Poll

Kako gledate na najezdu 'migranata' sa Bliskog Istoka?

Teraj ih nazad odakle su došli, ili pravo u EU
Zatvaraj granice i ne puštaj nikoga
Primi, pomozi kolko možeš pa teraj dalje
Primi ih na neodređeno, i daj im sve što možeš
Naseli ih ovde, gde god (pusta sela, prazne kuće itd)

Author Topic: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti  (Read 53359 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.777
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #500 on: 12-03-2022, 19:39:15 »
Gambija odbija natrag primiti svoje građane koji su ilegalno u Europi – jer bi se teško integrirali u društvo

Quote
Afrička država Gambija, na čelu s predsjednikom Adamom Barrowom, odbija primiti natrag tisuće svojih državljana koji trenutno žive u Njemačkoj i drugdje u Europskoj uniji, a kojima su izdane naredbe za deportaciju, blokirajući njihovu repatrijaciju natrag u zapadnu Afriku.

Kao rezultat odbijanja Barrowa za izdavanje dozvole za slijetanje pilotima za deportaciju iz zemalja Europske unije od 2019., vlasti EU su i dalje nemoćne deportirati 6.000 od 16.000 Gambijaca koji trenutno borave u Njemačkoj, a kojima je naređeno da napuste zemlju, prenosi Die Welt.

Gambija, gdje 95 posto stanovništva čine muslimani, tvrdi da ne može primiti natrag svoje građane koji ilegalno borave u Europi jer se „ne mogu ponovno integrirati u društvo“ te bi ako budu vraćeni donijeli socijalne nemire u zemlju. Stoga vlada odbija poštivati ​​međunarodno pravo, koje obvezuje zemlju da primi natrag svoje deportirane državljane.

“Društveni nemiri” se mogu očekivati ​​kada se tisuće Gambijca vrati, tvrdi glasnogovornik gambijske vlade. “Pokušavamo konsolidirati mir, stabilnost i demokraciju u našoj zemlji.”
 
Slično su već napravile vlade Gvineje, Eritreje i Sijera Leonea

Nekoliko je razloga zašto predsjednik Barrow, koji je pred reizborom idućeg prosinca, ne želi da se gambijski deportirani koji žive diljem Europe vrate u domovinu. Jedan od glavnih razloga koje je Barrow više puta naveo je taj što većina stanovništva zemlje – nešto više od 2 milijuna ljudi – vjeruje da je odlazak ovih mladića koji sada žive diljem Europe pomogao eliminirati kriminal i nasilje u Gambiji. Kad bi se ti mladići vratili, vjeruju da bi se i zločin i nasilje neizbježno vratili.

Nadalje, s obzirom na ovisnost Gambije o doznakama iz Njemačke i Europske unije, koje čine više od petine — točno 21 posto — njenog ukupnog bruto domaćeg proizvoda (BDP), gospodarstvo zemlje vjerojatno bi doživjelo oštar pad ako bi mnogi njezini građani bili repatrirani. Kao rezultat toga, bilo bi loše s ekonomskog stajališta da Barrow dopusti deportacijske letove iz Europe tijekom predizborne kampanje.

U svjetlu vanjskopolitičkog ponašanja Gambije, vlasti u Njemačkoj i Austriji postale su zabrinute da bi zabrane iskrcavanja poput one koju je donio predsjednik Barrow mogle postati uobičajene u cijeloj Africi. Prema riječima stručnjaka za međunarodno pravo Gawaye Tegullea, europske vlade imaju pravo biti nervozne budući da odluka Gambije nije izolirana, napominjući da su se slični incidenti koji uključuju vlade Gvineje, Eritreje i Sijera Leonea već dogodili.

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.777
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #501 on: 09-10-2022, 18:49:19 »
"Odvratno i grešno"

Quote
Papa Franja izjavio je danas da je odbacivanje migranata skandalozno, odvratno i grešno.

"Odbacivanje migranata je skandalozno. Zaista, to je krivično delo i zbog toga oni umiru pred našim očima", rekao je papa Franja na Trgu svetog Petra u Vatikanu, a preneo Rojters.

Papa je rekao da je Sredozemno more najveća grobnica na svetu, misleći na hiljade migranata koji su se utopili pokušavajući da stignu do Evrope.

 "Odbacivanje migranata je odvratno, grešno je. Zločin je ne otvarati vrata onima kojima je potrebna pomoć", kazao je on.

