Author Topic: Srpsko-Ruske investicije  (Read 49873 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alexdelarge

• 4
  • 3
  • Enfant terrible
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #100 on: 14-01-2009, 23:05:57 »
Albednice, ne kenjaj kvake! Kad su tvoji ladikali bili na vlasti oni su za grinfild investicije smatrali izgradnju poljskog wc na nekoj pustopoljini u Zemunu; za njih je takav "velelepni" i "funkcionalni" objekat bio arhitektonsko cudo.

Korenje ne treba potcenjivati i nuzno mu davati negativan predznak; imas topik "Sta smo dobro krkali ovih dana" pa ispolji svoje kulinarske potencijale i zgotovi nesto jestivo. Odavno sam ja primetio da u tebi cuci Karapandza.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Kastor

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #101 on: 15-01-2009, 19:05:07 »
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

EKSTREMISTA

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #102 on: 21-01-2009, 14:21:39 »
Биће гаса
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

EKSTREMISTA

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #103 on: 22-01-2009, 12:48:40 »
Najveća pobeda srpskog plesa
Ekatarina Romaskina i Dušan Dragović, pod srpskom zastavom, trijumfovali su na najvećem svetskom turniru u standardnim plesovima u Engleskoj

Ekatarina i Dušan osvojili prvu nagradu u konkurenciji 180 svetskih parova Ekatarina Romaskina (21) i Dušan Dragović (20), u konkurenciji 180 parova iz celog sveta, preksinoć su u engleskom gradu Burmaut, osvojili prvu nagradu u kategoriji „rising stars”, na „UK Open 2009.”, najvećem svetskom turniru u standardnim plesovima. Ova pobeda predstavlja ogroman uspeh u istoriji srpskog plesa, jer je do sada najveći domet naših igrača bio plasman na pozicije između 100. i 150. mesta na ovoj rang-listi.

– Ponosni smo što je prvi put na engleskom tlu, ovim povodom, svirana srpska himna i podignuta srpska zastava. Nadamo se da ćemo ostvariti vrhunske rezultate i na takmičenjima koja nam predstoje u budućnosti – rekao je Dušan Dragović.

„Savršen plesni par”, opis je pod kojim je ovaj srpsko-ruski duet prepoznatljiv. U plesni zagrljaj spojili su se pre manje od godinu dana. Od tada nezaustavljivo osvajaju evropske podijume za igru. Nošeni ritmom engleskog i bečkog valcera, tanga i kvik stepa „prigrabili” su treće mesto na „Internešenel” takmičenju u standardnim i latino igrama u Londonu, jednom od nekoliko najprestižnijih na svetu. Zastava Srbije zahvaljujući Ekatarini i Dušanu prvi put se zavijorila na ovom turniru koji je, prema rečima Dušana Dragovića, „jači” od svetskog prvenstva. Romaskina i Dragović tada su se upisali u knjigu legendarnih umetnika pokreta i ritma, koja se od 1962. godine dopunjuje imenima novih pobednika.

Naoružani optimizmom, u decembru su krenuli u pohod na medalje pariskog svetskog prvenstva. Osvojili su zlatnu. Posle nepunih mesec dana, prekjuče su oborili sve domaće rekorde.

Tango je igra u kojoj najviše uživaju.

– Kad se začuje prvi takt, naša bića se stapaju u jedno – rekao je Dragović.

U svoj talenat i harizmu nisu sumnjali.

– Imam cilj. Radi njegovog ostvarenja odričem se mnogo toga – kaže Dragović.

Odlazak na takmičenja svaki put je neizvestan do poslednjeg dana. Da bi učili od najboljih često borave u Italiji, gde ih treniraju visoki profesionalci Katarina Arzenton i Džeri Abrate. Samo jedan njihov čas košta čak 60 evra.Toalete u kojima Ekatarina nastupa staju 2.500 evra, a astronomski su i izdaci za prijave na takmičenja, put i boravak.

Kada se svedu računi, prema Dušanovim rečima, vidi se da pripreme i odlazak na nekoliko takmičenja godišnje koštaju oko 50.000 evra.

– Put do zvezda bio je trnovit. Da bih uopšte dobio priliku da odmerim snage sa najboljima, moj otac je prodao radnju – rekao je Dragović.

Dodao je da se u Beograd iz evropskih prestonica obično vraćaju vozovima i autobusima, kako bi uštedeli novac, kao i da u inostranstvu dobro paze koliko para će potrošiti čak i za hranu. Njihova odricanja i snažnu strast prema plesu slava nije mimoišla.

I. Ješić
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

ginger toxiqo 2 gafotas

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #104 on: 22-01-2009, 13:29:16 »
...a evo i drugačijeg uparivanja...

MILIJARDER MUVA KOLETOVU ĆERKU!

Damir Ahmetov (21), sin ukrajinskog tajkuna Rinata Ahmetova, zaljubljen u Dajanu Kostić (18), ćerku Marijane Mateus i Miodraga Kostića Koleta

Dajana Kostić, najstarija ćerka novosadskog biznismena Miodraga Kostića Koleta i Marijane Mateus, već mesec dana je u vezi sa ukajinskim milijarderom Damirom Ahmetovim.

NASLEDNIK ŠAHTJORA... Damir je sin najbogatijeg Evropljanina i vlasnika Fudbalskog kluba „Šahtjor" iz Donjecka

Kako Press saznaje, dvoje mladih upoznali su se preko svojih roditelja koji već godinu dana poslovno sarađuju, pa se iz bliskog prijateljstva vrlo brzo rodila i ljubav. Damir, sin najbogatijeg čoveka u Evropi Rinata Ahmetova, zaljubio se do ušiju u mladu Srpkinju.

Kako saznaje Press, Dajana i Damir su posle novogodišnjih praznika boravili dve nedelje u hotelu „Grand" na Kopaoniku, koji je odnedavno u vlasništvu Dajaninog oca Miodraga Kostića.

- Zaljubljeni par upoznao se preko roditelja. Miodrag Kostić već godinu dana poslovno sarađuje sa Damirovim ocem Rinatom Ahmetovim, inače jednim od najbogatijih ljudi na svetu - navodi sagovornik Pressa blizak Kostićima, i dodaje: - Druženje je vrlo brzo preraslo u ljubav, a naslednik imperije Ahmetov vrlo brzo se „do koske" zaljubio u lepu Dajanu.

Mladi golupčići nedavno su u društvu prijatelja proveli dve nedelje na Kopaoniku, u hotelu „Grand", koji je odnedavno u Koletovom vlasništvu.

Sagovornik Pressa, koji je insistirao na anonimnosti, kaže da bogati Ukrajinac obasipa pažnjom, ali i skupocenim poklonima Marijaninu i Koletovu mezimicu:

- Damir stalno obasipa skupocenim poklonima svoju voljenu, pa joj je tako za Novu godinu kupio preskupi telefon marke „vertu", vredan 7.000 evra, koji je izrađen od platine i roze krokodilske kože - zaključuje sagovornik Pressa.

Ahmetov težak 31 milijardu dolara!

