NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > KOMPJUTERI, HARDVER, SOFTVER, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE...
Tehnicko pitanje-muzika sa starih gramofonskih ploca
Bilja:
Da ne duzim: moja mama ima dva kompleta gramofonskih ploca (singlice, 45 obrtaja, stereo), po deset singl ploca u svakom kompletu i posto su ploce stare i propadaju (domace izdanje iz 70-tih godina), a muzika je predivna, i nigde vise ne mogu da nadjem te kompilacije, htela bih da sve prebacim na CD, sve do poslednje ploce. Da li neko zna gde se u Novom sadu moze prebaciti muzika sa ploce, stare gramofonske, na CD ili uopste, kako bi se to najbolje dalo izvesti?
Ili mozda, da li je neko cuo za Muziku Miliona i Mali koncert po zelji? Ako jeste, gde se to moze nabaviti na CD-u, ali da bude potpuno isti odabir kao na tim plocama iz 70-tih?
Unapred hvala.
milant:
--- Quote from: "Bilja" ---Da ne duzim: moja mama ima dva kompleta gramofonskih ploca (singlice, 45 obrtaja, stereo), po deset singl ploca u svakom kompletu i posto su ploce stare i propadaju (domace izdanje iz 70-tih godina), a muzika je predivna, i nigde vise ne mogu da nadjem te kompilacije, htela bih da sve prebacim na CD, sve do poslednje ploce. Da li neko zna gde se u Novom sadu moze prebaciti muzika sa ploce, stare gramofonske, na CD ili uopste, kako bi se to najbolje dalo izvesti?
Ili mozda, da li je neko cuo za Muziku Miliona i Mali koncert po zelji? Ako jeste, gde se to moze nabaviti na CD-u, ali da bude potpuno isti odabir kao na tim plocama iz 70-tih?
Unapred hvala.
--- End quote ---
Mislim da je prebacivanje tih ploca na cd jalov i skup posao.
Bolje je naci nekoga sa sloidnom vezom ka netu, napraviti spisak muzike,
i skinuti pomocu nekog od programa tipa edonkey, shareza i sl. A zatim to snimiti na cd. Verujem da ce biti nesrazmerno lkse, bolje i jeftinije....
Bilja:
To sam i mislila. Kopiranje jedne po jedne singlice od njih 20 verovatno nije zabavan posao.
A gde bi se mogle naci te kompilacije, vec gotove? Prosto mi je neverovatno da se niko nije setio da ih obnovi na CD-u. Nasla sam gomile i gomile raznoraznim kompilacija i kompleta klasicne muzike, ali nijedna nije ni slicna ovim dvema.
milant:
--- Quote from: "Bilja" ---To sam i mislila. Kopiranje jedne po jedne singlice od njih 20 verovatno nije zabavan posao.
A gde bi se mogle naci te kompilacije, vec gotove? Prosto mi je neverovatno da se niko nije setio da ih obnovi na CD-u. Nasla sam gomile i gomile raznoraznim kompilacija i kompleta klasicne muzike, ali nijedna nije ni slicna ovim dvema.
--- End quote ---
Pa bas tu konkretnu kompilaciju ne znam. Ali sva muzika moze da se nadje, pa na kraju i da se sprzi bas u tom obliku.
Imas ljudi koji prodaju muziku (u Bgd znamgde ima), a ima i na servisima tipa Kazaa., Gnutela. Ako nadjes nekoga ko ima stalnu vezu sa netom, taj ce znati i to da pronadje...
Boban:
Biljo, daj spisak pesama pa cemo da vidimo sta moze da se uradi... ja imam neku desetinu iljada pesama u MP3, a znam coveka koji skuplja i snima samo domace stvari pa je lako moguce da te očas posla iskompletiramo.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version