Naveo je da su neki migranti, koji su vraćeni sa granice, "smešteni u koncentracione logore gde su eksploatisani i tretirani kao robovi".

Poglavar Rimokatoličke crkve kanonizovao je danas biskupa Ðovanija Batistu Skalabrinija, poznatog kao "oca migranata" i bolničara Artemidesa Zatija koji je pomagao bolesnima u Argentini.


evo nama opet druga pape.
prvo moramo razbistriti dvije sitnice:

a) migranti nisu izbjeglice (neki jos pamte kako su se do nedavno razni silovatelji intelekta upinjali kontra pojma migranta).
b) odbacijvanje je, onako uopceno, odvratno, ruzno, grijesno, itd. itd. znaci tu je kao u pravu.

dobro, sad pricamo o migrantima, znaci uglavnom ljudima koji su dovoljno dovitljivi i sposobni da prevale tisuce km, pa o raznima koje razni ubacuju u europu, od raznih sekti, preko raznih kriminalnih organizacija, do raznih drzava koje prazne svoje zatvore.
znaci ne pricamo o izbjeglicama.

sta papa zastupa? istinu. kako se istina zove? sveto pismo. sta je rjesenje?

migrant: dobar dan.
papa: dobar dan.
migrant: zelim se nastaniti u vas, postati dio vaseg drustva, svidja mi se vasa civilizacija, humanost, svasta.
papa: odlicno. jesi li cuo za nauk iz svetog pisma?
migrant: nisam.
papa: to je istina, temelj nase civilizacije koja ti se svidja, a ja sam zaduzen da shirim rijec svim narodima, da se svi spase, sad cu ti sve objasniti:
blablabla.
migrant: aha, zgodno.
papa: odlicno. sad te pokrstim, tvoja zena skine te krpe sa glava i dobro dosao.
migrant: i ova druga? a treca?
papa: dozvoljena je samo jedna.
migrant: dovidjenja.
papa: zbogom.

sta je tu komplicirano?

Black swan

 • 4
 • 3
 • Posts: 8.498
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #502 on: 09-10-2022, 21:38:25 »
Ajd da ih pokusava pokrsitit
Nego nista

Ne znam sto se ofira...i sto mu to treba
Jedino ako ima neke info koje mi ne znamo npr iz fatimskih ili lurdskih ukazanja
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.777
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #503 on: 09-10-2022, 22:29:51 »
obicni instalirani mucak, sluzi materijalizmu.
sa izjavom poput danasnje zlorabi evandjelje. njegovo nije ni da otvara, ni da zatvara vrata migracijama, njegovo je samo da svjedoci ono sto pishe u svetom pismu. bez bilo kakvog racuna. to je njegov zadatak.

u prici o migracijama postoje dvije strane: europljani kojima rijec pape nesto znaci, znaci onaj katolicki dio europe, te migranti.

ako zlorabi polozaj da katolike navodi da u kucu pustaju laz, rushe ju, sluzi nekom lijevom sponzoru. njegovo je da shiri zajednicu ne kao "bilo kakvu", bazen jeftine radne snage, vec katolicku. migracije ga imaju zanimati iskljucivo iz poziva obracenja migranata, sto iz njegove pozicije ima biti najveci poklon i milosrdje. kad iskoraci i kaze, sretan sam da kucate na moja/nasa vrata, reci cu vam istinu i primiti vas, ali znajte da u katolicku kucu niste dobrodosli ako ne razumijete i ne prihvacate istinu, civilizaciju i kulturu u koju ste se uputili, onda je papa.

nema imati nikakav info, sve je jednostavno. njegovo je da svjedoci istinu, otvoreno govori, bez predumisljaja i racuna. nema veze "sta ce reci" aktualna politika, sta ce reci sponzori, nema veze kakav je sentiment u narodu. nema veze ni hoce li ga netko popljuvati ili ne, etiketirati ga, bilo sta. njegovo je samo da ljudima iznosi ono sto pishe u svetom pismu. pa i migrantima, njima na prvom mjestu u ovoj prici.

ako je svjetovna vlast nekog drugog stava, u interesu joj je da prima sve, to se njega ne tice. njegovo je samo da onima koji kucaju na vrata prije dobrodoslice kaze istinu, jer ne moze biti katolicke dobrodoslice za one koji ne odustaju od sekte, krivovjerja, satanizma. sta drzava, svjetovna vlast, prima, je druga stvar koja ga se ne tice. on je navodno katolicki papa, pazi: spasava dushe, ne tijelo.

