Author Topic: Mediji u Srbiji (danas)  (Read 87166 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Labudan

• 4
  • 3
Re: Mediji u Srbiji (danas)
« Reply #650 on: 11-03-2021, 15:27:59 »

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #651 on: 13-03-2021, 07:43:44 »
Zona Sumraka mora žestoko da se trudi ovih dana:

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #652 on: 13-03-2021, 09:24:25 »
Đilas dovodi zombije, Vučić vanzemaljce!

A i jedni i drugi migranti!

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #653 on: 25-03-2021, 18:11:11 »
Ono kad novinarka (i to javnog servisa) postane gradonačemlnica i onda (protivno propisima) odbija da odgovara nekim medijima:

Sotirovski potvrdila navode funkcionera - dogovor je da "Južnim vestima" ne odgovaraju na pitanja

Prenose pogrešno ono što je najvažnije, izvlačeći upravo iz konteksta i zbog toga što komentarišete u tekstovima, odnosno oni mediji koji komentarišu naše odgovore neće dobijati odgovore ubuduće - navela je Sotirovski.

Dakle, mediji ništa da ne komentarišu, samo da prenose.  :( 

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #654 on: 27-03-2021, 07:14:36 »
Vladanka dominira:

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #655 on: 06-04-2021, 15:47:08 »
Srđan Predojević i Aleksandar Vučić u kratkom igrokazu "Uvek smo bili u ratu sa Istazijom":

https://youtu.be/mlNhyqpuMXM

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #656 on: 06-04-2021, 15:50:36 »
Više ne zna ni kad ima izbore, redovno haha

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #657 on: 06-04-2021, 15:56:13 »
Srđan bi u najmanju ruku sad trebalo da podnese ostavku na poziciju ikada ikakvog novinara igde i bičuje se po leđima jedno šest meseci.

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
« Reply #658 on: 06-04-2021, 15:59:54 »
Možda je AV gledao u spisak na domaćoj Vikipediji, i nije se tu pronašao.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #659 on: 07-04-2021, 09:25:38 »
Operacija geslajt se nastavlja. Posle Vučića koji je preksinoć na nacionalnoj frekvenciji čikao novinara da pomene izbore koji su se održali prošle godine ali se iskusni Srđan Predojević nije dao zavesti, sad imamo Vulina koji reaguje na pokrenut postupak za smenu ministra pravde u Crnoj Gori. Da podsetimo, premijer je ministra Leposavića pozvao da podnese ostavku jer je nedvosmisleno, u okviru vršenja javne funkcije doveo u pitanje karakterisanaj zločina u Srebrenici od strane jedinica Ratka Mladića kao genocid, insistirajući da je Sud za zločine u bivšoj Jugoslaviji izgubio legitimitet jer je uništavao dokaze u vezi sa vađenjem organa srpskim zarobljenicima u tzv. Žutoj kući. Naravno, presuda u kojoj se kontatuje genocid u Srebrenici nije donesena od strane tog suda, pa je ta argumentacija relativno pogrešna, ali u svakom slučaju, premijer Crne Gore Krivokapić smatra da ministar pravde ne treba da se ovako ponaša itd. E, sad, Vulin kaže:

VULIN O SRAMNOM POTEZU KRIVOKAPIĆA: "Pokazao je da mu nije stalo do Srba!"  
Sve bi ovo spadalo u program uobičajenog mlaćenja ćunom po medijima i klasične populističke retorike, ali onda imamo dalju elaboraciju ministra Vulina:

Upitan da prokomentariše postupak premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića o pokretanju postupka smene ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, ministar Vulin je ponovio da crnogorska vlada po idejama izgleda kao vlada Mila Đukanovića.

Leposavić je izneo legitiman stav. Gde je to dokazan genocid u Srebrenici, koja to sudska presuda kaže. Niko u Srbiji ne spori da je u Srebrenici počinjen zločin, predsednik Vučić je imao ljudsko dostojanstvo da ode i da se pokloni pred grobljem drugog naroda, a tamo je bio linčovan i pokušano je njegovo ubistvo“, rekao je ministar Vulin.

