FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > FILMOVI

DAVID CRONENBERG

(1/1)

devilock:
unapred izvinjenje ako je ova tema vec bila obzirom da sam nov ovde....
anyway, pretpostavljam da ovde ima fanova ovog kanadskog reditelja? imate li neki njegov film koji bi posebno izdvojili? covek koji je uspesno realizovao brojne nezahvalne teme kao sto su ekranizacije romana i rimejkovi starih filmova kao i ispoljio sjajne ideje jos u svojoj prvoj, da nazovemo to trilogijom filmova shivers, rabid i brood koje je kasnije razradjivao u vecim projektima tipa videodroma, scannersa i dead ringersa. nemoguce mi je da izdvojim jedan film koji bi mi bio najomiljeniji, u principu jedino mr. butterfly i crash mozda se izdvajaju slabijim utiskom, ostalo je zaista genijalno. pa cak i existenz mi se prilicno svidja iako sam susretao poprilicno podeljena misljenja.
na ovogodisnjem kanskom festivalu predstavljen je njegov poslednji film spider, psiholoska drama sa ralf fajnsom u gl. ulozi. trebalo bi uskoro da zaigra i u domacim bioskopima, bar po najavama.

taurus-jor:
Hej, Devilocku, uzeo si mi rec iz usta. Hteo sam da napravim glasanje. Zato cu da napravim zajednicki forum - tvoj i moj, a tvoju cu poruku kopirati da je svi vide.

Navigation

[0] Message Index

Go to full version