DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > MUŠKO-ŽENSKE PRIČE, DOM I PORODICA

Kraj jedne ljubavne priče

(1/3) > >>

Kunac:
Ceca Nacionale otvara dušu Duški Jovanić... Za vas sam probrao najlepše delove ove potresne ispovesti. Uživajte!!!!

Čoveka svog života sam prvi put videla u Plejboju. Bila sam u Nemačkoj. Zaustavila sam se na benzinskoj pumpi da kupim novine. Preturala sam po stranim luksuznim časopisima i ugledala Plejboj. Iako nisam znala nemački, uzela sam da ga prelistam. Tamo sam naletela na intervju sa Željkom Ražnatovićem. Ništa nisam razumela o čemu je tu reč i šta piše, samo sam zurila u njegovu fotografiju, jer mi se strašno dopao. Delovao je kao moćan poslovan čovek, a bilo je tu i sijaset fotografija iz neke arhive gde je on u vojničkoj uniformi. Iako ga nisam poznavala, nisam imala pojma ni kako izgleda, samo sam čula za njega, pomislila sam: To je dakle taj Arkan! Jedino o čemu sam tada razmišljala je kako je takvom čoveku biti žena. Stajala sam s dečkom koji je primetio da sam kao hipnotisana. Rekla sam mu: Pogledaj to fascinantno stvorenje, kako bih volela da sam žena takvog muškarčine!

Za vreme smotre vojske sedeli smo sa strane i čekali da fešta počne. Snimila sam ga na stotinak metara. I kako sam stajala do nekog generala, samo sam prokomentarisala: Uh, kakvo mače! Ko je ovaj tip? Bruka kako izgleda! Čovek samo što se nije šlogirao: Da li si ti normalna!?! To je komandant! Željko je jedini bio u odelu, a ja sam sve vreme očekivala Arkana u maskirnoj uniformi. Prišao mi je da se upoznamo: Jesi li ti ta zvezda koju ja redovno šišam?

Ponašala sam se kao pravi agresor. Govorila sam mu kao je zgodan i lep muškarac, a on bi me zaprepašćeno pitao: Šta to pričaš, mala? Ipak, uspela sam da ga zbunim... U početku je ignorisao što sam mu otvoreno izjavljivala ljubav, a onda se, valjda prvi put u životu, predao.

Otac me je još kao malu naučio da baratam oružjem. Nije imao mušku decu, pa me redovno vodio i na fudbalske utakmice. Kada smo Željko i ja prvi put otišli u streljanu, on je onako ironično rekao da mi maksimalno približe metu, da ga, kao ratnog komandanta, ne obrukam. Samo sam ga prostrelila pogledom i tražila isto rastojanje od tridesetak metara, koliko je važilo i za njega. Nastavio je da me moli da se za džabe ne blamiram, ali ostao je paf, pošto sam sav svoj šaržer ispucala u centar mete. Svi su pogledali u Željka, koji je samo reko: Slušaj, mala, biću ti veran do kraja života.

Tek kada smo dogovorili da se venčamo, rekla sam mojima da ću se udati za Željka, a mama će: Za Šašića, divno, on je sjajan momak. Ćale se u to nije mešao. Samo me je pogledao i rekao: A, Šašić? Ja kažem: Ma koji, bre, Šašić! Udajem se za Željka Ražnatovića Arkana! Ljudi kad ne popadaše!

Prvo uživanje u seksu sam doživela sa svojim mužem. S njim sam osetila sve slasti i čari seksa i postala svesna šta znači imati dobar seks koji, ne bih da budem vulgarna, nije ni tucanje, ni gimanastika, već vođenje ljubavi.

U svom životu, hrabrije stvorenje nisam srela. To je bila ona lud odvažnost koja prelazi u egzibicionizam. Taj čovek je sve smeo! Kako žena da ne umre za njim! Perfektno je govorio pet svetskih jezika, pročitao svu svetsku književnost, koga sve nije citirao. Znači da je bio inteligentan tip. Plus ludo hrabar i povrh svega neviđeno nežan. To potpisuje žena koja je s njim pet godina delila i dobro i zlo. U kući je bio prava beba.

Jednostavno je uživao u svakom danu i govorio: Slušaj, debela, tako me je zvao, bolje je živeti jedan dan kao lav, nego čitav život kao ovca.

