FANOVI, MANIFESTACIJE, SAJTOVI, BLOGOVI, UDRUŽENJA... > KOMPJUTERSKE IGRE, VIDEO IGRE, RPG, KLASIČNE IGRE...

Horor u igrama

(1/42) > >>

ridiculus:
Ja sam jednom prilikom predložio Jovanu Ristiću (da, da, znamo se iz viđenja, mada ne znam da li će me se on setiti, davno je bilo) da bi trebalo napisati nešto o hororu u video-igrama. Pre nekih 5 godina, kada smo se sreli na štandovima ispred SKC-a, gde je moj ortak radio. U kratkom razgovoru spomenut je Resident Evil i bilo mi je drago da je Jovan pokazao interesovanje za tu ideju u tom trenutku. Zato što kritičari zapostavljaju sve što ima veze sa igrama (pogotovo u ovoj državi).  :cry: Ne znam da li je neko  (čak i ozbiljniji poznavaoci poput Meha) napisao nešto ovih godina, ali mislim da nastavim tu ideju na ovom topiku, u skladu s vremenom (jadno) i mogućnostima (još jadnije :lol: ).
Pa, do tada, ako neko ima nešto da kaže, slobodno.  :!:

ridiculus:
I ne mislim samo na survival horror žanr. Mnogi FPS-ovi imaju horor elemente.
Mada se smatra da je Alone in the Dark prva igra pomenutog žanra, iz intervjua sa Šinđijem Mikamijem, još davno pročitanim, saznao sam da je igra Sweet Home preteča Biohazard iliti Resident Evil serijala.

...:
Danas je dovoljno pustiti Quake, Doom ili shta vech poslednji nastavak i imash horor igru, prshti na sve strane.

Meni su omiljene horor igre kao klincu od 15-16 bile Elvira Mistress of Dark kao i Waxworks, ovo poslednje je imalo i jaku prichu a ne samo krv do kolena. Ko je igrao Elviru 1 nikad nece zaboraviti jaku atmosferu i sablasnu mjuzu kao i onu scenu sa devojkom u krevetu (ne, BAS nije ono na sta pomislite iz prve ).

Poslednja igra horor tipa , ipak pucacina, koja je na mene ostavila nastavak je bila Undying od Barkera. Alice nije bila horor igra ali je bila uznemirujuce bizarna.

Kolko se ja secam, Resident Evil je bila 3D horor igra koju je krasila ta osobina da ti je neprijatno dok je igras.

Igra koja je na PS2 i PS1 itekako parirala RE serijalu je bila Silent Hill, a treba pomenuti i Dino Crisis, vise pucaljku nego horor.

Alone in the Dark nisam video, ali opet, i House of Dead je itekako bila za nabijanje adrenalina, pistolj u ruku i pucaj da te ne izgrebu itd.

Moram da pomenem pucaljku iz fliperana Alien (Aliens?) koja je bila vise SF horror ali ok...

EDIT:
Horror manga tabachina: naravno, Dark Stalkers, igra u kojoj je vukodlak sa nuncakama najjaci lik :)

Father Jape:
Mnogi spominju Undying, koji jeste an admirable effort, ali meni je ostao celu duzinu iza System Shock 2. To sam igrao u po bela dana, sunce napolju, baba gleda televiziju iza mene a ja mal' se nisam oneredio od straha.

Takodje igratio kao marinacu u Alien vs. Predator 2 je... zanimljivo iskustvo.

A evo i liste najstrasnijih avantura s Just Adventurea:

http://www.justadventure.com/articles/Horror/Horror_Top_10.shtm

Meho Krljic:
Ama brate, šta je BRE ovo???? Čitaš mi misli????? Ja sam se taman spremo da za oktobarski broj Hupera napravim Halloween specijal u kome ću se upravo osvrnuti na najznačajnije Horor igre sa svih, jelte, meridijana kad ono... Dođavola, sad sam u paranoji, ako ni moje najskrivenije misli nisu skrivene od spoljnjeg sveta, šta onda taj svet sprečava da me spali na lomači?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version