Da apstrahujemo sad da i ovde vidimo žalosno odsustvo upitnika u novom srpskom pravopisu, ovo je još jedan primer kako javni funkcioner računa da prosečan Srbin ne zna sva slova, ne zna ni svoj a kamoli strani jezik, ne čita ništa sem tvitova SNS botova i uostalom misli, kako bi DJ Freedom rekao, njegovom glavom. Naravno, Vulin je Vulin, novinari su ti koji su ovde krivlji od njega. Ako već ne mogu da se snađu pa da mu na licu mesta kontriraju, onda je najmanje što mogu da učine da u transkriptu intervjua sa njim ukažu da je sud actually presudio, da se radi o Međunarodnom sudu pravde koji se smatra osnovnim izvorom onog što se naziva međunarodnim zakonodavstvom, da je presuđeno da se genocid dogodio (i ko je bio odgovoran) u dve presude, jednoj iz 1996. godine, drugoj, po žalbi, iz 2007. godine itd. itd. itd. Ako novinari ovo ne urade, oni nisu "normalni" novinari koji rade svoj posao već puki saučesnici u laganju građana.

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #660 on: 07-04-2021, 11:47:27 »
Pa sad, cjepidlake bi rekle da je Vulin to sasvim precizno postavio, naime: "gde je to dokazano"?

Presuđeno je jedno, dokazano nešto drugo.

Leposavić je koliko sam ja pratio rekao da prihvata sve presude i međunarodne obaveze, što ne znači da ih smatra ispravnim. Stoga rasprava uopšte nije oko međunarodnog prava nego obično prepucavanje, kao i uvijek

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #661 on: 07-04-2021, 12:06:39 »
Ne ulazim u odnose u crnogorskoj vladi - nisam, jelte, dovoljno blizu te priče, mada meni lično jeste neobično da ministar pravde priča o tome da je jedan sud diskreditovan iako je presuda vezana za genocid donesena u drugom sudu, ali ovo Vulinovo, nemojmo sad da se pravimo da je tu nekakva semantički dovitljiva taktika na delu: sud presuđuje na osnovu dokaza, pogotovo sud ovog kalibra. Dakle, što se tiče formalne definicije dokazivanja na sudu, ona je ispunjena. On takođe doslovno pita "koja to presuda kaže" pa je medij koji je ovo objavio u najmanju ruku trebalo da navede tu presudu jer ona postoji (čak dve, jelte) i nije dvosmislena.

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #662 on: 07-04-2021, 12:25:04 »
Pa naravno, prvo je to bila operacija geslajt II sa vraškim Leposavićem, sad je to nepetljanje u crnogorske rabote.

I država Srbija poštuje međunarodno pravo bez obzira šta marko marković izvali na Hepiju, zar ne.

mac

• 3
« Reply #663 on: 07-04-2021, 12:37:00 »
Vulin kaže nije dokazano i nema presude, a jeste dokazano i ima presude, samo što se Vulin ne slaže sa tim dokazima i tim presudama. Dakle ono što Vulin kaže (da nema dokaza) nije istina, nego je istina da Vulin ne priznaje te dokaze. Vulin je izrekao neistinu. Isto kao što je i Vučić izrekao frapantnu neistinu da nije bilo izbora prošle godine.

Ali Meho ovde ne komentariše političarske laži. Političari lažu, to je jasno, ali problem je kad onaj ko sebe naziva novinarem ne ukaže javnosti na te laži.

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #664 on: 07-04-2021, 13:10:57 »
Naravno da svi političari lažu. Npr Meho kad kaže da je Leposavić učinio nešto "nedvosmisleno" 8-)

Zapravo je mogao reći samo obrnuto, da su političari lažovi u smislu da su dvosmisleni. Kao Vulin.

