ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara...

FANOVI, MANIFESTACIJE, SAJTOVI, BLOGOVI, UDRUŽENJA... => KOMPJUTERSKE IGRE, VIDEO IGRE, RPG, KLASIČNE IGRE... => Topic started by: Perin on 14-11-2016, 17:15:14

Title: Bloodborne
Post by: Perin on 14-11-2016, 17:15:14
Da ne gadimo topik o plejstejšn igrama, red je da otvorimo topik o ovom masterpisu from softwarea.

Bloodborne follows the player character, the Hunter, through the fictional decrepit Gothic, Victorian era inspired city of Yharnam, whose inhabitants have been afflicted with an abnormal blood-borne disease. Upon mysteriously awakening in Yharnam during the night of "The Hunt", the Hunter seeks out something known only as "Paleblood" for reasons unknown. The Hunter begins to unravel Yharnam's intriguing mysteries while hunting down its many terrifying beasts. Eventually, the Hunter's objective is to locate and terminate the source of the plague, and escape the nightmare.

Ukoliko neko želi da se informiše o težini bossova, neka poseti sledeću stranicu:

https://www.pastemagazine.com/articles/2015/04/ranking-bloodbornes-bosses-from-easiest-to-hardest.html

Kao što sam već pomenuo, gradim skill based lika (trenutno vitalnost na 19, stamina 16, snaga 12, veština 21). Kao oružje koristim threaded cane apgrejdovan na 3+, a što se tiče odeće, kupih kompletan set oca Gaskojna.

Trenutno se patim sa...zaboravih joj ime, blood starved beast? bossom u starom Yharnamu.

Sent from my Samsung Galaxy Note 5
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 14-11-2016, 17:22:16
Da, Blood Starved Beast. Pro tip (čega si sigurno i sam svestan): kad joj oboriš zdravlje ispodpola počinje da koristi otrov, apsolutno pripremi bar 4-5 protivotrova inače ćeš se slabo provesti.  :lol:
 
Meni jedan od najdražih bossova zbog svoje neverovatne art direkcije.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 14-11-2016, 19:32:54
Ma skužih sve. Još je šibam sa drugom verzijom threaded cane koja ima duži domet, jer je zver baš okretna. Ali slično dekanje kao Cleric beast - priđeš sa strane ili iza i udariš dva puta, pa se izmakneš i jovo nanovo. Jedino što kad krene da sipa otrov, kad priđeš malo, odmah krene poison bar da skače, pa stalno gledaš na kojem nivou je zdravlje...uvek je dovedem na skroz malo zdravlja i zaboravim na taj poison bar, pa se sjebem i izginem. Ali nisam puno puta pokušavao, na poslu sam do 21:30č, pa ću večeras oprobati...lako je doći do nje kad otvoriš prečicu, ali bogami, izginuo sam sijaset puta dok prečicu nisam otvorio...onaj hunter mi je jebao mater u par navrata. Izgubio sam 15000 duša najmanje.... :(

Sent from my Samsung Galaxy Note 5
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 14-11-2016, 19:50:05
Pričaš o Djuri? Lovcu na tornju sa mitraljezom? Eh, jesi li njega ubio? Većini ljudi on tokom borbe padne preko zidića i pogine sam od sebe  :lol:
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 15-11-2016, 00:08:49
Ma da.

Inače, lagano večerah i iz prve satrah blood starved beast. 35 lvl sam.

Sad idemo dalje, Healing church workshop, that is.

Sent from my Samsung Galaxy Note 5

Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 15-11-2016, 03:47:37
Jbt, ja tek sad skontah da se mogu šerovati video fajlovi preko plejstejšna :( a baš sam smlata živa...mogao sam staviti video fajtova sa bossovima :(

Elem, neki bug mi ne da da počnem kvest od Eileen the Crow, a obzirom da mi treba oružje koje vrane koriste, morao sam da je ubijem i uzmem bedž...jer drugačije ne bih došao do Blade of Mercy, ako je sudeći po vikipediji, najboljeg oružja za skill based likove (mada ne vidim u čemu je kvaka, apgrejdovano na 3+ a threaded cane ima jači demidž).

Oružje košta 40000 blood echoes, a evo i videa u prilogu kako sam ih skupljao u Old Yharnamu:

https://youtu.be/0QAX6c21aS8

I tako u krug. Rinse and repeat. Sad na spavanje.


Sent from my Samsung Galaxy Note 5
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 15-11-2016, 07:15:33
Lepo!  :-| :-|  Vidi se da se isplaćuje investicija u skill jer većina neprijatelja ne stiže ni da uzvrati pre nego što padne mrtva pod tvojim napadima.
 
No, vidim da uopšte ne koristiš charge attack tj. da si klasičan R1 spammer  :lol: :lol:  Ovo nije toliki faux pas kao u Dark Souls III a i ne igraš multiplejer pa te baš briga, no vredi razmisliti malo i o tome jer neki bossovi kasnije će biti MNOGO lakši za pobeđivanje ako im uradiš charge u glavu pa dobiješ priliku za visceral attack.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 15-11-2016, 12:00:18
Radim i visceral, ali to na dzinovima i onim ogromnim tipovima sto nose fenjere. Ovde nemam uopste potrebe da ga radim, mislim u video(u) jer, kako si i rekao, protivnici ne stizu ni da mi uzvrate napad. A radim ga tako sto prekidam potez protivnika hicem iz puske.

Charge attack...ovaj...aaa...kako on ide uopste?

😊

Sent from my Samsung Galaxy Note 5

Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 15-11-2016, 12:24:40
Pa, držiš R2  :lol:  Na bossovima uglavnom nećeš moći da radiš gun parry pa visceral (sem topom) pa je korišćenje charge napada u glavu za dobijanje prilike za visceral ključno.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 15-11-2016, 12:44:42
Da, pa...U pravu si, R2 nisam nikad ni koristio u borbi. Mislim, ovako sam previse okretan tako da je R1 bio sasvim dovoljan.

Ali cu ipak isprobati charge na vukodlaku sto baca vatrene lopte, moram se uferciti prvo doduse.

Sent from my Samsung Galaxy Note 5

Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 15-11-2016, 13:19:52
Pazi, igraj kako ti odgovara, možda sam ja samo suviše zatrovan kulturom Dark Souls III u kojoj se spemovanje R1 smatra zločinom nešto gorim od holokausta.  :lol:
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 15-11-2016, 17:29:04
Ma ne, prihvatam svaku sugestiju. Relativno sam nov u svetu from software igara (znamo da nisam baš bio dobar u DS 1), i voljan sam da poboljšam svoj način igre, čisto zarad komotnijeg savladavanja protivnika, ako ništa :)

Sent from my Samsung Galaxy Note 5

Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 16-11-2016, 00:03:19
Jbt, ova Vicar Amelia okarakterisana kao lakši boss, a brate, jedva joj odbijem sekundu zdravlja. Vrtim se oko njenog boka, ali je i ona okretna, a dovoljna su dva udarca da me satre.