Otac Damira Ahmetova, Rinat Ahmetov, prema navodima ukrajinskog časopisa „Korespondent", najbogatiji je čovek u Evropi, sa bogatstvom od 31 milijardu dolara! Ahmetov, etnički Tatar, u Ukrajini je, zahvaljujući bliskim vezama sa nekadašnjim premijerom Viktorom Janukovičem, izgradio ogromno carstvo teške industrije, koje mu je tokom dugog niza godina obezbedilo poziciju najuticajnijeg čoveka u Donjeckom regionu i jednog od najvažnijih ljudi u Ukrajini. Ahmetov je i vlasnik fudbalskog kluba „Šahtjor" iz Donjecka. U braku sa Ljiljom Nikolajevnom Smirnovom ima dva sina: Almira (1997) i Damira (1988).
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

EKSTREMISTA

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #105 on: 11-03-2009, 13:39:19 »
Генерал Макаров: Русија гарантује мир у Босни

На редовној конференцији за новинаре одржаној јутрос у Москви начелник генералштаба оружаних снага Руске Федерације генерал армије Николај Јегорович Макаров кратко се дотакао и развоја ситуације на Балкану у светлу новинских написа да постоје наговештаји хрватске агресије против Републике Српске.

На питање новинара дневника „Известија” каква би била реакција Русије у таквом случају, генерал Макаров је дословно изјавио:

„Русија је као потписница међународних договора гарант мира у Босни и Херцеговини. Помно пратимо ситуацију и у стању смо да у најкраћем року адекватно реагујемо и заштитимо од агресије становништво. За Босну и Балкан постоје одговарајући планови који се редовно ажурирају и спремни су за активирање у случају развоја кризних ситуација. По нашим информацијама из Вашингтона новински написи које наводите представљају неку врсту пробног балона, са циљем да се пре свега испита реакција Русије.

Можете бити уверени да на такве провокације реагујемо спокојно, али да смо у случају реализације сулудих агресивних планова спремни да реагујемо брзо, адекватно и силовито, исто као и прошлог августа у зони наше одговорности на јужном Кавказу. Умели смо да заштитимо Цхинвали, можете бити сигурни да бисмо умели заштити и Бањалуку и сваки други град у подручју наше одговорности. Наша армија своје обавезе испуњава адекватно, а даљи кораци су у надлежности политике, било да се ради о Јужној Осетији, Абхазији или Републици Српској.”

Лутајући Бокељ

akhnaton

• Against all
  • 4
  • 3
  • I Walk Alone... and not give a damn...
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #106 on: 11-03-2009, 14:53:58 »
Sve ovo što je navedeno od strane ekstremiste, ako je tačno je samo dokaz radi čega mi nikada nećemo prestati da budemo loši momci!  :evil:  :x  :evil:
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Eriops

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #107 on: 11-03-2009, 20:20:49 »
Cekaj, zasto tebi smeta ako neko ko je garant Dejtonskog sporazuma, resi da isti ako treba i brani. Mada ja bas ne verujem u te apokalipticne scenarije napada Hrvatske i sl.
Imaju oni dovoljno svojih problema- Slovenija, Hag, kriminal,
kriza u privredi itd.

akhnaton

• Against all
  • 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #108 on: 11-03-2009, 21:37:30 »
Ne smeta meni niko ko je garant dejtonskog sporazuma, ali samo ukazujem da dokle god mi predstavljamo nevoljni, ili podsvesni ruski спутњик na ovim nesrećim područjima balkana, bićemo loši momci u očima zapada, kakav god da je on, mislim zapad. Oni rusiju vide kao potencijalnog protivnika i tako je oduvek bilo. Bila rusija deo socijalističkog lagera, bila ona pseudo demokratija...  :(
 Inače te "kurir preno" priče o planovima i pripremama hrvatske za napad na bosanske srbe su samo DB-ovsko pranje mozga. Da narod zaboravi u kakvim uslovima živi. Pokušavaju na staru foru, nacionalnog "objedinavanja".

Eriops

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #109 on: 11-03-2009, 22:39:22 »
Ma ne verujem ni ja u te price.
Mislim da je neka vojna opcija u BIH iskljucena na duze vreme.
Ali mislim da ce biti politickih pritisaka, sigurno ce Silajdzic, Mesic i slicni likovi pokusati da kod Klintonovke izmole jos malo pritiska na RS, a ovoj to nece tesko pasti. Tako da ocekujem tenzije i pritiske, ali ne i sukobe.
Valjda su tu informaciju prenele americke novine, ali i kod njih novinarstvo nije liseno tabloidnosti, i tamo senzacije prodaju novine.
Kao i kod nas.

akhnaton

• Against all
  • 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #110 on: 11-03-2009, 22:54:16 »
Quote from: "tiha voda"
Ma ne verujem ni ja u te price.
Mislim da je neka vojna opcija u BIH iskljucena na duze vreme.
Ali mislim da ce biti politickih pritisaka, sigurno ce Silajdzic, Mesic i slicni likovi pokusati da kod Klintonovke izmole jos malo pritiska na RS, a ovoj to nece tesko pasti. Tako da ocekujem tenzije i pritiske, ali ne i sukobe.
Valjda su tu informaciju prenele americke novine, ali i kod njih novinarstvo nije liseno tabloidnosti, i tamo senzacije prodaju novine.
Kao i kod nas.

Pa kako i ne bi. Zamisli šta bi narod pre kupio, novinu čija naslovna strana ima fotografiju recimo, BT-a i ekipe kako se smeše za nekim okruglim stolom ili novina na čijoj je naslovnici fotografija istog kako nešto šapće ID-u, a naslov drečeće crven: ID uhvaćen kako se iskrada iz kreveta BT-a! :idea:
A što se tiče Klintonke (mada se zalažem za ravnopravnost polova, smatram da ženama nije mesto u politici. Mnogo su opasnije od muškaraca.) nek se nosi ona i onaj njen lopov od muža.

Eriops

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #111 on: 12-03-2009, 01:15:13 »
Dobro je sto novinari istrazuju razne mutne radnje, ali nekad stvarno trce za senzacijom i profitom po svaku cenu.
Primer kod nas onog momka za koga se ipak ispostavilo da ima bubreg . A prvi dan su odma poletili i na B92 i Pinku da objave , jos jednu lekarsku aferu. Tanka je linija izmedju ozbiljnih medija i tabloidnih, meni se nekad cini da su SVI na neki nacin, u manjoj ili vecoj meri tabloidni.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #112 on: 12-03-2009, 09:07:40 »
Citam Banjaluka postala glavni grad RS, i ne kontam ?  :shock:
Jel su to teli da kazu da RS pre nije imala glavni grad ?

A sto se tice apropo glede Rusa, pa valjda je red da neko uleti i za nas jednom u zivotu pobogu, jer za sve ostale su uleteli Amerikanci, a i bolje da se Rusi umesaju kulturno nego da se zvanicini Beograd (kako to gorko zvuci) gura jer svi znamo na sta bi to izaslo, naravno to samo u slucaju kad bi te jajare uopste smele da napadnu. Taj Mesic uopste nije zdrav covek, posmatram njega onako vecito nadrkanog i zlobnog (mrzi Srbe i Srbiju pa to ti je i jos se ne trudi da sakrije) i posmatram jednog Tadic, prema Mesicu maneken Tadic je bre zlato od coveka, on je bar otiso pa reko izvinite jbga, i svaka mu cast za to, tako radi pravi politicar, a ova pizda za Jasenovac i za Oluju da se izjasni malo morgen ? Ti Hrvati zaista veruju da je to bio domovinski rat, i da je sve to tako jednostavno, kao zli agresori Srbi napali tenkovima, a oni mucenici odbranili se gerilski sa kalasnjikovima hrabro. Pravda pobedila. Over.

Ej bre, pa da im nije bilo Tita i to malo partizana (s'koca i konopca) ta republika nikad vise ne bi ni postojala posle '44 i NDH, kako ih nije bre bar malkice sramota ?

