STRIPOVI, ILUSTRACIJE, ANIMACIJA > STRIPOVI I OKO STRIPOVA

"Pošto nemamo temu o vestima..." E, sada imamo!

<< < (43/45) > >>

Meho Krljic:
Možda ste čuli da je Bill Willingham pustio ceo Fables u javno vlasništvo. Cory Doctorow analizira šta ti uopšte znači:
 
https://pluralistic.net/2023/09/15/fairy-use-tales/

Meho Krljic:
Umro je Joe Matt, autor kultnog autobiografskog serijala Peepshow koji je, nakon recimo Pekara i Crumba najviše uticao na generacije strip-autora u Severnoj Americi koje i danas proizvode slične,jelte, brutalnoiskrene autobiografske stripove. Ne navodi se tačan datum kada je Matt umro, ali jeste bilo u toku ovog meseca, pa eto... nek počiva u miru.

Meho Krljic:
O, kakav gubitak:

Keith Giffen, Comic Book Writer-Artist Behind Lobo and Rocket Raccoon, Dies at 70

Meho Krljic:
Društvene mreže tvrde ali zvanični sajtovi (dakle, vikipedija) još ne potvrđuju da je umro Steve Erwin (ne Steve Irwin), američki crtač koji je prvo radio Grimjacka, pa onda u DC-ju bio ko-kreator Checkmatea sa Paulom Kupperbergom, pa posle sa Marvom Wolfmanom radio Deathstroke the Terminator, prvi serijal, tokom tri godine. Takođe je nacrtao strip-adaptaciju filma The Batman Returns.

Meho Krljic:
Tekst na Polygonu o konačnoj smrti Komiksolodžija a koji ukazuje na jednu važnu dimenziju činjenice da je 2023. godina i da nemamo ni jedno  - a kamoli nekoliko konkurentskih - udobno, razumno rešenje za kupovinu i čitanje digitalnih stripova koje bi bilo i dovoljno agnostično u odnosu na izdavače i dovoljno pouzdano da znamo da imamo ikakvu kontrolu nad svojim digitalnim bibliotekama: tržište američkih stripova je suštinski toliko malo da velike korporacije koje bi MOGLE da kreiraju takva rešenja naprosto boli kurac da se time bave. Zato nam ostaje Amazon kao katastrofalna ali praktično jedina "opšta" radnja.


https://www.polygon.com/23984204/comixology-app-gone-amazon-kindle

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version