FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > FILMOVI
JAHALI SU PEŠKE OD NORVEŠKE DO ČEŠKE...
ginger toxiqo 2 gafotas:
...standing ovations i to najmanje sat duge za remek-delo Sergija Corbuccija IL GRANDE SILENZIO//THE GREAT SILENCE, u svakom domenu superiorno bezgrešan spaghetti western uradak...da je bilo pravdo, ovako nešto bi predstavljalo blueprint ya sve westerne koji su usledili...odlična karakterizacija, zlokobna atmosfera, sjajno tempirani zaokreti u radnji, izuzetno pozicionirano javljanje i nestajanje likova u priči, netipičan, ali jedino razuman kraj, suptilni i višeznačni skor Ennija Morriconea, mladi Jean-Louis Tritignant ubedljiv sve u 256 ...Corbucci je ovde na skučenom prostoru uspeo da postigne dramu epskih razmera( po tome je IL GRANDE SILENZIO srodan PRAZNIKU Djordja Kadijevića, recimo!!!)...
ginger toxiqo 2 gafotas:
...a evo kako naš premudri Rommel ZBORI NA OVU TEMU...
http://www.popcorn.hr/kolumne/view/22/
Alex:
--- Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas" ---...standing ovations i to najmanje sat duge za remek-delo Sergija Corbuccija IL GRANDE SILENZIO//THE GREAT SILENCE, u svakom domenu superiorno bezgrešan spaghetti western uradak...da je bilo pravdo, ovako nešto bi predstavljalo blueprint ya sve westerne koji su usledili...odlična karakterizacija, zlokobna atmosfera, sjajno tempirani zaokreti u radnji, izuzetno pozicionirano javljanje i nestajanje likova u priči, netipičan, ali jedino razuman kraj, suptilni i višeznačni skor Ennija Morriconea, mladi Jean-Louis Tritignant ubedljiv sve u 256 ...Corbucci je ovde na skučenom prostoru uspeo da postigne dramu epskih razmera( po tome je IL GRANDE SILENZIO srodan PRAZNIKU Djordja Kadijevića, recimo!!!)...
--- End quote ---
Jel tu klaus Kinski negativac?
Bojim se da je to jedini Korbučijev špageti vestern koji sam gledao. Kraj mi se nije dopao, ali pamtim ga kao jako dobar film.
ginger toxiqo 2 gafotas:
...DA,TO JE DEFINITIVNO TAJ!!!
...ne znam samo na koji kraj mislish jer, sem tog netipichnog, postoji i alternativni, srecniji, ochito naknadno dosnimljen kraj radi lakshe prodaje!!!
Alex:
Pozitivac gine ili ide u sigurnu smrt, tako nešto - u verziji koja je nekada bila na RTS.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version