како би те коцке могле постојати. једини начин на који пристајем (наравно, ако причамо о вземљацима) јесте да претходно створим своје законе физике, а затим и своју галаксију итд. схватам да сам сада многе сморио. али то је оно што ми ванземаљци радимо.

скалопе - побркао си, нисам креациониста. али еволуција и креационизам су једнако далеки (по мени) од истине. и, да будем искрен, мнења сам да креационисти много боље познају еволуцију него еволуционари креационизам...
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: mac on 20-05-2010, 19:03:27
Naročito znaju koje "delove" evolucije treba izbegavati u raspravi. I Đavo odlično poznaje bibliju, nema tu ničeg čudnog.

Dakle, leteće kocke postoje jer si svojim razumom odlučio da postoje. Tja.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: scallop on 20-05-2010, 19:59:29
Ja toliko slabo brkam pojmove da se još tresem od nepoznavanja razlike između hipoteze i teorije. Ako mi nju objasniš, (ali ne bobanovski - "to je toliko neobjašnjivo da vam neću objašnjavati", kao što si objasnio da nećeš da objašnjavaš kocke jer bi morao da upotrebiš ljudsku logiku i nauke) onda ću biti pametniji. 
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Svevid on 20-05-2010, 21:32:10
најпростије - хипотезе су поставке, теорије су доказане поставке (тј. доказане хипотезе).

мече, не знам колико пратиш расправу еволуциониста и креациониста, али једна од главних тема је настанак звезда. тврди се да исте настају током 100-200 милиона година од неб. тела која се зову протозвезде. а протозвезде, кажу креационистички научници, не постоје. то је један од примера.
опет, ако мене питаш, сматрам да је теорија биг бенга толико мањкава (покушао сам да је разумем и кроз "Кратку историју времена" Стивена Хокинга; остао сам још забуњенији, тим пре што је издао нову књигу у којој обара таадшње хипотезе (теорије?)), да не вреди о њој ни причати. и да вреди, то би требало радити на посебном топику.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: scallop on 20-05-2010, 21:54:47
Pa, Svevide, ja sam skloniji da hipoteze posmatram kao pretpostavke, a teorije kao obrazložene pretpostavke. Malo je teže sa dokazanim. Kao što ti nije ubedljiva teorija o Big Bengu, tako i većina drugih teorija ima klimavih delova. I tvoja teorija o kockastim vanzemaljcima, takođe. Hoking nam je lepo predložio da se ne majemo onim što nam je izvan poimanja, odnosno, dometa. Tamo gde nećemo stići ne vredi okopavati. Ovde se raspravlja o vanzemaljcima za koje možemo da pretpostavimo da će stići. Takvi će teško poticati iz nedohvatnih zona svemira. Valjda su i takvima nedohvatni prostori koji su nama dohvatni. Ako se, pak neko pojavi, realno je pretpostaviti da će u takvom susretu dominirati ksenofobija. A, ona, pretpostavlja - pucaj prvi! Jesi li primetio da sve vreme ponavljam glagol pretpostaviti. Znači, uvek je u fokusu hipoteza. I nema zakona koji zabranjuje da se hipoteza razmatra, preispituje, traga za rešenjima.

Što se tiče sudara kreacionizma i evolucionista meni se čini da se najviše spore oko tajminga. I da nisu u pitanju zvezde, već jedan neobičan kristal koji je pronađen u stenama starim par milijardi godina, a nastanak i trajanje tih kristala ne može da se upasuje u taj vremenski period. Mada je šteta što se kreacionistima ne da više prostora, nepouzdane teorije ne trpe svetlost. Ko vampiri.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Svevid on 20-05-2010, 22:00:43
да.
о коцкама - поента је била да ванземљаци не морају да потпадају под исте законе универзума као и људи. скупљање података, кретање, вербално комуницирање... све је то наш начин постојања, не мора бити и њихов. то сам хтео да кажем.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: scallop on 20-05-2010, 22:32:50
...ванземљаци не морају да потпадају...

Boldovana formulacija prilično ne spada ni u hipoteze, a ni u teorije. To bi pre bio aksiom. NE PROVERAVATI!
Ako bi da turiš u hipoteze, onda moraš proveravati, ako u teorije, onda dokazivati. Ako nešto nema gde da deneš, onda ga zadeneš za rever i igraš piperevku.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: mac on 20-05-2010, 23:48:14
Moja hipoteza: oblici života koje srećemo na Zemlji su toliko dobro rešenje da ćemo ih sretati i u ostatku svemira. Postojaće tamo negde i džinovski suvozemni sunđeri, i vazdušne meduze, i ko zna šta još. Ali dominantna vrsta će biti ona koja može da živi svuda, jede svašta, i preživi i najbolje i najgore što svet može da mu pruži. I ne sme da se tokom evolucije specijalizuje, jer specijalizacija onemogućava razvoj. E sad, da li će imati dve ruke, dve noge, i glavu? Mnogo verovatnije nego da će biti bez ikakvih ekstremiteta, i letenjem izbegavati opasnosti sa površine.

Ako ti sve ovo deluje mnogo zemaljsko to je zbog tvoje "zemljocentričnosti", a ne moje. Meni to deluje univerzalno, a Zemlja je samo Univerzum u malom.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Loni on 21-05-2010, 00:10:38
Kakvo crno LETENJE?

S tim tek nema civilizacije.

Zamis'i kol'ko kriminala bi bilo da ljudi lete?
Morali bismo ne samo vrata, već i terase, svaki prozor da zaključavamo i kad smo na 101. spratu.
Bila bi to civilizacija zagrađenih tvrđava.

Otvorim prozor zbog svežeg vazduha i neko mi kidnapuje dete, sve pokrade.
Mani me takve anarhije.

Civilizacija se upravo zasniva i na određenoj kontroli pripadnika vrste.
S letenjem bilo bi to otežano.

Uostalom sve vrste, koje lete moraju da budu male i slabe (osim na malim planetama sa slabom gravitacijom).
A kad je neko mali, mali mu i mozak, što nije povoljan znak za razvoj vrste.
Kad mozak oteža, onda su već šanse za letenjem manje.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Melkor on 21-05-2010, 00:16:51
Quote
When it was first discovered, scientists estimated that the largest Quetzalcoatlus fossils came from an individual with a wingspan as large as 15.5 meters, choosing the middle of three extrapolations from the proportions of other pterosaurs that gave an estimate of 11, 15.5 and 21 meters respectively. In 1981, further study lowered these estimate to 11–12 meters (36–39 feet).[2] More recent estimates based on greater knowledge of azhdarchid proportions place its wingspan at 10–11 meters (33–36 ft).

