DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > FOTOGRAFIJE, PUTOVANJA, PUTOPISI...

Ulicno pozoriste

(1/2) > >>

S.:
Santijago, Ustavni trg, 28. januar 2007. oko 20h, 500 000 ljudi je izaslo da uliceda u casti otprati malu veliku devojcicu i njen plen. A sve je pocelo tri dana ranije. Uplasen bukom mocnih rudarskih masina Antofagaste nosorog se dao u bekstvo ka jugu. Dosavsi u Santijago, i kao svaki nosorog ne znajuci mnogo o saobracajnim pravilima, izazvao je haos na ulicama, prevrnuo dva autobusa, pregazio dva taksija:Gradjani su dumali i dumali i shvatili da je jedino mala velika devojcica (dobro, dobro, devojcica dzin je prevod, ali se meni eto vise svidja...) moze d aim pomogne. Stigavsi u grad tokom noci, umorna je legla da spava. Svanulo jei vreme je za ustajanjei tusiranjepa u lov za odbeglom zivotinjom, pazljivo sledeci tragove po graduzagledajuci na sve straneA bio vruc danOko podneva je bilo vreme za dremku, pa posle podne opet u potragu. Nesto je videla, i narucila od gradskih vlasti da pripreme kavez. Kavez je postavljen na Italijanskom trgu, a ona je otisla na spavanje, daleko od trga, ne bi li zavarala zivotinju.Nedelja, jutro, tusiranje, gimnastika i ponovo u lov. Natraga na Italijanski trg

gde se imalo sta i videti: tokom noci je nosorog pao u klopkuSledio je trijumfalni odlazak za Valparaizo, gde ih ceka brod koji ce zivotinju vratiti u AfrikuDovidjenja i hvala na svemu:
Eto. Gledali ste, virtuelno, trodnevnu predstavu Royal de Luxe pozorista iz Nanta Dzinovska devojcica i nosorog. To je ujedno bilo i svecano (ma, sta svecano, SVECANO!) zatvaranje letnjeg pozorisnog festivala. Procena je da je u sva tri dana devojcicu u stopu pratilo ukupno 800 000 ljudi.

Bezveznim spletom okolnosti nema mojih fotografija, ali  ja ne bih ni slikala lutku samu (te bas i niste u gubitku), nego ljude okolo. Prelepa lica, ne pamtim kada sam odjednom videla toliko nasmejanih i  srecnih lica, toliko uzarenih pogleda i istinske i potpune radosti. Igra! :)

Eh, da, ko bi da vidi jos fotografija neka ide ovde

Kastor:
Sjajno!
Hvala S.

Boban:
Kako nema tvojih slika?
To je situacija u kojoj potrošiš nekoliko iljada snimaka, nasumice, gomilu oko sebe, sve vreme, posle, na miru, pregledaš ulov i doslovno poput lova mrežom po dnu mora, nikada ne znaš kakvi će sjajni primerci da iskoče iz mase svega i svačega.

otaku:
Strava su slike! Posebno mi se svidja tusiranje.

lilit:
super su fotke.
(a i vreme :wink:)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version