Sent from my Samsung Galaxy Note 5

Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 16-11-2016, 04:30:43
Znam da smaram, ali Bloodborne me baš oduševljava...i frustrira.

Vicar Ameliu, pa odustao sam za večeras, nakon petog puta sam otprilike pohvatao njene napade i uspeo da je svedem na pola zdravlja. Oružje mi je slabo, a Amelia ima pun kurac zdravlja, tako da sam sebi zadao za zadatak da apgrejdujem Blade of Mercy na 6+ pa da probam ponovo. Tek sad vidim da moram koristiti i charge napad, ali jednostavno, teško mi je stvoriti tu naviku...

U međuvremenu, pobedih bossa prvog nivoa Pthumeru Chalice-a. I njega iz petoh puta :(

Zašto? Pa, moja smotanost se primeti u sledećem videu:

https://youtu.be/zt5ynezzgGA

Jedan visceral sam promašio, dok je drugi bio šlag na torti
Sent from my Samsung Galaxy Note 5
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 16-11-2016, 07:25:52
Amelia je jebena. Ja sam je u prvom prelasku igre pobedio iz prve - ali uopšte ne znam kako, jer mi je u new game + trebalo jedno 30-40 pokušaj brat-bratu. Sa njom moraš da budeš STRAŠNO strpljiv.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Petronije on 16-11-2016, 08:33:47
Ovaj undead giant je pravi početnički boss. Spor, i telefonira napade. Vidi se Perine da si neiskusan, i premalo koristiš rolanje s obzirom da nemaš štit.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 16-11-2016, 09:09:20
U Bloodborneu se umesto rolanja koristi sidestep, ali, da, mora se navežbati. Vatreno oružje nije isto što i štit. Ti Chalice Dungeon bossovi su uglavnom laki na ovim niskim nivoima, ja sam nekoliko njih dobio iz prve. Mislim, oni se ne računaju u "prave" bosove u igri (chalice dungeoni su proceduralno generisani), ali na kasnijim nivoima ima svakako vrlo teških. No, da se samo na trenutak vratim na charge napade, ne tvrdim da su oni neophodni, mnogi igrači koji rade skill/ dex buildove u ovim igrama ih ne koriste jer su nazidali oružje i svoje statistike tako visoko da neprijatelj ne stigne da uzvrati. Meni dragi švedski jutjuber/ tvičer Elajjaz, recimo, u svojim prelascima Bloodborne praktično nikada ne koristi ništa više do R1 napada, i to oružje drži u osnovnoj formi, dakle, slabijoj ali bržoj. Naravno, on zna napamet sve šeme napada bossova tako da zna da neće dobiti ni jedan udarac pa pored sve statistike koju je napravio još pre borbe zguta i Beast Blood pellet  (http://bloodborne.wikia.com/wiki/Beast_Blood_Pellet)koji mu povećava damage output a smanjuje odbranu. Da vidiš kako samo pritrči Ameliji i dok ona urla, udari je desetak puta i nema je više...
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 17-11-2016, 02:02:44
Vicar Amelia. Iz sedmog puta.

Ali moram priznati da sam se levelovao  na 45 level i plus sam u fajtu koristio threaded cane jer se blade of mercy ne može...objumiti vatrenim papirom, a Amelia nije otporna na vatru.

Ispade mi laka borba...ali i dalje sam smotan kao sajla i u boss fajtovima često propustim visceral. Tešim se time da i nemam potrebe toliko da koristim charge i visceral, jer sam toliko brz da protivnici ne uspevaju da uzvrate...mada, ruku na srce, neugledno je to, bez ikakve elegancije...

Ipak, čini mi se da sam je lako savladao.

 https://youtu.be/u5R-IW37tVk

Sent from my Samsung Galaxy Note 5
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 17-11-2016, 03:49:39
Ali ne mogu da verujem. Nisam dobro snimio videoooo aaaaaa. A bio sam baš onako...solidan. Samo 9 napitaka potrošio na Ameliu a on mi ponovio video od juče :((http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161117/375b93025d097db56d48f37cb0b7ba43.jpg)

Otprilike :)

Jesam dobar :) Zabranjene šume su zakon...mada sam se vratio kod veštica, uz izlet ka neviđenom selu.

Jeb'o sam im mater.

Sent from my Samsung Galaxy Note 5
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 17-11-2016, 06:08:54
Te jadne žene samo brane svoja ognjišta od nasrtaja, imajmo to na umu  :lol:
 
A čestitke za Ameliju. Možda si i dobro snimio video samo si aploudovao pogrešan, proveri.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 18-11-2016, 09:57:28
Opet nisam snimio klip. A veštice pale iz prvog puta, uz potrošenih 7 blood vials. Ili sam prejak za ovaj nivo (55lvl, oružje na 6+) ili sam nešto naučio.

Ali ovo ulaganje u skill ne da se isplati - ona čudovišta što veštice samonuju ne stignu ni da me udare. Dakle, skill, vitalnost i stamina. To je recept.

Stvarno, ali stvarno, veštice su mi lakši bossovi od onog diva u prvom nivou chalice dungeona.

Sent from my Samsung Galaxy Note 5
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 18-11-2016, 10:17:48
Jesi prejak ali si i naučio i, uostalom, ne postoji "prejak" u ovakvoj igri, to samo znači da ti se isplaćuje minuli rad.

Mada veštica jeste najlakši boss u igri. Osim... hm... neću da spojlujem.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 18-11-2016, 10:39:23
Uskoro stižem do bossa u Forbidden Woods, so keep your fingers crossed.

Sent from my Samsung Galaxy Note 5

Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 18-11-2016, 10:58:25
Uh... to je jedna od težih borbi... Oznojićeš se ali ćeš na kraju trijumfovati  :-| :-| :-|
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 18-11-2016, 12:10:44
Nikakav znoj. Iz drugog puta. Samo je put do njih bio težak i dugačak...

https://youtu.be/7khAgwUir3c

I dalje neugledna borba...ali evo, pri kraju, trećeg kad ubijam, kad ga skolim u ćošak, vidi se o čemu govorim kad skill razvijam. Kad ponestane stamine, opalim metak.


Sent from my Samsung Galaxy Note 5
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 18-11-2016, 12:18:41
O, masiv rispekt, meni je bogami trebalo jedno petnaest pokušaja  :lol:
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 18-11-2016, 12:23:05
O, masiv rispekt, meni je bogami trebalo jedno petnaest pokušaja 
Možda sam mogao iz prvog ali sam imao 3 napitka samo.

