DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA...

Mediji u Srbiji (danas)

<< < (152/161) > >>

Dybuk:
Mada, pošteno govoreći, pogledavši Netflixovu seriju o Dahmeru šokirana sam i zgađena fandomom i fan-artom te generalnom pažnjom koju je dobio u realnom vremenu. Još nije bilo ni interneta i el. medija.
Ali, to je tema za neki drugi topik.

Takođe sam, morbidno radoznala kakva jesam a na sopstvenu štetu, pogledala BBC-jev doku "Indian daughter" okačen u Mehovom linku. Ne preporučujem osetljivima.

Ipak sve navedeno, pa čak i fikcija, ima kritičku crtu i višestranu priču, mislim da bi to trebalo da bude jasno svakome ko je sposoban za nekakvo promišljanje.

dark horse:

Truman:
Miran je uvek na pravoj strani. Znam ga iz dana naše (frilenserske) borbe.

Labudan:
Ko uopšte podržava silovatelja i informer pa da nam bude teško izabrati stranu?

Meni je samo ovo prvoloptašenje bezvezno.

džin tonik:

--- Quote from: Black swan on 30-09-2022, 14:48:52 ---toliko je događanja da jednostavno cekam njegove reakcije
--- End quote ---


ma u biti se tu nema puno sto reci, ja to vidim ovako:
rusotruci vec dugo, dugo financiraju sve zamislive idiote na zapadu, bilo lijeve, bilo desne, sve da pripremaju teren (sto svjesno, sto nesvjesno).
pa su kad vrijeme sazrelo krenuli, kao jedni ce se spustiti kroz madjarske ravnice do jadrana, drugi tamo preko (zapadnog) balkana. (gdje su uopce centralni i istocni? bah.) pa tu bg igra ulogu kao mostobran, kao i uvijek, ne moze (i ne zeli) se pozicija otresti rusoturaka i satanisticke "crkve", kao ni opozicija yukoma. uglavnom nebitno.

znaci, kad se idioti konacno lijepo razvili, plus, ispod lubenicarskog premaza svabe su uvijek skloni jeftinim energentima i roblju (istocnoeuropskom), krenulo se u v und z molotov-ribbentrop blickrig u smislu vama roblje, nama istocna europa. 
sve je izgledalo vrlo zrelim i gromoglasno se izjavilo v und z, znaci sloboda ili smrt, t.j. ujedinjenje ili smrt, racunajuci na prvo.

sad, sloboda je relativna stvar, to je vrlo subjektivno, recimo, ako si nekakav tajkun u autokraciji mozda i dozivljavas i tu slobodu na kakvoj jahti (ako se opcenito previse ne primaknes prozoru), a ako nisi, recimo, ako si "obican covjek" ili u ovom slucaju ukrajinac, manje. to sloboda. a smrt, smrt nije relativna stvar, to je vrlo dosljedno.

uglavnom, nesto je negdje zapelo, cak se pokvarila i kanalizacija (oba toka), tako da nema sad bi malo veslali unazad, pa kao imamo nekakvo "ujedinjenje" i pozive na pregovore jer imamo slobodu! takvo ujedinjenje se ne broji. to je vrsta ujedinjenja po bizantski, nije to bas onako u stvarnosti, opipljivo. mora bar malo vise, jer tu su i razni sirocici u madjarskoj, njemackoj, austriji, hr, bih, srb, itd, da ne spominjemo idiota koji aktulno glumi papu. mora moskva misliti i na sirocice, ne ih ostaviti same, a kao ispunili cilj specijalne operacije. tako da se ne broji ujedinjenje sa tamo sacicom nekakvih zaseoka.

u svakom slucaju svi moraju biti dosljedni (to je pitanje casti za pravog cara, sultana ili druga, imperatora kakvog god), rekli su ujedinjenje ili smrt. nema sad ne vrijedi, pa idemo ispocetka poslije novih 20 godina kanalizacije, kao da ih bg zarazio. :lol:

mislim da je tu jedini problem, ljudi ne zele biti dosljedni. ispunio ciljeve? nisi, znaci moras pokusavati dalje, jos i jos, nema bizantizma, fige u dzepu, misli na sirocice. odustajes? moze samo dosljedno.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version