Uh, ja baš to volim, ''Veliko vreme'' smatram izuzetnom i nedovoljno hvaljenom pričom! JOš mislim da stvaranje nečeg takvog iziskuje mnogo više znanja i truda nego pisanje priča ''iz jednog komada'', iz prvog lica, isključivo jedan glas i sve to ravno iz nesvesnog, nezavisno od zapleta, raspleta, opisanih događaja i likova. Zato sam skolna da to pisanje koje te zamara vrednujem više nego ono što sam sama polala UBIQ-u za broj 22, na primer, iako i za vlastitu priču i dalje mislim da je dobra, posle dve godine.
Pošto si već pomenuo Varvarinovo ''Veliko vreme'', moram da napravim i poređenje sa ''Recepturom užasa''. Ova potonja je pravi primer individualističke priče, ako hoćeš individualističkog pogleda na svet, za razliku od Varvarinove koja je sva patriotska, puna brige i ljubavi za kolektiv. Na to sam mislila kad sam pomenula niz priča koje se bave opštesrpskim problemima.
(Scallop se naljuti što sam ih nazvala kolektvističkim, iako u ovom slučaju to nije ružna reč.)
Razume se, ne mislim da je ''Receptura'' bez mane. Prvi, onaj istorijsko-dnevnički deo ne bih dirala. Na ostatku bih još poradila da je moja.