Zato sam farmovao malo i vratio se pun :)

Ali i dalje neugledno, je li da? :(

Mada sam i blizu 60tog levela, mislim 58mi. A i puška je sad na 6+.

Gde da nađem blood chunks???

Sent from my Samsung Galaxy Note 5
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 18-11-2016, 12:27:13
Ne uspevam da pogledam video jer me smaraju ovde u kancelariji. Apropo chunkova:

http://bloodborne.wiki.fextralife.com/Blood+Stone+Chunk
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 18-11-2016, 16:24:16
Joj Meho, šta je ovo...Rom pauk, brate ima deset puta kako ga pokušavam sjebati i nema šanse.

Sent from my Samsung Galaxy Note 5

Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 18-11-2016, 17:38:43
Pao i on iz jedno 16tog puta. Zasad on i Blood Starved Beast kao i Amelia najteži bossovi.

https://youtu.be/fG2zgycD1ws

Sent from my Samsung Galaxy Note 5

Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 18-11-2016, 18:00:23
Da, i mene je Rom namaltretirao. A n00dleu je bio lagan ako se dobro sećam. Eh, ima nas raznih  :lol:
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 18-11-2016, 18:36:47
Bruku zeznut ovaj drugi deo Unseen Village-a.

Ginem kao sumanut. Sjebaše me tri neka lovca, kad otključaš drugu svetiljku u drugom delu sela.

Malo pauze nije na odmet. Igram čitav dan.

65 lvl inače.

Vitalnost 32
Izdržljivost  23
Veština 34
Snaga 12

Blade of Mercy unapređen na 7+.


Sent from my Samsung Galaxy Note 5

Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 18-11-2016, 19:06:30
Mislim da bih kod ta tri lovca odustao da mi n00dle nije dao tip: siđeš u podrum, uđeš u ćeliju i zatvoriš vrata za sobom.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Petronije on 18-11-2016, 19:12:39
Bogami izrolao Perin ovde muški, kod pauka zvezdaša. Ima tu dosta stamine, mora nekako nedostatak štita da se kompenzuje.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 19-11-2016, 19:42:29
A bogami...One Reborn pao iz prve, ako ne računam prvi put kad sam došao do bossa i odmah iskoristio hunters mask, jer sam imao dovoljno echoa za level, pa sam se vratio da ga roknem malo kasnije.

Doduše, pročitao sam da prvo treba veštice na balkonu srediti...

Baš lagan boss.

https://youtu.be/p28C4glQZO4

Sent from my Samsung Galaxy Note 5
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 19-11-2016, 21:51:59
Darkbeast pearl. Iz prve. Doduše, samonovao sam pomoć.

Preveliki level sam izgleda. Trenutno 73.

https://youtu.be/gRXs8gtSNU8

Sent from my Samsung Galaxy Note 5

Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 20-11-2016, 04:41:58
Pala i Amigdala. Loš fajt skroz. Tek kad sam je satrao pred kraj skontah da je bolje da sam joj udarao ruke umesto nogu.

https://youtu.be/9RMr03ZLOgw

Inače, ovaj deo pre sledećeg bossa posle Amigdale je prava noćna mora...jebeni Frenzy...plus razna storenja što kad ih ubiješ ostave nekakve zmije, paukovi i lovac što te pršće nekim sranjem i udara mačem.

Sent from my Samsung Galaxy Note 5

Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 20-11-2016, 07:35:10
Ti si bre čovek zvani buldožer, prolaziš kroz ovu igru kao vreo nož kroz maslac i ostavljaš samo pustoš za sobom. Ja sam je igrao mesec dana, ti ćeš da je završiš za tri  :lol:
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 20-11-2016, 13:57:32
Jbg. Uzeo dane za slavu, pa sklopio sa vikendom plus dodatni dan zato što je slava ovde državni praznik (+sam rođen na svoju slavu, dakle u ponedeljak mi je i rođendan pride, slava i potpisan Dejton). Pa reko da to smlatim kako treba i dok imam vremena, jerbo me deca na poslu smlate pošteno, da nemam dovoljan tenacitet pažnje za her story, kamoli bloodborne. Pa tako čitav dan ležim i pičim bloodnorne. Ili izađem u grad i tražim ženu(e).

Sent from my Samsung Galaxy Note 5
Title: Re: Bloodborne
Post by: Petronije on 20-11-2016, 16:09:02
Samo nemoj iskustvo iz bloodbornea da primenjuješ u gradu dok tražiš žene i sve je ok
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 20-11-2016, 16:26:45
Što? Pa najbolje primeniti recept kod žena  koji je razvio From Software u igrama: pokušaja i pogrešaka. Kao što sam primenjivao kod svakog bossa, naročito Roma

Nego Meho, ove cordove što skupljam za pravi kraj, kad to treba da pojedem tačno? Čitam da sam blizu kraja, ostala mi još dva bossa i mogu završiti igru (ne računajući dva opciona bossa iz zamka i još jedne regije).

Sent from my Samsung Galaxy Note 5
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 20-11-2016, 17:43:40
Pa, pojedi neposredno pre nego što kreneš na Oca Germana.
 
Ali svakako preporučujem i borbu sa opcionim bossom Martyrom Logariusom, meni je to najbolja borba u igri.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 20-11-2016, 19:35:19
Pao i Micolash. Ne znam zašto, ali ovo mi je baš bio iscrpljujući boss. Sredih ga iz petog puta tek.

Elem, nije težak ni sekunde, ali ima zajeban napad projektilima kad ga svedeš na pola zdravlja. Plus, moraš stalno trčati za njim.

Kome se ne da gledati, neka forvarduje malo pred kraj i vidi da uopšte nemam potrebe koristiti charge napad, nego dva udarca i prekid puškom, pa opet. U ćošku, dobitna kombinacija.

https://youtu.be/oy3Y6woPkns

Sent from my Samsung Galaxy Note 5
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 20-11-2016, 22:05:42
Ovajjj....Margo's wet nurse....iz prve pala. Jbt.

Ubih i ovog što si mi predložio, video se upravo uploaduje.

https://youtu.be/31aB9eDZ1P4


Sent from my Samsung Galaxy Note 5
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 20-11-2016, 22:39:15
Ti si potpuni terminator, Perine  :-| :-|
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 20-11-2016, 22:41:47
Ne znam baš. Logarius iz petog puta. 84ti lvl sam...

https://youtu.be/F0An6JcUCEA


Sent from my Samsung Galaxy Note 5

Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 20-11-2016, 22:47:09
Ma, šta ti je bre, meni je za njega trebalo sigurno 20-30 pokušaja. Nazido si statistike visoko pa ti ne treba mnogo nekakve veštine, dobro ti ide, udario te je hiljadu puta a opet si ga dobio.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 20-11-2016, 22:58:18
41 skill, 40 vitalnost, 30 stamina...tako nekako.


