Malo statistike, izvučene sa piratskog sajta Read Comic Online (RCO). Broj pregleda stranica posvećenih pojedinačnim naslovima. Ne govori nam koliko je nešto čitano, ali može da pruži neku grubu sliku o stepenu interesovanja, mislim. Brojke sam zaokružio na bližu hiljadarku.
Sandman (1989): 1846 k - ...
Infinity Gauntlet (1991): 1074 k
Jeste da je događaj, ali ovo je sigurno zbog filmova. Pogrešno smo naučeni. Thanos IS, zapravo.
Mister Miracle (2017): 536 k
Ko kaže da je ovo samo za ljude specifičnog ukusa? "Word of mouth (or social media apps)" je moćna alatka, čak i bez onih silnih nagrada koje je strip dobio.
The New Mutants (prvi serijal, 1984): 346 k
Uvek popularni mutanti. Nisam hteo da probam su X-Men, pošto su raštrkani na mnogo naslova, a onaj najdugovečniji ima zaista mnogo epizoda.
Final Crisis: 238 k
Još jedan događaj.
Planetary: 194 k
Jedan od najboljih post-modernističkih zahvata u stripu ikada.
Coda: 83 k
Htedoh da vidim kako se drži neki moderni naslov kojeg ne izdaju najveći izdavači (dakle, ni Image). Sad imamo neki reper. Ali verujem da bi cifra bila bar duplo veća da jeste izdao Image.
Tomb of Dracula (1972): 75 k
Htedoh da vidim kako se drži ovaj stari klasik. Solidno.
Sandman Mystery Theater: 70 k
Mislim, meni je ovaj odnos sa Sandman-om već dokaz da ovo nije najbolji od svih mogućih svetova, i, iako ovo nije loša cifra, dođavola, u pitanju je VERTIGO iz najslavnijih dana...
Asterios Polyp: 30 k
Ovde smo već u kategoriji dela za vrlo specifičnu - da ne kažem elitističku - publiku.
Orion: 25 k
Ja sam siguran da ovde ne računaju onih 75 gaziliona jedinki vanzemaljskog života koji se još uvek dive ovom stripu kao jednom od najvećih dometa zemaljske grafičke kulture.
Seven Soldiers (TPB): 17 k
Samo? Ovo je
veliko iznenađenje za mene. Uporedite sa Final Crisis, koje je isto pisao Morrison, a od ovog nema ambicioznijeg njegovog poduhvata. Verovatno je suviše hermetično za generalnu publiku. No, ovo je kompleksan izdavački poduhvat i može se podeliti na 7(+1) manjih priča, i svaki serijal ima svoju posebnu stranicu na RCO, od kojih su neke posećenije od ove zbirne. Verovatno u zavisnosti od junaka ili crtača.
Abigail and the Snowman: 17 k
Šarmantni strip Roger-a Langridge-a za koji nisam ni očekivao bolji performans u ovom smislu, s obzirom da je za sva godišta (i godišnja doba!) i da je DOBAR! I, naravno, s obzirom da ga je pisao i crtao Langridge, za koga super-fan-bojevi nisu zainteresovani.
Twilight: 12 k
Ovo je već onespokojavajuće za svaku tvrdnju da kvalitet ima ikakve veze sa popularnošću. Možda i smrtonosno. Ali, hej, ima i gorih! Uvek ima gorih!
Baker Street: ?
Nema. Ništa. Nula. Totalna negacija postojanja. I ja se posle žalim na domaće izdavače da ih Baker Street ne zanima?

Ali, ima Guy Davis i drugih stripova (osim SMT). Recimo
Vertigo Visions - The Phantom Stranger: ~2400
Ovde sam morao da pomerim zaokruživanje na stotine. Bilo je više ovih izdanja pod etiketom Vertigo Visions, ali na RCO imaju samo ovo. To je, zapravo, samo jedna dugačka epizoda (50-60 stranica) i možda nije pošteno porediti je sa (mnogo) dužim serijalima, ali očito je da problem nije samo do toga.