Mass estimates for giant azhdarchids are extremely problematic because no existing species share a similar size or body plan, and as a result published results vary widely.[3] A 2002 study suggested a body mass of 90–120 kilograms (200–260 lb) for Quetzalcoatlus, considerably lower than most other recent estimates.[4] Higher estimates tend toward 200–250 kilograms (440–550 lb).[5]

The issue of the size of Quetzalcoatlus is related with the question what the upper size limit for animal flight might be and whether Quetzalcoatlus might have reached it. However, such claims once also accompanied the discovery of large (perhaps up to 9 m (30 ft)) Pteranodon. The azhdarchid Hatzegopteryx has been estimated to possibly be slightly larger than Quetzalcoatlus.[6]
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Loni on 21-05-2010, 00:21:37
Postoji dakle dokazi da su i tako teška stvorenja mogla da lete?
Čoveče, pa zar je raspon krila ma koliki, dovoljan na tu težinu?
Zar uz takvu težinu ne bi morala brzina leta da bude enormna?

Evo i slike jednog pterosaurusa.
(http://www.search4dinosaurs.com/postage_stamps/northkorea_1991_pterosaurus.jpg)

No mozak i glava mi se i dalje čine malim.
Kao da mu je sva težina u krilima.

Ja sam od letećih znao samo za ovog...
http://www.archkckcs.org/stjoe/Dinosaurs_file/pteranodon.gif (http://www.archkckcs.org/stjoe/Dinosaurs_file/pteranodon.gif)

Ima raspon od čak 20 metara, ali kilažu jako malu.
Svega 25 kila.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Melkor on 21-05-2010, 00:24:59
Opet si spavao na casovima opsteg obrazovanja  xfrog

Bica (na Zemlji) sa velikim rasponom krila mnogo vise jedre no sto njima masu...
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Loni on 21-05-2010, 00:29:59
Ma jedreli, mahali, ova cifra od 250 kilograma, koliko pretposavljaju, mi se čini nemogućom!

Do tvog posta nisam verovao da išta i s mnogo manjom težinom može da leti bez motora.

Upravo sam i sam našao link.
Međutim i dalje ne verujem da je tako masivno stvorenje moglo visoko i dugo da leti.


Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Melkor on 21-05-2010, 00:41:06
Wikipaedia est matris ut imperator erudio.  :?:
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Loni on 21-05-2010, 00:45:02
Izmenio sam gornji post. Video sam da je vikipedija.

Moje objašnjenje je da je samo predak tako debelog quetzalcoatlus stvora, kao mnogo manje biće, leteo. Mora da se desilo nešto, što je za relativno kratak rok uvećalo masu stvorenja u malom broju generacija.  
Dobra ishrana...

Kako otežahu, tako prestaše da lete, ali eto, krila im još jedan dugi period nisu otpala kao nepotreban i nefunkcionalan deo.

Prosto je neverovatno da se može leteti s tolikom masom, a bez motora.
Yahbote probaj da se ugojiš 250 kila i samo pokušaj da skočiš... nemoguća misija.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: scallop on 21-05-2010, 07:30:35
Ma, može čovek da leti. Ali, onda bi morao da ima šuplje kosti i - praznu glavu. Gavrani, vrane i gačci koji su pametniji od ostalih ptica, više klepeću ne go što lete. U tim evolutivnim promenama su i neki rizici. Gled'o sam neke ptice u Tasmaniji: ne lete, samo jedu i seru. Čim postanu omnivore, ne gine im inteligencija i civilizacija. Već seru.

Mac, trebalo bi ti aplaudirati, odnosno, upload-ovati te. xrofl xrofl
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Loni on 21-05-2010, 08:04:13
To će se uskoro desiti i s golubovima.
S obzirom da je sve što ih zanima na zemlji, a polete samo kad beže od mačaka,
predviđam njihovo pretvaranje u urbane koke.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Svevid on 21-05-2010, 08:55:34
...ванземљаци не морају да потпадају...

Boldovana formulacija prilično ne spada ni u hipoteze, a ni u teorije. To bi pre bio aksiom. NE PROVERAVATI!
Ako bi da turiš u hipoteze, onda moraš proveravati, ako u teorije, onda dokazivati. Ako nešto nema gde da deneš, onda ga zadeneš za rever i igraš piperevku.

тако је, а пошто за ванземаљце не постоје никакви докази, онда се све врти око спекулације (опет сам болдовао :( ). такође, ја говорим о могућности постојања различите природе. могућности. једнако могу да буду коцке као и купе, пирамиде или нека гасовита бића. ако је човек микрокосмос, као што говоре (доказују) нутриционисти, и садржи у себи све елементе као и земља, притом има у себи једнак проценат воде колико је има и на земљи, онда и гасовита бића, на пример, могу да живе на гасовитим гигнатима, као својеврсни микрокосмоси.

пошто видим да инсистираш на разлици између хипотезе и теорије, узми то овако - хипотеза је нацрт за теорију. теорија је експериментално потврђена хипотеза. моје коцке, тј њихов начин постојања, су хипотеза. оне експериментално нису доказане, јер не могу доћи до нас.
е сад, чини ми се, скалопе, да се ова расправа претвара у - јесте-није. осим порицања и става - не знам шта јесте, знам шта није, нисам видео твој став. изнеси га.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Hobit on 21-05-2010, 10:41:32
To će se uskoro desiti i s golubovima.
S obzirom da je sve što ih zanima na zemlji, a polete samo kad beže od mačaka,
predviđam njihovo pretvaranje u urbane koke.

To sa golubovima sam i ja zapazio
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: scallop on 21-05-2010, 10:53:06
е сад, чини ми се, скалопе, да се ова расправа претвара у - јесте-није. осим порицања и става - не знам шта јесте, знам шта није, нисам видео твој став. изнеси га.

Auh, pa ti nisi video da sam se složio sa Macom? I sa Bobanovom verzijom? Eno, neko napisa negde, na sličnoj temi, da svi težimo astralnoj strukturi. I to je tačno. Do sada smo uspeli da se astralno projektujemo u svemir (po Boltzmann-ovoj teoriji), ali nekako uvek zaboravimo telo na Zemlji. Pardon, u zemlji. To znanje će nam doneti kockasti.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Hobit on 21-05-2010, 11:00:15
е сад, чини ми се, скалопе, да се ова расправа претвара у - јесте-није. осим порицања и става - не знам шта јесте, знам шта није, нисам видео твој став. изнеси га.

