FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > TV SERIJE, DOKUMENTARCI, ANIMACIJE

Vesti, najave, trejleri

<< < (3/32) > >>

crippled_avenger:
mrkoye se potrudio da snimi nešto što će privući pažnju Žike Kišobranca. Dvadesetpetominutni dokumentarac o Pesničenju i slem sceni, rodno osvešćen, socijalno angažovan, peterbergovski namunjen multicam mayhem.

Drama Mental Studio, Kulturabella i Pesničenje pozivaju vas na premijernu projekciju dokumentarnog filma

SLEM
u režiji Danila Bećkovića

Nakon premijere biće organizovan razgovor sa autorima, čitanje poezije aktera i akterki u filmu i svirka benda Low fee lunch.

***

SLEM je film koji prati prvu beogradsku radionicu pisanja i izvođenja slem poezije održanu u periodu od 6. do 26. marta 2010. Kroz priču o ovoj radionici i njenim polaznicima/ama, film ispituje slem kao vrstu socijalno- angažovanog poetskog performansa ali i fenomen popularnosti ovog žanra koji je u Beogradu vezan za Pesničenje- trening aktivne poezije, odnosno: festival na kom se, već četiri godine, okupljaju pesnici i pesnikinje iz cele Srbije, iz regiona kao i sa šire međunarodne scene.

Tokom prvih godinu dana redovnog održavanja, Pesničenje je postalo najposećenija literarno-scenska manifestacija u Beogradu. Oko ovog događaja, okupio se veliki broj autora/ki i ljubitelja/ki poezije a organizovanje slem radionice, bio je prvi pokušaj da se Pesničenju da i edukativna dimenzija to jest da ono postane prostor u okviru kog mladi pesnici/pesnikinje dobijaju priliku za umetničko (spisateljsko i performersko) usavršavanje.

Film se bavi Pesničenjem i akterima scene koja se na njemu okupila. On odgovara na pitanje šta je slem, gde je i kako nastao, zašto je za kratko vreme postao popularan širom sveta, šta su estetske karakteristike ovog žanra i koje su njegove mogućnosti intervencije u ovdašnji, lokalni kontekst.

O slemu, Pesničenju, poeziji, performansu i metodologiji edukacije mladih autora, u ovom filmu govore: Dragan Protić – član grupe škart i osnivač Pesničenja; Marko Aksentijević – radnik u kulturi i član redakcije Pesničenja; Minja Bogavac – slem pesnikinja, pozorišna umetnica i autorka koncepta ove radionice; Ana Marija Grbić, Stefan Kostadinović i Bratislav Veljić – pesnici kojima je slem radinonica bila prvi susret sa ovom vrstom poezije i performansa.

***

Reditelj i montažer: Danilo Bećković
Direktorka fotografije: Bojana Andrić
Kompozitor: Igor Marković

Učesnici/ce: Minja Bogavac; Dragan Protić- Prota; Marko Aksentijević; Ana Marija Grbić; Stefan Kostadinović; Bratislav Veljić; Mila Manojlović; Milica Lapčević; Sara Radojković; Jelena Paligorić; Milijana Radić; Dejan Novčić; Dunja Popržen; Sonja Buić; Dada Marković; Siniša Rudan; Vladimir Palibrk; Milica Denković;Tinja Došen ... i mnogi drugi, mnoge druge, akteri i akterke scene okupljene oko Pesničenja.

Postprodukcija: Miloš Mitrović, Uroš Petković
Produkcija: Drama Mental Studio & Kulturabella

Godina proizvodnje: 2013
Trajanje: 25 minuta

Premijera, naravno, u Rexu, 6. mart, 20h.

Gaff:

Are You Tougher Than A Boy Scout

Are You Tougher Than A Boy Scout


addendum:


Are You Tougher Than A Boy Scout? - Men on a Mission


Gaff:

Ridley Scott + Machinima = ?


(vai The Wrap)

Gaff:


Hannibal (NBC) "A Killer's Legend Reborn" Trailer

Gaff:

Veronica Mars kikstarter i Oće l' da budne novog Fajerflaj filma? Neće! Zasad!

via ScienceFiction

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version