DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA...

Zemlje Iz Okruzenja TODAY

<< < (1427/1432) > >>

džin tonik:
Biskup Košić zaredio četvoricu novih svećenika: ‘Ustrajte u prijateljstvu s Kristom’


--- Quote ---Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu, 18. lipnja u bazilici sv. Kvirina u Sisku svečano misno slavlje tijekom kojeg su za svećenike zaređeni kandidati Josip Bulat iz Župe sv. Josipa Radnika u Sisku, Darijo Stanković iz Župe sv. Mihaela ark. u Gradacu na moru, Marin Mlađenović iz Župe sv. Ivana Krstitelja u Lekeniku i Kristijan Pezić iz Župe bl. Alojzija Stepinca u Kutinskoj Slatini.

Koncelebrirali su generalni vikar mons. Ivica Mađer, rektor Nadbiskupijskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu preč. Željko Faltak, župnici ređenika i šezdesetak svećenika između kojih i ovogodišnji mladomisnici. Slavlju su nazočili i rodbina i prijatelji ređenika, a animirao ga je Biskupijski zbor pod ravnanjem prof. Jelene Blašković i orguljašku pratnju domaćeg župnika mo. Roberta Jakice.

U homiliji biskup je podsjetio kako je ova pastoralna godina u biskupiji posvećena Božjoj Riječi te poručio mladomisnicima da su i oni poslani da po ovom svetom redu koji primaju budu navjestitelji Božje Riječi. „Ona nas pokreće i ona je naše svjetlo na životnom putu. Božja Riječ je sam Gospodin Isus Krist jer on je utjelovljen Logos, Sin Božji koji je postao čovjekom, našim bratom i prijateljem. Pošli ste za njim, nemojte mu nikad okretati leđa, ustrajte u prijateljstvu s njim! A slušatelji i propovjednici Riječi Božje mi svećenici smo to uvijek, bilo to godina ova ili ona, Riječ Božja uvijek nas treba voditi i mi ju naviještati“.

(...)
--- End quote ---

Alexdelarge:
Zapalila se još dva vozila na novom auto-putu u Crnoj Gori: "Nisu spremna za dozvoljene brzine"

Na novootvorenom auto-putu u Crnoj Gori danas su se zapalila još dva vozila. Vijestima" je iz Monteputa rečeno da je u oba slučaja došlo do samozapaljenja, a na auto-putu su izgoreli "pežo" i "citroen".

Direktor Monteputa Milan Ljiljanić za RTCG je izjavio da se zbog kvarova zaustavilo još nekoliko vozila koja su starije proizvodnje.

 "Vozila se kvare, jer su uglavnom starije proizvodnje i nisu spremna za brzine koje su dozvoljene na auto-putu, pa otuda i požari na njima. Naša vatrogasna služba je odmah reagovala. Služba koja je nadležna za održavanje je u svim situacijama blagovremeno intervenisala, a imali su i posla u upozoravanju vozača da poštuju pravila vožnje na auto-putu", rekao je Ljiljanić.
 
On je ocenio da će naplata putarine normalizovati situaciju, ali i da je "primetna velika saobraćajna nekultura".
 
"Vozači ne poštuju pravila, pa smo imali i situaciju da su se neki motociklisti zaustavili u tunelu da zapale cigaretu", rekao je Ljiljanić i naglasio da je posebno neprihvatljivo da se vozila zaustavljaju u tunelima, što je strogo zabranjeno.
 
I juče se "pežo" beogradskih tablica zapalio na deonici Smokovac-Mateševo.

https://www.021.rs/story/Info/Region-i-svet/311469/Zapalila-se-jos-dva-vozila-na-novom-auto-putu-u-Crnoj-Gori-Nisu-spremna-za-dozvoljene-brzine.html


Labudan:
FURY ROAD!!!

4 vozila se zapalila do sada, koliko sam čuo

Black swan:
Imaju francuzi problema
Meni se zamal zapalio megane 2
Losa elektronika...pregrijavanje...
Lose odrzavanje

Petronije:
Ja ovo prvi put čujem, da francuzi imaju lošu elektroniku, a promenio 2 komada. Lošu elektroniku navodno imaju italijanska vozila, ali ne tako lošu da se samospaljuju, nego da otkazuje. Kad auto gori znači da je kanta koju su nestručnjaci popravljali. Ili limari koji oštete instalacije, ili autoelektričari dunđeri koji nemaju pojma koliko su jake struje u auto-instalacijama.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version