FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > FILMOVI

Terminator 3

(1/22) > >>

Miko:
Večeras sam imao tu nesreću da prisustvujem *privatnoj* projekciji filma Terminator 3: rise of the machines.
 :x  :x  :x
Ko' što reče jedan moj prijatelj: bolje da su pravili kajganu umesto filma!
Očekivao sam ljigavštinu ali bilo je barem pet puta gore nego što sam i mislio da može biti!
Mumbo-jumbo lomljenja zidova, rikošetiranja, jurnjave kolima (uz obavezno narušavanje javnog reda, mira i saobraćaja), rvanja, patetičnih dijaloga, nepamtljivih replika, očekivanih obrta (obrta? kojih obrta?)...
Gori film nisam gledao od Spajdermena na ovamo. A i od njega je lošiji :(
Kupite karte za bioskop i ponesite lavor za povraćanje!

But don't trust me, go and see for yourself!
It's in cinemas across the world!

Ghoul:
James Cameron recently talked with BBC1 and revealed he's very happy with how Terminator 3 ended up: "In one word : Great. There was a small part of me that hoped it wasn't good - but another part of me hope'd it succeeded. And it did. And I'm so glad it did. Jonathon's made a great movie. Arnold's in great form. I really like what he's done with it". If he had done it, would he have handled it differently: "Yes. That's only natural. I mightn't have structrued it the same, nor may I have ended it the same way - but coming in where he has, such a hard thing to do, and I give Jonathan points for it".

Pajke:
Citao sam pozitivna misljenja o filmu nekih ljudi koji su ga gledali u inostranstvu...ovde se pocelo suprotno...zivi bili pa videli... :lol:  :lol:  :wink:

Miko:
Ma koja bre pozitivna mišljenja???!!!
Ako ima šta pozitivno, mora da mi je promaklo... počeli smo da gledamo u ponoć. Možda smo bili preumorni da zapazimo pozitivne stvari?! Don't think so...
Ending možda i nije loš ali mislim da će puno zavisiti od ličnih preferencija. Nekom će se dopasti, nekom ne.
A ostalo... smućkaj pa prospi.
Scene jurnjave kolima (naravno, i kamionima) su blede - pogotovo zato što smo nedavno gledali super-dinamičnu jurnjavu u Matrixu 2. Stoga mi ovde deluju sporo.
Tučnjave su klasične - uvate se za ramena pa treskaju u zidove. He-he, ima jedna dobra scena, kad good old Švarcika skine pisoar sa zida pa njime počne da mlati jadnu TX.

Uglavnom su se poigravali scenama iz T2, igrajući na stari šmek, s tim što su ovde dodali kao neki humor.
I obavezne replike tipa:
- She'll be back!
i
- I'm back!

Sve vrlo, vrlo očekivano.

taurus-jor:
Danas i najgore sranje biva ishvaljeno ako ima dobru reziju. Dobra rezija je, izmedju ostalog, ona kojoj oko veruje, a oci su nam svima razlicite. :lol:

Ali akcione scene svakako nisu dobre ako su DOSADNE. Eno Aliena3 - rad kamere u jurnjavi s cudovistem je sjajan, ali posle par minuta postaje sam sebi svrha. Mehanicki je i nefunkcionalan. Pocinjes da se pitash koliko che ta jurnjava da traje, i cemu to sluzi. Setite se N-puta ponavljanja motiva sa usporavanjem metaka u Matrixu 2.

U M2 pojedine scene su predugacke i mehanicke. Jurnjava kolima je spektakularna, ali je ipak suvishe nalik video igri. Pri tome se moze oprostiti da pet rafala od 500 metaka, direktno uperenih u Triniti, doticnu i ne okrznu (stari dobri klishe). Ali se ne moze oprostiti to shto prevrtanje kombija TACNO ispred njenih kola ne dovede ni do kakvih posledica. Aman, makar je trebalo prikazati ZAOBILAZENJE prevrnutog kombija.

Maestralne scene sa krsenjem kola su one u Terminatoru 2, Poslednjoj ekskurziji 2 i, naravno, DRUMSKOM RATNIKU. Verujesh im. Kada se kola pokrshe ispred vozila glavnih junaka dolazi do nekakvih posledica. Tome oko veruje.

Tacno je da su kritike na racun T3 uglavnom pozitivne. I svode se na hvaljenje jurnjave i vizuelnih efekata (opshte mesto, jebote!) Ali negativne kazu da je T3 manje-vishe kopija T2, sa poboljsanim "tehnikalijama" i nekoliko odlicnih scena - i bez dushe. Tvrdi se da je izostajanje Sare Konor nenadoknadivo.

Ima Kameron jednu lepu izjavu, mnogo iskreniju od kurtoazije koja je navedena u gornjim postovima. Parafraziram: "Sa T2 sam rekao sve. Prica je gotova, nema shta da se doda. Ako bih radio T3, bilo bi to cisto uzimanje para. Pa, bolje mi je da ulazem u nesto novo i originalno".

Cekam T3 u bioskopima, pa chu da sudim. Ali neke stvari se daju zapaziti vech iz same price. Formula se istroshila. Nema osvezenja.

Priblizava se sudnji dan (opet). Dva robota idu da ubiju Dzona Konora (opet). Jedan je dobar, jedan je losh (opet). Dobar je kopija zlog Svarcenegera iz T1 (opet). Losh je najsavremenija verzija robota ubica iz buduchnosti (opet). Glavni junak je otpadnik, odsecen od sveta (u T2, Sara Konor je bila u ludari, u T3 Dzon je negde bogu iza nogu, nema licnih dokumenata niti kreditnih kartica) (opet).

T3 je prvi na boks ofisu (opet). Efekti na trejleru su fenomenalni (opet).

Ovo dobra rezija moze spasiti, ali nikada se od starog mosta ne moze napraviti noviji i lepshi. Ipak, i dalje se nadam...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version