Predvorje > NEXT GENERATION

Priče u računarskim igrama

<< < (16/18) > >>

Meho Krljic:
Pa, da, pošto u mnogim igrama postoji, sa različitim stepena autorskog uticaja na tu priču. Ali nema sumnje u to da niti se ta priča  "proizvodi" kao što se piše roman ili pripovetka, niti da konzument to prima na isti način. Kako rekoh već negde gore, priroda medijuma je takva da nije retka pojava da i narativ koji je suštinski slab, stereotipan, bez lepog jezika itd. na igrača ostavi jak utisak, emotivan ili već nekakav, jer je on sam učestvovao u njegovom razvijanju, što je diferencija specifika tog medijuma.

Već sam gore pomenuo igru SOMA, mislim da bi tebi bila jako zanimljiva jer se bavi veoma naučnofantastičnim motivima, a u izrazito naučnofantastičnom okruženju. Suplementarne pripovetke koje su uz igru išle mi nisu bile posebno snažne na literarnom planu ali mi je narativ igre bio upečatljiv jer je dolazio uz to neko iskustvo iz prvog lica...

scallop:
Hajde ti meni objasni što se petljaš kad mi je cilj nešto sasvim drugo?

Meho Krljic:
Zato što mi je tema interesantna a ja ne znam šta ti je cilj??

Ali dobro, evo, samobanovaću se sa ovog topika da ne kvarim.

scallop:
Nije nevažno da li neko razume ili ne. Cilj je da se razume. Igrajte se vi do sudnjeg dana, ali nemojte da ubeđujete da igranje kompenzuje literaturu. Tragam za ljudima koji su u stanju da kreiraju, a ne da se igraju. Tu utehu ne mogu da vam ponudim.

Ugly MF:
Diogen 2.0! :wink:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version