NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > TEORIJA I PRAKSA

Дисертација Пољакиње Александре Војташек о хрватској и српској фантастици

<< < (2/3) > >>

Boban:
ja ga imam, ali postavi, možda još nekog zanima.
Vrlo je zanimljivo čitati kako je neko sa strane sagledao celu tu ujdurmu oko srpsko-hrvatskih odseva građanskog rata.

Labudan:
https://www.mediafire.com/file/b8qbjeimo46bfi6/Imaginarne+geografije.pdf/file

džin tonik:
mene je strah. borim se vec u nekoliko naleta ne procitati to. neven jovanovic, dalibor perkovic, sve o hrvatskom sf-u, dok ste vi odlicno zastupljeni (usput, cestitke). mislim, realno, jadna ova zena, po komponenti oko hrvatskog sf-a taj rad vjerojatno moze potopiti u prvom bunaru; tvrdim na nevidjeno. tek sljedeci zakljucak pruza nijansu nade, iako bas nikako nisam optimista:

--- Quote ---In the final chapter, I compare the selected texts based on the ideas, beliefs, or stereotypes revealed in them, which are often an expression of their authors’ worldviews or ideology.
--- End quote ---

nisam pametan, pokusat cu odoliti iskusenju.

Mica Milovanovic:
Drago mi je da vidim da se ljudi koji se ozbiljno bave istraživanjem naše naučne fantastike u mnogome koriste mojim skromnim uratkom...
Deluje mi da postojanje te knjige, bez obzira na sve njena ograničenja, ipak pruža bolju mogućnost sagledavanja srpskog SF-a u odnosu na hrvatski...

Boban:
Ne znam, dama je provela neuporedivo više vremena u Hrvatskoj i Zagrebu nego kod nas; ovde tek nekoliko dana i jedno popodne kod mene u Čudnoj knjižari. Možda je meni tih nekoliko sati bilo dovoljno nego tamo nekima meseci i meseci...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version