FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > FILMOVI

JAHALI SU PEŠKE OD NORVEŠKE DO ČEŠKE...

<< < (2/51) > >>

ginger toxiqo 2 gafotas:
...odgledao sam veoma zadovoljavajući WANTED(1967) Giorga Ferronija/ Calvina Jacksona Padgeta sa Giulianom Gemmom na čelu glumačke kolone...iako je vidno da se radi o rutinerskom komadu, nivo rutinerske egzekucije je na nivou vrednom , preporuke, poštovanja i umerenih ovacija...ono što WANTED izdvaja je nešto više likova no što je inače( prvenstveno iz razloga produkcionih stega) uobičajeno za spaghetti westerne tog vremena, a što sa sobom povlači i brojnije rukavce radnje, a to, urađeno sa ovoliko sigurnom rukom, nikako ne škodi ovom naslovu, naprotiv...

Kunac:
Giuliano Gemma je bio odličan za ovu vrstu uloga.

ginger toxiqo 2 gafotas:
....predlažem za gledanje i ponovno gledanje i ponovno gledanje skoro maestralni spaghetti western DA UOMO A UOMO a.k.a. DEATH RIDES A HORSE Giulija Petronija, zadivljujuće izveden spoj drame mini-epskih razmera, efektnog, tvrdolinijaškog italo westerna i egzistencijalističke mučnine, blago gotske atrmosfere...svakako, jedan u ne baš dugom nizu filmova koji  gotovo može da stane rame uz rame sa Leonovom Dolarskom trilogijom...glume Lee Van Cleef i John Phillip Law

...više-http://imdb.com/title/tt0064208/

ginger toxiqo 2 gafotas:
...ultra-žanrovskim sladokuscima preopručujem da pogledaju spaghetti western extravaganzu DJANGO, KILL...(IF YOU LIVE, SHOOT!) sa mladim i tada još nenadošlim Tomasom Milianom...zanimljiv melanž srednjetokovskog spaghetti westerna i gotskog horrora u italo izvođenju...nažalost, prevashodno usled trapave i neusresređene režije, film ostaje značajniji na nivou koncepta a ne same realizacije, što, naravno, pravim ljubiteljima ne bi trebalo da znači odustajanje...pas contraire!!!

Kunac:
Interesantno je da ovaj film nema ama baš nikakve veze sa Nerovim Djangom - zapravo, ode se niko tako ni ne zove - distributeri su filmu promenili naslov da bi se prišlepali na popularnost prethodnika.

Inače, aglasan sam sa Gingom da je film izuzezno zanimljiv - pa i prilično napredan za godinu nastanka.  Realizacija jeste problematična, ali tu su poludela žena zaključana u sobi, rastopljeno zlato na licu, mučenje uz pomoć slepih miševa i iguna, banda gay kauboja u jednobraznim odelima, noir podzaplet o strastima i pohlepi... Sve je to prisutno u ovom filmu, pa i još preko toga.

Mladi Ray Lovelock (ovde potpisan kao Raymond), koji će kasnije igrati glavne uloge u mnogim interesantnim euro filmovima (Autopsy, Breakfast at the Manchester Morgue...), ovde debituje i ima poveću, ali izuzetno nezahvalnu ulogu.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version