To je danas postao raširen trend, stalno ga viđam i u domaćoj i stranoj štampi, pa čak i u Bobanovom romanu koji trenutno čitam.
Aman, čoveče, dokle? (znak pitanja)
Do Petka, tako sam obećao Bobanu. Mislim, ipak uz njega čitam još nekoliko drugih stvari plus imam grozno mnogo posla ovih dana pa radim i u kancelariji i od kuće.
Nego, da se ne zamene samo teze, niti tvrdim da su Krik i Raskrikavanje idealni, bezgrešni i bogomdani niti da im treba apriori verovati. Zgodno je što oni obično imaju dobre dokaze za svoje priče, naravno, ali svakako da uvek svemu treba pristupati sa zrelošću i svešću da svaki medij ima svoj ugao i agendu. I kada vidimo da negde nisu u pravu, da nemaju dokaz ili verodostojnu priču, treba i to da notiramo, javno.
Dakle, ono što sam
zapravo pokazao je da Skalop priča napamet i u suprotnosti sa činjenicama. Ne uvek, ne svuda, naravno, siguran sam da u ovome što kaže za Robespjera i Periklea ima dosta materijala da se duboko razmisli u kom smeru idu društva u kojima živimo, ali iz nekog razloga, kad krene da priča sa mnom padne mu mrak na oči i onda izbacuje kojekakve proizvoljnosti koje se demantuju za pet sekundi a što smo ovom prilikom uradili. Znamo i ko finansira Raskrikavanje i znamo da su raskrikavali i nevladin medij.
Ne bih da smaram citiranjem onoga što je pisao Crippleu i kako mu je Cripple odgovorio, sve je na forumu pa koga zanima nek sam traži, to sam pomenuo samo jer je eto, nekako insinuirano da ja kvarim nešto što Cripple ovde radi mojim "anglosrpskim", pa da se vidi kako i Scallop kvari neke druge momente, pa bože moj, život ide dalje.
Da podvučemo: možda demokratija neće stvoriti državu ali ni Vučić neće stvoriti institucije - toliko je jednostavno. Ako je Scallopu okej da ga Vučić laže da neće smanjivati penzije, pa ih smanji i drži smanjene godinama, da laže za milion drugih stvari - od onog bulažnjenja o tenderu za jelku, preko Stefanovića seniora i njegove umešanosti u poslove sa oružjem, do respiratora za koje bukvalno niko više ne zna koliko ih je i niko nije dobio uvid u podatak koji bi trebalo da je javno dostupan, i na kraju završi sa najnovijom kontroverzom vezanom za cifre zaraženih i preminulih koje slušamo ovih dana - i smatra da je sve to opravdivo u nekom fiktivnom procesu građenja države koji se za sada svodi na građenje kulta ličnosti i ojačavanje kruga ljudi oko te ličnosti nauštrb i zakona i institucija, okej, ali ja se s tim ne slažem i mislim da je Scallop u krivu. I onda možemo da dalje pričamo o tome a ne da gledamo gramatiku i gađamo se s "baš si nervozan" i "plašiš se za posao?" žaokama koje nisu na Scallopovom nivou.
Ne plašim se za posao, ja ću u narednih godinu dana u ovu zemlju uneti između 800.000 i milion evra za pomoć starijima koji boluju od demencije i starijima i osobama sa invaliditetom kako bi im se olakšalo dalje življanje u uslovima epidemije. Dakle, posla će biti. Ne zato što sam ja nešto pametan i sposoban, najviše zato što sam se zatekao na mestu na kome jesam i minimalno sam kompetentan da se poveruje da je bolje dati te pare timu kog sam član nego da se bace u đubre.