Sent from my Samsung Galaxy Note 5

Title: Re: Bloodborne
Post by: milan on 21-11-2016, 10:46:43
Majko mila!!!!
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 21-11-2016, 12:30:07
86ti lvl. Osto mi Erbirus ili kako se vec zove boss (opcionalni), kao i otac German i skriveni boss.

I gotov...racunam, bicu 90ti lvl.

Danas ne mogu igrati, slava je...nislim, ne stizem

Sent from my Samsung Galaxy Note 5

Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 21-11-2016, 12:46:33
Ebrietas svakako treba odigrati, to je jedan od najboljih bossova u igri (da ne pominjem da je ženskog pola i da njeno ime znači "pijana"). Posle Germana imaš i true end bossa ako si zguto sve komade pupčane vrpce i taj true end boss ne bi trebalo da ti predstavlja preveliki problem jer se pobeđuje na prostu foru.

Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 21-11-2016, 13:05:59
Ma dosao sam do Ebrietasa sinoc i roknula me 3 puta, ima pun kurac zdravlja, a bilo bas kasno (ili rano, oko 4 pola 5 ujutro) pa sam odustao. Veceras cu smlatiti sve ako Bog da.

Sent from my Samsung Galaxy Note 5

Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 21-11-2016, 13:27:51
Budi nežan, ona mučenica ionako nije odabrala da bude tu gde jeste  :(
Title: Re: Bloodborne
Post by: n00dle on 21-11-2016, 18:23:54
Ebrietas me verovatno namucila vise od svih ostalih zajedno. Triggered.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 21-11-2016, 19:20:57
Ja sam sad gledao svoju borbu protiv Wet Nurse i loše mi je kad pomislim koliko sam se ja s njom mučio a Perin je satro iz prve. Zašto sam toliko jadan, ZAŠTO?  :lol: :lol:
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 21-11-2016, 20:14:09
Ja sam sad gledao svoju borbu protiv Wet Nurse i loše mi je kad pomislim koliko sam se ja s njom mučio a Perin je satro iz prve. Zašto sam toliko jadan, ZAŠTO? 
Ja sam, znajuci koliko sam smotan, zaista mnogo vremena proveo skupljajuci echoes. Sto u starom Yharnamu, sto u Zabranjenim sumama i tu sam se levelovao koliko sam mogao i ponovo sam ulazio i izlazio u/iz lovcevog sna u te zone, kad god sam mogao i kad bi mi dosadilo ici po glavnim misijama. Shvatao sam farmanje echoesa kao...pauzu, razbibrigu od Bloodbornea u...pa, Bloodborneu

Plus sam skupljao shardove, chunkove i na kraju onaj kamen i apgrejdovao oruzje primarno na 10+ a pusku na 7+. Shvatio sam te apgrejde oruzja kao moranje, obzirom da nisam dizao snagu (samo jednom, i ona mi stoji na 12).

To je bio moj recept za uspeh...

Sent from my Samsung Galaxy Note 5

Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 22-11-2016, 00:04:19
Pala i Ebrietas. Iz prvog sledećeg puta, ali uz samonovanu pomoć. Dakle, gosti otišli, ja pospremio, upalio, otišao do Forbidden Woods da pokupim echoes da kupim malo napitaka, vratio se, samonovao pomoć, pojeo Beast Blood Pallet i to je to.

Fora u ovoj borbi je da konstantno budeš iza nje i mlatiš.

https://youtu.be/AjGCdvSrln8

Otac German je zajeban...

Sent from my Samsung Galaxy Note 5
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 22-11-2016, 01:53:54
I...

Završio sam Bloodborne. Šta reći? Ali zaista, koju posluku porati?

P-R-E-S-J-A-J-N-O.

Priča se na momente čini jednostavna, ali je baš super i zaista nije (mislim, to, jednostavna). Bačen si u svet lovačkih snova, i lagano otkrivaj šta se dešava oko tebe.

Igru sam završio, junak je 87-mi nivo. Na tom nivou, već sam pomenuo (a malo se zbunio u jednom od prejašnjih postova), junak ima:

Vitalnost: 40
Izdržljivost: 30
Veštinu: 41
Snagu: 12

Kao takav, savladao sam pinacle bossa ove igre, Oca Germana, iz sedmog puta. Smatram da sam u ovoj borbi pokazao...zrno umeća, pa bih molio druga Mehmeta da prokomentariše fajt:

https://youtu.be/f4LkYemLbhc

Borba sa Moon Presence je neugledna i za razliku od Oca Germana, ovde sam išao na silu:

https://youtu.be/CvvDzSfpQ-0

Uglavnom, iza mene ostaje praznina po završetku ove igre. Praznina i gomila adrenalina koji se svaki put nakupi u meni kada savladam bossa u ovoj igri: ruke se tresu, kontroler ispada iz istih, srce užurbano lupa.

Sva sreća pa patim od nesanice, inače ne bih zaspao od ove navale pomenutog hormona nadbubrežne žlezde.
Sent from my Samsung Galaxy Note 5

Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 22-11-2016, 06:35:06
Odlično!!!!!!!  :-|  I sviđa mi se što Germana nekoliko puta uspešno pariraš na početku borbe. Posle si to batalio, ali opet, brzina i okretnost završe posao. Svaka čast!
 
Ako ti se igra još, imaš vrlo supstancijalnu DLC ekspanziju The Old Hunters gde su bossovi još teži pa... eto  :lol:
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 22-11-2016, 08:19:43
Hocu, verovatno.

Super je ovo, tu dvojbe nema.

I hvala. I dalje je to pomalo neugledno, ali kazem, u borbi sa Germanom sam pokazao da mogu biti okretan i brz, ako hocu, ili pre, ako moram 

Sent from my Samsung Galaxy Note 5

Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 22-11-2016, 08:51:23
Ma, čuj, svakako neću JA da ti prebacujem neuglednost, mislim, treba videti moju borbu sa Amigdalom, pa to je Beni Hil, jebote.  :lol: :lol: :lol: Ono što svakako mogu da primetim je da si izgrajndovao life bar i da ti je to spaslo glavu u ovim poslednjim borbama jer primaš jako mnogo udaraca a ne radiš prečesto brze kontre u kojima vraćaš zdravlje. Gledao sam tvoju borbu protiv Martyra Logariusa i bio zelen od zavisti jer bi moj lik, da je toliko puta dobio preko njonje, odavno bio poslat na respawn a ti ideš dalje kao buldožer.  :lol:

Elem, The Old Hunters je MNOGO dobar tako da... preporuke iz sve snage. A posle, zna se, Dark Souls III. Perine, MAKE US PROUD!!!!!!!!!!