Auh, pa ti nisi video da sam se složio sa Macom? I sa Bobanovom verzijom? Eno, neko napisa negde, na sličnoj temi, da svi težimo astralnoj strukturi. I to je tačno. Do sada smo uspeli da se astralno projektujemo u svemir (po Boltzmann-ovoj teoriji), ali nekako uvek zaboravimo telo na Zemlji. Pardon, u zemlji. To znanje će nam doneti kockasti.


To je sjajno, SJAJNO, FENOMENALNO!!!!!!
Kockasti će da nam vaskrsnu i Josipa Broza, pa kada malo živne, sve će da ih potrpa na Goli otok, jer, ko im jebe mater kockastu...imperijalističku...
Revolucija jede svoju decu, pa makar ona bila i kockasta...
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: mac on 21-05-2010, 11:12:29
Scallop je samo gurnuo sve nerealne ideje u istu misao. Nema razloga za euforiju.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Svevid on 21-05-2010, 12:49:20
очекивао сам нешто боље...
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: džin tonik on 21-05-2010, 13:10:32
...
Bica (na Zemlji) sa velikim rasponom krila mnogo vise jedre no sto njima masu...

zemaljska bica da, ali misli se na vanzemaljce koji dolaze iz toliko rijetke atmosfere da tamo ne opstaje ni vjetar.
oni moraju stalno mahati.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: scallop on 21-05-2010, 13:39:27
Što su letači manji moraju brže mahati. Kad bi nam došle velike tice letačice, sa planeta sa malom gravitacijom i retkom atmosferom, ja ne bih puc'o na njih. Same bi se spljeskale.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: mac on 21-05-2010, 13:47:05
zemaljska bica da, ali misli se na vanzemaljce koji dolaze iz toliko rijetke atmosfere da tamo ne opstaje ni vjetar. oni moraju stalno mahati.
Ako je atmosfera toliko retka onda ti ni mahanje ne pomaže, jer nema potisne sile koja se stvara kad odmahuješ vazduh od sebe. Međutim ono što bi moglo da postoji je džinovsko krilo koje upija sve molekule gasa koje može, da bi ih većom silom potiskivalo na dole - turbo krilo.

Inteligentna vrsta na toj planeti bi verovatno izumela turbo pogon pre propelera.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Svevid on 21-05-2010, 13:51:35
Је л' та планета Земља?  ;) Гвожђе, бакар, дрва за потпалу - тога има?
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: mac on 21-05-2010, 13:55:29
Može i neki mali vanzemaljski crnac, koji maše životinjskim mehovima, i tako tera avion da leti.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: дејан on 21-05-2010, 13:56:16
zasto crnac  :cry: ?
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: džin tonik on 21-05-2010, 14:03:32
zato sto je pogon niza funkcija i svodi se na fizicki rad. ostale, prikladnije boje, kad predjemo na kognitivne sposobnosti.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: WARLOCK on 28-09-2010, 02:14:32
http://www.politika.rs/rubrike/Svet/UN-pripremaju-docek-vanzemaljcima.sr.html (http://www.politika.rs/rubrike/Svet/UN-pripremaju-docek-vanzemaljcima.sr.html)
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Meho Krljic on 30-09-2010, 11:18:19
Ovi Ameri su genijalni, za sve imaju neki genijalan termin. Evo, recimo, planeta koja je u poziciji sličnoj Zemlji, dakle pogodna za život (sličan našem) se svrstava u klasu "goldilocks", to jest zlatokosa jer je "not too hot, not too cold".

Could 'Goldilocks' planet be just right for life? (http://news.yahoo.com/s/ap/20100929/ap_on_sc/us_sci_new_earths)

Quote
WASHINGTON – Astronomers say they have for the first time spotted a planet beyond our own in what is sometimes called the Goldilocks zone for life: Not too hot, not too cold. Juuuust right.

Not too far from its star, not too close. So it could contain liquid water. The planet itself is neither too big nor too small for the proper surface, gravity and atmosphere.

It's just right. Just like Earth.

"This really is the first Goldilocks planet," said co-discoverer R. Paul Butler of the Carnegie Institution of Washington.

The new planet sits smack in the middle of what astronomers refer to as the habitable zone, unlike any of the nearly 500 other planets astronomers have found outside our solar system. And it is in our galactic neighborhood, suggesting that plenty of Earth-like planets circle other stars.

Finding a planet that could potentially support life is a major step toward answering the timeless question: Are we alone?

Scientists have jumped the gun before on proclaiming that planets outside our solar system were habitable only to have them turn out to be not quite so conducive to life. But this one is so clearly in the right zone that five outside astronomers told The Associated Press it seems to be the real thing.

"This is the first one I'm truly excited about," said Penn State University's Jim Kasting. He said this planet is a "pretty prime candidate" for harboring life.

Life on other planets doesn't mean E.T. Even a simple single-cell bacteria or the equivalent of shower mold would shake perceptions about the uniqueness of life on Earth.

But there are still many unanswered questions about this strange planet. It is about three times the mass of Earth, slightly larger in width and much closer to its star — 14 million miles away versus 93 million. It's so close to its version of the sun that it orbits every 37 days. And it doesn't rotate much, so one side is almost always bright, the other dark.

Temperatures can be as hot as 160 degrees or as frigid as 25 degrees below zero, but in between — in the land of constant sunrise — it would be "shirt-sleeve weather," said co-discoverer Steven Vogt of the University of California at Santa Cruz.

It's unknown whether water actually exists on the planet, and what kind of atmosphere it has. But because conditions are ideal for liquid water, and because there always seems to be life on Earth where there is water, Vogt believes "that chances for life on this planet are 100 percent."

The astronomers' findings are being published in Astrophysical Journal and were announced by the National Science Foundation on Wednesday.

The planet circles a star called Gliese 581. It's about 120 trillion miles away, so it would take several generations for a spaceship to get there. It may seem like a long distance, but in the scheme of the vast universe, this planet is "like right in our face, right next door to us," Vogt said in an interview.

That close proximity and the way it was found so early in astronomers' search for habitable planets hints to scientists that planets like Earth are probably not that rare.