Parafraziro bih Charlija za kraj koji je reko iz fazona : Kad bi ja zaista poceo da ubijam , niko od vas ne bi ostao ziv.....e isto se odnosi i na navodnu agresiju Srba sa JNA, da je JNA realno napala ko sto oni to tvrde, aj iskreno : dal' bi ostalo ista od Hrvatske i kolko bi taj "rat" trajao ? Zar ne bi JNA za 10-ak il' vec kolko dana vec stigla do granice sa Slovenijom ? Mozda ja nisam obavesten dobro (realno i nisam) i zato bih voleo da me neko uputi u te detalje koje sam omasio ?

Eriops

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #113 on: 12-03-2009, 11:58:41 »
.Mesica najvise boli Bosna.
Jer su Hrvati najveci gubitnici u BIH.
Manjina su u RS, manjina su u Federaciji, i niko ih nista ne pita.
U ratu su izgubili privredno najrazvijeniji i najbogatiji kraj- Posavinu.
Sve to Mesica svrbi, pa bi sad da malo ponovo promesa karte,
ako ikako moze.
Koliko je licemeran, vidi se po njegovoj prici o Kosovu, dok istovremeno napada Sloveniju, sto ne postuje teritorijalni integritet Hrvatske!
Tadic u odnosu na njega jeste gospodin covek.
Hrvati kao nacija, trebali bi da podignu Brozu spomenik u svakom gradu i selu. Dao im je republiku, njegovi poslusnici im  dodelili Baranju, od saradnika Rajha , drzave koja je bila objavila rat i Americi, i cije su se trupe borile i u Rusiji, stvorio je drzavu koja je odjednom bila na pobednickoj strani. Oni treba da ga slave, samo mi nije jasno zbog cega ga Srbi slave  :x

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #114 on: 12-03-2009, 12:40:37 »
Gde ga to Srbi slave, pa jbte za razliku od Hrvata mi smo bar promenili imena ulica koje su bile po Titu. A kod njih i dalje u centru grada Trg Marshala Tita il tako nesto ?

Eriops

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #115 on: 12-03-2009, 16:01:29 »
Sprovedi anketu medju stanovnicima Srbije starijim od 60 godina
, a oni cine veliki deo nase populacije.. kladim se u sta god oces da ga dve trecine njih i dalje dize u nebesa..

CorwinM

• 4
  • 2
  • The ugliest man to have ever crossed the Atlantic
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #116 on: 12-03-2009, 16:32:59 »
Quote from: "Son of Man"

A sto se tice apropo glede Rusa, pa valjda je red da neko uleti i za nas jednom u zivotu pobogu,

Uletjeli su svi 1914 i rekli: "Nikad više, vidi kakvo se sranje desilo!"
There are no desperate situations, there are only desperate people.

scallop

• 5
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #117 on: 12-03-2009, 16:37:52 »
Tačno. (Odnosi se na Tihu Vodu)

Evo, i gospodin BT se šlihta i vi verujete da je to OK. Šlihtali su se i u vreme Tita isti takvi šlihtomanijaci i oni su najkrivlji. U krizama svi ostali su sklanjali svoje kadrove, samo su Srbi svoje odbacivali.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

akhnaton

• Against all
  • 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #118 on: 12-03-2009, 17:03:37 »
Quote from: "CorwinM"
Quote from: "Son of Man"

A sto se tice apropo glede Rusa, pa valjda je red da neko uleti i za nas jednom u zivotu pobogu,

Uletjeli su svi 1914 i rekli: "Nikad više, vidi kakvo se sranje desilo!"

Ne nisu uleteli zbog nas. Samo je zbunjeni Nikolaj Romanov uleteo zbog interesa rusije na balkanu (a to ga koštalo prestola, i glave). Svi ostali su uleteli zbog sebe.

CorwinM

• 4
  • 2
  • The ugliest man to have ever crossed the Atlantic
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #119 on: 12-03-2009, 17:22:40 »
Znači, ne računaš im to kao pošteno ulijetanje?
There are no desperate situations, there are only desperate people.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #120 on: 12-03-2009, 19:08:48 »
Sprovedi anketu medju stanovnicima Srbije starijim od 60 godina
, a oni cine veliki deo nase populacije.. kladim se u sta god oces da ga dve trecine njih i dalje dize u nebesa..

Pa to je valjda zato sto njima za vreme Tita bilo kolko tolko OK, a i nece jos dugo da pozive tako da ih zabole za posledice ove danashnje. Posle mene potop fazon. Nema tu nicega cudnog, a ovi danasnji klinci, citam jbga te forume, proklinju Tadica ko sto smo mi svojevremeno Slobu jer oni se Slobe ni ne secaju. Svako gleda tu sebe, kako je njemu bilo kad je bio mlad. Ako je ovima od 60 bilo OK tamo krajem 60-ih i 70-ih sta njih briga sto je ovima mladjima danas lose zbog toga. Oni su svoje proziveli. Ja za sebe ne mogu da kazem da mi je 90-ih bilo nit lose nit dobro, mogu samo da kazem da mi je bilo zanimljivo, a danas mi je samo dosadnije nego 90-ih. Naravno to je samo moja percepcija koja je verovatno naopaka jer vidim da se vecina al nimalo ne slaze sa mnom. Po meni kad bi zivot bio "dobar" u Srbiji (sta god to znacilo) to bi bio smor, al vecina ne misli tako, valjda ? Samo losa zivotna iskustva su meni dobra iskustva, a nekome je obrnuto. E jbga sad, ne znam dal sam bio jasan sta sam teo da kazem. E al' druga je stvar ako gledamo sta je dobro za Srbiju, ja to ne mogu tako da posmatram, sve je to stvar licne percepcije, a u toj prici nema Srbije. Bas ce taj neki stariji covek sad da razmislja sta je dobro za Srbiju i Srbe, i kao zato ce da osudi Tita kao jer je istorijski gledano los bio za Srbiju. Zabole ga bas. Nema to veze sa realnim zivotom. Time se bave istoricari i politicari,  a obican narod bas zabole dugorocno za Srbiju, narod gleda kako mu je sad, jer zivimo sad a ne juce il' sutra. Naravno tu sad moze da uleti ona : e zato nam je i tako.  :lol:

Eriops

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #121 on: 12-03-2009, 19:38:05 »
Ovo zadnje se slazem. Vecina naroda ne gleda od nosa dalje.
Nekima je Tito dao posao, penziju, tudju zemlju ili kucu i njima milina. Ali mislim da ne moze covek gledati tako usko, e samo da je meni super, za ostale me zabole, pa i za moje koji ce doci posle mene. Tacno tako- zato nam i jest ovako  :) .
Sto se tice devedesetih, iskreno, zivio sam i previse zanimljivo.
Pocetak rata, odlazak na ratiste, izbeglistvo, besparica, borba za egzistenciju, bombardovanje, promene vlasti.
Aman mi je, pravo da ti kazem, dosta zanimljivog zivota  :x .
Ja bi malo da se dosadjujem, smaram, ako moze  :?: .

