Predvorje > NEXT GENERATION

Priče u računarskim igrama

<< < (4/18) > >>

tomat:
Mani su, tada kada sam ih igrao, zanimljivu priču imali The secret of the monkey island i Day of the tentacle, ne znam koliko bih danas bio zadovoljan narativom.

Undying, Half-life, Penumbra, Max Payne... sve mi to ima zanimljivu priču.

Džek:
Upisao bih se sa Bioshock serijalom.

Uglavnom, u igricama se priča veže uz seting, da igraču dočara svet i zadrži ga u njemu, dok je (meni) u Bioshock-u obrnuto. Priča me je uvukla da odigram tu maestralno na svim nivoima zamišljenu igricu.
Kada bi iz perspektive izbacili protagonistu, tj, modifikovali mu ulogu (ne samo da juri i koka sve što se mrda, nego mu dodali istraživačku ulogu koju u igrici preuzimaju oni kasetofonski zapisi koje slušamo po želji (nekome nije bitna pozadina priče, nego samo da roka i ne bude izrokan)) dobili bi sasvim pristojan i upotrebljiv SF paralelnog sveta sa odličnim setingom (ogroman podvodni grad 40-tih godina bez kupole, prozori nebodera štite od pritiska okeana) i jako intrigantnom radnjom. Šverc DNK modifikatora koji se kupuju u "vending" mašinama sa površinom dovodi do hiperprodukcije i škarta (nuspojava), pa pošast razara Raptor siti a naš junak je poslan da istraži šta se to desilo... i naravno, ulazi u pusti podvodni grad.

Mada, treće izdanje, ili deo, (Bioshock Infinite) je čisto silovanje sjajne franšize. Atraktivan je sam seting (sada grad lebdi među oblacima, i to sve u nekim delićima) a sama priča je već viđeno.

scallop:
Ne znam koga bi trebalo smatrati odgovornim, ali pravac kojim ide rasprava je dokaz da više ne čitate, nego volite da se igrate. Gde sam, jadan, zabasao?

Džek:
Ne znam Scallope za druge, ali ja te igrice pomalo, kao meze. Mogu na prste jedne ruke da nabrojim igrice koje sam instalirao (ne znači da sam odigrao) poslednje cca dve godine.

Meho Krljic:
Pa, lepo je igrati se  :lol: Ali igranje i čitanje nisu nužno uzajamno isključivi. Evo ja trenutno čitam poslednji roman Scallopovog prezimenjaka Milivoja i igram Tropico.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version