Vogt and Butler ran some calculations, with giant fudge factors built in, and figured that as much as one out of five to 10 stars in the universe have planets that are Earth-sized and in the habitable zone.

With an estimated 200 billion stars in the universe, that means maybe 40 billion planets that have the potential for life, Vogt said. However, Ohio State University's Scott Gaudi cautioned that is too speculative about how common these planets are.

Vogt and Butler used ground-based telescopes to track the star's precise movements over 11 years and watch for wobbles that indicate planets are circling it. The newly discovered planet is actually the sixth found circling Gliese 581. Two looked promising for habitability for a while, another turned out to be too hot and the fifth is likely too cold. This sixth one bracketed right in the sweet spot in between, Vogt said.

With the star designated "a," its sixth planet is called Gliese 581g.

"It's not a very interesting name and it's a beautiful planet," Vogt said. Unofficially, he's named it after his wife: "I call it Zarmina's World."

The star Gliese 581 is a dwarf, about one-third the strength of our sun. Because of that, it can't be seen without a telescope from Earth, although it is in the Libra constellation, Vogt said.

But if you were standing on this new planet, you could easily see our sun, Butler said.

The low-energy dwarf star will live on for billions of years, much longer than our sun, he said. And that just increases the likelihood of life developing on the planet, the discoverers said.

"It's pretty hard to stop life once you give it the right conditions," Vogt said.

Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Karl Rosman on 07-10-2010, 13:30:12
Nova svetleca, kineska letelica cudnog oblika...  xfrog

PEKING 07. 10. 2010
SRNA

Aerodrom u Kini zatvoren zbog neidentifikovanog letećeg objekta
Aerodrom u Kini bio je privremeno zatvoren da bi bio sprečen udar punog putničkog aviona u neidentifikovani leteći objekat (NLO)
"Ravan i cevast" objekat primećen je na oko pet kilometara od mesta Buti u Unutrašnjoj Mongoliji, koja je dio Kine.Začuđeni zvaničnici izjavili su da se objekat kretao ukrug oko aerodroma, nakon čega je nestao.Kontrola vazdušnog saobraćaja u prestonici Unutrašnje Mongolije Hutu primetila je NLO.Međutim, nisu mogli da uspostave radio kontakt sa letelicom i odmah su pozvali aerodrom u Buti."Da bi se garantovala bezbednost, letelica je morala da sleti na drugi aerodrom. U suprotnom, došlo bi do sudara", rekao je lokalni zvaničnik.Tri aviona iz Pekinga i Šangaja preusmjereni su na obližnje aerodrome.To je, od početka godine, treće po redu misteriozno opažanje NLO, zbog čega su zatvoreni aerodromi u Kini.Aerodrom u Sijaošanu u provinciji Žeđijang bio je u julu zatvoren nekoliko dana nakon što je na nebu primiećena "svjetlost čudnog oblika.".Prethodno, sličan slučaj zabilježen je letos u Hong Kongu.Pojedini stručnjaci smatraju da je to dokaz o postojanju nove kineske letelice.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: smrklja on 30-11-2010, 15:48:53
http://www.nasa.gov/home/hqnews/2010/nov/HQ_M10-167_Astrobiology.html (http://www.nasa.gov/home/hqnews/2010/nov/HQ_M10-167_Astrobiology.html)
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Plottz on 30-11-2010, 21:59:59
Video na B92,bumo vidjeli.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Karl Rosman on 11-12-2010, 01:04:50
Uslik'o ga neki Elmer! Meni izgleda bas kao pravi intergalakticki logoras... (Inace, najbolji mi je naziv rubrike: "See it, shoot it, share it")

'Creepy Swamp Creature' Caught On Deer Cam (http://www.youtube.com/watch?v=-jEZ2laP3qQ#)
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Biki on 13-02-2011, 22:35:46
vanzemaljci su medju nama :)

http://www.imdb.com/video/imdb/vi2997656345/ (http://www.imdb.com/video/imdb/vi2997656345/)
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Meho Krljic on 14-07-2011, 12:34:54
Svašta ima u ovim agencijskim vestima:

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2011&mm=07&dd=14&nav_id=525331 (http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2011&mm=07&dd=14&nav_id=525331)

Quote
Vanzemaljci u novembru napadaju Zemlju?
Izvor: Tanjug
Američki naučnici iz poznatog programa "Potraga za vanzemaljskom inteligencijom" (SETI), tvrde da će u novembru vanzemaljci sa planate "Zeeba" napasti Zemlju i da će doleteti sa tri ogromna svemirska broda.

Najveća letelica imaće prečnik od oko 320 kilometara, naglasio je jedan od eksperata SETI-ja Džon Malej.

“Trenutno se tri letelice nalaze kod Jupitera. Polazeći od njihove aktuelne brzine kretanja, oni će do Zemlje stići na jesen ove godine”, tvrdi Malej.

Prema njegovom mišljenju, letelice će, običnim teleskopima, moći da se vide negde u novembru, kada budu prolazile Mars.

Malej navodi da su naučnici obavestili američku vladu o predstojećoj poseti vanzemaljaca i tvrdi da će od avgusta SAD informisati svoje stanovništvo u vezi mogućeg napada vanzemaljaca.

On smatra da Zemljani mogu da se odbrane od napad svemirskih brodova koji dolaze sa planete “Zeeba”.

Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Plut on 14-07-2011, 12:38:00
A ta najveća letelica nema još toliki prečnik?
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Third Eye on 14-07-2011, 12:47:01
Tool - Faaip De Oiad (http://www.youtube.com/watch?v=83R54yAB5Cw#)
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: mac on 14-07-2011, 12:59:51
Prava vest: http://thetruthbehindthescenes.wordpress.com/2011/05/15/asteroid-2005-yu55-meets-comet-elenins-debris-tail-at-earth-on-november-2011/ (http://thetruthbehindthescenes.wordpress.com/2011/05/15/asteroid-2005-yu55-meets-comet-elenins-debris-tail-at-earth-on-november-2011/)

"Njuz" vest: http://weeklyworldnews.com/headlines/26535/alien-spaceships-to-attack-earth-in-2011/ (http://weeklyworldnews.com/headlines/26535/alien-spaceships-to-attack-earth-in-2011/)

Tanjug je odlučio da preuzme "Njuz" vest. Bad call.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Meho Krljic on 14-07-2011, 17:48:08
U Tanjugu deluju malo retardirano.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Boban on 15-07-2011, 06:08:02
34 miliona kilometara od Zemlje, pa nećemo ga ni videti...
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: hilvud on 15-08-2011, 20:08:36
ja bih bas voleo da dodju vanzemaljci..
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Melkor on 06-11-2011, 03:27:39
No alien visits or UFO cover-ups, White House says 


The White House has responded to two petitions asking the US government to formally acknowledge that aliens have visited Earth and to disclose to any intentional withholding of government interactions with extraterrestrial beings.

