NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > PERIODIKA

13... ZNAK SAIGTE 13

<< < (3/3)

Spider Jerusalem:

--- Quote ---Kad smo kod horor stripa, moglo bi nesto o EC-ijevim izdanjima iz pedesetih, o tome se bas ne zna puno ovde.
--- End quote ---


Postoji i razlog za to ;)

Ne. O EC-ju se nece skoro pisati u Znaku, sem ako neko ko do tih stripova pre svega MOZE DA DODJE, iscita dosta toga, i onda ponudi da napise kako su ti stripovi uticali na razvoj modernog stripa itd.

Umesto toga, u trinaestici ce biti neveliki tekst o 30 Days of Night, jedinom cistom vampirskom horor stripu u poslednje vreme (govorim u okviru americkog trzista, naravno), a istovremeno odlicnom.

I bice veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeliki tekst o stripu Hellblazer, sa gomilom informacija, velikim presekom razvitka serijala i autora koji su na njemu radili, sve lepo organizovano kao patchwork glavnog teksta i satelitskih text-boxova, i nekoliko lepsih skenova.

Tu bi stavili i Goranov tekst o hongkongskoj fantastici, i ghoulovu listu azijskih horora.

Takodje idu i Jocin esej o telokradicama i tekst o Toubu Huperu.

Toliko za sada.

Djole:
Nabavka, u papirnoj formi, je naravno problem (mada ne neresiv - radi se na tome). Mada ih je bilo pre neku godinu na sajmu knjiga.
A sto se uticaja tice, on je jasno vidljiv i bez citanja (ili barem sa citanjem cisto nekoliko epizoda..).
Sam fakat da je autocenzura zvana Comics Code nastala kao posledica EC-ija (na ovaj ili onaj nacin) dovoljan je uticaj...
No tu smo vec zasli u neke druge stvari.
Anyway, hajde, Hellblazer, da vidimo...

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version