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #665 on: 07-04-2021, 13:15:13 »
Inače, ne bih ja baš čitav teret zvani Srbija bacio na nekog novinarčića. Da nije bilo Pinka Vučić ne bi istrolovao sam sebe. Stoga je ovaj novinar zapravo koristan kao i Marić sa Vulinom. Više tražiti na neki način je pretjerivanje, pa ne bi ni imali snimak da ga novinar nije, svjesno ili nesvjesno, na to naveo.

mac

• 3
« Reply #666 on: 07-04-2021, 13:22:50 »
Vučić neće osetiti negativne posledice ove laži. Neće izgubiti postojeće glasače. Posledice po Vučića mogu biti samo pozitivne. Mogao bi pridobiti nove glasače, koji mogu da pomisle, "Vidi kako je moćan, laže nas sve u lice, i niko mu ništa ne sme, kao Putin. Opet će pobediti na izborima. Glasaću i ja za njega, ali ću pokušati i da svoj glas nekako unovčim."

mac

• 3
« Reply #667 on: 07-04-2021, 13:27:20 »
Vladanka dominira:

Ha, pa možda je to razlog što je poveo celu opoziciju na besmisleni bojkot. Možda je napravio dil da ga ne istražuju i da mu ne sude, i što je najvažnije da mu ne uzimaju pare.

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #668 on: 07-04-2021, 13:29:00 »
Hvataš se za nebitno. Nisu ljudi glasali zbog sto eura. To kao da kažeš da su u Beogradu glasali zbog besplatnih udžbenika.

Zapravo, kad vidiš reakcije na Vučićev autotrol odma znaš u kom su fazonu ljudi.

mac

• 3
« Reply #669 on: 07-04-2021, 13:34:37 »
Ti kao da ne znaš za trgovinu glasova u Srbiji. Ako je glas nebitan onda je sto evra bitnije od glasa.

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #670 on: 07-04-2021, 13:57:45 »
Glas u Srbiji se prodaje za redovnu platu i državni poso. Dakle za minimum 5-6.000 eura godišnje sa zdravstvenim osiguranjem i drugim doprinosima i privilegijama.

Iliti 100 evra je nebitno.

mac

• 3
« Reply #671 on: 07-04-2021, 14:02:33 »
Ima ih koji nemaju posao, a ipak glasaju. Nije Srbija cela u Beogradu. Bugarski vozovi se ne prave za zaposlene, nego za direktnu isplatu na licu mesta. Zaposleni svoj dug isplaćuju najpre delom plate, a ne na sledećem glasanju.

Pričaš kao da ne znaš sve ovo. Kao da si malo dete kome mora sve da se objasni. Ne razumem te.

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #672 on: 07-04-2021, 14:45:43 »
Mače bre, tvrdiš da izbore namješta neka sitna riba s bugarskim vozovima, ja ti objašnjavam da je teška masovna organizacija u pitanju. Ne znam kakav ti je to izbor.

Super, daju dio plate, jel to znači da im ostane 100 evra? Prije će biti 15 soma po mandatu vlade. Ili uzmu pare u bugarskom vozu, jel to znači da nisu uzeli pare i na druge načine?

Imaš one banalne, recimo zemljoradnici plaćaju male poreze na zemlju, minimalni iznos za zdravstveno, imaju privilegiranu cijenu goriva, sjemena itd i na kraju sprtljaju proizvode za Rusiju. Tebi cijena proklete jabuke ko pola manga.

Sns ili Dodik im srede usputni poslić za 300 jura, imaju više nego ja, kad se sve sabere.

Tldr ja ti pričam o sistemu, ti pričaš o nekom banalnom vozu. Ljudi na Balkanu su toliko korumpirani na najraznovrsnije načine da je to za plakanje.

mac

• 3
« Reply #673 on: 07-04-2021, 14:50:43 »
Fino, treba da ukažemo na svaki vid korupcije. Kad ja kažem da Vučić može samo da zaradi na bezočnom laganju jer "ljudi prodaju glas za hiljadarku" tvoj odgovor ne treba da bude "nije to bitno", nego "u pravu si, a ima i drugih još gorih primera korupcije".

