STRIPOVI, ILUSTRACIJE, ANIMACIJA > STRIPOVI I OKO STRIPOVA

Bonellijana

<< < (8/11) > >>

Jerome Drake:


Pokušao sam postaviti naslovnicu i čini se da sam uspio. Dobro je. Dakle novi Dylan.
Nama sada slijedi ciklus meteora u izdanju Veselog Četvrtka. Broj 400 su već izdali kao album. Rekioni se baš potrudio da dostojno završi jedan Dylanov period, a ove nove još uvijek nisam stigao pročitati. Taj meteorki period bi trebao biti završen krajem naredne godine pa ćemo vidjeti šta u to zamislili s Dylanom i kuda će sve to odvesti. Vjetrovi promjena u Boneliju? Itekako...

milan:

--- Quote from: ridiculus on 01-09-2021, 19:07:15 ---Mislio sam konkretno na Mercurija, pošto ga je milan toliko nahvalio u grafičkom pogledu. Izdavač je Čarobna knjiga, ne Veseli četvrtak. Ali svejedno, hvala na ovom ukazanju. Možda mi zatreba kad tad.

--- End quote ---
Ne u grafickom (mada mi se svidja i kako je nacrtan i obojen), koliko u scenaristickom pogledu. Scenario mi je potpuno savrsen.

Jerome Drake:
Valjaće onda nabaviti Merkurija.
Trenutno me zanima ova nova priča s vampirima u Zagoru, što izlazi u Italiji. Ovi objavljeni u VČ s novim naslovničarem Pičinelijem su bili pun pogodak i ostavili su želju za još.
Rakosi se vratio. Biće zanimljivo.

Jerome Drake:
Dobar urednik zlata vrijedi.
https://www.facebook.com/raul.cestaro/posts/10223284942059447
Raul Cestaro na svom profilu pokazuje kako se to radilo u Boneliju. Pišem radilo, jer čini mi se da u novijim epizodama ima mnogo crtačkog fušeraja. Ili niko ne pazi ili nemaju vremena. Počesto se to događa u novijim epizodama Dilana, najčešće kada crta Dalanjol... vidi se da mu je nekada baš mrsko da crta.

Jerome Drake:
Uskoro stiže i treći dio odbrojavanja do pada meteora u Dylan Dogu.

I poslije toga više ništa neće biti isto...

Aha. Baš. U prvoj epizodi ove meteorske sage, krenulo se žestoko. Malo slashera, malo mudrovanja i odličan crtež. Recchioni se baš potrudio oko uvoda u sagu čiji smo završetak, zapravo premoštavanje mogli vidjeti u albumu koji je Veseli Četvrtak izdao ranije. Kraj je zapravo u onom stripu sa svadbom na naslovnici. Koji se pojavio prije njega. A onda je uslijedio Dylan Dog s bradom.

Uglavnom, meteor dolazi, Dylanov novi arhineprijatelj Goust se pomalo profiliše i čini se da to sve nekuda vodi. Kraj znamo, vidjeli smo ga u spomenutom albumu. Dylan se obračunao sa svojim kreatorom Sclavijem, ili je to bio Recchioni. Uglavnom, nakon toga su im valjda ruke slobodne i više nisu u Sclavijevoj sjeni. No treba ispratiti taj pad meteora pa da vidimo šta je zapravo dovelo do sukoba junaka i scenariste...

Prvu priču preporučujem. Druga ima već viđen koncept i zanimljiv twist, a sam meteor je, izgleda, uzork za sve događaje u kojima se Dylan pronalazi.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version