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.777
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #504 on: 09-10-2022, 23:28:54 »
kad smo vec tu, idemo i dalje:
sad bi manje upuceni poput bate mogli reci: pa kako, ako mu je da spasava dushe, a ne tijelo, cemu onda sav socijalni rad katolicke crkve, prosvjeta, caritas, marijini obroci, svasta.

to se odnosi na one koji su u nevolji i dio je milosrdja, ljubavi spram covjeka, pa i dio misioniranja, shirenja istine. postoji bitna razlika izmedju uputiti se u migraciju i biti u nevolji.

stvarni izbjeglica je u prvom redu osoba u nevolji, treba zastitu, ne trazi nuzno integraciju u zajednicu. dok je migrant u prvom redu osoba koja u pravilu pokusava poboljsati svoj materijalni status, zajednica ga ne zanima, on je nomad.

kad se papa bavi socijalnim radom, tad shiri i istinu i svoju kucu (njegova kuca je crkva, ne tek europa). kad potice i podrzava materijalne porive, rushi svoju kucu.

Black swan

 • 4
 • 3
 • Posts: 8.498
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #505 on: 09-10-2022, 23:34:41 »
Word
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.836
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #506 on: 10-10-2022, 00:30:00 »
zdebilčiću, Evropljani su išli na arbajt u Indiju u 14-15. stoljeću pa im niko nije srao da su migranti materijalistički iz jednog prostog razloga: tamo nije bilo fašizma a kod tebe ga ima.

Upućeni poput Bate bi mogli i češće da ti ponavljaju da si apsolutni primjer fašiste, koji paradoksalno još misli da to nije.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.777
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #507 on: 10-10-2022, 05:16:51 »
smaracu neopjevani, vidi, ti raspravljas u jednoj dimenziji, materijalistickoj, ja raspravljam u vise dimenzija. ja tvoju dimneziju obuhvacam, dok tebi moja uglavnom izmice. posto ti izmice, nisi u stanju suvislo argumentirati, vec se tek nabacivati budalastinama. ako zelis suvislo argumentirati, moras razumjeti sta sam rekao. ako ne razumijes sto sam rekao, ne mozes suvislo argumentirati.

kad to dokucis, onda mozes shvatiti i da je, primjerice u ovom slucaju, pojam kuce i zajednice, bez da to posebno naglasavam, ponekad materijalisticki, ponekad duhovni, a ponekad sveobuhvatan. kao i da materijalisticke, ljudske porive razmatram iz duhovne perspektive. pricamo o papi.

dalje moras dokuciti sta u opisu radnog mjesta pishe poglavaru katolicke crkve, zasto postoji.

kad i ako dokucis te elementarne pojmove, onda ponovno bekni, pa ces dobiti i odgovor.

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.836
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #508 on: 10-10-2022, 09:23:04 »
fašisto opjevani, to koliko dimenzija ili ličnosti postoji u tvojoj glavi, i kada lažeš a kada zaboraviš da slažeš, zapravo nije nikome bitno, čak ni meni

ti ćeš papi da prodaješ "hrvatski duh" a njemu je u opisu radnog mjesta da ti odgovori da to ne postoji

pokušaj dokučiti šta je sve u opisu fašističke ideologije i počni, ako još nije kasno, da se denacifikuješ
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Black swan

 • 4
 • 3
 • Posts: 8.498
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #509 on: 10-10-2022, 10:30:44 »
to mora da je ljubaf
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.777
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #510 on: 10-10-2022, 16:26:58 »
neprocjenjivo. bizantski marksisticko-svetosavski sektas od mene brani instituciju rimskog pape. bato, vec ti si dovoljan dokaz za tesko posrnuce doticnog. covjek je obicni idiot, kako god okrenes, apsolutne ne razumije o cemu se radi i sta mu je svrha ili ovako, po katolicki: nije produhovljen. da je produhovljen, ti bi ga, ovakav kakav jesi, ganjao vilama.

evo i prikladna vijest, da se malo nasmijemo:

Katolička crkva u Beču prelazi u ruke Srpske pravoslavne crkve za 200 tisuća eura

opet, papina svrha nije razaranje kristove crkve, vec shirenje. shirenje po katolickom nauku = spas, rjesenje svih problemcica. posto je obicni marksisticki idiot, znaci ne vjeruje, to coek prosto ne razumije. valjda je zato i najnoviju akciju prozvao franjina ekonomija. zvuci dobro, sve lijepo, humano, ali postoji zajeb u startu, u terminu ekonomija. ekonomija je drugorazredni problemcic (materijalni) koji rjesava rjesenje prvorazrednog probemcica, a kojim se coek prosto ne bavi. a trebao bi. ne ocekujem da ti bato to razumijes, prosto je smijesno.

dark horse

 • Arhi-var
 • 3
 • Posts: 3.780
 • Kuća Rotsčajld
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #511 on: 10-10-2022, 17:20:06 »
Katolička crkva u Beču prelazi u ruke Srpske pravoslavne crkve za 200 tisuća eura

I to bez ispaljenog metka.