Slažeš li se ili se ne slažeš sa početnom tvrdnjom da Vučić u ovoj Srbiji ništa ne gubi kad bezočno laže?

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #674 on: 07-04-2021, 15:40:40 »
Vučić: Šta je vaš problem u životu?

"Šta je vaš problem u životu? Neko vam je sve obezbedio da imate lep i život, nego što je bio, neko vam je i vakcine obezbedio, kao i veće plate, penzije, bolnice, čega u vaše vreme nije bilo"

(...)

:evil:

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #675 on: 07-04-2021, 15:55:55 »
Ne moramo da ukažemo na svaki vid korupcije jer nemamo tri života. 100€ je nebitno, pritom nije korupcija.

Zamisli da si trener koji ima 100 miliona eura za transfere, oćeš li 33 da potrošiš za odbranu, 33 za srednji red i 33 za napadača, ili ćeš da uložiš kako treba da pobijediš?

Ili da razdvojiš bitno od nebitnog?

Recimo šta uopšte ta opozicija priča, da možda ne održi izbore kojima je rok? Zbog epidemije ili zbog sto eura? I onda ti isti političari, npr Radul danas je antivakser i maltene epidemija je izmišljena.

Umjesto da se stvarno priča o korupciji i lopovluku i neoliberalizmu mi se bavimo haškim sudom i korona biznisom. Gubljenje vremena.

mac

• 3
« Reply #676 on: 07-04-2021, 16:33:55 »
Pa i to je neki napredak. Do pre par meseci ti bi pričao samo o neoliberalizmu, a sad imamo i korupciju na raspolaganju. Fino.

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #677 on: 07-04-2021, 17:13:28 »
neoliberalizam je korupcija na najvisočijem nivou
ne ovo sitničarenje oko 100 eura

recimo, duel Šešelj-Đinđić iz 1998.
https://youtu.be/Yt4HjQzCyQg?t=1646

o privatizaciji 27:30-30:00
mada ima Šešelj i 23:30-24:15 ko hoće šire, i realno od 20. do 40. minuta emisija je suho zlato

šta imamo tu čuti i naučiti u svega 2 i poL minuta, recimo tri stvari:

- da Đinđić u opoziciji priča jedno a na vlasti radi drugo
- da Đinđić na vlasti sprovodi ono za što kritikuje Šešelja ovdje
- da je Đinđić 2001. sproveo Šešeljev ekonomski moto iz ove emisije

Neoliberalizam a ne zvona i praporci

mac

• 3
« Reply #678 on: 07-04-2021, 17:17:43 »
Treba samo imati na umu da je to 100 evra po osobi. Ako platiš 20000 ljudi to je 2 miliona evra.

A pravi problem zapravo nije ni tih 2 miliona evra (koji pritom nisu Vučićevi nego naši, a on ih troši da ostane na vlasti), nego cela situacija u kojoj su ljudi voljni da prodaju svoj glas. Vučić je toliko erodirao demokratiju, da je kupovina glasova postala nešto Bati normalno i ništa vredno makar dizanja obrve.

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #679 on: 07-04-2021, 17:21:25 »
da je bio Radul na njegovom mjestu plaćao bi 100 eura svakog mjeseca a ne jednokratno, jer tako je i obećavao. Nači Radul je 12 puta više korumpiran?

Što bi se reklo fokus ti je ujedno pomjeren i suviše fokusiran. Bolje da je lošije fokusiran a da nije pomjeren.

mac

• 3
« Reply #680 on: 07-04-2021, 17:24:31 »
Sve drugo o čemu možemo ovde da pričamo potiče od volje naroda. Ako je volja naroda da Vučić zauvek vlada onda ti džaba kukanje na neoliberalizam. Ali ako neko sputava volju naroda tako što narod napravi toliko očajnim da proda svoj glas za 100 evra onda je to najvažniji problem koji treba da se reši. Problem neoliberalizma se rešava u vlasti, a ne na pijaci. Prvo ti treba vlast, pa tek onda možemo da pričamo o ostalim problemima.

