DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > MUŠKO-ŽENSKE PRIČE, DOM I PORODICA
Šta smo dobro krkali ovih dana?
tragac:
Na radost scallopa, na ovoj temi cu se oglasiti sada - i nikada vise.
Razlog je to sto mi curi voda na usta od ovakvih prica, a posto sam vec skoro dva meseca na nultoj dijeti koja se sastoji od vode i vitamina.
Naravno, ponosan sam zbog toga sto sam skinuo 15 kilograma, a, nameravam bar jos pet, pa da se spustim na idealnih 80! :cry:
buruchaga:
bosanski sudzuk. original, donet prekjuche. tanko izrezan. koso, onako. somun se kida desnom rukom. zoster gori sa zvucnika: "banana stejt". uljani radijator lepo radi pa sam u boxericama.cheshing ispod jaja (levom). otvoren warez, znak sagite forum, alternativereel, stripovi.com i neoficijelni sajt f.k. velez iz mostara. milina.
ali, shto ovo sve napisah ovde?
pa da nije sudzuka i somuna, ovaj uzitak ne bi bio potpun 8)
scallop:
Vi ovo podrazumevate kao krkanje?
Alo! Alo! ALO!
Postoji li neko da ume nešto da pripremi za goste, rodbinu i prijatelje?
Mislite li da biste mogli, ali da nemate para?
Mislite li da imate para, ali nemate vremena?
Da li znate šta vam je neophodno da bi bilo koja kuhinja proradila?
@ Harvi, hvala na podršci.
zakk:
pa evo, ja umem svašta da napravim, Miloš će to lepše da ti prepriča :) :evil:
volim da kuham, ali sad nešto jako nemam volje. jedva se nateram i suđe da operem.
Event Horizon:
--- Quote from: "scallop" ---
Postoji li neko da ume nešto da pripremi za goste, rodbinu i prijatelje?
--- End quote ---
izvinte molim, onda je topik trebalo da se zove "šta smo dobro krkali ovih dana a da smo isto sami i zgotovili", ili tako nešto u tom smislu, molim.
ja odlično "krkah" pre mozda 10 dni u restoranu, biftek u sosu od gorgonzole. biftek bio strava, i isto tako krumpir ko prilog, a sos onako.
a ovih dana kad ne znamo šta bismo, sto je začuđujuće često, napravimo moj patent, piletina u soja sosu, al nije to nista sad kao nešto ovako ili onako u soja sosu, nego samo ostaviš neko vreme piletinu u puno soja sosa sa bosiokom i malo limuna, i onda se prvo dinsta poklopljeno, a samo poslednjih 5 minuta otklopiš. time se dobije meso koje je iznutri izuzetno nježno i mekano, na ingleskom se to valjda klasifikuje kao "tender", a na površini se malo kao zapeče, tačnije, taj soja sos se kao karamelizuje, ili kako bi se to već reklo, sojizuje se. takova priprema sigurno nije novina u svetu, no ja to nigde ne pročitah; došlo mi u trenutku odabira namirnica kojima ističe rok trajanja. žao nam bilo tog soja sosa koji smo sa puno ljubavi dovukli sa svete srpske zemlje krfa...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version