Ko je skoro obilazio srpske po Srbiji video je da je SPC u zadnjih 30 godina restaurirao sve srpske crkve i manastire koje su turcima služile ko štale i stajale kao ruševine (tzv manastirišta) već vekovima.

Znači, uskoro neće biti moguće videti u Srbiji neku ruševinu, a da je ona služila za bilo kakve religiozne svrhe, skoro sve je restaurisano i vraćeno u prvobitno stanje ili često, u bolje stanje nego što je taj objekat imao vekovima, pošto su mnoge zadužbine starih vladara stajale nedovšene.

Eto, plačemo za crkvama na Kosovu, a za to vreme u Srbiji i šire procvat SPC, što bi rekao Vučić "zlatno doba".
"Koga briga za to što govore, ako nemaju muda da ti kažu to u lice?" - Toni Soprano

"Ako bismo ljudima oduzeli njihove iluzije, koje bi im zadovoljstvo onda ostalo?" - Volter

mac

 • 3
 • Posts: 12.421
  • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #512 on: 10-10-2022, 17:28:33 »
Možda i SPC rudari bitkoin na Kosovu od srpske struje?

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.777
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #513 on: 10-10-2022, 17:31:15 »
ako sad zanemarimo stvarne karakteristike spc, podjemo od toga da bi sve kvazi-krscanske zajednice kao bile na liniji sp, to je vrlo za pohvalu.
ako zanemarimo stvarne porive, spc radi svoj posao.

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.836
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #514 on: 10-10-2022, 17:50:44 »
ne treba mi nikakvo znanje o papi da bih znao da u hrišćanstvu ne postoji nikakav "hrvatski duh" i da te tribalističke gluposti nijedan papa ne bi prihvatio

ne postoji ni hrvatski ni srpski ni njemački duh, da ih nije možda spomenuo Toma Akvinski? :)

ne, spomenuo ih je neki nesretni Starčević ili bolesni Pavelić

P.S. Nije ni prva ni posljednja crkva koja je bila pravoslavna pa postala katolička i obrnuto, samo si ti nepismeni retard iz Hamburga pa ti je ogromna novost tako nešto u Beču.

Guglaj St. Andreja, ili pošto si nepismen, eo ti link
https://en.wikipedia.org/wiki/Szentendre

Buljuk dokaza o koještarijama ustaša i četnika, čiji duhovi takođe ne postoje, postoje samo maloumni zombiji bez duha koji ni povijest ne znaju a seru o duhovnom. U stvarnosti postoje samo fašisti i komunisti, btw.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

dark horse

 • Arhi-var
 • 3
 • Posts: 3.780
 • Kuća Rotsčajld
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #515 on: 10-10-2022, 18:19:22 »
Zosko bi se verovatno šokirao kad bi čuo da su srbi, dve godine PRE nego što je Franja postao papa, dobili crkvu u Beču na poklon od katoličke crkve. Dakle crkvu u Beču za džabe.

https://rtv.rs/rsn/drustvo/srbi-u-becu-dobili-na-poklon-novi-hram_234083.html

Bilo je to i na Sagiti, mrzi me sad da kopam. Ali ko čita tuđe postove ako su mu sopstveni toliko zanimljivi, jel?
"Koga briga za to što govore, ako nemaju muda da ti kažu to u lice?" - Toni Soprano

"Ako bismo ljudima oduzeli njihove iluzije, koje bi im zadovoljstvo onda ostalo?" - Volter

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.777
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #516 on: 10-10-2022, 19:09:36 »
hm, ovaj, a s kim vi raspravljate? zasto polazite od toga da bi meni onako ljudski bilo bitno sto jedni propadaju, drugi napreduju? mozda jer bistrim pozicije? to nema veze. hoce li u crkve preteci 3 covjeka ili 3 milijarde, to je meni potpuno svjedeno. nemam navijacke sklonosti.