Ako radulović priča o UBI, onda za tih 100 evra on ne bi ništa kupio od tebe, niti bi mu ti bio u bilo kakvoj obavezi. Dakle to nije korupcija.

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #681 on: 07-04-2021, 17:29:57 »
mače, jes ti uzeo tih sto eura od Vučića?

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #682 on: 07-04-2021, 17:31:15 »
ne razumijem vasu raspravu oko korupcije, dok je korupcija najbolje sto imate kao drustvo. realno, srbija kroz cijelu povijest zivi od pljacke, sustav zovite kako god hocete, mogu se mijenjati i akteri, ali svaki sistem svodi se na korupciju koja vam kao drustvu omogucava pljacku (u vremenima kad pljacka nije moguca kroz nasilje) i prezivljavanje.
evo aktualnog primjera kako vam korupcija donosi prihode:

Pravomoćna presuda: Branitelj Hrastov Hrvatskoj mora vratiti više od dva milijuna kuna

da nemate korupciju, kad bi poslije svih oruzanih agresija na susjedne narode ovako muzli novac? samo korpucija je omogucila razaranje hrvatskih institucija, ustolicenje vlasti jugoslavensko-srpske koalicije i pljacku susjeda drugim sredstvima. zamislite da nije korpucije, da hr nije instalirala jugokomuniste, orjunase i srbe u sve institucije i eu, vec hrvate, koliko bi se vi naplacali da ovi rade za hrvatsku. spomenik da podignete korupciji, propali bi za dva dana bez korupcije, nema te demokracije koju ne mozete unistiti i opljackati.

mac

• 3
« Reply #683 on: 07-04-2021, 17:34:09 »
Ne, ja sam dovoljno bogat da ne moram. Živim i radim u Beogradu, bavim se softverom, imam dobru platu i nemam velike troškove (ni kola ni ženu ni decu). Meni ne treba 100 evra, ali ima kome treba i ima ko će da proda svoj glas za 100 evra. Samo, te ljude nećeš naći na internetu, jer oni nemaju internet. Možda nemaju ni tekuću vodu.

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #684 on: 07-04-2021, 17:52:54 »
ouuuukeeej, mače
samo aj onda saberi u svom programu kako 5 miliona ljudi uzme 100 eura a Vučić dobije 2 miliona glasova

mac

• 3
« Reply #685 on: 07-04-2021, 17:58:30 »
Sad izmišljaš nešto što postoji samo u tvojoj glavi. Ja ne mogu da odgovorim na pitanje čija je postavka u startu netačna.

Pritom, mislim da precenjuješ naše birače. Prodaju se za 10 evra, a ne za sto. Što tako jeftino? Jer ih je vlast ubedila da njihov glas vredi nula evra, a 10 je veće od nula.

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #686 on: 07-04-2021, 18:02:18 »
Savetnica ministra finansija Ana Jović izjavila je  da se do sinoć u ponoć, kada je istako rok za prijavu za jednokratnu pomoć od sto evra, prijavilo 4.325.500 građana.

„Ukoliko na taj broj dodamo i broj penzionera i korisnika novčane socijalne pomoći koji su automatski bili prijavljeni za novčanu pomoć to je oko 6.200.000 ljudi“, rekla je Jović jutros za Radio televiziju Srbije.

https://www.danas.rs/ekonomija/za-pomoc-od-100-evra-prijavilo-se-vise-od-43-miliona-gradjana-ukupno-62-miliona/

Избори за народне посланике Републике Србије 2020.
1. АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - ЗА НАШУ ДЕЦУ   1.953.998   glasova

mac

• 3
« Reply #687 on: 07-04-2021, 18:07:58 »
A tih sto evra! Pa to nije kupovina glasova, o čemu ja sve vreme pričam. Bre, ala si me prevario. Pričali smo o različitim stvarima sve vreme. Možda sam se čak i prijavio za ovo, javlja mi se kroz maglu da jesam.

