STRIPOVI, ILUSTRACIJE, ANIMACIJA > STRIPOVI I OKO STRIPOVA

Koji su ovo stripovi?

(1/1)

Izitpajn:

Ovo je iz serije "čitao sam davno i više ne znam što je to bilo". Mislim da su oba stripa objavljena u nekakvom izdanju tipa Magazin ljetni, proljetni, nešto takvo, čini mi se da nije bilo serijalizirano, ali moguće je da griješim, davno je bilo, cca 1989. plus-minus.

Oba stripa su post-apokalipsa.
Prvi se vrti oko male zajednice koja održava avione, uglavnom dvokrilce, žive mirno, a onda ih jednog dana napadne nekakva hegemonija (također s avionima) koja sebe naziva (u domaćem prijevodu) Pokret Snage, a onda ovi tu kraticu PS pretvore u Prljave Svinje. Pa se malo naganjaju i to je uglavnom radnja. Mislim da se jedna epizoda vrti oko toga da se u okolini odjednom pojavi mlazni avion koji ih sve razbaca.

Drugi strip mi se čini da je one-shot, glavni likovi su žene, setting je totalno madmaxovski i nema neke radnje nego se prati kratko vrijeme u životu zajednice. Žene dođu do lokacije gdje se nalaze divlji muškarci na nivou životinja, nisam siguran da uopće znaju govoriti, nekoliko žena koje su u periodu za rasplod se puste među njih i dožive spolnu radnju adekvatnu okolnostima, a onda pobiju ove koji su ih poševili. Na odlasku stripovski ekvivalent voiceovera da je to životni ciklus, one koje su se oplodile rodit će dijete, ako je dijete muško, othranit će ga koliko treba, a onda će ga ostaviti na nekom od mjesta gdje se ostavlja mušku djecu, a ako je žensko, onda će joj moći posvetiti svu svoju ljubav kako bi postale punopravne članice zajednice.

Any ideas?

Meho Krljic:
Ovo drugo zvuči kao nešto iz Heavy Metala...
 
Ovo prvo, nemam pojma,nisam čitao ali bi me zanimalo...
 
Nisam baš od neke pomoći, ali možeš na Strip Utopiji da probaš da nađeš te stvari...

džin tonik:
prvo se cita kao strip-obrada dijela sf-price ivana supeka let u plavo iz 1941. iz doba kad radio sa heisenbergom ili kako supek rekao "svemirske drame". moguce jedno od ranih djela barinica. dvokrilci, mlaznjak, hegemon, opisana radnja, bas odgovara...

Navigation

[0] Message Index

Go to full version