"The U.S. government has no evidence that any life exists outside our planet, or that an extraterrestrial presence has contacted or engaged any member of the human race," said Phil Larson from the White House Office of Science & Technology Policy, on the WhiteHouse.gov website. (https://wwws.whitehouse.gov/petitions#%21/response/searching-et-no-evidence-yet) "In addition, there is no credible information to suggest that any evidence is being hidden from the public's eye."

5,387 people had signed the petition for immediately disclosing the government's knowledge of and communications with extraterrestrial beings, and 12,078 signed the request for a formal acknowledgement from the White House that extraterrestrials have been engaging the human race.

"Hundreds of military and government agency witnesses have come forward with testimony confirming this extraterrestrial presence," the second petition states. "Opinion polls now indicate more than 50% of the American people believe there is an extraterrestrial presence and more than 80% believe the government is not telling the truth about this phenomenon. The people have a right to know. The people can handle the truth."

These petitions come from an Obama Administration initiative called ‘We the People' which has White House staffers respond and consider taking action on any issue that receives at least 25,000 online signatures. Regarding these two petitions, the White House promised to respond if the petitions got 17,000 more signatures by Oct. 22.

Larson stressed that the facts show that there is no credible evidence of extraterrestrial presence here on Earth. He pointed out that even though many scientists have come to the conclusion that the odds of life somewhere else in the Universe are fairly high, the chance that any of them are making contact with humans are extremely small, given the distances involved.

But that doesn't mean we aren't searching, there is just no evidence yet. Larson mentioned SETI (correctly noting that this at first was a NASA effort, but is now funded privately) keeping an "ear" out for signals from any intelligent extraterrestrials, with none found so far. He also added that the Kepler spacecraft is searching for Earth-like planets in the habitable zones around other stars, and that the Curiosity rover will launch to Mars this month to "assess what the Martian environment was like in the past to see if it could have harbored life."

Regarding any evidence for alien life, all anyone has now is "statistics and speculation," said Larson. "The fact is we have no credible evidence of extraterrestrial presence here on Earth."

Whether or not this will appease or satisfy any conspiracy theorists or UFO believers is yet to be seen, but it is gratifying to see the White House respond in such a no-nonsense manner.

See the petitions and the response at the WhiteHouse.gov website. (https://wwws.whitehouse.gov/petitions#%21/response/searching-et-no-evidence-yet) Hat Tip: NASA Watch (http://nasawatch.com/archives/2011/11/white-house-no.html).
 
 This post originally appeared on Universe Today (http://www.universetoday.com/).

 
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Melkor on 24-11-2011, 23:13:36
Triangle-Headed Alien Mummy discovered in Peru — we’re not alone! (http://io9.com/5860732/triangle+headed-alien-mummy-discovered-in-peru-++-were-not-alone)
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Meho Krljic on 25-11-2011, 11:40:38
Naravno, pomoglo bi kad bi se uradila DNK analiza...
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: lilit on 25-11-2011, 11:51:26
nema potrebe ni za dnk analizom (btw, sto alieni ne bi mogli imati istu dnk kao humans? :lol:), ovo je neki deformitet lobanje, nista egzoticno.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Meho Krljic on 25-11-2011, 12:36:07
Pa, bilo bi zanimljivo da se pokaže da tuđini imaju isti DNK kao mi jer bi to pokazalo da je Ursula Leguin sa hainskom panspermijskom strategijom imala pravu ideju. Ali, da, ovo je samo neko siroto dete sa deformisanom lobanjom...
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: scallop on 25-11-2011, 12:38:24
To se zove Arrheniusova panspermija.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Meho Krljic on 25-11-2011, 12:57:56
Arrheniusov koncept je malo širi, on podrazumeva da se život širi slučajnom propagacijom, dakle, da ga nose meteoriti i slična tela, a Legunova je u hainskom ciklusu zamislila da su Hainci zapravo kolonizovali planete sejući na njih genetskim inženjeringom ili već nekako prilagođene pripadnike sopstvene vrste.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: scallop on 25-11-2011, 13:09:52

Ma da. Ali, Ursulin koncept je interpretacija. Mogu i ja da napišem da su Spori ospermljavali svemir, a jesam, pa neće to biti Ursulin koncept nego Arrhenijusov. Isto onako kako ga je upotrebio Fred Hojl u romanu "Halejeva kometa".
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Meho Krljic on 25-11-2011, 13:14:59
Pa, Panspermija svakako jeste Arrheniusova, ali čini mi se da je razlika između stohastičkog širenja života i strateški osmišljenog osemenjivanja planeta dovoljno fundamentalna da bih kad kažem "Ursulina panspermija" bio siguran da narod zna šta mislim.
 
Uzgred, Ursulu sam potegao jer je Hainski ciklus nedavno raspravljan na forumu, naravno da sam mogao da potegnem i Jamesa Blisha čije Zvezdane Spore (The Seedling Stars) sakupljaju priče sa istom idejom  - plansko zasejavanje planeta istom vrstom, genetski doteranom za date uslove - samo desetak godina pre početka Hainskog ciklusa.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: scallop on 25-11-2011, 13:40:23
Ne bih se ja sad sporio, jer me je prepalo nestohastičko u Hainskom ciklusu. Ipak, da još jednom zaokružim varjačom. Arrhenijusova usmerena panspremija bi spadala u S (tako da se ni Hojl, ni Blish, pa ni ja nismo poveli za Hainskim ciklusom), a Hainski ciklus je F (fantastična interpretacija) gde možemo da turimo i denikenovštinu.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Meho Krljic on 25-11-2011, 13:52:15
Ko bi se od nas mogao prepirati sa varjačom? Ja svakako ne.
Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
Post by: Meho Krljic on 08-12-2011, 11:38:26
Ne baš na Zemlji, ali takoreći u komšiluku!!!
 
