Author Topic: Srpsko-Ruske investicije  (Read 50262 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

varvarin

• 5
  • 3
Re: Srpsko-Ruske investicije
« Reply #300 on: 25-03-2011, 15:45:33 »
"...Ako smo demokratsko društvo nek sve bude legitimno.
Bitno je da je filija, a ne fobija. "

Moram da se setim Mike Antića:   :mrgreen:
"Ako je reklama, nek bude do kraja!
Ako pred kasapnicu visu kože,  pred šusterom visu cipele, zašto pred školu ne visu učitelji???"

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #301 on: 25-03-2011, 15:49:35 »
Jasno sam rekao FILIJA ne FOBIJA.

Vešanje ne mož' bit' filija ni u kom slučaju.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #302 on: 25-03-2011, 16:02:57 »
Osim u slučaju nekrofilije.

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #303 on: 25-03-2011, 16:10:46 »
I kanibalstva. Da.

lilit

• 5
  • 3
« Reply #304 on: 25-03-2011, 17:02:21 »
Po kom osnovu se Putinu dodelio počasni doktorat BU?  :cry:
That’s how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #305 on: 25-03-2011, 17:02:49 »
Po kom se osnovu dodeljuje ijedan počesni doktorat?

lilit

• 5
  • 3
« Reply #306 on: 25-03-2011, 17:08:59 »
Pa znam jbt, ali ovo mi je ipak malo too much.
That’s how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #307 on: 25-03-2011, 17:11:12 »
Ma, dobro, to je jedna lako shvatljiva politička odluka...

pokojni Steva

• 4
  • 3
« Reply #308 on: 25-03-2011, 17:30:02 »
Klincu sa RTV što je ukucao istinu, treba dati boračku penziju!
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Savajat Erp

• gospodar izgubljenog vremena
  • 4
  • 3
« Reply #309 on: 25-03-2011, 17:33:46 »
Sve u svemu pored rusofilije za patriotizam treba legitimisati i evrofiliju,
latinofiliju a što je i sinofiliju, amerofiliju ili afrofiliju.

А када све то "легитимишемо", остаје нам још само србофилија и онда смо на коњу! :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
« Reply #310 on: 25-03-2011, 19:21:15 »
Lomi, postoji suptilna razlika između rusofilije i natofilije (kao i amerofilije, evropskounijofilije, itd.), a to je što nas Rusi do danas NISU BOMBARDOVALI.

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #311 on: 25-03-2011, 19:48:31 »
Lomi, postoji suptilna razlika između rusofilije i natofilije (kao i amerofilije, evropskounijofilije, itd.), a to je što nas Rusi do danas NISU BOMBARDOVALI.

Nemaš ti pojma.

1. Nas je Zapad bombardovao zbog diktatora Miloševića, a vas sprskance zbog Karadžića i Mladića. Posle nam je stigla demokratija, dakle bombardovanje je donelo dobro i zaštitilo je nedužne žrtve.

2. Rusi nas nisu bombardovali ali su stalno ubijali po Srbiji, recimo slučajevi Đinđić, Stambolić...

3. Rusi nam nikad nisu pomogli.

4. Ako Rusija i postane jača sila od Zapada, to znači da će oni biti isti i da će nas možda i oni bombardovati.

5. Oko nas su sve zemlje NATO, a mali Mujo mora kud i ostali Turci.
America can't protect you, Allah can't protect you… And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #312 on: 25-03-2011, 19:53:36 »
Ne, može prostije.

Rusi nisu bombardovali NAS ali su razorili Grozni, decenijama uništavali Afganistan i pravili svakojaka druga zvrstva. Nekom kome su bliži univerzalistički principi od nacionalnih, lako je da izjednači NATO sa Rusima i pokaže da su i jedni i drugi moći gladni agresivci.

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #313 on: 25-03-2011, 19:58:44 »
Nisam siguran da su intervencije protiv naoružanih pobuna (s propratnim terorističkim akcijama) na svojoj teritoriji i western-backed mudžahedina ( http://www.globalresearch.ca/articles/BRZ110A.html ) koji ugrožavaju susednu i partnersku državu isto što i pljačkaški pohodi preko pola sveta.

#Τζούτσε

Alexdelarge

• 4
  • 3
  • Enfant terrible
« Reply #314 on: 25-03-2011, 20:31:19 »
TC, tc, tc, teške reči...
Da li je samo podaništvo?

ja to promatram iz svog ugla. kog vraga bi nosio zastavu strane drzave (pa makar ona bila i prijateljska)? ili klicao bilo domacim, bilo stranim drzavnicima? meni je stran taj coporativni izliv radosti. docek putina u srbiji je isti kao i siptarski docek klintona i podizanje spomenika. razlike nema ili je neznatna. barem meni.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
« Reply #315 on: 25-03-2011, 20:31:45 »
Pa naravno da nisu. Osim toga, ako bismo primjenjivali američku retoriku, pa Rusi su intervenisali u Afganistanu jer ih je neka od tamošnjih frakcija pozvala. Eto. Borba za dobrobit afganistanskog naroda. Za Grozni i čečenske teroriste potpisujem.
Osim toga, od vremena Afganistana ipak je vidljiva promjena u spoljnoj politici SSSRa/Rusije. Prvo je došao popustljivi Gorbačov, koji je sav onaj sitniš kao što su Češka, Poljska itd. pustio da ide svojim putem i, dođavola, sklon sam da smatram da je taj čovjek najzaslužniji za završetak Hladnog rata. Pazi kad bi onaj ludi fašista od Ronalda Regana uspio s nekim drugim da se dogovori. Zatim je lijepo pustio Švabama da sruše berlinski zid (a da li je to dobro ili loše, tek ćemo da vidimo) itd. A onda je komunizam i zvanično odapeo.
A ima li ikakve razlike u američkoj spoljnoj politici tamo od četrdesetih godina pa do danas? Jok bogme. Četres pete triggerhappy budaletina Truman baca atomsku bombu, pedesetak godina kasnije imamo sličnu budaletinu u vidu Buša. A između njih dvojice npr. Lindon Džonson (takođe budaletina) i razni drugi. Pogledaš npr. obraćanja javnosti tih starijih predsjednika i ovih današnjih i nema nikakve razlike. Mislim, počev od Trumana pa nadalje, to je sve sama stoka, izuzimajući Džimija Kartera, koji je odmah odletio jer je bio "previše popustljiv".
Zatim pogledajmo gdje sve Amerikanci imaju kojekakve vojne baze, nosače aviona i sl. Pa ta gamad se proširila po cijelom svijetu! Tako da mislim da poređenje s Rusima apsolutno ne stoji.

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
« Reply #316 on: 25-03-2011, 20:32:20 »
Ovo je odgovor Johnu, a ADL se umiješao.

varvarin

• 5
  • 3
« Reply #317 on: 25-03-2011, 22:24:19 »
TC, tc, tc, teške reči...
Da li je samo podaništvo?

ja to promatram iz svog ugla. kog vraga bi nosio zastavu strane drzave (pa makar ona bila i prijateljska)? ili klicao bilo domacim, bilo stranim drzavnicima? meni je stran taj coporativni izliv radosti. docek putina u srbiji je isti kao i siptarski docek klintona i podizanje spomenika. razlike nema ili je neznatna. barem meni.

Ima, doduše, onih hiljadu Rusa što leže na Groblju oslobodilaca, al to je pičkin dim...

Alexdelarge

• 4
  • 3
  • Enfant terrible
« Reply #318 on: 25-03-2011, 23:21:19 »
pa, da. kako sam samo bio nesmotren. dogadjaji iz drugog svetskog rata su u direktnoj uzrocnoj vezi sa onima od pre par dana. sad stvari dobijaju pun smisao. zvezdini navijaci su se sigurno time rukovodili kad su mahali ruskim zastavama. :roll:

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
« Reply #319 on: 26-03-2011, 08:51:58 »
Ili možda time što Rusija spada među rijetke evropske zemlje koje nas nisu BOMBARDOVALE?

varvarin

• 5
  • 3
« Reply #320 on: 26-03-2011, 12:24:42 »
pa, da. kako sam samo bio nesmotren. dogadjaji iz drugog svetskog rata su u direktnoj uzrocnoj vezi sa onima od pre par dana. sad stvari dobijaju pun smisao. zvezdini navijaci su se sigurno time rukovodili kad su mahali ruskim zastavama. :roll:
Izađi malo iz sobe obložene plutom, ne podsmevaj se onima što leže na groblju...Iznenadio bi se kako deo mlađih (ne Lomijevo društvo) gleda na stvar.
I nemoj odmah TO SU ONI, POKRET 1389!!!
Nije.
Ne pljuj po onome što ne razumeš.
Događaji iz WWII su šlagvort... recimo za mene, moje ispisnike. To poštujem, uvek bih mahao ruskom zastavom.
Mlađi momci kliču PUTINE, SRBINE! I kažu: TO JE BAJA!  
Ne razumeš? Nije lako.
Kako (ili zašto) nekome ko to nema u krvi, objasniti da nije sve u ćaru i procentu, ima nešto i u duši?
Ko ne kapira - kliberiće se, ko razume - shvatiće.
Ne, nisu nas zadužili ničim tako epohalnim posle WWII, posle zajedničke borbe... ali kao što Vuk Isakovič zamišlja Rusiju kao nepreglednu ravnicu po kojoj jaše, ja je zamišljam kao poslednje mesto gde ne dižu kurac na ono što volim.
Ko razume, shvatiće.

Alexdelarge

• 4
  • 3
  • Enfant terrible
« Reply #321 on: 26-03-2011, 12:29:25 »
ja samo kazem - to je bar moj utisak, a ti ne moras da ga delis- da je nas odnos prema putinu i ruskoj delegaciji bio ulagivacki, a da je veselje na marakani bilo organizovano i glumljeno, a ne spontano.

SIMERIJANAC

• 4
  • 3
« Reply #322 on: 26-03-2011, 12:32:33 »
Cvijanović objasnio

ŽELJKO CVIJANOVIĆ: NAJAVA TEŠKIH DANA ILI ŠTA JE BIO NAJVAŽNIJI PUTINOV SAT U BEOGRADU

četvrtak, 24 mart 2011 22:58

Ovaj put je, osim Borisa, Putinu na Marakani „da" rekla i Srbija. A to će reći da se ta stvar ne može otezati

Na svom starom poslu, koji ga je uostalom izbacio u političku orbitu, Vladimir Vladimirovič je vežbao kako se uči na tuđim greškama. Zato je uoči puta u Beograd analizirao posetu Srbiji Dmitrija Anatolijeviča, koji mu je onomad pričao kako je u balkanskom Njujorku upoznao gomilu prijatnih ljudi, koji su na svaki njegov poslovni i politički predlog tapšali rukama i oduševljeno uzvikivali - „Da, da!" - a onda su, čim je on otišao, razlabavili kravate i nisu radili baš ništa, kao da nije ni bio tamo. Sreo je, pričao mu je Dmitrij Anatoliojevič, divne ljude, domaćinski zabrinute za njegovu bezbednost. Posebno su se zabrinuli i uzbudili kada im je rekao kako bi voleo da se ispred zgrade parlamenta obrati srpskom narodu, koji se veoma obradovao njegovom dolasku. Pričali su mu da je srpski narod čudan svet koji ume da ubije i čoveka koga voli i da se (taj narod) još nije spasao prokletstva da svaki neparni svetski rat počne pošto se Srbi previše oduševe nekim državnikom. Zato će biti bolje da oni njemu organizuju lepu priredbu u nekom zatvorenom prostoru (misli da se to zvalo Sava Centar). Tamo je video srpski narod koji mu se strašno obradovao i jedino mu se učinilo da su se svi Srbi koji su napunili salu međusobno poznavali, ali nije verovao kada su ga kasnije agenti FSB obavestili da su svi bili iz jedne stranke.

Raspitujući se kako je moguće da Srbi nisu uradili ništa od onoga što su se dogovorili sa Dmitrijem Anatolijevičem, da nisu čak ni povukli novac od kredita koji im je Dmitrij Anatoljevič obećao, Vladimir Vladimirovič je došao do zanimljivih otkrića. Na primer, srpski političari su svet koji naprosto obožava Ruse, ali izbegavaju da išta rade s njima, iz čega je morao da zaključi da Srbi časno odvajaju ljubav od posla i ne vole da ih mešaju. U to ga je uverilo i to što Srbi najviše vole da rade, i privredno i politički, sa zemljama koje su ih bombardovale, koje su im oduzele teritoriju na Kosovu i koje ni političari ni narod u Beogradu ne vole. Saznao je i da Srbi imaju ministra infrastrukture, koji, poput muzičkih genija koji ne poznaju note, uopšte ne ume da gradi po projektima, ali, čim projekata nema, može pre roka da izgradi i Tadž Mahal, ako treba. Saznao je da bi Srbi veoma rado kupili ruske „migove", ali imaju čudan zahtev da ti „migovi" budu maskirani u ambulantna kola, da bi čak i ušli i u NATO, ali nema nikoga među Srbima ko bi to potpisao, a da levicu ne bi držao u džepu sa prekrštenim prstima.

NOĆ NA MARAKANI Saznao je Vladimir Vladimirovič još mnogo toga i krenuo na put. Uverio se da je Dmitrij Anatolijevič bio potpuno u pravu: prijatnijeg sveta u životu nije video. Šta god da im je predložio, odmah su prihvatali. A onda je poželeo da ode na utakmicu podmladaka Crvene zvezde i Zenita iz Petera, i tada je među domaćinima nastala panika. Opet problem bezbednosti? Gavrilo Princip? Treći svetski rat?

Na ovom mestu treba uozbiljiti priču i zaključiti kako je Vladimir Vladimirovič mnogo naučio iz grešaka Dmitrija Anatolijeviča. Zato je ranije dogovorio utakmicu Zvezde i Zenita. Prvih timova? Ne već podmladaka jer, samo ako igraju podmladci, znaće da će svi Srbi koji te večeri budu na stadionu tu biti zbog njega, a ne da bi gledali fudbal. Osim toga, Srbi ne igraju utakmice u zatvorenim prostorima i teško da će njegovi ljubazni domaćini uspeti da na tribine dovedu samo ljude koji se međusobno dobro poznaju, još manje da to budu ljudi iz jedne jedine stranke.  

I tu dolazimo do najdramatičnijeg trenutka. Mora da je u nekom momentu Vladimir Vladimirovič pitao Borisa Ljubomiroviča hoće li i on na utakmicu. Budući da njegov domaćin na utakmici nije bio, hajde da vas vidim šta je mogao da mu kaže? Možda da je on predsednik i da ne ide na utakmice sa nekakvim premijerima? Hmm, sumnjam! Možda mu je rekao da iste večeri ima neodložan i važan put u Bukurešt? Ne verujem da bi to opet tražio od Baseskua, pa da mu prgavi Rumun kaže da on nije nikakva sigurna predsednička kuća. Zato mislim da je Boris Ljubomirovič rekao Vladimiru Vladimiroviču da ga boli glava. Što je negde u redu.

Sa Vladimirom Vladimirovičem krenuo je srpski premijer, što je Vladimira Vladimiroviča bacilo u mali problem. Na dlanu je napisao njegovo ime „Mirko", za svaki slučaj, bilo bi glupo da ga oslovi pogrešnim imenom sad kad treba da postanu bliski. A na utakmici...

Srbi su oduševljeno klicali Vladimiru Vladimiroviču. Naravno, u njemu oni su videli sve ono što im u njihovoj zemlji nedostaje, sve ono bez čega su ostali, sve ono što bi želeli, a vi ih sad koliko god hoćete optužite da su glupavi i nerealni i da su i Rusi i Vladimir Vladimirovič tu samo da bi za sebe završili posao i da im za Srbe puca prsluk. Istovremeno, sve što su o Vladimiru Vladimiroviču mislili Srbi - navijači Zvezde mislili su dvostruko. Pitajte ih i oni će vam pod zakletvom reći kako vlast favorizuje Partizan, kako su ih za srce ujeli kad su im uhapsili Džaju, kako im lično Boris Ljubomirovič ne da u Evropu sve dok ne počnu da ženske navijače svog kluba zovu najvijačkinje. A Vladimir Vladimirovič... On će im sagraditi novi stadion, mada, iskreno, šta će im; on će ih uvesti u Evropu i on će ih pustiti da pevaju šta god hoće. Zato su pevali „Spasi Srbiju iz ludnice, Putine!" i zato su pevali „Spasi Srbiju i ubij se, Borise!" Vladimir Vladimirovič je bistar čovek i odmah je shvatio prirodu glavobolje svog odsutnog domaćina razumevajući da će biti dobro ako ostane na tome, uostalom Snežanina maćeha je popizdela i za mnogo manju stvar.  

Istovremeno, Vladimir Vladimirovič  otvorio je dlan i bio impresioniran čovekom po imenu Mirko. Rekli su mu da se u Srbiji živi loše, Mirko je predsednik vlade, reklo bi se čovek zadužen za njihove živote. Ali njemu niko pogrdno ne skandira, nevinom kao Bambi, povremeno čak uplašenom jer mu se činilo da ga čovek sa izgledom nasilnika koji je sedeo desno od Vladimira Vladimiroviča gleda čudno. Ali ubrzo je odagnao ružne misli pripisujući to sklonosti Vladimira Vladimiroviča da se okružuje čudnim ljudima i pomišljajući da je možda problem u njemu i da bi ubuduće morao manje da se druži sa borcima za ljudska prava. Dok mu je Vladimir Vladimirovič odgovorio na pitanje - zašto na terenu svaki fudbaler nema svoju loptu jer bi onda mogli manje da trče - već je bio sasvim miran.

Dakle, pustite me sa milijardama dolara koje je nudio Putin, sa „migovima" i Kosovom - o tome sada čitajte na drugim mestima - upravo sam vam opisao najvažniji deo Putinove posete Beogradu. Ruski premijer je, naravno, doneo paket svojih ponuda Borisu Tadiću. Taj paket, ako bi se ostvario samo polovično, značio bi ekonomsko oživljavanje Srbije. Da bi Boris zgrabio taj spasonosni paket, postoji samo jedan mali uslov - da politički ustane, podigne Srbiju i pomiri se s tim da bi sutra uoči izbora File i Dežer mogli da izdaju saopštenje kako će EU zavesti sankcije Srbima ako pobede antievropske snage, gde pri tome nijedan neće misliti na Tomu Nikolića, već na njega, koji im je dao sve i svoje i narodno, i kome je još za davanje ostala još samo sopstvena i narodna koža.  

E sad, oktobra pretprošle godine Boris je isto onakvo „da" kakvo je dao Putinu u sredu dao i Medvedevu, pa nije bilo ništa od toga. Prvo, to mu je bilo najoportunije, sa Rusom se u svemu razumeo, sa Zapadom se u svemu složio, zašto tako ne bi bilo i ovaj put? Ne može ovaj put, jer je sada, osim Borisa, Putinu na Marakani „da" rekla i Srbija. A to će reći da se ova stvar ne može otezati jer je Borisu ostavljeno veoma malo vremena da odluči: ruske radne grupe su u Beogradu već sledećeg meseca, ako od toga nešto bude, strateški sporazum dve zemlje - u kome vojni deo igra važnu ulogu - biće potpisan već u maju ili junu.  

A šta ako ne bude ništa od toga? Ništa, osim što će sve srpske Marakane koje su se u sredu dogovorile sa Putinom pitati Borisa da li mu je draža Srbija od njegove kože i, ne čekajući ga da bilo šta kaže, odgovoriće mu da njima jeste. I što će svaki onaj koji dođe da ga to pita ličiti na onog motociklistu koji je, sedeći na Putinovoj desnici, plašio Mirka.

EU ILI ŽIVOT Zaboravite pri tome, ako već niste, priču o četiri stuba. Nema toga. Odavno znate da ne može i EU i Kosovo, znate i da ne može EU bez NATO, a sada ne može dvaput otkako NATO masakrira Libiju pod zastavama (i) evropskih zemalja, od kojih je vodeća zaboravila da je nekada na njenom čelu bio De Gol, istog onog dana kad je izgubila osećaj časti.  

Jedan deo sveta danas je rešio da svoj put iz krize pronađe pljačkajući naftna polja Libije, ali i vi i ja znamo da je libijskih 70 milijardi godišnje u nafti malo za tolike zemlje, tolike rakete i toliku krizu, i da se to na tome neće zaustaviti. A to će reći da - pošto smo saznali da ne može, ni četiri stuba, ni EU i Kosovo, da ne može ni EU bez NATO - sada više ne može i EU i život. Jer nije stvar u tome što niko osim Srbije nije platio toliku cenu da bi ušao u EU, što je platio svojim državnim slomom i ekonomsikm pustošenjem; radi se o tome da niko nije platio toliko da ne uđe, da provede tolike godine u čekaonici.

A sve to opet znači da su, onoga trenutka kada je Putinov avion uzleteo sa surčinske piste, počela dva rata. Jedan je rat za Srbiju: njega će voditi dve velike sile od kojih jedna u ruci drži samo batinu, a druga samo šargarepu. Ako zagrizemo batinu, umrećemo od svake pustoši koja nam se danas dešava; ako zagrizemo šargarepu dobićemo batinom po glavi, bićemo zemlja u dubini neprijateljske teritorije, nacrtana da strada. Zato će početi još jedan rat - rat same Srbije da preživi, i on će se voditi ili unutar naše političke klase (ako Borisovo da Putinu bude stvarno da), što je, ako ćemo pravo, manje zlo, ili između političke klase i naroda (ako njegovo da u sredu postane ne u narednim danima). I neće nam biti nikakva uteha što ćemo biti mali deo jednog velikog rata.

Za dvadeset godina propadanja, koje bi mogle da se fokusiraju u narednih nekoliko meseci, imali smo na svom čelu hrabre, a zatim mudre. Možda je vreme da se sada opredelimo za časne, jer s tom zaboravljenom vrednosti možda ćemo se najmanje kajati u godinama iskušenja koje dolaze.

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #323 on: 26-03-2011, 12:33:38 »
Harvester, hajd da te pitam nešto.

Da ne ulazimo sad u to ko je sa čije strane.
Pitao bih te nešto potpuno vojno. (Ja sam bio vojnik, pretpostavljam i ti jer si 3 godine starijiu od mene pa te je zahvatila obaveza).

Odkud vam svima ideja da tako preuveličavate značaj bombardovanja, bilo kog, ako se zna da daleko veći broj ljudi nastrada u terenskim pešadijskim aktivnostima nego pod savrmenim bombama?

Te godine 1999. bilo je oko 3000 poginulih.
Samo 175 ljudi je stradalo od bombi.
Čak 2750 ljudi stradalo je od terenskih aktivnosti. (Što od OVK to od srpskih snaga)

Dakle 15 puta manje.

Ja znam da bombe i avioni deluju pompezno.
Isto kao što štipanje za guzu u rijaliti šou programu deluje jače od dvosatnog seksa, koji nije pred našim očima.

Hajde gledaj malo fakte.

Savremene bombe (koje ipak zbog tehnike ,,znaju'' gde treba da padnu) pogađaju vojne mete - kasarne, vojna skladišta, maršrute vojnog puta, generalštab i komandna mesta, medije u službi rata.
  Međutim broj civila u tim gađanjima je vrlo mali. Stradaju oni, koji se nađu na pogrešnom mestu.

Broj mrtvih u Beogradu 1999. bio je 24.

- 16 radnika RTS-a. (RTS jeste vojni, a ne civilni cilj).
  - 3 kineza u ambasadi (Kineska ambasada držala je jedan RTS-ov relej)
  - 4 u KBC Dragiše Mišovića (U bolnicama i školama naši su krili oružje, smatrajući da to niko neće smeti da gađa).
  - Mala Milica Rakić (bila je na terasi, u zgradi preko puta vojnog cilja, o koji se odbio geler).

Tužno, vrlo tužno. Međutim brojčano gledano (a to sad gledamo) cifra od 24 mrtvih u gradu od 1600000 stanovnika govori da to ipak nije bio rat protiv civila.

S druge strane ja sam u Sarajevu video upravo civilne zgrade, koje su potpuno upropaštene.

Maltene da možemo reći da je svako drugo selo na Kosovu imalo više žrtava od 24 (bilo da je od OVK, bilo od srpskih snaga).

Bombe i avijacija jesu savremeni način ratovanja. Možda ne zvuči viteški kao mačevi, strele ili puške, ali 21.vek je pa ove druge stvari više nemaju efekta i značaja.

RUSIJA
  Što se Rusije tiče, ona zaista nije bombardovala Srbiju. Doduše jeste Čečeniju sravnila sa zemljom, jeste upala na gruzijske teritorije i nekada na mađarsku i češku teritoriju sa tenkovima, međutim nije spoljna intervencija jedino zlo.
  Verovatno si nekad čuo za pticu kukavicu?

To je živina, koja ne napadne spolja, već podmetne svoje jaje u tuđe gnezdo. Kad se izlegne ovaj lažni mladunac neke druge ptice izbaci sva druga jaja i džabe se hrani na tuđim jaslama.

To je ono što sve velike sile danas rade. Rusija nije bombardovala Rumuniju, ali joj je instalirala Čaušeska. Nije bombardovala Srbiju, ali joj je instalirala Slobu, šešelja, Koštunicu i ultradesničarske pokrete, koji već postoje u Rusiji (Obraz i Naši su nastali prvo tamo, pa tek onda izvezeni). Kad su Mađari i Česi hteli da ih smaknu, dobili su tenkove iz Moskve.
  Rusija danas drži svoje ljude na čelo Kazahstana, Ukrajine, Turkmenistana, Kirgistana, Moldavije, Tadžikistana, Belorusije, Jermenije i Republike Srpske.
  Kineska jaja su Severna Koreja, Vijetnam, Laos i Mjanmar (Burma).

Isto to radi i druga strana, ali države, koje su s te strane jesu izvukle neki profit od demokratskog saveza. EU države, Japan i Južna Koreja ipak imaju neku demokratiju, ljudska prava i napredak.

Zanima me da li misliš da Srbi nikad ne mogu da budu prijatelji Hrvatima i Bošnjacima zbog bombardovanja Sarajeva, Dubornika i Vukovara?

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #324 on: 26-03-2011, 12:38:09 »
Lomljavino, ponovo tvoje gnusno minimizovanje žrtava tokom NATO agresije? Već smo raspravljali o tome, sam si video da su ti podaci nepotpuni i sad opet?

Imaš domaći da prebrojiš žrtve u Beogradu.

#Τζούτσε

varvarin

• 5
  • 3
« Reply #325 on: 26-03-2011, 12:44:27 »
Lomi, aman... nemoj o bombardovanju TAKO.
Ako još jednom pitaš tako nešto, čućeš reči, da ćeš se iznenaditi...

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #326 on: 26-03-2011, 12:46:24 »
Misliš varvarske reči?  :lol:

varvarin

• 5
  • 3
« Reply #327 on: 26-03-2011, 12:48:48 »
Misliš varvarske reči?  :lol:
Vrlo varvarske.

Albedo 0

• Guest
« Reply #328 on: 26-03-2011, 13:01:14 »
  S druge strane ja sam u Sarajevu video upravo civilne zgrade, koje su potpuno upropaštene.

s treće strane sa tih civilinih zgrada su Bošnjaci gađali minobacačima, kao uostalom i Hrvati iz Dubrovnika, pa kad im vratiš istom mjerom kukaju kako su to civilni minobacači ili minobacači pod zaštitom Unesco-a

jebiga, nismo znali da su civilni, kulturni i nevidljivi!

varvarin

• 5
  • 3
« Reply #329 on: 26-03-2011, 13:07:38 »
Simerijanče, odličan tekst si postavio.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #330 on: 26-03-2011, 13:08:20 »
Da se vratimo na investicije (na kraju krajeva, Albanija je takođe zemlja koja nas nije bombardovala, pa ne umem da zamislim mahanje albanskim zastavama i klicanje njihovom predsedniku). Gasne elektrane u Srbiji? Da? Možda? Ne?

Ulazi li Rusija u EPS preko Beogradskih elektrana

Istekao Memorandum iz 2008. godine koji su potpisali INTERAO i EPS o gradnji hidroelektrane „Bistrica”, trećeg bloka TE „Nikola Tesla B” i „Kolubara B”. – Čak i da je Rusija ozbiljno spremna da uloži 10 milijardi dolara postavlja se pitanje kojim bi to projektima Srbija mogla da pravda. – „Južni tok” pa gasne elektrane

Gradnja gasnih elektrana u Srbiji, koja je ponovo aktuelizovana posle posete premijera Rusije Vladimira Putina, malo je verovatna pre nego li bude izgrađen magistralni gasovod „Južni tok”, jer je za rad gasnih elektrana Srbiji potrebno mnogo više gasa od 10 miliona kubika koliko dnevno može da povuče iz Mađarske, potvrdio je juče za „Politiku” Vojislav Vuletić, predsednik Udruženja za gas Srbije.

U ovim okolnostima dok gasovod „Južni tok” ne bude bio završen mogle bi da se sagrade elektrane na gas u Novom Sadu i Subotici.Međutim, ne treba prenebregnuti činjenicu da je za jednu gasnu elektranu od oko 200 megavata potrebno obezbediti 400 do 500 miliona kubika gasa godišnje, a postojeći gasovod za to gotovo da nije sposoban.

Vuletić kaže da bi idealno bilo izgraditi gasne elektrane kogenerativnog tipa koje bi proizvodile struju, a toplu vodu koristila za grejanje i dodaje da bi to za Srbiju (koja ima problema s manjkovima struje) bio dobar potez bez obzira što je ovako proizvedena električna energija mnogo skuplja nego da se dobija iz vode ili uglja.

Upitan koliko su po njemu realne najave da bi Rusi u Srbiju mogli investirati 10 milijardi dolara, Vuletić kaže da mu nije jasno odakle se pojavila tolika cifra, tim pre što je za realizaciju „Južnog toka” kao najvećeg projekta potrebno oko 1,5 milijardi evra, a da je u rekonstrukciju NIS-a već uloženo pola milijarde evra.

Gradnja gasne elektrane tesno bi mogla biti povezana i s gradnjom kraka magistralnog gasovoda prema Dimitrovgradu, odnosno od bugarske granice prema Nišu, kaže dr Zorana Mihajlović Milanović, ekspert za energetiku. Ona, međutim, ne vidi logiku da se prioritet daje gradnji gasnih elektrana pored hidropotencijala i uglja koje Srbija ima dovoljno.

– U redu je da Srbija ima i gasne elektrane kogenerativnog tipa. Ali graditi gasnu elektranu s ovom cenom gasa i dobijati struju koja je mnogo skuplja, a struja je u Srbiji i dalje socijalna kategorija i narodu je skupo da kilovat plaća i po ovoj ceni, postavlja logično pitanje zašto tu struju ne bismo dobijali iz hidropotencijala. Odnosno zašto smo sve dali Italijanima koji će da proizvode čistu energiju s naših reka i pune svoje bilanse, a mi ćemo uvoziti gas, jer ga nemamo i iz njega proizvoditi skupu struju. Tu nema logike – kaže Milanović.

Na pitanje zašto je to tako, ona odgovara da je glavni problem nepostojanja državne energetske strategije. Ministarstvo energetike ne zna šta su mu prioriteti, pa zato između toga da gradi „Đerdap 3” ili objekte na Drini jer vode ima u izobilju, država izabere da joj je bolje da struju proizvodi iz gasa koji se uvozi.

Milanovićeva kaže da nije sporno čak i ako je Rusija obećala 10  milijardi dolara Srbije, mada to niko do ruskih zvaničnika nije glasno rekao, već je mnogo veći problem što Srbija sve i da hoće nema na osnovu čega da povuče toliki novac.

– Nismo uspeli ni posle dve godine da povučemo preostalih 800 miliona dolara kredita koje nam je Rusija odobrila za gradnju železnice, jer nemamo projekte za to, a sada ćemo da pravdamo 10 milijardi dolara. Čime – pita Milanović.

Ona kaže da je od ukupne ruske ponude najinteresantiji sporazuma o saradnji između grada Beograda i ruske elektroenergetske kompanije OAD Interao UES namenjen unapređenju funkcionisanja toplotno-energetskog sektora grada.

– Da li je to sada ulazak Rusije u elektroenergetiku Srbije ne preko EPS-a, nego preko Beogradskih elektrana, budući da je memorandum potpisan 2008. godine s INTERAO koji je predviđao saradnju direktno s EPS-om istekao. Tada su kao glavni projekti pominjani reverzibilna hidroelektrana „Bistrica”, treći blok TE „Nikola Tesla B” i „Kolubara B”.

Srbija inače odavno planira izgradnja niza gasnih elektrana, ukupnog kapaciteta 950 megavata u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu i Nišu. Upućeni kažu da sve i da se u ovom času kreće s gradnjom gasnih elektrana u Srbiji da taj posao treba raditi tako što bi „Srbijagas” osnovao svoju ćerku firmu koja bi radila ceo posao. U suprotnom, struju koja se proizvodi u gasnim elektranama taj drugi vlasnik kilovate prodavao bi po tržišnoj ceni, znači skuplje.

Jasna Petrović
objavljeno: 26.03.2011

Zanimljive dileme.

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #331 on: 26-03-2011, 13:09:27 »
   Johne, to nije moje prebrojavanje već prebrojavanje lista ,,Večernje novosti''.
   Isekao sam njihov tekst od pre par godina na godišnjicu NATO intervencije i prebrojao.
   Ovo nije neka moja tabela već skenirano iz njihovog lista.  

A to nije prozapadni list. Rado bi Verenjak mahao brojem žrtava, kada bi ih bilo iole više.

Evo i boljeg pegleda...

Ja ne tražim da se mi složimo i da svi budemo sa jedne strane. To je nemoguće.
  Ja samo želim da demistifkujem značaj samog bombardovanja za žrtve igde.

Terenski ,,rad'' bilo albanske bilo srpske strane doneo je te iste godine skoro 3000 žrtava.
  Od NATO bombi nek je stradalo i 300 (a nema šanse da je u ovom spisku propušteno više od 15-20 ljudi) to je daleko manje.

Stradanje civili od bombi u većem broju u odnosu na stradanje civila na terenu jednostavno ne stoji posle drugog svetskog rata.

Ne sporim da je stradalo mngoo Srba svuda, ali daleko je veći broj stradalih na terenu nego od bombi to može svaki vojni analitičar da ti potvrdi.

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #332 on: 26-03-2011, 13:14:24 »
Da, već si kačio tu skraćenu tabelu Novosti i već sam ti skrenuo pažnju da je nepotpuna, možda zlonamerno.

A tek ona tabelica dole, verovatno pokupljena iz neke internet septičke jame, to je tek dno. Tebi hint: nije spomenut VARVARIN. Pa ima li išta gnusnije od ove bedne propagande? Ajde, kuš, bre!

#Τζούτσε

varvarin

• 5
  • 3
« Reply #333 on: 26-03-2011, 13:15:30 »
Lom, jurodive,
jel si negde čito kolika je šteta? Od tog bombardovanja? Koliko decenija i para treba da se sanira?
Jel si ikad pomislio - svi mogu da se brane, samo Amerika ne da Srbiji da brani Kosovo...
Dal ti je došlo do mozga - Francuzi su u Alžiru pobili više od milion Arapa pa ništa- zašto nas jebu zbog Kosova, koje je usput više naše nego što je Alžir ikad bio francuski?
Dal ti je doprlo do svesti koliko je poniženja, čemera, besa?
Da li?

Albedo 0

• Guest
« Reply #334 on: 26-03-2011, 13:21:54 »
Nisu ubili mnogo civila, samo su im zagadili vodu, hranu, uništili ekonomiju, jebali ih u bulju... al važno da su svi živi, zdravi nisu...

Na 2000 vojnika koji su poginuli da zaboravimo.

O 30 000 žrtava u Srpskoj (a NATO je kriv bar za trećinu) da i ne govorimo.

Alexdelarge

• 4
  • 3
  • Enfant terrible
« Reply #335 on: 26-03-2011, 13:29:40 »
kad je rec o investicijama, meni je zanimljiva vest o ulaganju rusa u zvezdu/stadion zvezde u iznosu od 450 miliona evra (i portugalci jos 150 milioncica pride). xrotaeye. ko ulozi tolike novce u zvezdu , siguran sam, da je sa jedne strane ukrao te pare i ima ih jos vise, pa ne zna sta ce sa njima, a sa druge strane da je kompromitovane svesti. to je neisplativa investicija, koja ne moze da se vrati decenijama, a nekmoli da se jos nesto i zaradi.

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #336 on: 26-03-2011, 13:30:32 »
Nije ustanovljeno da je broj obolelih od raka u Srbiji porastao.
Nije ustanovljeno da su vode u Srbiji zagađenije. Čak nbaprotiv. Imamo vodu, koja je zdravija od vode u većini evropskih zemalja.
Neki narodi uopšte i ne piju česmovaču.

Varvarine, nabrojte mi šta je to u ekonomiji Srbije stradalo u bombardovanju?

Mislim da nije gađana čak ni fabrika, koja je oružje proizvodila, a predstavljala se da proizvodi automobile.

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #337 on: 26-03-2011, 13:30:48 »
Cilj minimiziranja žrtava je jasan, da bi glupacima ostalo u tikvama da agresija nije bila ništa strašno i da je poginulo "samo" stotinak ljudi, ne više. Dnevne novine "blic" za desetogodišnjicu agresije nisu se udostojile ni reči na naslovnoj strani, a ni sirene se na godišnjicu ne oglašavaju. Da se ne uznemirava narod? Ili da se ne sete ko im je (bio) smrtni neprijatelj.

Pa nam onda Lomljavina donese "bolji pregled" od nepotpunog koga je objavio "list koji nije prozapadni". Lomljavino, da znaš šta je sramota, sramota bi te bilo.

Članak je od prošle godine, ali je naslov za ološ koga Lomljavina ovde prenosi ne navodeći izvor.

http://www.glas-javnosti.rs/clanak/srbija/glas-javnosti-31-05-2010/da-se-ne-zaborave-poginuli-na-varvarinskom-mostu

#Τζούτσε

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #338 on: 26-03-2011, 13:35:27 »
Gledano sa istorijskog stanovišta, Rusija se tradicionalno loše ophodi prema svojim klijentskim državama, a Rusija nas doživljava upravo tako. Takođe, ne treba smetnuti sa uma da nam Rusi još nisu oprostili zbog istorijskog NE upućenog Staljinu, niti zbog toga što je SFRJ odabrala Ameriku, a ne SSSR. Čisto da vas podsetim da su osamdesetih klinci nosili majice sa printovima Stalonea i Švarcenegera, a ne Lenjina ili Čegevare. Srbi zapravo ne vole Ruse, već neku svoju idealizovanu predstavu o Rusima. Mi ne učimo ruski jezik, ne volimo ruske filmove, sprdamo se sa ruskom književnošću, ne možemo da smislimo rusku muziku - i da ne nabrajam dalje. Srbi vole Ruse samo zato što su nas Ameri ostavili, pa se ponašamo kao žena napuštena pred oltarom.

Sa druge strane, još je Njegoš rekao "Samo je Bog veći od ruskog cara." Bio je čovek u pravu. Ma šta nam CNN i Fox servirali, Obama - ili kako god se zvao trenutni predsednik SAD - nije najmoćniji čovek na svetu. To je zapravo vladar Rusije. A razlog tome je što su Rusi mahom ludi, pijani i neodgovorni i što raspolažu najvećim nuklearnim arsenalom na svetu i najmanjom kontrolom istog. Da citiram Muad'diba, "Onaj ko ima moć da uništi neku stvar - kontroliše je." Rusi 'ladno mogu da unište planetu daleko lakše i od Amera i od Kineza. To je izgleda Putinu kliknulo.

S treće strane, mi imamo posla sa novom Rusijom. Ovde nije reč o SSSR ili Ruskom carstvu. Ovo je svojevrsni mutirani hibrid te dve političke tvorevine, koji i dalje traga za svojim identitetom, lagano stvarajući novu aristokratiji i srednji sloj carskih birokrata. Kroz dve ili tri generacije, sadašnji novobogataši postaće utemeljena društvena elita i naučiti mehanizme pomoću kojih kontrolišu privredu i državu iz prikrajka, kako se to radi u "zemljama razvijene demokratije".

Naš je problem što naše "vođe" nisu ni Tito ni Pašić, već odreda kriminalci, nesposobnjakovići, ili nesposobni kriminalci.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #339 on: 26-03-2011, 13:35:54 »
   John, žao mi je stradalih, ali mislim da ih je na varvarnskom mostu bilo samo dvoje mrtvih.
   Varvarinski most bio je vojni put, kojom je tenk iz kasarne trebalo da pređe na Kosovo.
  Dakle vojni cilj.
  Dvoje mladih je stradalo jer se našlo na vojnom cilju. Dakle to što si postavio nije u neskladu s mojom teorijom.

Treba da je sramota ljude, koji su subjektivni.
   Kako to da niko nije žalio višegodišnju opsadu Sarajeva i tamošnje granatiranje civilnih zgrada.
   Skoro nikad da sretnem jednu istu osobu, koja će da osudi i jedno i drugo.

Jedni samo uvećavaju ulogu srpske žrtve, a ni zašta drugo neće da čuju. Drugi Srbe krive za sve.
   A kad si objektivan onda kao treba da te je sramota.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #340 on: 26-03-2011, 13:36:29 »
kad je rec o investicijama, meni je zanimljiva vest o ulaganju rusa u zvezdu/stadion zvezde u iznosu od 450 miliona evra (i portugalci jos 150 milioncica pride). xrotaeye. ko ulozi tolike novce u zvezdu , siguran sam, da je sa jedne strane ukrao te pare i ima ih jos vise, pa ne zna sta ce sa njima, a sa druge strane da je kompromitovane svesti. to je neisplativa investicija, koja ne moze da se vrati decenijama, a nekmoli da se jos nesto i zaradi.

Je li reč o ulaganju, ili o kreditu?
First 666

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
« Reply #341 on: 26-03-2011, 13:39:35 »
Naravno, kao i obično, rusofobi se pozivaju isključivo na dvije stvari:
1) Rekla-kazala naklapanja sa teorijama zavjere oko instaliranih marionetskih režima u Srbiji i Republici Srpskoj (ne pada mi na pamet da ozbiljno odgovaram na ove budalaštine)
2) Hladni rat. Eh sad. Ja sam već gore nešto napisao o tome, što je Lomi naravno potpuno izignorisao. Dakle, da ponovimo: Hladni rat vodili su USA i komunistički SOVJETSKI SAVEZ. Razlika između te dvije sile je što je USA i dalje alive and kicking, sa ISTIM strankama na vlasti i ISTOM predsjedničkom retorikom, dok su se Rusi upadljivo transformisali - prvo dolazi vrlo liberalan komunistički vođa Gorbačov koji završava sa vođenjem računa o Češkoj, Poljskoj, Mađarskoj, Istočnoj Njemačkoj i šta ti ja znam, a nakon toga komunizam gine altogether! Nema ga više! Dakle tovariti Rusima na glavu nešto što je neki drugi režim radio prije pedeset godina je suludo. S druge strane, američkoj stoci uvijek opravdano mogu da se spominju Hirošima, Nagasaki, Vijetnam i sl jer su to potpuno isti režimi kao današnji. "Demokrata" Truman krkno atomsku bombu, "demokrata" Klinton bombardovao Srbiju, "demokrata" Obama napada Libiju - o republikancima je valjda sve jasno.
Osim toga, obnovi malo gradivo vezano za drugi svjetski rat, prebroj koliko je Rusa izginulo za trijumf nad Hitlerom, a koliko ostalih.
Batali političku korektnost, nema TEORIJE da se Rusija poredi ni sa Amerikom ni sa kolonijalnim silama.

Doduše jeste Čečeniju sravnila sa zemljom

Frankly, je*e mi se za Čečeniju u svakom slučaju. Osim toga, koliko znam, to je bilo obično obračunavanje sa teroristima, na SVOJOJ teritoriji. Da je bio neki masakr nad civilima, NATO bi intervenisao. Šta, ne bi? Hoćeš da kažeš da oni u ime zaštite civila i ljudskih prava napadaju samo mnogo slabije države? Oh, shattered dreams...

Zanima me da li misliš da Srbi nikad ne mogu da budu prijatelji Hrvatima i Bošnjacima zbog bombardovanja Sarajeva, Dubornika i Vukovara?

Nemam pojma o čemu pričaš, ja se sasvim normalno družim sa svima, imam prijatelje svih nacionalosti. Ja nisam bombardovao ni Sarajevo ni Dubrovnik ni Vukovar, isto kao što oni nisu klali Srbe po Srebrenici.

Već sam ti reko za to, al ne slušaš. Prije si spominjao te "civilne" zgrade i ona upadljivo crna je bivše IZVRŠNO VIJEĆE, gdje je tokom rata bio stacioniran MUSLIMANSKI SNAJPERISTA koji je šibao po mojoj GRBAVICI.

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #342 on: 26-03-2011, 13:39:58 »
I još nešto John i Harvester...

Ja sam ovde učtivo zatražio da se ne prepucavamo oko toga da l su veći bili zločini Karadžića i Mladića ili zločini NATO avijacije.
Toga je bilo na drugim temama i taj sukob sad želim da izbegnem.

Ono što ja tražim je samo da poredimo broj žrtava od bombi i broj žrtava na terenu.
Nije ovog puta bitno ko je od koga stradao. Ako želite računajte samo žrtve Albanaca ili Bošnjaka.
Ja samo hoću da mi uporeite broj žrtava jednog i drugog.

Račun sasvim sigurno neće biti na bombastičnoj strani
jer je nemoguće. Ni po jednoj jedinoj varijanti.
Ovamo dve stotine, pa nek su i tri. Onamo na hiljade i hiljade.

Moje pitanje je čisto vojno. Ne tražim svrstavanje na ovu ili onu entno stranu.

varvarin

• 5
  • 3
« Reply #343 on: 26-03-2011, 13:41:17 »
Nije ustanovljeno da je broj obolelih od raka u Srbiji porastao.
Nije ustanovljeno da su vode u Srbiji zagađenije. Čak nbaprotiv. Imamo vodu, koja je zdravija od vode u većini evropskih zemalja.
Neki narodi uopšte i ne piju česmovaču.

Varvarine, nabrojte mi šta je to u ekonomiji Srbije stradalo u bombardovanju?

Mislim da nije gađana čak ni fabrika, koja je oružje proizvodila, a predstavljala se da proizvodi automobile.

DAL SI TI UOPŠTE NORMALAN?
OD moje Rakovice do Užica - svojim očima glrdao sam upepeljene fabrike, bezumniče, potraži i to na Wikipediji!
Pošto odatle kupiš znanje, postavi pitanje FABRIKE U SRBIJI, UNIŠTENE 1999 ?
Iz lekarske sam porodice, slušam i druge lekare - procenat malignih oboljenja je dramatično povećan u Srbiji posle 1999, o da! (isto važi za Republiku Srpsku, posle NATO bombardovanja - jel beše 1995?)
Ti vičeš: NIJE!
Izvasi glavu iz supeta.
Jeste.
Rak štitne žlezde kod žena pre svega (evo, nasumce izvlačim), povećan je u pizdu materinu posle 1999.
Mogao si o tome da čuješ ponešto kod Olivere Kovačević, pre desetak večeri.
Ako izigravaš neupućenog, nečudi se odgovoru koji će stići...

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #344 on: 26-03-2011, 13:41:27 »
  John, žao mi je stradalih, ali mislim da ih je na varvarnskom mostu bilo samo dvoje mrtvih.
   Varvarinski most bio je vojni put, kojom je tenk iz kasarne trebalo da pređe na Kosovo.
  Dakle vojni cilj.
  Dvoje mladih je stradalo jer se našlo na vojnom cilju. Dakle to što si postavio nije u neskladu s mojom teorijom.

Da si makar kliknuo na link koji sam ostavio ili bar do izvora sveg tvog znanja, Vikipedije, video bi pravi podatak - deset mrtvih. Ali šta je to, zar ne? Osam manje-više? Neka sela niz Dunav, nije važno i da pukne brana Đerdap... Sitnica. I tako dalje. Da znaš šta je sramota, sramota bi te bilo. I tebe i ološ koji kači laži po internetu.

Priznaj bar da su ti podaci NETAČNI, da je BROJ ŽRTAVA UMANJEN. Ozbiljne države hapse za takve stvari.

#Τζούτσε

Alexdelarge

• 4
  • 3
  • Enfant terrible
« Reply #345 on: 26-03-2011, 13:41:42 »

mislim da je rec o ulaganju. zvezda ne bi mogla da dobije toliki kredit, niti da ga otplati.
poslednjih 15 godina kruze price kako ce izvesni investicioni fondovi da uloze u zvezdu ili partizan. kad je rec o zvezdi cifra je uvek bila oko 500 miliona, nekad maraka, sad evra, za partizan nesto manje, oko 300 miliona.
mislim da to nije realno.

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #346 on: 26-03-2011, 13:43:11 »
Johne, priznajem.
Nije mi problem da prihvatim kad nešto previdim.
Nisam ja brojao već ,,Večernje novosti''.

Varvarine, dajte link stradalih fabrika i dajte link medicinskih izveštaja o povećanom procentu obolelih od raka u odnosu na procenat obolelih od raka u drugim državama.

Kad vidim da je od bombi stradala fabrika, koja je bila žila kucavica srpske privrede i procenat obolelih od raka da je veći za Srbiju, priznaću grešku kao i Johnu što sam.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #347 on: 26-03-2011, 13:45:43 »

mislim da je rec o ulaganju. zvezda ne bi mogla da dobije toliki kredit, niti da ga otplati.
poslednjih 15 godina kruze price kako ce izvesni investicioni fondovi da uloze u zvezdu ili partizan. kad je rec o zvezdi cifra je uvek bila oko 500 miliona, nekad maraka, sad evra, za partizan nesto manje, oko 300 miliona.
mislim da to nije realno.

Sticajem okolnosti, poznajem neke ljude koji se bave stranim fudbalom, a za koje je kružila priča da bi mogli da investiraju u Zvezdu. Međutim, od njih sam čuo da nemaju namere dok su u klubu i državi lopovi. Nema nade da bi im se investicija isplatila. Tako da je meni sve to sumnjivo.
First 666

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
« Reply #348 on: 26-03-2011, 13:47:04 »
Takođe, ne treba smetnuti sa uma da nam Rusi još nisu oprostili zbog istorijskog NE upućenog Staljinu, niti zbog toga što je SFRJ odabrala Ameriku, a ne SSSR

Pa sad... Ovo prvo mi izgleda prilično proizvoljno i nategnuto. Što se drugog tiče, heh, pa SFRJ je uvijek znala da odabere "prave" saveznike, pa su tako lijepo slali tenkove Egipćanima kad su se ovi krvili sa Jevrejima. Možda su nas zato Olbrajtova, Holbruk i ostali onako OBOŽAVALI.

ne volimo ruske filmove, sprdamo se sa ruskom književnošću, ne možemo da smislimo rusku muziku

Ne znam ko se sprda sa ruskom književnošću? Što se filmova i muzike tiče, prije bih rekao da nismo dovoljno upoznati sa njima, što malo više govori o nama nego o Rusima.

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #349 on: 26-03-2011, 13:48:02 »
Ono što ja tražim je samo da poredimo broj žrtava od bombi i broj žrtava na terenu.
Nije ovog puta bitno ko je od koga stradao. Ako želite računajte samo žrtve Albanaca ili Bošnjaka.
Ja samo hoću da mi uporeite broj žrtava jednog i drugog.

Ne razumem zašto bismo upoređivali babe i žabe, hajde tom logikom da uporedimo Borodinsku i Kursku bitku. Po stoti put, razmisli pre nego navališ na tastaturu.

Evo boljeg poređenja -

Hajde da uporedimo teritorije na kojima su živeli Srbi, Hrvati, "bošnjaci" i Šiptari, pa da uporedimo sad - posle svega - ko gde živi i kome je šta pripalo a ne pripada mu. Može tako?

#Τζούτσε