DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > UMETNOST I KULTURA

Teorija u ponudi

<< < (52/52)

lilit:

--- Quote from: Labudan on 07-03-2021, 19:08:05 ---Neoliberali se žalili da su otvorili sve knjige tokom epidemije, pa su sad poprilično ograničili. Mada može da se skida, samo malo potprcavaju više.

no sve od Đilasa ima i ovdje

http://libgen.rs/search.php?req=Milovan+Djilas&column=author

--- End quote ---

hvala! :)

Meho Krljic:
Why modern culture is dying

Tekst je iz The Telegrapha ali n emože d ase vidi bez pretplate, pa evo link na Jahuov reprinet, jelte...

Labudan:
umjesto da kaže neoliberalizam, on tu nešto oligopoli, severance (će gledam uskoro)...

zašto ne znam, ali producenti su Spilbergovoj generaciji dali šansu, turili im kamere u ruke, stotine njih su snimali smeće, desetak se kristaliziralo da valja. Ovi danas misle da će stvarno vještačka inteligencija da im snima filmove

elem, ima tu i još par stvari, a to je da on to naziva "filmovima", taj Marvel jedva i da se može smatrati filmom kad je samo prejebavanje efektima do moga, niko priču da ispriča, jeste da su i ljudi pretežno retardi zbog neoliberalizma al ono...

i naravno, da ne zaboravimo, eo ga na forumu veličanstven primjer, dokažeš osobi da Đavo u Devetoj kapiji nije žensko i 5 godina kasnije ta osoba i dalje piše da jeste. Misli valjda da ćemo svi da pomremo a on ostane Mik Džeger.

Meho Krljic:
Gavin Mueller — Digital Proudhonism

A isti sajt ima i druge dobre tekstove:

Zachary Loeb — Where We’re Going, We’ll Still Probably Need Roads (Review of Paris Marx, Road to Nowhere: What Silicon Valley Gets Wrong about the Future of Transportation)

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version