 Mysterious planet-sized object spotted near mercury (http://news.yahoo.com/blogs/sideshow/mysterious-planet-sized-object-spotted-near-mercury-154443870.html) 
Quote
       
       YOUR NEWS. NOW WITH FRIENDS. Discover News based on what your friends are reading, publish your own reading activity and retain full control. To get started, firstLogin with Facebook    YOUR FRIENDS' ACTIVITY 1-0 of 0prev next     Let your friends be your guide to great content on Yahoo! News by connecting to Facebook. By connecting you'll be able to see friends' Activity and add your own.Learn more » (http://news.yahoo.com/activity-learn-more/)           YOUR CONVERSATION    Sign InSign in to start conversations with your friends now!    (http://l.yimg.com/bt/api/res/1.2/OievqalX6gLgAczYkNglbw--/YXBwaWQ9eW5ld3M7aD04MDt3PTYzMA--/http://l.yimg.com/os/152/2011/11/08/sideshow-banner_041044.jpg) (http://news.yahoo.com/blogs/sideshow/)      Mysterious planet-sized object spotted near mercury  (http://l1.yimg.com/bt/api/res/1.2/WV5_Zo2cuKGAO7Cz1ifx4g--/YXBwaWQ9eW5ld3M7Zmk9ZmlsbDtoPTQwO3E9ODU7dz00MA--/http://l.yimg.com/os/152/2011/11/15/pfeiffer-40x40_001209.jpg)  (http://l1.yimg.com/bt/api/res/1.2/WV5_Zo2cuKGAO7Cz1ifx4g--/YXBwaWQ9eW5ld3M7Zmk9ZmlsbDtoPTQwO3E9ODU7dz00MA--/http://l.yimg.com/os/152/2011/11/15/pfeiffer-40x40_001209.jpg) By Eric Pfeiffer (http://news.yahoo.com/blogs/author/eric-pfeiffer/) 
  • Posts (http://news.yahoo.com/blogs/author/eric-pfeiffer/)
  • RSS (http://news.yahoo.com/rss-pfeiffer/?format=rss)
  By Eric Pfeiffer (http://news.yahoo.com/blogs/author/eric-pfeiffer/) | The Sideshow (http://news.yahoo.com/blogs/sideshow/) – 16 hrs ago     
   (http://l.yimg.com/bt/api/res/1.2/2SxfiNvi8IKQROJ60JDNEg--/YXBwaWQ9eW5ld3M7cT04NTt3PTMxMA--/http://media.zenfs.com/en/blogs/thesideshow/mercury.jpg) (http://us.lrd.yahoo.com/SIG=12bjni1rm/EXP=1324542932/**http%3A//media.zenfs.com/en/blogs/thesideshow/mercury.jpg) A mysterious object is seen following in Mercury's pathIs a giant, cloaked spaceship orbiting around Mercury?
  That's been the speculation from some corners aftera camera onboard NASA's STEREO spacecraft caught a wave of electronically charged material (http://news.yahoo.com/mysterious-planet-size-object-spotted-near-mercury-165402135.html) shooting out from the sun and hitting Mercury.
  Theorists have seized on the images captured from the "coronal mass ejection" (CME) last week as suggestive of alien life hanging out in our own cosmic backyard. Specifically, the solar flare washing over Mercury appears to hit another object of comparable size. "It's cylindrical on either side and has a shape in the middle. It definitely looks like a ship to me, and very obviously, it's cloaked," YouTube-user siniXster said in his video commentary (http://us.lrd.yahoo.com/SIG=1203s0tra/EXP=1324542932/**http%3A//www.youtube.com/watch%3Fv=6X96xI1gLdQ) on the footage, which has generated hundreds of thousands of views this week. Now, how this user was able to determine that the object was "obviously" a cloaked spaceship with no other natural explanation remains as much a mystery as the object itself.

  Of course, there's another scientifically sanctioned explanation for the curious images, though we're not certain that skeptics and UFO enthusiasts such as SiniXster will endorse it. Natalie Wolchover of Life's Little Mysteries put the question to scientists in the solar physics branch at the United States Naval Research Laboratory (http://us.lrd.yahoo.com/SIG=11cgrq71m/EXP=1324542932/**http%3A//www.nrl.navy.mil/) (NRL). They're the people who analyze data from the Heliospheric Imager-1 (HI-1)--better known in this context as the camera that shot the footage in question.

  Head NRL group scientist Russ Howard and lead ground systems engineer Nathan Rich say the mysterious object is in fact Mercury itself. And what we're seeing in the footage is the equivalent of Mercury's wake, "where the planet was on the previous day," as it travels through the solar system on its natural gravitational path:
   
  To make the relatively faint glow of a coronal mass ejection stand out against the bright glare of space—caused by interplanetary dust and the stellar/galactic background—the NRL scientists must remove as much background light as possible. They explained that they determine what light is background light, and thus can be subtracted out, by calculating the average amount of light that entered each camera pixel on the day of the CME event and on the previous day. Light appearing in the pixels on both days is considered to be background light and is removed from the footage of the CME. The remaining light is then enhanced.
  The analysts say the practice works even better when applied to far-off objects such as stars, which don't move much relative to the sun. But for moving objects, especially planets, the process is a little more complicated. And making matters even trickier is Mercury's staus as the closest planet to the sun. (http://us.lrd.yahoo.com/SIG=135e05ull/EXP=1324542932/**http%3A//science.nationalgeographic.com/science/space/solar-system/mercury-article/)
  "When [this averaging process] is done between the previous day and the current day and there is a feature like a planet, this introduces dark (negative) artifacts in the background where the planet was on the previous day, which then show up as bright areas in the enhanced image," Rich explained in an email.
  Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
  Post by: raindelay on 23-03-2012, 10:15:02
  Cone shaped Metallic Object dropped from the sky in Novosibirsk, Russia. March 20, 2012 (http://www.youtube.com/watch?v=f-KJ5hPV7MU#)
  Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
  Post by: zakk on 03-04-2012, 19:03:30
  Promocija knjige "Gde su vanzemaljci?"
  Petak 6 april, 18:00
  Kolarčeva Zadužbina, Studentski trg 5, Beograd

  Razgovor o knjizi Stivena Veba "Gde su vanzemaljci?"

