Author Topic: kako ohladiti atmosferu  (Read 6558 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Usul

  • 4
  • 3
  • Posts: 1.936
God created Arrakis to train the faithful.

mac

  • 3
  • Posts: 12.209
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
Re: kako ohladiti atmosferu
« Reply #1 on: 02-09-2011, 11:14:17 »
Sećam se neke emisije gde su spominjali platforme na Pacifiku, koje bi pumpale vodenu paru u atmosferu, kao i oblak malih sočiva u Zemljinoj orbiti u Lagranžovoj tački ispred Sunca. Ovo sa balonom se nije spominjalo. Sve će da urade, samo neće da smanje emisiju CO2.

Аксентије Новаковић

  • 3
  • Posts: 3.909
  • Homo Superior
Re: kako ohladiti atmosferu
« Reply #2 on: 13-11-2017, 02:58:40 »
STRAVIČNO UPOZORENJE STIVENA HOKINGA: Zemlja će se pretvoriti u VATRENU LOPTU već za 600 godina!

Najpoznatiji naučnik na svetu, fizičar Stiven Hoking, najavio je nešto strašno - da će naša planeta kakvu poznajemo prestati da postoji već za 600 godina i da će biti pretvorena u "vatrenu loptu". 

Hoking je ovo stravično predviđanje uputio putem video linka na samitu u Pekingu, rekavši da će "ljudi morati da odu tamo gde niko pre nije išao", ako žele da čovečanstvo preživi narednih milion godina.

 Planeta će biti prenaseljena do 2600. godine, a povećana potrošnja energije pretvoriće Zemlju u more plamena, najavio je naučnik sa Kembridža.

 Hoking je rekao, međutim, da postoji i nada, a zove se projekat "Zvezdani pucanj", koji sa 100 miliona dolara finansiraju ruski milijarder Juri Milner i vlasnik Fejsbuka Mark Zakerberg.

 Cilj ovog projekta je da se u skorije vreme dođe do najbliže zvezde van Sunčevog sistema, u nadi da će se tamo naći naseljiva planeta.

 Cilj projekta je da se pošalju mali svemirski brodovi na svetlosni pogon do zvezde Alfa Centauri, koja je od nas udaljena 4,3 svetlosne godine.

 - Ovakav sistem bi mogao da dođe do Marsa za manje od sat vremena, a do Plutona za par dana, da pretekne Vojadžer za nedelju dana i da dođe do Alfa Centauri za 20 godina - rekao je Hoking.

 - Možda, ako sve prođe dobro, nekad sredinom veka, imaćemo prvu sliku druge planete koja obilazi oko najbliže zvezde - rekao je direktor ovog programa Pit Vorden. 

http://www.espreso.rs/svet/planeta/196907/stravicno-upozorenje-stivena-hokinga-zemlja-ce-se-pretvoriti-u-vatrenu-loptu-vec-za-600-godina