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #122 on: 12-03-2009, 20:09:54 »
E vidis, sto se tice izbeglistva, ja kontam da je to najgore sto coveku moze da se desi, i mnogi ovi sociolozi to potvrdjuju da to spada medju najgora zivotna iskustva posle kojih ljudima ostaje trag celog zivota, a posto u Srbiji ima najvise izbeglica, to znaci da ima dosta jako nesrecnih ljudi i onda sva ta negativna energija kad se sabere + domace srbijansko ZLO a nase, dobijes ovo sto nam se desava danas, i juce i sutra. Ja da sam dosao u tu situaciju da mora da izbegnem ja bi se verovatno ubio, jer sam jako vezan za odredjeni prostor, ja bre odem na 20 dana u Grcku pa mi lose, kukam, ocu nazad u svoju SOBU da se zatvorim jer se samo tu osecam sigurno, naravno to zvuci banalno i smesno u odnosu na ono sto ste vi koji ste izbegli preziveli, ali to je tako sto se tice moje percepcije. Probo sam ja da zivim i u Banjaluci svojevremeno, al' dzaba, ne vredi, jes da ni ovde u Beogradu ne izbivam iz kuce, nista ja nemam od Beograda ali vezan sam za "svoje", a to je verovatno bolesno. A to su mi i psihijatri rekli, kaze tesko se adaptira na novu sredinu, a eto znam i da se dosta ljudi koji su izbegli iz Bosne i Hrvatske ubilo, al opet ima i onih koji se se snasli. Nemam pojma, nisam pametan zaista.

akhnaton

• Against all
  • 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #123 on: 12-03-2009, 21:50:31 »
Ovo zadnje se slazem. Vecina naroda ne gleda od nosa dalje.
Nekima je Tito dao posao, penziju, tudju zemlju ili kucu i njima milina. Ali mislim da ne moze covek gledati tako usko, e samo da je meni super, za ostale me zabole, pa i za moje koji ce doci posle mene. Tacno tako- zato nam i jest ovako  :) .
Sto se tice devedesetih, iskreno, zivio sam i previse zanimljivo.
Pocetak rata, odlazak na ratiste, izbeglistvo, besparica, borba za egzistenciju, bombardovanje, promene vlasti.
Aman mi je, pravo da ti kazem, dosta zanimljivog zivota  :x .
Ja bi malo da se dosadjujem, smaram, ako moze  :?: .

E to je poenta Tiha Vodo! :idea:  Dosadan život, a to je : Ne razmišljam šta će biti sutra, samo živim! Toje to. :idea:

akhnaton

• Against all
  • 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #124 on: 12-03-2009, 21:51:48 »
Quote from: "CorwinM"
Znači, ne računaš im to kao pošteno ulijetanje?

Ne.  :(

Eriops

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #125 on: 12-03-2009, 23:45:44 »
Son of Man
Ne brini, nisi jedini, puno ljudi tesko menja prostor, a i ja spadam u njih. Trebalo mi je dosta vremena da se naviknem, ali kad si mlad sve ide lakse, mojima je bilo mnogo teze. No, ipak mislim da se ne bi ubio, ne daj boze da dodjes u takvu situaciju.
Nagon za odrzanje zivota je cudo, to je valjda najaci covekov nagon. Ja sam samo u jednom slucaju razmisljao da bi to uradio, a to je da skontam da cu neminovno pasti u zarobljenistvo. Nesto mi se u tom slucaju smrt cinila boljom, nego da se neko uci ostriti noz na meni i slicno. Ali prezivljavali su ljudi i takve stvari, tesko covek dize ruku na sebe.

Ako sam sta naucio iz svih tih sranja, to je da cenim zivot, i uzivam u malim, svakodnevnim stvarima. Srecan sam ako je kraj mene porodica, ako je lep dan, cujem dobru pesmu, procitam odlicnu knjigu, popijem pivu sa drugarima.. cini mi se da ljudi to gube, da prosto ne uzivaju u zivotu, da su nesrecni. Evo na Zapadu nemaju nase probleme, imaju love, standard, ne menjaju im se granice svaki cas, pa opet ko na streljani. Ubijaju redom, skole, autoput, covek pobije zenu, decu..

Ko da je neki djavo uso medju ljude. Nesrecni su ako nemaju para. Kad dodju do njih, opet su nesrecni i frustrirani, jer im ni to nije donelo srecu. I kod nas, primecujem u kontaktu s ljudima, svi su u nekom grcu, nervozi.. sad kad su bila ova ubistva u SAD i NJemackoj, setio sam se onog Kingovog romana, Mobilni Telefon, doduse taj mu je prilicno los, ali prosto ko da se stvarno neko ludilo , neka agresija uvlaci medju ljude, nesto im " klikne " i udri..

akhnaton

• Against all
  • 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #126 on: 13-03-2009, 09:05:56 »
Ušo je đavo među ljude, a taj đavo se zove sublimirajuće programiranje.
Ljubav se izgubila iz ljudi. Sve se meri novcem, a njega nikada dovoljno. Sve ovo što se događa je proizvod sistema u kome je sve roba.

EKSTREMISTA

• 4
  • 3

Лутајући Бокељ

EKSTREMISTA

• 4
  • 3
Re: Srpsko-Ruske investicije
« Reply #128 on: 17-08-2009, 10:49:19 »
NEDELJA... Mihajlo Medenica
Rusofil sam, tim se dičim

Kad kažem: „majka Srbija i majčica Rusija" - svim srcem verujem u to! Svestan sam koliko je u ova „progresivna" vremena pežorativno i retrogradno reći: „Rusofil sam", ali, gle čuda - jesam, i to smatram jednom od svojih vrlina. Štaviše, da „zlo" bude veće - rado je potenciram!

S tim što u Zapadu ne vidim velikog rogatog đavola, za razliku od „anglofila", koji i na sam pomen Istoka dobiju nekontrolisani dijarejični napad, pokušavajući da se smire mantrajući prilikom dubokih uzdaha isceliteljsku reč „Obama", i sedativno „Amerika", istiskujući ugljen-monoksid iz uvređenih anglofilskih grudi...

Ali, da ne bude zabune, nisam ni poput Mrguda (Bate Živojinovića) iz filma „Tri karte za Holivud", koji leže i budi se uveren da je Rusija raj i da su ondašnje ribizle veće od američkih lubenica...

Više od svega verujem da je u kamari idiotskih podela ovo jedna od najpogubnijih, a ujedno i najapstraktnijih, ali šta ćete, niti manjeg niti prokletijeg naroda! Da je sreće da smo pre svega i više od svega „srbofili", a da su nam sve ostalo samo geografske odrednice, ali...

No, vratio bih se na svoj deo prokletstva koje nosim i kao anatemu i kao znamenje - rusofilstvo i povod za ovaj tekst, tačnije, veštačku dilemu koja se pred najavljenu posetu Dmitrija Medvedeva nameće, a koja je zapravo kao kukavičje jaje koje se potura narodu: da li je istorijska i da li zavređuje pažnju koja joj se poklanja?!

Naravno da je istorijska, van svake sumnje! Jednako koliko je bila i Bajdenova, isto koliko bi bila i da nam dolazi predsednik Eritreje i na to pitanje treba staviti tačku. U suprotnom, politika i stanje svesti devedesetih u kojima je Slobica, osim Mire, na crvenom tepihu dočekivao još samo Lukašenka i eventualno Milutinovića, kada svrati po mišljenje, deluju sasvim razumno i, štaviše, mudro.

E sad, da li je najavljena vojna parada svrsishodna?! Nije! Em je nepotreban trošak, em, nažalost, nemamo bog zna šta ni da pokažemo. Sem, naravno, ako ne planiramo da fasciniramo Medvedeva tenkovima kojima je Crvena armija oslobađala Beograd (a nikad ne smemo da zaboravimo koje se groblje nalazi preko puta Novog, u Beogradu)?..

Međutim, ono što mene čini rusofilom i što u dugim i jalovim raspravama pokušavam da objasnim antipodima s druge strane kafanskog stola je činjenica da, za razliku od njih, moja naklonost nije proizašla iz holivudske produkcije, već iz konkretnih dela naroda koji nas istinski i iskreno voli i s kojim smo, mitomanski ili ne, i sudbinski i duhovno vezani prepletenim pupčanicima.

