Zar ne vidis da sa mojim nacionalnim bicem nesto nije u redu i da patim od krize identiteta, te sam resio da uzmem identitet osobe koja je ostvarena kao licnost. Taj delinkvent Alexdelarge, se bije, siluje, peva Singin' in the rain i slusa Betovena, pa rekoh sebi zasto ne bih bio on.
u čemu je razlika između Alexa de Larga i Ratka Mladića? Obojica se biju, siluju i slušaju Betovena.... Mislim u čemu je stvarna razlika? Zašto morališeš u slučaju Mladića, a ne morališeš u slučaju Aleksa? Dakle, licemjer si.
I Mladića i deLarga karakteriša ista stvar - volja za moći(Niče) ili varvarsko zdravlje(Makijaveli). Ili ćeš tu volju poštovati i u jednom i u drugom slučaju, ili je nećeš poštovati u oba slučaja. Ali nećeš moći da osuđuješ jednog, a preuzimaš nick drugog. To je licemjerno
Sta insinuiras i trabunjas? Zasto bi Djindjic ubijao Bosnjake kad to niko nije radio bolje od Milosevica, Mladica i Karadzica ? Danas se svasta moze tvrditi. Evo je tvrdim da si ti propali uzgajivac vinogradarskih puzeva, pa ti dokazuj suprotno.
Ne moram ja ništa da tvrdim, to svako zna preko Drine, to što vi nemate O od objektivnih i profesionalnih medija koji Đinđića predstavljaju kao sveca, to je već poseban problem.
Dovoljno je reći da postoje jasni dokazi da je Đinđić osnovao Demokratsku stranku RS i postavio Mauzera za predsjednika, i učestvovao na nekoliko zasjedanja glavnog odbora stranke, a o okretanju ražnja na Palama da ne pričamo.
Zoran Đinđić, neki citati
”Mi se,takodje,zalazemo za mirno resenje,ali mir pod tim uslovima nije mir-nego kapitulacija.Dakle,mir bi i sada mogao da se postigne po cenu odustajanja od autonomije(Srpske Krajine), po cenu odrzavanja mitinga lojalnosti Srba hrvatskoj vlasti na Jelacicevom trgu…Takav mir je samo prividan mir i mi na njega ne smemo da pristanemo jer se radi o nasim zivotima''(Djindjic,Demokratija,glasilo DS,24.05.1991.).
A ako ne pristaješ na mir, za šta si onda?
”Mi smo sa dosta rezervi pristupili tom planu,jer smo videli u njemu dve namere:jedna namera da se uspostavi mir,a druga namera da se za duzi rok,ako ne za uvek onemoguci teritorijalno povezivanje delova srpskog naroda koji zive na prostoru bivse Jugoslavije(Nasa Borba,1992)”.
Ovdje je odbio Vens-Ovenov mirovni plan i nastavio da se bori za tzv ''Veliku Srbiju''
”Da li smo mi potomci velikog naroda,da li smo zasluzili da nas vode kukavice…Sve je baceno u ponor:i patriotizam i nacionalni ponos i rad i znoj i znanje.Milosevic i njegova vlast je nevaspitano deriste koje pedeset godina vrslja po ovoj zemlji i koje treba kazniti…Uvek kada je srpski narod bio zajedno sa kraljem,sa patrijarhom,on je bio jak i pobedjivao(Nasa Borba,23,10.1996.)”.
Dakle, sa kraljem i patrijarhom
Gde sam ja to tebe optuzio da si poceo rat?
''Dalje, zabraniti kartografima srpske provenijencije iz Hrvatske , Bosne i Crne gore, da svoje vukojebine, zapizdine , pustopoljine i slicne toponime uguravaju na mapu Srbije,i izazivaju ratove , samo da bi rekli kako zive u Srbiji.''
A sad sam pokazao da je i Đinđić itekako bio ''kartograf''.
pa ipak je on kartograf iz Bosne, rođen u Šamcu, Republika Srpska. Đinđić nije Srbijanac.
Ma sarmantno me zabole za tvoje titule, ukaze i ceremonije na koje ti padas. Iz cista mira zavrsiti Fakultet politickih nauka sa prosekom 9,5 govori da je znacaj IQ-a danas precenjen.
ako bude postojao obrazovni cenzus, ja znam da ću ga imati. Ako bude postojao intelektualni cenzus, ja znam da ću ga imati. Stoga kad kažeš: '' predlazem da se ogranici pravo glasa. Opste pravo glasa,kakva li je to samo uncutarija. Svima onima koji su nepismeni, koji nisu zavrsili osnovnu skolu i osobama koje imaju vise od 70 godina treba zabraniti da glasaju. Zasto ? Zato sto su glupi i senilni. Ko nije savladao Poznavanje prirode i drustva, OTO ili Domacinstvo ne moze i ne sme da se bavi ozbiljnijim pitanjima.'' to govoriš meni koji sam po svemu sudeći inteligentniji od tebe, ili barem raspolažem sa mnogo više informacija.
Mene zanimaju pojedinci koji su nesto napravili u zivotu; ne operisem sa nacijama i slicnim apstrakcijama.
Zoran Đinđić je preveo na srpski jezik i napisao predgovor za knjigu Rajharta Kozeleka-Kritika i kriza, u kojoj Kozelek dokazuje da je individualizam posljedica apsolutističke države, a ne prosvećene svijesti, da su individuu stvorili apsolutistički dikatori kao npr Luj XIV, da je razum nastao u Levijatanu, ne u demokratiji.
Jedino spontano je narod, jedino što je spontano nastalo je jezik, ono što nije spontano nastalo je razum i apstrakcija koja proizvodi individualizam, a ne naciju. Nacija nije proizvod apstrakcije(koja pripada prosvjetiteljstvu) nego romantizma. Individua je proizvod apstrakcije.
Mrzitelji zivota, ne radite mi o glavi. Kakve veze ja uopste imam sa vama?
Fridrih Niče je inspirisao Bardžesa i Kjubrika, i Mišela Fukoa.
Alex de Large je takođe inspirisao filozofiju Mišela Fukoa, koji na osnovu njega tvrdi da je takozvani ''diskurs života'' najobičniji fašistički sistem kontrole, pomoću kojeg državnici manipulišu masama. ''Život'' i ''životna'' filozofija su vrhovna vlast u fašističkim društvima
Ići protiv života je u stvari čin otpora modernim sistemima kontrole koji te tjeraju da želiš da živiš, mada živiš samo kao radna snaga 10 sati dnevno, a ostatak provodiš čitajući o Alexu de Largu iako ga uopšte ne razumiješ. Alex de Large je išao PROTIV života, zato je on bio KOMPLETNA LIČNOST, jer nije dozvolio da ga život OGRANIČAVA. Život nije bio zakon za Alexa de Larga. I to su i Kjubrik i Bardžes i Fuko shvatili, ali ti si zakržljao na diletantskim kritikama nacije, pa ne kapiraš čiji nick nosiš. Još bolji primjer je takozvana moderna Paklena pomorandža - Fight club Davida Finchera, poznatog kao novi Kjubrik. Otići i oskrnaviti svoje tijelo u besmislenoj tuči a onda čak pokrenuti ''operation mayhem'' je vrhunac oslobođenja.
A ti misliš da si neka slobodna individua iako si najobičniji stvor sakriven u svojoj ''individualističkoj'' čauri, koji pojma nema šta je uopšte individualizam.