DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA...

Mediji u Srbiji (danas)

<< < (161/171) > >>

mac:
Hoću da kažem da umesto "država treba da" uradi nešto mora prvo "narod treba da" promeni svest. Prvo revolucija, pa sve ostalo.

Meho Krljic:
Dobro, nadajmo se više revolucija svesti nego streljanje na Terazijama, ali, da, OK, samo je to šira, jelte, tema od ovog, čini mi se. Ovde je više smisao bio da se vidi koliko je lako koristiti medije da budu alati za character assassination u službi režima, sve uz privid funkcionalnog pravosudnog sistema, kad su dosuđene kazne srazmerno male, sporo se do njih dođe i na kraju ih zapravo plate sami građani. Pa onda, posle, jelte, revolucije promene režima, da znamo koje tačke sistema moraju da se menjaju.

Labudan:
Meho, na topiku da, s izuzetkom maca pošto još dešifrujemo. Ali pravnik s bloga traži stvari koje ne mogu da riješe problem. Čuješ ne može subvencije da dobije medij koji je osuđivan za klevetu i uvredu, kakve priče. Prvo, svaki medij koji ima muda će doći u situaciju da uvrijedi nekoga, dobije pogrešnu informaciju i okleveće ga, pa kako da vrši nadzor nad vlašću a da ne pogriješi u tome?

Ja nisam čuo da u Evropi uopšte neko to posebno kriminalizuje nego sud u Strazburu kad neko Berluskonija nazove tupsonom oslobodi novinara, jer je sloboda medija važnija nego kako se Berluskoni osjeća.

Naravno da Informer radi gore stvari od toga ali princip je u pitanju. Pravnik misli da je zakonski okvir dobar samo treba da se zategne po Vučićevićević plećima. A oni koji nisu nikoga uvrijedili i nikoga oklevetali, znači ništa nisu ni radili u pogledu nadzora vlasti nego svedeš kritiku na Dražine skečeve i Kesićeve doskočice, e ti su pravi primjer slobodnog medija.

Pa nisu. Slobodan medij radi i griješi, samo sa drugim predznakom u odnosu na Informer. Manje kriminalizacije novinarskih grešaka i uvreda, više uviđanja potrebe za ideološkom raznovrsnošću.

I da, kad mac već insistira, to narod i traži. Narod ne traži tupavi N1, nego mu je to jedino preostalo. Kao seks u zatvoru, gej iz potrebe.

Da vidiš kad dekriminalizuješ novinarstvo i subvencionišeš radikalne listove kako će da šljaka. Ovo samo kao nešto naplaćuješ Informeru, a Vučićević ne treba na čitavoj naslovnoj da pojede govna eksplicitnim izvinjenjem i demantijem, plus ideološki su svi neutralna močvara, od toga nema vajde, niti to narod traži.

Black swan:
gledam klip neke bivše snsuše kaže 90% medija sam kontrolira od naslova do položaja priloga u dnevniku :D hahaha

Meho Krljic:
Nije da ja mislim da su rijalitiji nekako direktno krivi za masovna ubistva, ali je svejedno urnebesno sramotno ovo pratiti:

https://www.vreme.com/vesti/rijaliti-vucic-i-brnabic-rekli-da-ih-vise-nema-mitrovic-najavio-novi-projekat/

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version