Title: Re: Bloodborne
Post by: milan on 22-11-2016, 10:54:47
Bravo, Perine!
Title: Re: Bloodborne
Post by: Petronije on 22-11-2016, 11:05:51
Perine bravo!!!
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 22-11-2016, 12:16:47
Hvala ljudi. Napokon uhvatih smisao From Softwareovih igara. :)

Sent from my Samsung Galaxy Note 5

Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 22-11-2016, 15:32:31
Meho...je li ja to moram sad na NG+ da pičim i ponovo ranjavam bosove do Vicar Amelie da bih pristupio dlc-u?

Pa...ne znam baš....

Sent from my Samsung Galaxy Note 5

Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 22-11-2016, 15:53:41
Ili NG+ ili normalan New Game. Upozoravam da je NG+ meni bio prilično težak.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 25-11-2016, 01:12:58
Na NG+...

Cleric beast, iz prve...i to...mislim da sam izdominirao.

https://youtu.be/PaSItoO2HC4

Zato Oca Gaskojna iz trećeg puta ne uspevam.


Sent from my Samsung Galaxy Note 5

Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 26-11-2016, 02:22:10
A evo i Otac Gaskojn iz sedmog puta. NG+.

https://youtu.be/Dpq0kYk-R1I

Sent from my Samsung Galaxy Note 5

Title: Re: Bloodborne
Post by: mirkiekishka on 28-12-2016, 13:09:25
EEE kupih soni 4pro, i naravno prva igra bb, evo igram 4-5 dana, ostala mi tri bosa u main game i ceo dlc s tim što sam stigla do prvog već, al hoću prvo margo da sredim pa ću pređem na dlc i za kraj germana i moon presence. Zaista brzo prelazim igru ali ne igram blind pa to sigurno pomaže, većina bosova je pala iz prve,druge, rom mi je za sad zadao najviše problema. Negde sam oko 70og lvla, koristim kirkhammer. Sad nešto prelazim dungeons ali moram priznati malo smaraju s njima.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 28-12-2016, 13:25:45
Da, ja sam se vrlo malo baktao sa chalice dungeonsima, mada svakako mogu da budu dobra razbibriga kada si u osnovnoj igri uradila sve što se uraditi može.

Čestitke na kupovini konzole  :-| :-| :-| :-|
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 26-02-2018, 19:23:13
The Bloodborne Tie-In Comic is a Compelling Introduction to a Nasty World   (https://trib.al/glb56X9/).


Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk
Title: Bloodborne
Post by: Perin on 26-07-2018, 00:23:46
Evo, opet ja, opet o Bloodborne.

Trebalo mi je dva sata dok donekle nisam pohvatao stvari, a toliko mi je drago što mi je stari sejv fajl ostao na PS-u, jer sam prelepo razvio lika (50 je skill) i sa Blades of Mercy jebem kevu okolo...

Samonovao sam Herijetu za Ameliju, mada nisam solo ulazio da je tamanim. Trebalo je dobrih pet minuta borbe...Video u prilogu.

https://youtu.be/7oLVXyIul_Y

Inače, Bloodborne mi je draži od DS upravo zbog toga što ideš na principu “sve u napad” (a iz mojih DS videoa, videlo se da preferiram taj pristup). Igra je stvarno remek delo...Adrenalin radi sve u šesnaest i više od fajtova sa bossovima u DS


Sent from my iPhone 7 Plus
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 26-07-2018, 11:09:39
Čitam malo o Bloodborne, a na Kotaku piše ovo u prikazu:

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180726/c99689380e0057f234971bf422e918f8.png)

Što je najgore, slažem se sa čovekom :)


Sent from my iPhone 7 Plus
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 28-07-2018, 19:21:50
Evo i mene, na 114 levelu u NG+ :)

Vitality i Skill su na 50, End na 37 (neću dizati više od 40) Str na 13 (neću dizati više od 25)...

Veštice su se pokazale kao krupniji zalogaj, obzirom da imaju baš dosta zdravlja na NG+, pa sam ih savladao tek iz drugog puta, dok sam za Darkbeast Paarl samonovao pomoć te istu savladao iz prve.

Nekako mi se čini da je sakupljanje ehoa puno lakše i brže se levelujem u Bloodborneu u odnosu na Dark Souls.

Elem, dakle, borba sa vešticama:

https://youtu.be/6J-YvfB9dzk

Borba sa mračnom zveri:

https://youtu.be/RyVA1eHNoqU


P.S.

Još da mi je steći naviku da se ne bijem samo pomoću R1 dugmeta...Sent from my iPhone 7 Plus
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 29-07-2018, 19:24:33
Pale i Senke Jharnama.

Iz drugog puta...

Puno imaju zdravlja, pa sam prizvao i fantoma :)

https://youtu.be/HGo6AfjNzpM

Na redu je Rom :(Sent from my iPhone 7 Plus
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 29-07-2018, 21:03:41
Rom je muka, barem je meni bio. Ali u DLC-u ćeš tek videti šta su iskušenja u NG+  :lol:
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 29-07-2018, 21:19:16
Veruješ da sam Roma umalo iz prve sjebao, ali sam imao samo devet blood vials i ostalo mu malo i sjebao me....

I nakon toga, jedno četiri puta pokušavao i ugasio konzolu...

DLC ni prvi put nisam prešao, to jest, nisam ga uključivao, pa će biti baš novina u svakom pogledu :)

Ali lik mi je stvarno razvijen lepo...

50 skill, 40 end, vit 50, snaga 15...brz sam kao munja sa blades of mercy.


Sent from my iPhone 7 Plus
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 09-08-2018, 14:13:23
Pao je i Rom. Iz ko zna kojeg puta, jedno 10og. Nisam palio konzolu sedmicu dana, i nakon što sam je danas upalio, savladao sam Roma iz prve...

Inače, kad se sve sabere i oduzme, borba sa Romom je...pa, nezanimljiva. Trčiš okolo, paziš da ti mali paukovi ne naškode mnogo, i udaraš ga sa strane. Dosadnjikavo.

Sad smo u Unseen village, pa ćemo videti šta nas tu čeka :)

https://youtu.be/Sr0OF0VdMao


Sent from my iPhone 7 Plus
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 09-08-2018, 14:42:40
Ali je vizuelno jako impresivna!
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 10-08-2018, 00:45:34
Selo koje je retko ko posetio i video se pokazalo kao prava noćna mora. Sreća pa sam se setio svega: i tri lovca na jednom delu, i da prilikom ubijanja One Reborn-a trebam da sjebem veštice prvo (spojler?). Okačiću video ali samo borbe sa One Reborneom, da ne gledate kako tamanim veštice sa balkona, to je dosadno.