Dakle, rusofil sam, jer ne mogu da ne idealizujem narod koji je svetu darivao Majakovskog, Jesenjina, Puškina, Tolstoja, Solženjicina, Turgenjeva, Čajkovskog („Srpsko-ruski marš„ je možda i jedna od njegovih najveličanstvenijih kompozicija)... bez razlike što nas je ruski car ostavio na nemilost Turcima!

Rusofil sam, jer su ruska kulturna elita i aristokratija pohitale u Srbiju, bežeći od boljševika, blagosloveći nas ovaplođenim dahom slovenske duhovnosti, bez razlike što je Oktobarska revolucija raspolutila svet na pola i učinila tolika zla!

Rusofil sam, jer su mi bratanca dvojica ruskih dobrovoljaca izvukla iz rova podno karaule na srpsko-albanskoj granici 1999. godine, vičući: „Zdravo, brate, živela Srbija"... bez razlike što avetni Jeljcinj nije poslao famozni „S-300", već je praznom flašom votke pretio NATO-u!

Rusofil sam, jer je više ruskih hodočasnika obišlo naše svetinje na Kosmetu nego mi, padajući na kolenima pred svakom od njih... bez razlike što se ruski kontingent neslavno povukao pred mahnitim besom orahovačkih Albanaca!

Rusofil sam, jer nijedan od tih hodočasnika nije otišao s Kosova i Metohije bez grumena srpske zemlje (pitao sam ih zašto to rade, rekli su: „Ovo je i za nas sveta zemlja)... bez razlike što se Kasparov zalagao za bombardovanje SRJ!

Rusofil sam, jer se u ruskim crkvama čitaju molitve za spasenje Srbije... bez razlike što su nas „pokrali" kupovinom Naftne industrije za male pare!

Rusofil sam i zato što je godinama ruska poljska bolnica bila jedina nada za Srbe u kosmetskim enklavama i što su najčuveniji stručnjaci „Lomonosova" pretabanali tu šaku grobne zemlje jureći za svakim vapajem Srbina, čak i onda kada im Kfor nije davao pratnju, niti garantovao bezbednost... bez razlike što se toliko pisalo o preporodnoj humanitarnoj pomoći Zapada i legendarnim paketima sa 300 grama makarona i higijenskim ulošcima, jednako i za muškarce i žene!

Rusofil sam i zato što sam video beživotno siva lica dece rođene među kalemovima bodljikave žice, kojima su jedina živa sećanja dvonedeljna bekstva na obale Neve, što ih svake godine organizuju posvećenici Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva!

Rusofil sam, jer znam da osim naših, još samo ruske pesme s ljubavlju pevaju o Srbiji!

Rusofil sam, jer bismo kolega Igor i ja završili kao kolateralna šteta ludačkog pira „dece orlova" na dan proglašenja „nezavisnosti" Kosova da nije bilo ruskog novinara koji nas je izvukao iz Prištine...

Jednostavno, rusofil sam, jer za mene Rusija nisu Putinovi bicepsi, niti stav zvaničnog Kremlja! Rusofil sam jer sam video i osetio ljubav tog velikog naroda prema nama, što i nas čini velikim!

Rusofil sam, jer smatram da za svoju „dijagnozu" imam opravdanje, daleko uverljivije od činjenice da je „ford" dugovečniji od „lade"!

I mada znam da je Kosovo i Metohija, čak i u Srbiji, danas nejak argument naspram halucinogene moći belog šengena, rusofil sam jer znam da će oni duže od nas pamtiti da su Prokletije, Kačanik i Šar planina deo Srbije... i pevati o tome!

Zbog svega navedenog, na idiotsko pitanje: „A šta su to Rusi učinili za nas?", uvek odgovaram istovetno idiotskim odgovorom: „A šta smo to mi učinili za njih?", osim što smo vrata Kremlja uvek držali dovoljno odškrinuta da možemo da se ufunjamo čim oglođemo kost sa Zapada?!

Izgleda da se malo ko seća reči Sergeja Lavrova: „Rusija će uvek i bezrezervno biti uz Srbiju, ali ne očekujte da budemo veći Srbi nego što ste vi!"

Kažem, da je sreće da smo pre i iznad svega „srbofili", a da su sve ostalo geografske odrednice, ali... nit manjeg niti prokletijeg naroda, pa to ti je!

Лутајући Бокељ

scallop

• 5
  • 3
« Reply #129 on: 17-08-2009, 10:57:53 »
Nisam rusofil niti srbofil, ja sam, nekako, pre... balkanofil... Ali  xjap
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

raindelay

• 4
  • 3
  • Disco Inferno
« Reply #130 on: 17-08-2009, 22:24:20 »
E, samo jedna stvar koja je mozda vise za onaj Biljin topik o pasosu ali ako neko planira da putuje za Rusiju, ukoliko poseduje "plavi" pasos POTREBNA mu je viza a ukoliko ima novi "crveni" onda ne treba( moju drugaricu su danas vratili sa aerodroma jer je imala plavi pasos a nije znala da joj je potrebna viza).
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

EKSTREMISTA

• 4
  • 3
« Reply #131 on: 20-10-2009, 11:48:16 »

Добро пожаловать в Сербию дорогой сударь Дмитрий Медведев.

Лутајући Бокељ

akhnaton

• Against all
  • 4
  • 3
« Reply #132 on: 20-10-2009, 12:57:09 »

Добро пожаловать в Сербию дорогой сударь Дмитрий Медведев.

xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl

EKSTREMISTA

• 4
  • 3
« Reply #133 on: 20-10-2009, 15:30:06 »

На Косову је српска реч последња   
   Дмитриј Медведев 

недеља, 18. октобар 2009. 
(Вечерње новости, 18.10.2009)

Руски председник Дмитриј Медведев у уторак долази у једнодневну посету Београду. То је прва посета првог човека Русије откако је Србија поново самостална држава. Програмирано је одавно да то буде 20. октобар - на дан када је наша престоница далеке 1944. године, уз помоћ Црвене армије, ослобођена од фашизма. Тај дан и овај долазак носе велику симболику. Између осталог, показује одавно постављене темеље братства и сарадње, интереса и перспектива. Редакција „Новости“ је тим поводом замолила шефа руске државе за интервју. Уз велику предусретљивост Кремља, наш московски дописник Бранко Влаховић добио је одговоре на седам питања. „Новости“ су једине новине са ових простора којима је испуњена та професионална жеља. Тиме је, истовремено, на особен начин, придодата још једна велика честитка за 56 година постојања „Вечерњих новости“.

Вашу посету Београду руководство Србије већ сада назива историјском. Ви сте први руски председник који посећује Србију као самосталну државу. У чему видите важност ваших разговора у Београду и какве су перспективе будућих односа двеју пријатељских држава?

- Предстојећа посета Београду је заиста веома важна за мене. Рачунам на даљи напредак међудржавне сарадње и јачање братских веза између наших народа.Стижем у посету на 65-годишњицу ослобођења српског главног града од фашистичких окупатора. То је догађај од великог значаја. Испуњен је заједничким историјским сећањем и заједничким поносом због храбрости наших очева и дедова који су победили фашизам.

То је прва посета руског председника Србији након што се вратила на међународну арену у својству самосталне, суверене државе. Међутим, не градимо наше односе из почетка. Већ имамо изузетно богато искуство сарадње које се темељи на вековним традицијама и међусобним симпатијама наших народа.