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.836
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #517 on: 10-10-2022, 21:38:06 »
ne kaže se sklonosti već nastranosti
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.777
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #518 on: 10-10-2022, 23:10:05 »
bato, budi koristan: jel', a kakve orgulje ima ta vasa sekta u, nazovimo to uz malo dobre volje, crkvama?

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.836
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #519 on: 10-10-2022, 23:31:51 »
iste orgulje na kojima je Isus svirao
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.777
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #520 on: 10-10-2022, 23:44:13 »
samo kradete, samo kradete...

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.836
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #521 on: 11-10-2022, 00:12:27 »
ne, mi eksproprišemo i vješamo kapitaliste
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

dark horse

 • Arhi-var
 • 3
 • Posts: 3.780
 • Kuća Rotsčajld
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #522 on: 11-10-2022, 00:50:19 »
Bertrand Rasel je smartao da je sekta faza u razvoju crkve, tj. da je crkva sekta koja je uspela.

Teško je zamisliti narednu fazu u razvoju SPC, meni liči da su već dosegli katolike u svim oblicima uspešne retardacije društva.

Mada, možda ipak još nije uspela da proizvede ovakve kao što je Zole...
"Koga briga za to što govore, ako nemaju muda da ti kažu to u lice?" - Toni Soprano

"Ako bismo ljudima oduzeli njihove iluzije, koje bi im zadovoljstvo onda ostalo?" - Volter

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.777
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #523 on: 11-10-2022, 13:14:35 »
kako se netko moze zvati bertrand i proizvesti nesto smisleno? da ima mozga, prvo bi promijenio ime, pa tek onda nesto kao smatrao. dobro, nebitno.

Black swan

 • 4
 • 3
 • Posts: 8.498
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #524 on: 11-10-2022, 16:12:06 »
ovu sam pjesmu čuo u banjolučkom kraju :D

niko ne imade što srbin imade
a imade ono što ukrade
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.777
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #525 on: 14-10-2022, 13:37:00 »
ne, mi eksproprišemo i vješamo kapitaliste


to je americki time-magazine opjevao u slici jos 1976...


Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.836
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #526 on: 14-10-2022, 14:39:53 »


Vidiš, ovaj hrvatski partizan je pravi dasa.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Black swan

 • 4
 • 3
 • Posts: 8.498
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #527 on: 14-10-2022, 15:31:47 »
Bio je jos jedan manje eksponirani maloljetni partizan koji je slucajno otkriven 20 godina poslije rata na nekim fotkama mislim da mu je urezana petokraka
Ovaj je postao previse eksponiran
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.777
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #528 on: 14-10-2022, 15:38:19 »
bato, sta mislis, realno, koliki je danas postotak neiskusne i naivne mladezi u hr toliko glupe da nasjedne na obicnog idiota poput tebe?

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.836
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #529 on: 14-10-2022, 17:01:58 »
zole, šta misliš, realno, koliki je danas postotak naivnih Sagitaša koji ne misle da si lažov, retard i govno od čoeka? :)
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.777
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #530 on: 14-10-2022, 18:24:50 »
ne postoje naivni sagitasi, bar ne trajno. to se osushi za dan, max. dva, te potrazi srecu medju kakvim intelektualnim otpadom na drustvenim mrezama ili gulovom blogu.

Vandalizam klimatskih aktivistica: Bacile juhu na Van Goghove Suncokreteova vijest jest da "na prvu" nema izravne veze sa pojavom migracija, ali odlicno ide uz topik koji si naceo: fenomen leftarda

citam, kad mi klikne: sta je marksizam, marks, engels, staljin, tito i ekipa? zagledajmo se dvije sekunde u aktualnu pojavu, neovisno kako se nazivala, izmedju ostalog i zelena, jelte:

to su najociglednije zrtve mentalnih pedofila. znaci, marks do tite: mentalni pedofili.

zrtve kad porastu, u pravilu shvate sta im se desilo u mladosti, posrame se, osjete gadjenje, udju u otklon, osude. a poneki i ne, primjerice bato. ti bato nista ne razumijes, valjda si se zaljubio u yukom mentalne pedofile iz djetinjstva.

