NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > EZOTERIJA

Marija Oršić

(1/2) > >>

Dzorig FSB:
Tko je bila misteriozna zagrebčanka koja je bila upletena u sam vrh tajanstvenih legendi trećega Reicha? Ivan Vukadinović nas u ovome izlaganju vodi kroz malo poznatu priču o tajnom društvu Thula i Vril, njihovom djelovanju i misteriju koji su oni čuvali. U romanu, čiji odlomak ćete isto vidjeti, daje svoju viziju onoga što se desilo i događaje koji potiču na daljnje istraživanje. Tema koja već zadnji niz godina izaziva veliki interes zasigurno zaslužuje pažnju svakog tragaoca za istinom.

Hermetizam portal

Kunac:
Ful zanimljiva priča, kao skrojena za Giljerma Del Tora. A što se Marije tiče...

Lijepa!

Mica Milovanovic:
Vili Li, od koga potiče čitava ova priča je, inače, poznati SF pisac...  :)
Da je živ, lepo bi se zabavljao dokle može da dopre ljudska mašta...

Kunac:
Možda se i zabavlja, bez obzira.

Dzorig FSB:

--- Quote from: Mica Milovanovic on 07-08-2014, 17:46:32 ---Vili Li, od koga potiče čitava ova priča je, inače, poznati SF pisac...  :)
Da je živ, lepo bi se zabavljao dokle može da dopre ljudska mašta...

--- End quote ---

Ja sam prvi put video neki info o njoj u knjizi Koplje sudbine, Rejvenskroft ako se dobro secam. Uostalom, to pise u tekstu.
Tamo nisam napisao kako tu knjigu ne smatram inace nekim izvorom, mada ima poneku dobru foru. Ne bih je ni citao da nije pomenuta u recenziji prve Agarte (iako mi nije bila izvor)... pa onda me zaintrigiralo.
Inace, ne vidim sto bi bio problem na SF forumu da se prica o necemu sto potice od SF pisca, ako potice... Moram prvo da izguglujem  xyxy

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version