Dakle ovo nije kupovina glasova, i sad mi nije jasno što tebe toliko brine ovih sto evra svim građanima.

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #688 on: 07-04-2021, 18:12:32 »
pa o tome Vučić priča na snimku

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #689 on: 07-04-2021, 18:18:57 »
svakako Vučić ne vlada zbog bugarskog voza, to su neki ekscesi
dovoljno je da pokupi lične karte po javnim preduzećima i zavitlava penzionere i ima ta dva miliona

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #690 on: 07-04-2021, 18:33:39 »
Bato, shvataš li ako se ikad ustanovi da je Vučić kupovao glasove, diskretno ćeš biti zamoljen da napustiš forum?  ;)
"Koga briga šta govore, ako nemaju muda da kažu u lice?" - Toni Soprano

"Ako bismo ljudima oduzeli iluzije, koje zadovoljstvo bi im ostalo?" - Volter

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #691 on: 07-04-2021, 18:57:37 »
ja ne negiram da Vučić kupuje glasove
pričam da to čini na mnogo većem nivou nego što mac priča

to što je čuo u nekoj palanci da furaju bugarski voz ne znači da njegovi sugrađani u brojkama od stotina hiljada elegantno u bijelim rukavicama ne prodaju dupe tom istom Vučiću

štaviše, čikam maca da prestane te najbjednije i sirotinju da konstantno proziva prve i okrene se onima koji zaista jesu Vučićevi plaćenici i to pro level

u prevodu nisu proleteri krivi no buržuji

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #692 on: 07-04-2021, 20:54:50 »
Odlutalo se ovde od teme. Tema je medij i novinar koji saučestvuje u prepakivanju kakve takve istine, ne političar za koga to očekujemo.

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #693 on: 07-04-2021, 21:13:30 »
novinar je trebo da kidiše i rastrgne precednika Republike

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #694 on: 07-04-2021, 21:35:17 »
Pa i za novinare očekujemo da se ponašaju ovako i onako, jer novinari su zapravo siva zona izmedju političara vukova i naroda ovaca.

Mahom samo o sivim zonama diskutujemo i čudimo se što su, eto, očekivano sive.
"Koga briga šta govore, ako nemaju muda da kažu u lice?" - Toni Soprano

"Ako bismo ljudima oduzeli iluzije, koje zadovoljstvo bi im ostalo?" - Volter

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #695 on: 08-04-2021, 12:37:47 »
duel Šešelj-Đinđić iz 1998.
https://youtu.be/Yt4HjQzCyQg?t=1646

o privatizaciji 27:30-30:00
mada ima Šešelj i 23:30-24:15 ko hoće šire, i realno od 20. do 40. minuta emisija je suho zlato

šta imamo tu čuti i naučiti u svega 2 i poL minuta, recimo tri stvari:

- da Đinđić u opoziciji priča jedno a na vlasti radi drugo
- da Đinđić na vlasti sprovodi ono za što kritikuje Šešelja ovdje
- da je Đinđić 2001. sproveo Šešeljev ekonomski moto iz ove emisije

Neoliberalizam a ne zvona i praporci

pitam se pitam zašto Timofejev nikad nije pitao Đinđića zašto je postao šešeljevac
što je to prešutao?

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #696 on: 23-04-2021, 17:14:29 »
Marić kao vesnik apokalipse:

Ipak, neki tvrde da je u pitanju samo šaljiva montaža. E, sad, činjenica da ne možemo biti sigurni na prvi pogled mnogo govori o medijima u Srbiji  :lol:

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #697 on: 28-05-2021, 19:27:03 »
Alo:

Labudan

• 4
  • 3
« Reply #698 on: 28-05-2021, 20:43:57 »
LUDLO!