  Učestvuju:

  dr Milan M. Ćirković (Astronomska opservatorija u Beogradu)
  dr Tijana Prodanović (Univerzitet u Novom Sadu, departman za fiziku)
  Bojan Stojanović (urednik Heliksa)
   
   Ovo je knjiga o Fermijevom paradoksu – protivrečnosti između prividnog nepostojanja vanzemaljaca i opšteg očekivanja da bi trebalo da primetimo dokaze o njihovom prisustvu. Galaksija bi trebalo da vrvi od vanzemaljskih civilizacija. Odavno bi trebalo da smo primetili njihovo postojanje, ali ipak nismo. Pa, gde su svi oni? Gde su vanzemaljci? To pitanje je postavio jedan od najčuvenijih fizičara prošlog veka, Enriko Fermi. U fascinantnoj knjizi Stivena Veba „Gde su vanzemaljci“, napisanoj da bude lak i razumljiv uvod u astrobiologiju, ponuđeno je 50 mogućih rešenja Fermijevog paradoksa.

  https://www.facebook.com/events/273029926113585/ (https://www.facebook.com/events/273029926113585/)

  http://www.heliks.rs/gde_su_vanzemaljci.asp (http://www.heliks.rs/gde_su_vanzemaljci.asp)
  Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
  Post by: raindelay on 09-11-2012, 20:19:13
  Dosta, dosta cudna stvar u Denveru. Mozda i prvi put "zvanicni" snimak neke velike novinske kuce(a tu je i onaj "cuveni konspirativni" aerodrom u Denveru).  xfaga

  Incredible UFOs Land and Launch Over Denver 2012 HQ (http://www.youtube.com/watch?v=1AEQgEFqE40#ws)
  Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
  Post by: Ghoul on 25-04-2013, 21:50:13
  dosta su više ti alieni šarali po našoj planeti i ostavljali neke kao 'poruke' u pustinjama i žitima!

  evo sad, nek vide marsovci malo kako je to kad im zemaljski robot nacrta kurac po površini planete!
  da znaju šta ih čeka ako nešto pokušaju! a i ako ne pokušaju!  :evil:

  (http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2013/04/mars-rover-draws-a-penis.jpg)
  Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
  Post by: HAL on 25-04-2013, 23:05:46
  Мали "зелени" ипак човек

  (http://www.blic.rs/data/images/2013-04-24/335322_vanzemaljac--4_f.jpg)
  http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/379356/DNK-analize-pokazale-Mali-vanzemaljac-iz-Atakame-je-ljudsko-bice (http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/379356/DNK-analize-pokazale-Mali-vanzemaljac-iz-Atakame-je-ljudsko-bice)
  Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
  Post by: zakk on 26-04-2013, 11:50:15
   :-?
  Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
  Post by: Albedo 0 on 01-11-2014, 17:59:23
  http://www.blic.rs/Riznica/Misterije/507481/Naucnik-na-samrti-objavio-18-vanzemaljaca-radi-u-americkoj-vladi (http://www.blic.rs/Riznica/Misterije/507481/Naucnik-na-samrti-objavio-18-vanzemaljaca-radi-u-americkoj-vladi)
  Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
  Post by: Biki on 18-02-2016, 19:29:55
  http://youtu.be/B2Jl4HNDixc (http://youtu.be/B2Jl4HNDixc)
  Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
  Post by: varvarin on 17-03-2016, 10:14:15
  A šta vi vidite?


  http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2016&mm=03&dd=16&nav_id=1108549 (http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2016&mm=03&dd=16&nav_id=1108549)


  Američka vojna baza Oblast 51 već pola veka intrigira javnost, a jedan "lovac na NLO" tvrdi kako je upravo tamo pronašao ono što još niko nije.


  (http://www.b92.net/news/pics/2016/03/16/162232319956e9ae0774ddb921447077_orig.jpg)
  Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
  Post by: Karl Rosman on 17-03-2016, 12:44:49
  Neozbiljni su. Ocigledno se radi o...

  (http://i.imgur.com/Azo3WcU.jpg?1)
  Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
  Post by: Аксентије Новаковић on 23-02-2017, 22:32:08
  https://www.youtube.com/watch?v=SINsasWLe2w
  Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
  Post by: ALEKSIJE D. on 15-03-2017, 20:16:11
  Ma, bre šta se zamajavate sa američke gluposti. Braća Rusi na TV sve objasnili. Eve vi pa gledajte :
  www.youtube.com/watch?v=ziT6V8946LM
  Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
  Post by: Аксентије Новаковић on 24-08-2017, 00:56:30
  Руски уфолог: Ванземаљска база у Сибиру откривена за време бомбардовања Србије

  Quote
  Руски уфолог: Ванземаљска база у Сибиру откривена за време бомбардовања Србије

  Ускоро ће се једна планета појавити иза Сунца и све тајно постаће јавно. Поново ћемо видети „другу Земљу“ и нико неће моћи да сакрије ову чињеницу, тврди у разговору за Спутњик познати руски уфолог, професор Валериј Уваров са Академије наука и техничке и националне безбедности у Санкт Петербургу.

  Тврдите да нисмо сами у свемиру. У последње време све се гласније чују најаве да ће НАСА званично објавити да ванземаљци постоје. Да ли су таква очекивања реална?

  — Врло је могуће, јер има све више чињеница да у Сунчевом систему постоје непознате и врло моћне снаге. Све теже је контролисати ширење ових информација. Развој интернета дао је човечанству могућност да врло брзо размењује информације и да ствара базе података о ванземаљском животу. Баш зато, НАСА ће се ускоро суочити са неопходношћу да призна да су ванземаљци реалност. То би био логичан корак.

  Једна од Ваших теза јесте да сви ванземаљци међусобно комуницирају једним, универзалним језиком?

  — Како год да изгледају, сви они су хуманоиди, имају исти антрополошки тип као и човек. Спољна сличност и неколико других особина, заједничких за све хуманоидне врсте живота, омогућавају им коришћење технологија, уз помоћ којих сви представници високоразвијених ванземаљских цивилизација муњевито размењују податке. Језичке препреке не постоје. Рекао бих да се ради о заједничком језику. Узгред, и у Библији се помиње доба када су сви људи причали једним језиком. Сада се може дефинитивно рећи да је то био језик телепатије и да је способност да користи телепатију „уграђена“ у сваког човека.

  Зашто онда Земљани немају могућност да комуницирају телепатијом?

  — Становници Земље су изгубили ову вештину пре 13.670 година, када је на Земљу пао такозвани Азорски планетоид, што је забележено на барељефу у египатском храму Иун Та Нечет, који је сада познат као „Дендерски зодијак“ у храму богиње Хатор у граду Дендера. Због пада планетоида Земља је „сишла“ с орбите и од тада година траје 365 дана уместо 360. Слом годишњег циклуса уништио је систем за комуникацију уз помоћ телепатије, који су некада саградили наши преци. Најважнију улогу у телепатији су играле пирамиде и зато се у Библији помиње рушење Вавилонске куле због нестанка заједничког протојезика.

