Are All Men Pedophiles...iskreno, problematicno na momente i suvise liberalno da bih ja licno prihvatila i svarila.
Prvo, pocinje sa medicinskim i istorijskim objasnjenjima ove prakse-pojave 'preference' i iznalaze teorije koje izjednacavaju ovu bolest sa homoseksualizmom. Jedna dr mr u trenutku govori kako ce pedofilija biti prihvacena u drustvu, prosavsi put kakav je homoseksuanost prosla da bi bila prepoznata danas, excuse me??!!
Prave se distinkcije izmedju tipa i vrste atrakcije, a posebno se napominje razlika izmedju pedo i hebofilije - to je sexualna atrakcija koju pojedini ne-pedofili osecaju prema deci u pubertetu/ranoj adolescenciji. Super, ko da je vazno je li neko od 40-50 zainteresovan za osobu ispod 12 ili 15 godina!? Plus, deca danas brze sazrevaju i ulaze u pubertet, te bi se ova granica mogla teoretski jos spustiti.
Slazem se sa prikazom licemerja modernog drustva koje osudjuje i donosi razne ogranicavajuce propise ne bi li se ogranicio pristup svim muskarcima deci, ali advertajzing i modna industrija upravo seksualizuju i zloupotrebljavaju maloletne osobe.
Neprijatna tema, tabu, u sustini, govore o raznim stvarima s kojima se mogu sloziti, ali i o predodredjenosti, hormonskim procesima ili traumi koja dovodi do ovog poremecaja. Istovremeno, prenebregavaju jedan vazan psiholoski aspekt - dominaciju i nemogucnost da se ista ostvari u kontaktu i vezi sa sebi ravnom, odraslom osobom, a ja mislim da je dominacija i ovde vazan faktor, no dobro, nisam strucnjak.
Sve u svemu, interesantan prikaz problema koji mi, zbog svojih ne smelih nego prilicno problematicnih zakljucaka, na momente nije legao. Mada opet, ima i puno istine, posebno kad se govori o istorijatu ovog - reci cu - problema i praksi u nekim drevnim ili pak primitivnim drustvima.
Zakljucak: posto moderno drustvo ne pravi razliku izmedju ljudi koje privlace pred i post pubertetski maloletnici, da, jesu svi muskarci pedofili jer sve privlace tinejdzerke/ili u slucaju nesto manjeg broja zenskih pedofila decaci.
Ali, ako smo dovoljno 'svesni' da pravimo ovu razliku: ne, nisu svi muskarci pedofili. Fucking brilliant.