Pre ubistva, sam imala jako ružan san... To sam sanjala za Božić, a on je ubijen nedelju dana kasnije.

Tek što sam ušla u naš butik u Interkontinentalu, čula se pucnjava. Odmah mi je prošlo kroz glavu: Ko ga toliko iznervira? Jer, on je za mene bio besmrtan! Ostavila sam ga nasmejanog, šalio se sa svojim prijateljima. Ali, kad više nisam čula njegov glas, shvatila sam da se desilo najgore. Potrčala sam i podigla ga, i uz pomoć sestre Lidije i Zvonka koji je pucao na ubicu, strpala u kola. Pokušala sam da ga spasem, ali kad sam mu videla rane, shvatila sam da je sve gotovo.

Nikako nisam mogla da se pomirim s činjenicom da smo zajedno izašli a da sam se bez njega vratila, natopljena krvlju, isprepadana i istraumirana. Umirem od bola za njim, a treba da sednem u njegovu fotelju i da izgovorim: Od danas ćete slušati moje instrukcije i radićete onako kako ja kažem. Naravno, ja sam to rekla, iako nisam znala odakle da počnem.

U retkim trenucima kad smo pričali o smrti, Željko bi mi govorio: Ako mi se nešto desi, nemoj slučajno da plačeš i zatvaraš se u sobu. Koga nema, bez njega se mora i gotovo! Kad je poginuo,nisam imala vremena da ga otplačem. Toliko su me bili stigli problemi, muke i svakakve pretnje. Bio je to pravi horor, iz koga sam, Bogu hvala, izašla živa i zdrava svojoj deci, Veljku i Anastasiji.

Kad sam se probudila, pored kreveta je stajao momak s fantomkom i uperio cev u mene. Ja se ne bojim toga, jer sam živela pored čoveka koji je imao svoju vojsku, zato sam i rekla: Dobro jutro. Obukla sam se na brzinu i otišla na sprat da vidim šta mi je s Anastasijom, pošto je Veljko bio u Žitorođi.

Samo sam ja znala kako mi je i s čime sam morala i da živim i šta sve da preživljavam... Pet dana u SUP-u, u 29. novembra, spavanje na daskama i smarzavanje na minus sedamnaest. Ali, čovek mora da uvek da bude čvrsto na zemlji i da se prilagođava svakoj situaciji... U policiji mi je rečeno da ću dobiti četrdeset godina robije. Oči su mi se zatvorile od plakanja. Sećam se, jednog dana sam toliko plakala da je pod ispod mene bio mokar, kao da je padala kiša. Brinula sam, osim toga šta će biti s mojom sirotom decom, i šta će moja nacija misliti o meni, kao da sam najveći monstrum. O čemu sam maštala? Da kada jednog dana izađem, zaglim svoju decu i da javno kažem šta je istina.

Klinci su me danima držali za butinu, da se ne odvajam. Samo su govorili: Mama, nemoj nikada više da ideš u tu Ameriku., oni nemaju ni najosnovnije, ni telefon da se javiš.

...

Život nije album koji ćemo gledati na kraju puta. Jer, u album se stavljaju samo slike najlepših trenutaka. Život sačinjavaju i mnoge ružne, teške i bolne stvari. Nekom se možda za ceo život ne desi ono što se meni dogodilo u jednom danu. Neko, opet tvrdi da je život igra, kako ko prihvati. Za mene je, bogami, žešća borba, ring dvadeset četiri časa.

Ostvarena sam kao majka, rodila sam lepu i zdravu decu, a ni moja karijera nije bila trnovita. Stvarno bajka: kreneš iz sela u veliki grad i uspeš! Kao žena – nisam srećna. Duh iz prošlosti je i dalje toliko jak da svakog svog udvarača ubijem u pojam.

Lurd:
Ti, bre, nisi normalan! Ovo uopšte nije smešno. Mora da si zadovoljan i što je povučena optužnica protiv marka...

Draza:
Ne vidim kakve veze sa kulturom imaju Ceca, Arkan ("komandant" Željko), Žitorađa i ova isfragmentirana ispovest?

Ghoul:

--- Quote from: "Lurd" ---Ti, bre, nisi normalan! Ovo uopšte nije smešno.
--- End quote ---


Nešto mi se javlja da bi lurd, jednog dana, voleo da bude kao arkan...

Tex Murphy:
Misliš u krevetu s Cecom?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version