  Према Вашим тврдњама, највећу улогу за становнике Земље имају ванземаљци који живе у нашем Сунчевом систему. Тврдите да су пријатељски настројени, да су чак поставили инсталације за одбрану Земље од астероида. Зашто они то чине, који су њихови мотиви?

  — Постоје две врсте ванземаљаца, чије летелице људи врло често виде изнад Земље. Прва многобројна група су представници различитих Сунчевих система. Они сматрају да је Земља веома добра локација за комуникацију између галаксија. Човечанство као такво их мало занима, они нам не помажу, али нам ни не сметају.

  Поред њих, постоји још једна, малобројна група ванземаљаца, који су наше комшије, јер живе у нашем Сунчевом систему. Они су веома заинтересовани за оно што се дешава на нашој планети. Можда то звучи мало неочекивано, али ми смо рођаци, и управо зато они имају толико стрпљења према свему ономе што чинимо. Управо ванземаљци из комшилука, који су некада живели на Земљи, саградили су комплекс за заштиту од метеорита и астероида (планетоида). Они бране планету и сами себе.

  Како би то могло њих да угрози?

  — Метеорити сваки дан „нападају“ Земљу, а има и метеорита који у себи носе опасне бактерије, које могу да изазову еколошку катастрофу на Земљи. Комшије које живе у паралелном универзуму Земље би такође осетиле негативне последице, зато они обарају метеорите изнад наше планете, јер је то много једноставније и јефтиније. Управо њихов систем уништио је Тунгуски метеорит 30. јуна 1908. године, као и метеорит изнад Чељабинска 15. фебруара 2013. године. Уколико дође до пада великог планетоида на Земљу, планета, која се такође налази у орбити наше планете, али иза Сунца, највероватније ће почети да „губи“ орбиту. Њихова планета се налази у такозваној колинеарној, то јест нестабилној Лагранжовој тачки и зато наше комшије контролишу сибирски систем за уништавање великих астероида. То је од виталног значаја за њих!

  Где се налази највећа ванземаљска база и када је први пут активирана?

  — Наше комшије на сваки начин одржавају систем, док је то још могуће. Управо зато у удаљеном делу Сибира мештани сведоче о веома чудној активности неких људи у ултрамодерним униформама. Први пут су они примећени годину након Тунгуске експлозије. Подразумева се да су избегавали било какав контакт са локалним становништвом. Тамо где се налази систем тренутно је веома опасно. Али пратимо његову активност и добили смо велики број видео-снимака. То је нешто фантастично. Али оно што нас плаши јесте ниво активности система. Понекад он „пуца“ неколико сати без предаха. Мислим да то говори о високом нивоу претњи од пада метеорита.

  Интересантно је да сте повећање енергије која Вас је упутила на откриће базе први пут забележили током рата у Југославији.

  — Овај систем има енергетске изворе на неколико локација на планети. Систем „реагује“ на регионалне конфликте, када гину људи и долази до експлозије психоемоционалне енергије. Код човека активирање овог система увек изазива неконтролисани бес, али људи не разумеју зашто се то дешава. Међутим, то не значи да нам они који су инсталирали тај систем желе зло. Једноставно, морамо да знамо како он функционише и како да се боримо против ових напада беса, али људи то не знају, не умеју и зато локални конфликт прераста у страшан рат. Узгред, негде у близини Чеченије се налази цео систем оваквих енергетских извора — можда је то разлог зашто је у овој руској републици почетком деведесетих избио рат.

  У каквој су вези све чешће експлозије на Сунцу и активности ванземаљаца?

  — Тренутно је Сунчев систем у зони велике гравитационе нестабилности. Ускоро ће се једна планета појавити иза Сунца и све тајно постаће јавно: комшије ће уложити све напоре да стабилизују орбиту њихове планете, ми ћемо поново видети „другу Земљу“ и нико неће моћи да сакрије ову чињеницу. Пре тога ће бити забележено драстично повећање Сунчеве активности и велики број моћних магнетских олуја. Када дође до „сусрета“ две Земље, неопходно је спречити панику међу становницима Земље и евентуалну ескалацију насиља.

  https://rs.sputniknews.com/zivot/201708171112313889-Valerij-uvarov-NLO-vanzemaljci4/

  Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
  Post by: Meho Krljic on 15-07-2019, 07:42:27
  Thousands of people have taken a Facebook pledge to storm Area 51 to 'see them aliens' (https://edition.cnn.com/2019/07/11/us/alien-march-facebook-event-trnd/index.html)

  Kad neko napiše "We can move faster than their bullets" jasno nam je da se šali. Ali da li je svima jasno?
  Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
  Post by: Meho Krljic on 18-07-2019, 05:20:03
  Here's What You'll Face When You Try to Invade Area 51 (https://foxtrotalpha.jalopnik.com/heres-what-youll-face-when-you-try-to-invade-area-51-1836420016)
  Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
  Post by: ex pistol on 19-07-2019, 01:41:42
  (https://i.ibb.co/Sfqtr9V/67624728-10214254810825864-1982321621230157824-n.jpg) (https://ibb.co/Sfqtr9V)


  Za neupućene, Hajduk je večeras izgubio
  Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
  Post by: Meho Krljic on 14-01-2020, 06:46:00
  Stardust from seven billion years ago found on Earth is ‘oldest ever and older than the sun' (https://www.yahoo.com/news/dust-seven-billion-years-old-meterorite-older-than-the-sun-201427487.html)
  Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
  Post by: Meho Krljic on 06-03-2020, 08:50:26
  Koliko shvatam, pronalaženje aminokiselina u meteoritima nije toliko egzotična stvar, ali evo, sad i ceo protein:

  Protein discovered inside a meteorite (https://phys.org/news/2020-03-protein-meteorite.html)
  Title: Re: Jesu li vanzemaljci dolazili na Zemlju?
  Post by: Labudan on 31-07-2020, 00:38:33
  (https://scontent.fbeg4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/116874412_346707770012172_8415316623794839038_o.jpg?_nc_cat=106&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=z7ZlRFE11lUAX__F4-9&_nc_ht=scontent.fbeg4-1.fna&oh=25a9d349ce56061d4139fd1f16790e89&oe=5F491108)