Повезују нас слични циљеви и узајамни прагматични интереси. У току предстојећих контаката рачунамо да ћемо детаљно проучити планове реализације великих заједничких пројеката. Има их у области енергетике, у сферама саобраћаја, културно-хуманитарне и научнотехничке сарадње. Другим речима, морамо озбиљно порадити како бисмо обостраним напорима не само ојачали темеље наше сарадње, него и подстакли боље отварање њеног богатог потенцијала у перспективи.

Руководство Русије и руски народ пружали су последњих неколико година јаку и искрену подршку Србима у борби за очување наше територије, покрајине Косово и Метохија. Београд и Москва држе се истог мишљења да се борба за очување Косова мора водити у оквиру међународног права. Како сагледавате перспективу решавања питања Косова у условима када моћне западне државе игноришу међународно право?

-Нажалост, у току последње деценије, а која је постала критична у историји решавања проблема Косова, учињено је пуно трагичних грешака. Неке од њих су биле свесно допуштене као део плана за увођење у међународну праксу једностраних решења.

Упркос настојањима заштитника косовске независности, неће им поћи за руком да је прикажу као неповратан процес, да затворе то питање. Сматрамо да треба корак по корак доказивати да алтернатива правној самовољи ипак постоји. Нико не сме да тврди да је косовско питање решено, а да Србија није рекла задњу реч.

Русија учествује у решавању косовског питања према формули која је одавно усаглашена са српским колегама: Београд излази са иницијативама, а ми га доследно подржавамо. С обзиром на компликованост проблема такав приступ се доказује као ефикасан.

Недавно, у Њујорку, рекли сте да се доба једнополарног света завршило. Очигледно је да и председник Барак Обама разуме да у свету не може владати само један „господар“. Шта по Вашем мишљењу треба учинити да би у свету било више правде, а мање се користила сила? Могу ли Уједињене нације после реформе вратити изгубљен углед у свету?

- Данас нико више не доводи у питање чињеницу да свет пролази дубоку трансформацију. Настаје потпуно нова геополитичка ситуација коју одређују долазећа мултиполарност, јачање нових центара економског раста и политичког утицаја.

Постало је очигледно да стратегија једностраног деловања дестабилизује међународне прилике, изазива напетост и трку у наоружању, компликује међудржавне контрадикције те доводи до тензија у међуцивилизацијским односима. Несумњиво је добро за међународну безбедност и сарадњу да су наши амерички партнери дошли до закључка о неприхватљивости доминације једне земље, о чему сведочи и говор председника Обаме у Генералној скупштини УН.

Јасно је да прилагођавање новој реалности неће бити брзо. Али важно је да је америчка администрација усмерена према мултилатералној дипломатији и разуме потребу да се ослања на потенцијал УН.Сада се у међународним односима обликује уједињујући дневни ред који обухвата најшири круг питања. То потиче, пре свега, из јединствених за све државе глобалних изазова. Заједнички се траже путеви за излазак из светске финансијске кризе, неширење оружја за масовно уништавање и средстава његове допреме, борбу против међународног тероризма. Тај тренд повећава значај такозване мрежне дипломатије и мултилатералних механизама који обезбеђују укључивање свих држава у глобалне процесе.

Као никад до сада осећа се потреба за неформалним колективним вођством, јачањем улоге формата попут Г20. Све је израженија незаобилазност Организације Уједињених нација као временом провереног механизма хармонизације интереса различитих држава у складу са општепризнатим нормама међународног права. Улога УН у решавању кризних ситуација, оштрих проблема и сукоба уопште се није смањила. Повеља Организације, у суштини, била је од почетка усмерена према реалности мултицентричног света. Последњих година скупило се доста доказа да се проблеми не могу решавати деловањем мимо Повеље УН и Савета безбедности. Обрнуто, конфликтни простор се само проширује.

Разуме се, промене до којих долази у свету захтевају да се та светска Организација и њени органи прилагоде новој стварности. Међутим, треба водити рачуна и о томе да реформа УН, укључујући проширење Савета безбедности, није сврха по себи. Било које промене морају доприносити повећању ефикасности УН, јачању њене водеће улоге у светским процесима. У доношењу решења која се односе на реформу треба се руководити задатком очувања међудржавне природе ове јединствене организације. Постизање оваквог циља је могуће само уз максимално широку сагласност између држава чланица у свим аспектима реформи.

Успеси Русије искрено радују већину Срба. У поређењу са периодом владавине Б. Н. Јељцина напредак је очигледан. Ипак, Ви као и премијер Владимир Путин сматрате да треба да се модернизује индустрија и да престане са коришћењем добити само од извоза сировина. Како планирате да се на државном нивоу стимулише модернизација производње? Колико су реални ваши планови око суштинског повећања производње и смањења увоза до 2020. године?

- Уз сву оштрину политичких и друштвено-економских реформи из 90-их година управо тада у Русији су били створени темељи тржишног модела економског развоја. Свих наредних година у нашој земљи су се предузимале мере за јачање института приватне својине, проширење предузетништва, побољшање пословне и инвестиционе климе.

Промене до којих је дошло у свим сферама живота руског друштва велике су. Данас већ решавамо задатке прелаза са сировинске на иновациону економију, њене модернизације и технолошког развоја. Све то треба да обезбеди Русији достојанствено место у савременом свету - свету 21. века.

Недавно смо одредили пет главних приоритета. Активности у тим оквирима се налазе под директном председничком контролом. То су питања повећања енергетске ефикасности и очувања ресурса (укључујући разраду нових типова горива), нуклеарне технологије, фармацеутика и медицинска индустрија, савремене информацијске технологије и софтвер као и космонаутике и телекомуникације. На челу сам одговарајуће Комисије у чијем су саставу државни функционери као и представници руског великог и средњег бизниса, истакнути научници, експерти, представници јавности.

Само да додам да најпажљивије реагујемо на било које поруке, које су везане за потребу промена у институционалној средини, пореској, амортизационој и буџетској политици. Мислим да смо у стању да постигнемо реалан напредак у решавању задатака модернизације већ током следећих 5 до 10 година.

У већем делу Ваших интервјуа Ви, као и премијер Путин, отворено признајете да сте постигли слабије резултате у борби са највећим руским злом - корупцијом. Шта представља највећу препреку у борби против прималаца мита?

- Добро је познато да се са корупцијом у овој или оној мери суочавају практично све државе укључујући оне најразвијеније. У Русији питање корупције стоји заиста оштро. Према социолошким истраживањима више од половине руских држављана сматрају корупцију за главну препреку на путу привредног раста земље.

Можда, на први поглед, то делује нешто парадоксално, али једна од највећих баријера у борби против корупције јесте технолошка заосталост. Стање ствари може да се промени у знатној мери путем развоја информационог друштва, повећања квалитета и транспарентности јавних сервиса (велики део њих треба да пружа услуге у електронском облику). Приступачност за људе информација о активностима државних органа, као и минимизација директне комуникације чиновника и грађана, спречавају изградњу „ланца“ корупционе завере. Није случајно да питања информатизације економије и друштвеног живота, увођење принципа „електронске владе“ на свим нивоима власти спадају међу наше приоритете модернизације.

Разуме се, то није ни близу једини пут борбе против корупције. Основне мере су формулисане у нашем Националном плану спречавања корупције. Нагласак се ставља на превентивне мере. И овде смо већ створили неопходне правне оквире, ослањајући се поред осталог и на најбоље међународно искуство.Уверен сам да ће све ове мере обавезно донети резултат. Укључујући и оне недавно усвојене, око контроле података о дохотку и имовини државних функционера.