Ali zato One Reborneu ne dam da diše...iz prve sam ga sjebao :)

https://youtu.be/pWjuSAPlCgo

Tri lovca sam sjebao iz drugog puta, mada sam imao ludu sreću: proleteo sam kroz vrata čim se uđe u hol, uhvatio sam prvog lovca u klinč i nisam mu dao da diše, sjebao ga lagano, a potom sam drugog frajera napolju dekao, dok mi je treći što čeka na stepenicama bio najlakši, jer me nije pratio.

Generalno, Nevidljivo selo je stvarno velika regija i puna različitih protivnika. Teška za manevrisanje i krcata karakondžulama...

U međuvremenu sam odradio fajt sa poslednjim bossom u prvom Chalice dungeonu...smešno, pao iz par udaraca.

https://youtu.be/KGczwE3-Nt8


Sent from my iPhone 7 Plus
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 10-08-2018, 23:15:07
Martyr Longarius me satra...

5 puta pokušavam da ga sjebem, ne ide :(

Magije što baca mi baš oduzimaju mnogo zdravlja...


Sent from my iPhone 7 Plus
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 11-08-2018, 06:44:13
Pariranje je spas kod njega, bar je to bilo za mene...
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 11-08-2018, 07:43:08
Ma jest, ali dok ga nagnaš da koristi napade mačem...satre te magijama.


Sent from my iPhone 7 Plus
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 11-08-2018, 08:00:50
Davno je bilo kad sam to igrao, ali mislim da je tu rešenje u što bržem prilasku. Naravno, lakše reći nego učiniti, ali ne zaboravi da i izdaleka možeš da ga pogodiš mecima i odložiš njegovo bacanje magija.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 11-08-2018, 09:57:32
Videćemo ovh dana, kad budem koncentrisan dovoljno.

Znam da sam ga u prvom prelasku pobedio na silu, bio sam overlevelovan.


Sent from my iPhone 7 Plus
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 06-09-2018, 16:27:42
Bloodborne na PC? :)

https://www.pcgamer.com/bloodborne-is-now-on-pc-sort-of/?utm_content=buffer53711&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=buffer_pcgamerfb

Sent from my LG G6

Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 06-09-2018, 16:47:30
Bolje nego ništa, naravno, ali Bloodborne - kao i druge FromSoftwareove igre - već ima relativno neprijateljski odnos ka stabilnom frejmrejtu, tako da strimovanje ovakve igre nikako nije ono što bih ja nekome preporučio kao prvi susret sa njom...
Title: Re: Bloodborne
Post by: Perin on 26-02-2019, 21:44:20
Ovo je moj konstantan osećaj. Kao da sam ja pisao članak.

https://kotaku.com/bloodborne-is-ruining-other-games-for-me-1832899513?utm_source=Kotaku_Facebook&utm_campaign=Socialflow_Kotaku_Facebook&utm_medium=Socialflow


Sent from my iPhone using Tapatalk
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 27-02-2019, 08:57:57
Hahahah, pogotovo što je Džejson više puta na podkastu pričao kako on to ne može da igra, a i pisao o tome više puta kako je probao al nije to za njega, teško je.  :lol: :lol: :lol:


I ovde na forumu imamo Milana čiji se još mogu pročitati postovi o Dark Souls gde pita da li je to mnogo teška igra jer nema on živaca da igra teške igre. A posle znamo u šta se pretvorio. Sećam se da smo se sreli tamo negde 2013. godine u pošti u centru grada i da mi je rekao identičnu stvar - pokušava posle Dark Souls da igra druge igre ali nije to to  :lol: :lol: :lol:

Srećom, prođe malo čoveka to nakon određenog vremena pa može da igra druge igre ali ima taj jedan period kad ti sve drugo deluje nekako nedovoljno stvarno i nedovoljno elegantno.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Calavera on 31-07-2019, 12:59:09
bacih se i ja u yharnam pre neki dan, prvi utisci su divni  :lol:  naravno, prvi bos na koga sam naleteo je bio caca gascoigne, a ne cleric beast. ovo postaje redovna falinka sa mnom i souls igrama, odlucim da istrazim neki random putic do kraja i onda se vratim na glavni kolosek, a onda taj putic nastavlja dalje da se racva i ja se skroz pogubim. deluje da je yharnam u ovom pogledu jos gori od dlc-jeva u ds2 ili bilo cega u demon's soulsu, vec ova prva oblast je neverovatno komplikovana za navigaciju. uglavnom, na tom iznenadnom prvom sukobu s gascoignom sam pogubio cirka 8k dusa sto sam ih skupljao od pocetka, tako da je igra i zvanicno pocela.

u globalu, gascoigne mi nije zadao previse muka, parry window je bas velikodusan, a i ja sam jos u formi od skoro predjenog ds2:

https://youtu.be/pSXzxP7ukpY (https://youtu.be/pSXzxP7ukpY)

sad da vidimo da li ce ovo ispasti jedini bos kod kojeg cu zapravo koristiti pariranje kao sto je to bio pursuer  :lol:
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 31-07-2019, 14:22:32
O, fino. Ja sam isto ako se dobro sećam prvo pobedio Oca Gaskojna pa tek onda Klerik Bist (JuTjub mi nije od pomoći jer vidim da su oba videa aploudovana istog dana i to je sve...). I da, ta prva oblast je priličan majndfak mada dizajn nivoa ostaje prilično sjajan do kraja.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Calavera on 07-08-2019, 20:42:39
jeeebote, koliko je ovo dobro, prva fromova igra koju sam igrao u kojoj su setting i gameplay u savrsenoj ravnotezi. ostavio bih neki video usput, ali nijedan mi se ne cini vrednim daljeg sirenja. sad porazih senku yharnama tako sto sam prizvao onog npca ispred bosa, samo da bi ovaj zaginuo pet sekundi po pocetku borbe i ostavio me da se deset minuta sam mucim sa senkama na krajnje nefilmican nacin :(

uzgred, ja bukvalno malopre saznao da bloodborne ima i strip, pa jos da ga radi 1 ales kot! odmah sam se prisetio onog twista na zadnjim stranicama prvog trejda u zero i koliko me je to tad oduvalo  :lol: bacicu pogled i na strip ovih dana, deluje da je prikvel igre.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Calavera on 13-08-2019, 12:07:19
moram priznati da nisam znao da je bloodborne ovako kratak, ostali mi samo nightmare mensis i ceo old hunters, a nije bas da sam forsirao danonocne sesije. jeste da sam skoro potpuno izignorisao chalice dungeone, ali opet, tridesetak sati bez dlca je nekako malo. to bi se u velikoj meri moglo pripisati cinjenici da je bloodborne osetno laksa igra od prethodnika, ali i velikoj kolicini srece koja me prati ovih dana, kao recimo u ove dve borbe protiv logariusa i rom:

https://youtu.be/idZjdozzD6Y

ovde relativno lagodno prodjem kroz prvu fazu, a onda amaterski potrosim bukvalno svu municiju na neuspesno pariranje i resim ga poslednjim metkom. skandalozno!