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.836
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #531 on: 14-10-2022, 19:29:47 »
ne postoje naivni sagitasi

bravo, točno si odgovorio na pitanje

ukupno 0 Sagitaša misli da nisi retard, lažov i govno od čoeka :)
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.777
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #532 on: 14-10-2022, 20:12:24 »
e kamo srece. jos da ti malo i pomognu u raspravama, da ne moram stalno paziti da te ne ostetim.

dark horse

 • Arhi-var
 • 3
 • Posts: 3.780
 • Kuća Rotsčajld
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #533 on: 14-10-2022, 20:42:08 »
ne postoje naivni sagitasi, bar ne trajno

Glasine o naivnim Sagitašima su uveliko preterane.
"Koga briga za to što govore, ako nemaju muda da ti kažu to u lice?" - Toni Soprano

"Ako bismo ljudima oduzeli njihove iluzije, koje bi im zadovoljstvo onda ostalo?" - Volter

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.836
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #534 on: 14-10-2022, 21:50:05 »
e kamo srece. jos da ti malo i pomognu u raspravama, da ne moram stalno paziti da te ne ostetim.

jeste, sav treperim čim pomislim kako da se izborim s tvojim lažima i priglupim, zlobnim retardiranostima haha
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.777
Re: Ilegalni migranti, izbeglice i tako ti
« Reply #535 on: 15-11-2022, 22:20:10 »
Za liječenje ilegalnih migranata izdvojili smo preko 2,5 mil. kn, neki bili na naš trošak i kod privatnih liječnika

Quote
Samo za liječenje ilegalnih migranata iz hrvatskog državnog proračuna je u razdoblju od 2018. do 2022. godine izdvojeno 2.587.871,52 kuna, prema podacima koje smo dobili od Ministarstva zdravstva.

Obzirom na ogromni priljev ilegalnih imigranata u Hrvatsku u 2022. godini, očekuje se da  će ova svota zasigurno znatno narasti. Naime, osobe koje nelegalno i bez dokumenata prelaze hrvatsku granicu izvan graničnih prijelaza od strane hrvatskih institucija dobivaju obilno sve moguće beneficije, pa tako i zdravstvenu skrb. Ako se na svojem ilegalnom putu ozlijede, izgube, dožive prometnu nesreću, nastradaju u planini, šumi, na nepristupačnom terenu, u nabujaloj rijeci, nesebično će im u pomoć priteći hrvatski policajci, te im na usluzi odmah biti hitne medicinske službe. Bit će žurno zbrinuti u najbližoj bolnici, društvenoj ili privatnoj zdravstvenoj ustanovi, sve na teret hrvatskih poreznih obveznika.

(...)


evo krasne prilike za objektivnost, jednu kritiku vijesti naroda kojeg su prilozi inace u prosjeku vrlo seriozni. naravno, ne mogu biti savrseni, ali kvalitetom se uglavnom isticu iznad raznih budalastina poput yutarnjeg, imbexa, b92, novosti, pescanika, vremena, yucernjeg i ostalih tabloida koji nisu vrijedni ni spomena.

ne smatram problematicnim tematizirati trosak zdravstvene skrbi oko migracija, pa i ilegalnih, ali ovo nije nacin.

smijesni iznos predstavlja se kao nesto relevantno, najosnovnija skrb implicira se kao stvarna skrb, sve uz potezanje privatnika i sl. da ne nabrajam, a o ljudskosti opcenito, pa i krscanstvu na koje bi se inace pozivali, necemo.

tocka na i: opca lijecnicka skrb predstavlja se kao nesto pozitivno. mislim, ako svi mi odlicno znamo da su 90% lijecnika potpuni idioti, doslovno nehajni, nemarni i pohlepni idioti bez radnih navika (prirodno glupi se jos i trude, sto je jos gore), sve jos dok misle da nesto kao stvarno vrijede, uglavnom, ako to znamo, a znamo, koji glupan bi zavidio nekom jadnom migrantu "sto bi se taj okoristio" vajnim zdravstvenim sustavom? :cry:
dobar kirurg, tako nesto, vrijedi, a to su rijetki; ovi ne vrijede, to su obicni idioti. znaci nije nikakav novac otisao na "zle migrante", vec na idiote koji od tog zive. a da ne zive od toga, moralo bi im se dati nesto drugo. da budu umjetnici, autori, novinari, ucitelji (alo izipanju), odvjetnici, politicari, sto god, da na twitteru dijele "lijecnicke savjete", uglavnom neka druga budalastina od koje bi zivjeli, jer za nesto ozbiljno nisu upotrebljivi.

eto, zalomi se i u serioznog naroda koji los clanak.