Политичка воља руководства земље изражена је сасвим одређено. Борба против корупције не треба да се претвори у рутински посао или кампању. Резултат неће бити брз, али битно је да се доследно остварује све оно што је планирано, да се не одступа од тога док се у друштву ствара атмосфера неприхватања корупције.

Још кад сте радили у Влади бавили сте се једним од најважнијих питања за будућност Русије, демографијом. Пре почетка економске кризе пуно тога се причало о плановима за стимулисање наталитета као и о борби против алкохолизма. Шта намеравате да радите наредних неколико година ради решавања овог проблема како би се спречила ситуација да за неколико деценија неке области Русије остану празне?

- Заиста, демографски проблеми јесу за нашу земљу једни од најкомпликованијих. Раст становништва се прекинуо још почетком 90-их, док је тада морталитет премашио наталитет. Пре две године био је донет Концепт демографске политике Руске Федерације за период до 2025. године. Тамо су наведени принципи и приоритети, основни правци активности у овој сфери. Нису то само стимулисање наталитета и борба против алкохолизма које сте навели, већ и мере за смањење смртности (укључујући радно активне грађане). Поред тога, Концепт предвиђа мере за регулисање миграционих процеса.

То је дугорочан документ; добро је разрађен и осмишљен. Наш је задатак да се следе његови оријентири и испуњавају све раније донете одлуке. Пре свега то су социјалне обавезе преузете од стране државе. И то треба да се остварује без обзира на економску кризу и смањење буџетских прихода.Само да истакнем да су се већ по истеку прве године реализације демографског програма јавили први ефекти. Демографски резултати из 2007. су показали да се у Русији родило 1,6 милиона деце, што је 8 одсто више него 2006. године. То је био највиши показатељ од 1991. године.

Пораст наталитета се наставио 2008. и 2009. године. Дакле, смртност у јануару-августу ове године смањила се за 4 одсто, а наталитет повећао за 3,6 одсто. Заиста, ови показатељи нису толико високи како бисмо хтели, али они приказују позитивну тенденцију. Данас настојимо да је ојачамо и развијамо систем подршке, пре свега за младе породице.

Више од милион млађих мајки сваке године користи „порођајни сертификат“, бирајући оне медицинске установе које могу пружити најквалитетнију помоћ. Мајке које не раде, а таквих имамо 1,2 милиона, почеле су добијати новчану помоћ за децу до 1,5 године. Као озбиљан подстицај за повећање наталитета показао се систем давања „мајчиног/породичног капитала“. Када се у породици роди друго дете, њој се додељује новчани сертификат, који може да се искористи за образовање деце, побољшање стамбених услова или дода штедном делу мајчиног пензијског рачуна. Укупно је 2007. године било издато око милион и по таквих сертификата.

Важно практично решење била је реализација у оквиру специјалног федералног програма „Дом“ за 2002-2010. потпрограма „Стамбемо збрињавање млађих породица“. Захваљујући овом потпрограму на хиљаде младих супружника уселило се у нове, модерније и комфорније станове.Наше искуство сведочи да се позитивни резултати постижу када се предузимају конкретне и свима разумљиве мере. Овде је битна доследност и систематичност, као и усаглашеност активности свих нивоа власти. Да смо на правом путу сведочи и следећи важан податак: у августу ове године забележен је природан прираштај становништва за хиљаду људи.

Ових дана у једном од интервјуа са оптимизмом сте оценили могућност постизања договора са Американцима око противракетне одбране и смањивања нуклеарних наоружања. Многи руски генерали причају да за сада значајно смањење нуклеарних потенцијала више одговара САД него Русији, зато што САД већ обављају пробе са новом врстом наоружања. Какав број нуклеарних бојевих глава ваши експерти сматрају за довољан како би грађанима Русије био загарантован миран сан?

- Да почнемо од тога да се, нажалост, не ради ни о каквом договору око ПРО са Американцима. Међутим, позитивно сам оценио одлуку председника Обаме да се одрекне планова размештања елемената стратешке ПРО на територији Пољске и Чешке. Што се тиче новог америчког пројекта изградње глобалне ПРО (укључујући и њен европски сегмент) тек нам предстоји да се ситуација детаљно размотри на експертском нивоу, да се процени са гледишта интереса националне безбедности Русије.

Када говоримо о нуклеарном разоружавању, полазимо од тога да нуклеарно оружје не може да се примењује у пракси. Не заборављамо да је током више деценија његово постојање гарантовало одржавање стратешке стабилности и безбедности у свету. И данас сматрамо за неопходно одржавање равнотеже снага са САД. Са своје стране оријентисани смо ка очувању нуклеарних наоружања на нивоу минимално потребном за националну безбедност Русије и наших савезника. У више наврата смо изјављивали да смо спремни да смањимо количину носача стратешких офанзивних наоружања више него за три пута.

Управо се у Женеви воде разговори о разради новог правно обавезујућег руско-америчког договора о смањењу и ограничавању стратешких офанзивних наоружања, који треба да фиксира такав ниво. Радимо све што је неопходно како бисмо у децембру потписали одговарајући документ. Убеђен сам да је решавање проблема у области нуклеарног неширења и разоружавања у нашем заједничком интересу. То би био један моћан чинилац за формирање повољне међународне ситуације у целини

Robert Lee
Поводом невиђених мера обезбеђења питао бих од кога власт у Србији чува Медведева? Рекао бих да је Бајдена чувала од нас, а нас чува од Медведева.

Лутајући Бокељ

akhnaton

• Against all
  • 4
  • 3
« Reply #134 on: 20-10-2009, 15:44:01 »
Hmm, Ovaj ispod slike međedeva je nikola II romanov, koga je ulazak u rat zbog "ovlažene" gubernije svbije koštao i glave i prestola, ako je međedev toliko lud da zbog iste rizikuje i planetu onda alal nam vera za sojuznike. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

raindelay

• 4
  • 3
  • Disco Inferno
« Reply #135 on: 20-10-2009, 16:26:55 »
„Gaspromnjeft“:| naziv ruske kompanije, uskoro će se naći na grudima fudbalera Crvene zvezde. U toku su završni pregovori čelnika najtrofejnijeg srpskog kluba i ćerke najvećeg proizvođača prirodnog gasa na svetu „Gasproma“, vezani za generalno sponzorstvo. Očekuje se da na „Marakani“ ovih dana bude potpisan petogodišnji ugovor, vredan oko 30 miliona evra.
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

akhnaton

• Against all
  • 4
  • 3
« Reply #136 on: 20-10-2009, 16:36:42 »
Polako ova prćija od države postaje gubernija, na radost mnogih slavjano pravoslavnijše osvešćenih, a na žalost mnogih.
Sve dok matrošku Kna ne prepolovi zbog resursa. :idea:
Onda će na meniju biti pečurke.... :|
Al šljiva da se sakriju srbi imat neće, ako ih bude... :(

Eriops

• 4
  • 3
« Reply #137 on: 21-10-2009, 09:21:41 »
Kakva gubernija. Rusi ulazu investicije i kapital, zasto to ikome smeta. Meni ne smeta ni americki ni ruski novac. Daj boze sto vise da se ulaze kod nas.
A Rusi su bas zainteresovani da upropaste nasu ogromnu drzavu, nemaju ljudi dovoljno teritorije pored pola Azije i Evrope, pa im treba Srbija  :).

