DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > MUŠKO-ŽENSKE PRIČE, DOM I PORODICA

Šta smo dobro krkali ovih dana?

<< < (2/858) > >>

tragac:
Na radost scallopa, na ovoj temi cu se oglasiti sada - i nikada vise.
Razlog je to sto mi curi voda na usta od ovakvih prica, a posto sam vec skoro dva meseca na nultoj dijeti koja se sastoji od vode i vitamina.
Naravno, ponosan sam zbog toga sto sam skinuo 15 kilograma, a, nameravam bar jos pet, pa da se spustim na idealnih 80!  :cry:

buruchaga:
bosanski sudzuk. original, donet prekjuche. tanko izrezan. koso, onako. somun se kida desnom rukom. zoster gori sa zvucnika:  "banana stejt". uljani radijator lepo radi pa sam u boxericama.cheshing ispod jaja (levom). otvoren warez, znak sagite forum, alternativereel, stripovi.com i neoficijelni sajt f.k. velez iz mostara. milina.
ali, shto ovo sve napisah ovde?

pa da nije sudzuka i somuna, ovaj uzitak ne bi bio potpun  8)

scallop:
Vi ovo podrazumevate kao krkanje?

Alo! Alo! ALO!

Postoji li neko da ume nešto da pripremi za goste, rodbinu i prijatelje?

Mislite li da biste mogli, ali da nemate para?

Mislite li da imate para, ali nemate vremena?

Da li znate šta vam je neophodno da bi bilo koja kuhinja proradila?

@ Harvi, hvala na podršci.

zakk:
pa evo, ja umem svašta da napravim, Miloš će to lepše da ti prepriča :)  :evil:

volim da kuham, ali sad nešto jako nemam volje. jedva se nateram i suđe da operem.

Event Horizon:

--- Quote from: "scallop" ---

Postoji li neko da ume nešto da pripremi za goste, rodbinu i prijatelje?


--- End quote ---


izvinte molim, onda je topik trebalo da se zove "šta smo dobro krkali ovih dana a da smo isto sami i zgotovili", ili tako nešto u tom smislu, molim.

ja odlično "krkah" pre mozda 10 dni u restoranu, biftek u sosu od gorgonzole. biftek bio strava, i isto tako krumpir ko prilog, a sos onako.

a ovih dana kad ne znamo šta bismo, sto je začuđujuće često, napravimo moj patent, piletina u soja sosu, al nije to nista sad kao nešto ovako ili onako u soja sosu, nego samo ostaviš neko vreme piletinu u puno soja sosa sa bosiokom i malo limuna, i onda se prvo dinsta poklopljeno, a samo poslednjih 5 minuta otklopiš. time se dobije meso koje je iznutri izuzetno nježno i mekano, na ingleskom se to valjda klasifikuje kao "tender", a na površini se malo kao zapeče, tačnije, taj soja sos se kao karamelizuje, ili kako bi se to već reklo, sojizuje se. takova priprema sigurno nije novina u svetu, no ja to nigde ne pročitah; došlo mi u trenutku odabira namirnica kojima ističe rok trajanja. žao nam bilo tog soja sosa koji smo sa puno ljubavi dovukli sa svete srpske zemlje krfa...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version