DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > FOTOGRAFIJE, PUTOVANJA, PUTOPISI...

GENIJALNE fotografije!

<< < (15/16) > >>

lilit:

--- Quote from: Džek on 04-08-2016, 14:19:33 ---Meni je to pomalo jezivo. Ceo život u jednom preletu, oslikava našu beznačajnu prolaznost naspram beskonačnosti vaseljene. 
I moram, neka mi bude oprošteno, da citiram jedno pseto koje se odalo alkoholu pa krenulo na hodočašće u Apatin (Iz Anđeli na kocki šećera)

  „I tako, konačno dođem u Apatin i pivaru nađem. Dva sata sam sedeo ispred, gledajući sa strahopoštovanjem! Imao sam osećaj prosvetljenja. Koliko smo mi mali u svemiru, a koliko je pivara ogromna, beskrajna i moćna. Obuze me božanska milina!“

--- End quote ---

koliko smo jadni i beznačajni padne mi na pamet i kad naletim na slike snimljene elektronskim mikroskopom (oboje se naknadno pošto su crno-bele u originalu).
taj mikrokosmos je jeziv (nasuprot njemu, univerzum je full of possibilities posebno kad imaš enterprajz :))


evo kako eritrociti izlaze iz popucalog kapilara...ni alkohol ne pomaže :lol:

Džek:
Zaista bih voleo da vidim još tih slika, uz tvoje (humorističke) komentare, ali u zasebnom topiku, naravno. Mene to interesuje, ali volim a gud laf, što bi rekao Mr Troter.
Uzgred, zašto izlazi, šta mu je?

lilit:
đe me sad nađe s mr. troterom  :cry:

otvoriću novi topik čim odaberem lepe slike. ova crvena krvna zrnca izlaze jer je kapilar (najtanji krvni sud) pukao (npr. vidiš najbolje kad pukne u oku usled kašljanja, kijanja, ili kao posledicu visokog pritiska, infekcije, etc). tad mali spljošteni eritrociti napuštaju krvni sud i vidimo ih u okolnom tkivu. sve se to naravno sredi brzo, krv se apsorbuje, koristimo neke očne kapi da se ubrza proces, prosto da podmažemo i uskoro opet kao da ništa nije bilo  :)

Džek:
Ama vidim da je vrisnuo kapilar, ali mislim, zašto izlazi, je l' mu dojadilo da eritrocituje ili šta? :)

Mica Milovanovic:
Radi pumpa... dok god izlazi, dobro je...  :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version