DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA...

World today (Ni Srbija ni zemlje u okruženju)

<< < (1458/1460) > >>

džin tonik:
a tko zna. mora postojati neki razlog zasto je to vijest na nacin kako predstavljeno, ono, policija pretukla crnca. mozda ih je bato nahuskao jedne na druge?
u biti bi se moglo i obrnuti u smislu covjek bjezao od crnacke policije.

Labudan:
https://twitter.com/i/status/1622949653061705729

ridiculus:
O američkoj spoljnoj politici i vojno-industrijskom kompleksu:

https://youtu.be/5N0vQ4Tq3ew

Jordan Peterson, koga vi na Sagiti volite da pratite, i Tulsi Gabbard, koju ja volim da čujem, ne samo zato što je verovatno najlepša američka političarka. Nisam ja baš toliko jeftin! xdrinka

A, u drugim vestima, knjige Roalda Dahla će odsad biti objavljivane sa filtriranim i editovanim tekstom, bez uvredljivih reči i izraza.

https://youtu.be/a24DLgw3nak

Jašta, nije to ništa novo, imali smo i staljinistički Sovjetski Savez i svašta još nešto, ali zar zadnjih godina kultura mora baš ići konstantno unazad?  xuzi

mac:
Ne znam jesi li video Kari Lake do sada. Jeste luda ko struja, ali prijatna je na oko. Tulsi ju je čak i endorsovala, što više govori o Tulsi (navodno demokrata) nego o Kari (trampista).

ridiculus:
Video sam, ali se nisam interesovao za nju i nisam slušao njene govore. Tulsi je sa pacifičkih ostrva, a te žene imaju specifičan vid lepote. I mladolikosti.

Reči "demokrata" i "republikanac" više nemaju značanje kao pre 100 ili čak 50 godina, i nema ih smisla potezati u negativnom ili pozitivnom kontekstu nastalom iz tih ranijih upotreba. Isto kao ni "levica" ili "desnica". Svet politike nije ograničena dvodimenzionalna karta već je lopta, o, svete! A ova lopta se već obrnula nekoliko puta dok smo diskutovali o stranama.

To je jedna od stvari o kojoj i razgovaraju, njih dvoje.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version