NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > PERIODIKA

Polaris - Revija za fantastiku

(1/8) > >>

Nyarlathotep:
Gde smestiti ovaj post?  Fantasy? Horor? SF? Oglasi?
Ja bih rekao - od svega po malo, tj. od svega po puno.

Časopis "Znak Sagite" uskoro dobija drugara koji se zove "Polaris - Revija za fantastiku".

Iznenadjeni ste 100%? Verujem vam.  :)

Stvari stoje ovako:

"Polaris" započinje svoj novi vek kao revija za fantastiku. Zamislili smo ga kao izdanje koje ce se pojavljivati svaka dva meseca. Biće u takozvanom B6 formatu (12 x 16,5 cm). Imaće 128 strana, na kvalitetnoj ofsetnoj hartiji, sa krutim, plastificiranim koricama. U grafičkom pogledu biće, zapravo, potpuno istovetan izdanjima iz edicije "Mali Polaris". Umesto jednog romana donosićemo u svakom broju po jednu dužu novelu i tri ili četiri kraće priče. Biće tu ostvarenja kako iz naučne fantastike, tako i iz drugih vidova fantastike. Pored toga, predvideli smo i poseban blok koji će sadržati prikaze, recenzije i vesti vezane za ove oblasti.

Evo odmah i sadržaja glavnog dela prvog broja revije "Polaris". Tu je pre svega izvrsna novela Majkla Murkoka "Izgubljena čarobnica utihle citadele", a potom sledeće priče: "Srce za Lukreciju" Džefa Vandermera, "Golo tržište" Pola De Filipa, "Memorijalna strana" Kirsten Bišop i "Budilnik na stočiću" Zorana Živkovića (upravo objavljena u vodećem britanskom časopisu za fantastiku "Interzon").

Prvi broj revije "Polaris" pojaviće se 25. aprila 2003. Casopis ce izlaziti dvomesecno.

------------------

Sve vreme vam se obraćam sa "mi". Ko smo to "mi"?
"Mi" smo: Zoran Živković, Uroš i Andreja Živković i ja, Nyarlathotep.

Šta vam mi to garantujemo?
 - Zoran vam garantuje kvalitetnu prozu najboljih pisaca današnjice, u okvirima epske i naučne fantastike.
 - Uroš i Andreja vam garantuju mnoštvo informacija, kvalitet,  profesionalnost.
 - A ja, Nyarlathotep, "the crawling chaos", vam garatujem da ćete od drugog, junskog broja, u časopisu imati priliku da čitate najveće klasike  svetske horor književnosti. Otvorite bilo koju istoriju horor književnosti, zažmurite i zabodite prst u bilo koju stranu - priču tog autora ćete čitati u ovom časopisu.

Neki horor pisci čije će priče biti objavljene u "Polarisu":
Bram Stoker, Mary Shelley, Henry James, Robert Louis Stevenson, Robert William Chambers, Howard Phillips Lovecraft, Arthur Machen, Algernon Blackwood, Montague Rhodes James, Ambrose Bierce i ostali.  To je samo za početak, stićićemo mi i do savremenih horor pisaca.  
Ne znam da li trebam da budem srećan što na raspolaganju imamo toliko dobre horor književnosti, ili nesrećan što mnogima od vas ova imena ne sjaje istim sjajem kao publici širom sveta. Većina ovih autora su kod nas veoma slabo prevodjeni, ili nisu prevodjeni uopšte. Vreme je da se greške isprave.
Naravno, postaraću se za to da vam prikažem najzanimljivije naslove koji mi prolaze kroz šake. Čitaćete recenzije proznih dela objavljenih kod nas, kao i recenzije mnogih romana, zbirki poezije i proze, kritičkih i teorijskih ostvarenja vezanih za horor i ostalu fantastičnu književnost.  

Nadam se da ćete nas podržati.

Cheers,
Nyarlathotep.

-----------------------------------------------------

Privatno obraćanje:

Saletu Markoviću i Bobanu želim da se izivinim  :(  , što još nisu dobili davno obećanu istoriju RPG igara. Čekajte je ovih dana. Najgori sam, priznajem.

Isto tako želim da se obratim i mojoj kafanskoj bratiji (prepoznaće se oni), što sam ispario i nisam organizovao obećani rpg. He, he! Nećete se tako lako izvući, spremio sam kampanju - čućemo se!  :evil:

Ghoul:
Svih mi Azathothovih pipaka,
ovo su odlične vesti!

Kad čujem ovakve najave, cinik i skeptik u meni se uvek naježe, ali zato činjenica da iskusni dr Zoki stoji iza toga uliva nadu da će taj časopis da zaživi. A po planiranom sadržaju, zaslužuje lepu budućnost - koju mu ovom prilikom i želim.

BEST WISHES!

PS: kako si samo uspeo da ga ubediš da prihvati toliko 'takozvanog' horora u svoj časopis?!!!

Boban:
Aha... sad je jasno zasto si bojkotovao rad za Znak sagite...

Lurd:
Odlicno, zaista. Samo, imam jedno nepopularno pitanje za tebe, Nya. Ako si i ranije objavljivao nesto na nasoj sceni, molio bih te da se predstavis, ako to nije previse. Imamo sva imena osim tvog.

Poz!

Pennywise:

--- Quote from: "Nyarlathotep" ---

Časopis "Znak Sagite" uskoro dobija drugara koji se zove "Polaris - Revija za fantastiku".
--- End quote ---


A gde ce se moci kupiti?

Ovo sigurno interesuje sve koji nisu iz BG-a!!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version