https://youtu.be/tKQcmY-M2bg

s rom je slicno, u prve dve faze metodicno sredjujem infestaciju paukova i onda pred kraj prezivim kljucni trenutak s 1% healtha iskljucivo zahvaljujuci paketu od dve rune koje dizu max health za ukupno 15%.

sto se tice stripa... eh, zna ales to i bolje, ali moze da prodje kao pomocna literatura. inace jeste prikvel, ali opet imam neki utisak da sam se ispojlovao.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 13-08-2019, 12:56:06
Dobro, Nightmare of Mensis je dosta teška sekcija sa dosta teškim finalnim bossom (koga je, naravno, Perin dobio iz prve) tako da, imaćeš još malo tu da radiš. A preporučujem ta konsultuješ neki wiki da bi našao blood rock jer je tu jedini komad u igri.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Calavera on 13-08-2019, 20:14:24
to nece biti problem pod uslovom da ga zapravo nadjem, ne secam se kad sam zadnji put koristio nesto sem ludwigove ostrice  :lol:
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 13-08-2019, 21:06:14
I meni je to bilo oružje koje sam levelapovao do kraja, baš zbog njega treba da nađeš blood rock!!!
Title: Re: Bloodborne
Post by: Calavera on 17-08-2019, 23:02:12
nasao sam ga, mada ne bez komplikacija. kad sam se prvi put nekako dokobeljao do one provalije u kojoj se krije, nisam imao dovoljno healtha da skocim dole. kako sam sve blood viale potrosio na one nesretnike iz prethodne oblasti koji te zgrabe i uniste frenzijem, nije bilo druge nego da se vratim do lampe i probam opet, i to nakon sto sam potrosio ceo dan da stignem dotle  :lol:  u sledecem pokusaju sam sredio samo dvojicu, a onog zadnjeg rutinski pretrcao.

nego, krenuh s dlc-jem pre neki dan u pripremama za konacni okrsaj, i ono, ludwig i laurence su tezi od bilo cega u glavnoj igri. mislim da mi je ludwig prvi bos u igri za kojeg mi je trebalo 10+ pokusaja, ona transformacija iz pomahnitale zveri u disciplinovanog ratnika me je bukvalno svaki put uhvatila na prepad. evo tog fajta, jedino mi je zao sto sam preskocio sinematik sa samom transformacijom, izvanredan trenutak:

https://youtu.be/kZ4krTaTPkU

laurence je mozda i tezi, ali kod njega me je svetski usralo da mu dva puta pobegnem s lopate s 1% healtha. video necu deliti, sramota me je...
Title: Re: Bloodborne
Post by: milan on 18-08-2019, 09:16:04
Meni je taj DLC omiljeni dodatak bilo koje igre koju sam igrao.
Krene manje-vise normalno (mada, sta je normalno u Bladbornu), a onda postane neverovatan Lavkraftovski kosmar. Necu da spojlujem, videces i sam.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 18-08-2019, 09:33:08
I, jeste, bossovi u njemu su teži nego u glavnoj igri. Baš je za ljubitelje.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Calavera on 18-08-2019, 13:34:24
Meni je taj DLC omiljeni dodatak bilo koje igre koju sam igrao.
Krene manje-vise normalno (mada, sta je normalno u Bladbornu), a onda postane neverovatan Lavkraftovski kosmar. Necu da spojlujem, videces i sam.

pa dobro, i glavna igra manje-vise ide tim tokom  :lol:  doduse, tamo je to vise slow burn, mislim da do zabranjene sume nema mnogo lavkraftovskih nagovestaja.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Calavera on 20-08-2019, 21:05:15
danas sam se naostrio na celodnevnu epsku borbu s kosom, ali sam ga neocekivano porazio relativno rano. mislim da je jasno da meni mnogo vise leze protivnici koji su tu negde moje velicine umesto dzinovskih zveri koje ti zaklone ceo ekran, jer ovde u svakom trenutku vidim sta se desava i kuda mogu da uzmaknem. kos je verovatno najagresivniji od tih manjih protivnika, ali i on tu i tamo ostavi dovoljno vremena za lecenje. naravno, to ne znaci da pred kraj nisam upao u ful panik mod kad sam skapirao da je pobeda blizu, sto se vidi po tome koliko puta pokusam da ga dovrsim pucanjem iz praznog pistolja  :D  na srecu, on za vreme mog nervnog sloma nije radio apsolutno nista, te sam se nekako pribrao i eto:

https://youtu.be/32azChBSmck

posle toga mi dva zadnja bosa iz glavne igre nisu zadavali previse problema, pa sam igru uspesno priveo kraju. detaljniji utisci za koji dan...
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 21-08-2019, 04:53:43
Masivne čestitke s moje strane.  :|
Title: Re: Bloodborne
Post by: Calavera on 27-08-2019, 00:24:06

dakle, nakon odigranog bloodbornea, moram priznati da mi je jos teze da zamislim da je bio stvaran u isto vreme kad i dark souls 2. kad stavis ove dve igre onako jednu uz drugu, ds2 izgleda kao delo nekog amatera koji je gledao majstora na delu, pa resio i on da proba. istina, glavna odlika soulsborne serijala je sam gameplay, a on je izmedju ova dva naslova vrlo uporediv, ali skoro sve oko njega preteze na stranu bloodbornea. setting, prica, likovi, lore, soundtrack, kontrole, kamera, animacija, dizajn nivoa, kolicina bagova, sta god da vam padne na pamet. sumnjam da se ovakva razlika u kvalitetu moze objasniti samo miyazakijevim uticajem, ali to su vec pitanja za nadlezne organe  :lol:

uglavnom, gameplay. kao prvo, rally sistem je super stvar, taj dodatni fokus na agresivnost fino razdvaja igru od glavnog souls serijala. vatreno oruzje je kul novotarija, mada sumnjam da se moze izgraditi lik samo oko toga kao u ovom novom remnantu sto je izasao pre neki dan. melee borba je jos uvek prijatno freneticna, hit detection je pristojan, a ni ragdolovi vise ne izazivaju podsmeh. bosovi su poseban spektakl, koliko zbog mehanike borbe, toliko i zbog samog dizajna. vecinu je dovoljno videti jednom da bi saznao nesto o nacinu na koji se bore, tipa da cleric beast forsira levu ruku ili da paarl nije pretnja iz blizine. jedina zamerka mi je sto velika vecina bosova ipak upada u 1 od dva sablona (agilni lovac / velika zver), ne bi smetalo da su dodali jos par trik borbi poput micolasha ili vestice. dizajn nivoa je takodje izvanredan, pogotovo ona velika isprepletena oblast koja obuhvata centralni yharnam i cathedral ward.

sto se narativa tice, ovo je ista fora kao i u ds2, gomila razbacanih hintova koje cete gotovo sigurno propustiti ako se bas ne fokusirate na njih. holisticki gledano, svakako nije idealno sto je u lore gotovo nemoguce proniknuti iskljucivo preko informacija iz same igre. s druge strane, bloodborne bar igracu daje nekog razloga da se zainteresuje za to sto krije u svojim sokacima i rusevinama. glavni razlog za to je naravno neverovatni setting, ja ne znam da sam u nekoj igri video bolji prikaz gotskog horora. mislim, kad te igra baci u svet koji je ovako pametno osmisljen i realizovan, normalno je da obratis i nesto paznje na likove koji ga naseljavaju. ako izuzmemo metod pripovedanja, i sam scenario je vrlo dobar, ima tu dosta kratkih odlomaka koji bude znatizelju.

inace, sve pohvale koje sam uputio glavnoj igri vrede i za dlc (old hunters), koji usput ubacuje pregrst novog i zanimljivog oruzja. ako cemo posteno, osnovna igra se ne moze bas pohvaliti velikim arsenalom, mada to u velikoj meri nadoknadjuje tako sto svako oruzje cini donekle jedinstvenim. naravno, najbolji deo old huntersa su opet bosovi, ludwig + laurence + kos su trio iz pakla, i ne znam sta bi bilo da sam dlc odradio na sredini igre umesto pred sam kraj  :D jedina primedba na dlc mi je sto pocinje malo kilavo, s obzirom da je pocetna oblast prakticno reskin cathedral warda, ali sve nakon toga je 1 seks.

no, kad smo se vec dotakli zamerki, vredi pribeleziti jos par stvarcica koje malo kvare konacni utisak. recimo, nije mi se svidelo sto vise nema toliko raznovrsnosti izmedju buildova, sest statistika je ipak malo. plus, ako ste (kao ja) dovoljno obavesteni, znate da nema previse poente ulagati poene u arcane i bloodtinge na prvom prelasku, sto ostavlja vit/str/skl kao jedino sto vredi apgrejdovati  :(  nije da su prethodne igre koje sam igrao nudile mnogo vise prostora za kombinatoriku, ali ovo je ipak korak nazad. spomenuo bih i generalnu nepotrebnost insighta kao valute, to se nalazi u velikim kolicinama, ali ja sam ga koristio iskljucivo za kupovinu bolt i fire papera. s obzirom da su neki protivnici jaci ako imate vise od 15 insighta na sebi, bilo bi lepo da igra nudi neki primamljiviji metod za trosenje istog.

te manje primedbe na stranu, bloodborne je zaista medju najboljim stvarima koje ps4 nudi. uzgred, za mene je ovo idealan uvod u soulsborne serijal, jer je em kraci em laksi od druge dve igre sto sam igrao. za kompletnu igru i dlc mi je trebalo manje od 40 sati, i to sa svim opcionim bosovima, s tim sto sam skroz ignorisao chalice dungeone. u interesu istine dodajem i da sam koristio wiki da bih sebi spojlovao optimalan put kroz igru, ali sto bi rekla hannah montana, niko nije savrsen.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 05-09-2019, 08:15:35
Čekaj, ti nisi igrao Sekiro? Treba razmotriti i to.

U međuvremenu:

Bloodborne modder discovers Master Willem was intended to be a boss fight    (https://www.eurogamer.net/articles/2019-09-04-bloodborne-modder-discovers-master-willem-was-intended-to-be-a-boss-fight)
Title: Re: Bloodborne
Post by: Calavera on 05-09-2019, 13:56:39
razmatram ga ja, ali dzabe kad zahteva veci firmware of 5.07  :lol:  iskreno, moram priznati da sam malo razocaran sto nije bilo novih exploita otkako sam pazario konzolu, ja sam racunao da ce mi to biti glavni metod gustiranja najnovijih naslova. nije da imam neka prava da se zalim s obzirom da sam odvratni pirat i da ionako koristim konzolu svakog dana, ali ipak...
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 05-09-2019, 18:52:06
Da, pretpostavljao sam da je stvar u tome. Dobro, Vitu su skroz razbucali ovih dana pa slutim da će uskoro i novi ekspoliti za PS4.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 14-01-2020, 09:05:44
Yet another cut Bloodborne boss has been unearthed and restored by modders    (https://www.eurogamer.net/articles/2020-01-13-yet-another-cut-boss-bloodborne-boss-has-been-unearthed-and-restored-by-modders)
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 29-01-2020, 12:10:43
I još Bloodborneovih tajni putem čitanja izbačenih delova teksta, video:


Bloodborne Cut Content - The Blood Minister - Unused Dialogue and Character (https://www.youtube.com/watch?v=0lUm519EnUw&feature=emb_logo)
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 19-05-2020, 16:25:14
Glasno se šapuće da je Bloodborne za PC u pripremi za ovu godinu. Sve je to u ovom momentu još uvek rumour and speculation ali eto, šapće se:
 
https://gamerant.com/bloodborne-pc-port/ (https://gamerant.com/bloodborne-pc-port/)
Title: Re: Bloodborne
Post by: Tex Murphy on 20-05-2020, 00:36:41
Јуху! Ово је једна од игара због којих сам био у великом искушењу да купим ПС4.
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 20-05-2020, 05:45:10
Pa, nemoj još da pare koje si za to odvojio potrošiš na žvake i samolepljive sličice* jer se  ove glasine o Bloodborne čuju svakih nekoliko meseci. Ali, posle Horizon: Zero Dawn i Death Stranding na PC-ju, posle Quantic Dreamovih igara, Bloodborne više ne deluje nedostižno.
 
 
 
 
 
 
 
 
*kao što bih JA uradio
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 19-01-2021, 09:58:51
Ovo je baš slatko:
 
 
 I'd play this Bloodborne PSone demake  (https://www.eurogamer.net/articles/2021-01-18-id-play-this-bloodborne-psone-demake)
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 22-07-2021, 21:10:44
Kako izgleda otac Gaskojn u dimejku:
 
 
https://youtu.be/6ioh7xZnDsU (https://youtu.be/6ioh7xZnDsU)
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 01-11-2021, 06:22:22
Pa... dimejk izlazi (za dž) u Januaru:
 
https://youtu.be/YbOy8GpuKA4 (https://youtu.be/YbOy8GpuKA4)
Title: Re: Bloodborne
Post by: Meho Krljic on 02-02-2022, 08:37:25
Izašao je prvog Februara. Može se besplatno daunloudovati odavde:

https://b0tster.itch.io/bbpsx