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #138 on: 21-10-2009, 09:39:41 »
Dobro, nije baš da ulažu investicije. Uglavnom kupuju firme koje su u minusu i zapravo se ne može reći da smo od njih do sada videli ni jednu pravu investiciju (dakle, infrastruktura, tehnologija itd.). Ovo juče, ovih milijardu evra zajma za koje se ne zna ništa osim da je 800 milijuna za nekakvu infrastrukturu a 200 da se popuni budžet, dakle ni koji su uslovi ni kako će se vraćati ni čime se garantuje otplata kredita, to jenešto od čega se pošten čovek malčice naježi. MMF je daleko od anđeoske institucije ali sa njima makar javnost odmah zna pod kojim su uslovima uzeti krediti.

Eriops

• 4
  • 3
« Reply #139 on: 21-10-2009, 09:57:51 »
Dobro, imamo sigurnost u pogledu gasa, a to je velika i bitna stvar za svaku zemlju.
Takođe, njihovo tržište je ogromno, i svakako tu leži šansa za naše privrednike.
Što se tiče tih milijardu, ne sviđa se ni meni što je sve tako tajnovito, daj lepo na uvid javnosti da znamo šta, kako, koliko. Uvek sam, za to da takvi aranžmani budu dostupni javnosti. Ali ne verujem zaista da je to neki daviteljski aranžman. Naš glavni problem nije pod kojim uslovima dobijamo kredite, već generalno struktura privrede i stanovništva. Sve više penzionera, i sve manje zaposlenih. Stari smo.
Rešenja se traže u produženju radnog veka, pa će sad izgleda i žene ići u penziju kasnije, ali to neće rešiti problem.
Moguće da u budućnosti jednostavno budemo morali otvoriti granice, za tuđu radnu snagu i stanovništvo, možda sa istoka, ili drukčije nećemo preživeti.

akhnaton

• Against all
  • 4
  • 3
« Reply #140 on: 21-10-2009, 10:04:11 »
Sigurnost u pogledu gasa, a onda svađa Rusije sa Ukrajinom pa gasa njet, dok se ne popije votka mira...

David

• 4
  • 3
« Reply #141 on: 21-10-2009, 10:08:41 »
Rešenja se traže u produženju radnog veka, pa će sad izgleda i žene ići u penziju kasnije, ali to neće rešiti problem.
Moguće da u budućnosti jednostavno budemo morali otvoriti granice, za tuđu radnu snagu i stanovništvo, možda sa istoka, ili drukčije nećemo preživeti.

To ce se desiti tek kada bude osigurano dovoljno radnih mjesta i za domace stanovnistvo, prebrz si u vremenskom putovanju (ako Zapad sada, u ovoj krizi, ima probleme oko obezbijedjivanju posla svom stanovnistvu, pokusaj si u toj krizi predociti trenutnu poziciju Srbije).
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

krema

• 4
  • 3
« Reply #142 on: 21-10-2009, 11:03:16 »
Nisu problem tajni ili transparentni uslovi sto se tice kredita, problem je sam kredit. Zaduzivanje kod MMF-a tri milijarde, kod EU par stotina miliona, kod Rusa milijarda, kod Kineza 200 miliona...
Ne brinem se ja puno za uslove tih kredita, vec ko ce to sve vracati. Kod nas se drzava samo zaduzuje da se podmire tekuci troskovi, za mir u kuci. A to nikad ne ispadne kako treba...

Eriops

• 4
  • 3
« Reply #143 on: 21-10-2009, 11:36:33 »
Davide, Srbija je po strukturi stanovnistva medju najstarijim svetskim drustvima.
U skoroj buducnosti, ako se nastave ovakvi trendovi, dzaba ce biti i radna mesta.
Nece imati ko da radi. Ne mogu raditi ljudi od 65-80 godina.

krema

• 4
  • 3
« Reply #144 on: 21-10-2009, 13:38:42 »
B92:

Od nedelje uslovi ruskog kredita
21. oktobar 2009. | 11:14 | Izvor: Beta, Tanjug
Beograd -- Detalji o ruskom kreditu Srbiji biće poznati do kraja sledeće sedmice, rečeno je u Ministarstvu finansija Srbije.
Kako su naveli, predstavnici Minstarstva finansija zaduženi za realizaciju kreditnog aranžmana trebalo bi da otputuju u Moskvu, kako bi razgovarali o detaljima kredita sa predstavnicima Rusije.

Delegacije Srbije i Rusije postigle su dogovor o ruskom kreditu Srbiji od milijardu dolara prilikom jučerašnje posete ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva Beogradu. Tom prilikom je rečeno da će 200 miliona dolara od ukupne sume biti namenjeno budžetu Srbije. Prema raniji informacijama, preostali deo kredita namenjen je za realizaciju infrastrukturnih projekata.

Novosti pišu da će Srbija, u narednih šest meseci, moći da počne da koristi deo ruskih kredita od milijardu dolara. Tačna struktura tranši biće utvrđena u tehničkim pregovorima srpske i ruske strane.

Dužina otplate kredita biće, kako nam je rečeno, na nivou one koju Ruska Federacija inače odobrava, dok će kamata na pozajmice biti vrlo povoljna - nešto viša od one koju raznim državama odobravaju međunarodne finansijske institucije, kao što su MMF i Svetska banka.

Radovi na beogradskom železničkom čvoru, u čijem je sastavu i stanica ”Beograd - Centar” u Prokopu, biće nastavljeni zahvaljujući kreditu Ruske Federacije od 200 miliona evra. Nova železnička stanica mogla bi da bude završena za tri godine.

Na predlog ”Železnica Srbije”, 110 miliona evra bilo bi iskorišćeno za završetak železničke stanice u Prokopu, 26 miliona bilo bi namenjeno za izgradnju tehničko-putničkih stanica Zemun i Kijevo, 30 miliona za robno-transportni centar u Makišu i 34 miliona evra za izgradnju petnaest kilometara nove, dvokolosečne pruge od Beograda prema Pančevu.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #145 on: 21-10-2009, 16:36:19 »
Meni je zabavna briga o ruskim kreditima, a niko ne pita pod kojim uslovima dobijamo neke druge kredite i za šta se troše. Ne znam otkud takva prepadnutost kad su Rusi u pitanju? Protiv njih nikada nismo ratovali, nikad nas nisu rušili, nikada nametali rešenja i način kako ćemo se ponašati. Jednom je to pokušao Josif Visarionovič i svi znamo da od toga nije bilo ništa.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #146 on: 21-10-2009, 17:36:09 »
nisu nam dali automsku (samo da je imamo) kad je zatrebalo, a mogli su... xuss

Doduse, da su nam je dali i dalje bi bili pod Slobom  :shock:

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #147 on: 21-10-2009, 17:47:00 »
nisu nam dali automsku (samo da je imamo) kad je zatrebalo, a mogli su... xuss

Doduse, da su nam je dali i dalje bi bili pod Slobom  :shock:

ne, bili bi pod bombom.
tj pod pepelom.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #148 on: 21-10-2009, 18:01:31 »
Ne verujem u to, jer ipak smo mi proklet narod, ne bi nas bog tek tako pustio da se izvucemo na kvarno...

akhnaton

• Against all
  • 4
  • 3
« Reply #149 on: 21-10-2009, 20:48:34 »
Ghoul je u pravu, bili bi pod bombom, kao i ostatak planete. :twisted:
 Ostali bi smo upamćeni kao narod koji je u 100 godina skrivio dva rata, I & III svetski.  :evil:
Nas je uvlačenje u dupe rusiji debelo koštalo u XX veku, a kolko će da nas košta sada videće se. :twisted: