Author Topic: Srpsko-Ruske investicije  (Read 50262 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.
Re: Srpsko-Ruske investicije
« Reply #400 on: 26-03-2011, 20:11:56 »
Kako ste došli do ovoga, od srpsko-ruskih investicija ? Meho veruje u objektivnost svetskih institucija, a Bata u junačku srpsku vojsku koja ne vrši zločine. Ni jedno ni drugo nije tačno. Bilo je probijanja prema Tuzli, i jedan deo brigade se uspio probiti, ili su ih Srbi pustili da ne bi sami bespotrebno izginuli. Veliki broj ljudi je streljan i to je ratni zločin, tu nema nikakve diskusije- zločin je ubiti i civila i ratnog zarobljenika. Naravno da će muslimanska strana povećavati broj žrtava, a srpska smanjivati, a istina je opet verovatno  negde na sredini. Mrtvi su odavno postali sredstvo političke borbe, nažalost, kao i uvek na ovim prostorima.
I da dodam i ovo- Naser se spasio, kao i većina njegovih koljača, klisnuli su pre pada Srebrenice, a ceh su platili nedužni, obični mobilisani ljudi.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Albedo 0

• Guest
« Reply #401 on: 26-03-2011, 20:18:52 »
Meho veruje u objektivnost svetskih institucija, a Bata u junačku srpsku vojsku koja ne vrši zločine.

Ja u to ne vjerujem, valjda je jasno čim priznajem zločin.

U stvari, mogu da se kladim da od svih ''nacionalista'' imam najgore mišljenje o Mladiću.

Ali ako neko debelo laže onda je to UN (uostalom, 80% njenog budžeta puni SAD), da su srpski lažovi male mace u odnosu na njih.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #402 on: 26-03-2011, 20:31:30 »
Hm. A dvadesetjedna ekshumacija između 1996. i 2000.? To se samo otkopalo? Piše svašta u izveštajima, samo jebga, neće da se čita.

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #403 on: 26-03-2011, 20:38:21 »
U stvari, mogu da se kladim da od svih ''nacionalista'' imam najgore mišljenje o Mladiću.

Zašto? Zanima me.

*

Da odgovorim Lilit na ovo: "Meni prosto nije jasno zasto je tesko priznati da je u Srebrenici poubijano toliko ljudi, bili oni civili ili zarobljenici? "

Teško je zato što jednostavno rečeno - toliko (8000+) ljudi NIJE ubijeno. Ni na sajtovima sa sumnjvim spiskovima ne mogu da namaknu mnogo više od 5000. Postoji i još jedan razlog, a to je da se slučaj Srebrenica, izdvojen i bez razumevanja prethodnih događaja, proboja, uloge Holanđana, itd... Dakle, potpuno izvađen iz konteksta, nameće se nama ovde u Srbiji kao simbol... čega? Srpskih zločina uopšte? Krivice? Jbt, ne smem više ispod kreveta da pogledam da mi ne iskoči Majka Srebrenice sa fotkom sina koji jes da nosi maskirnu odeću ali nije ratovo ni puco ni mrava ne bzgazio, nego je voleo military look. Eto zato. Prvi neću da priznam ono što nije do kraja istraženo i što je izvađeno iz konteksta na štetu Srba i Srbije, jer je i meni na štetu i mojoj deci. Jer, kad ovako postavimo stvari, da se papagajski ponavlja 8000+ pa 8000+ i to ponavljanjem postaje "utvrđena istina", onda ću postaviti kontratežu i reći - e sve je to laž, izmišljotina i antisrpska propaganda, pa ko hoće istinu neka je traži na sredini. Lako je pametovati o ovakvim stvarima kad se radi o nekakim pokoljima u tri lepe, ali ovde se radi direktno o mojoj zemlji i izmaštanom genocidu koji se svima nama stavlja na teret. Da ne potežem i to da nisam ni učestvovao, kamoli nekog ubio, da nije bilo spominjanog incidenta ne bih ni znao gde je ta usrana Srebrenica.
America can't protect you, Allah can't protect you… And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Albedo 0

• Guest
« Reply #404 on: 26-03-2011, 20:44:20 »
Meho, u izvještaju piše 3-4 hiljade žrtava. Sva tijela prikupljena do 2010. nisu dostigla 2 500. Izvještaj nije pobijen.

Džone, svaki general mora da zna da kada koncentriše snage na istoku (u slučaju oslobađanja Srebrenice i okoline) neminovno mora da očekuje odgovor sa zapada, i dobio ga je u vidu Bljeska i Oluje.

Mladić se nije potrudio da ponovo osiguran zapadni dio, i desilo se to što se desilo.

razloga ima dva: ili on i nije toliko inteligentan i dobar strateg, ili je to namjerno uradio. U oba slučaja mrka kapa.

A nije ni neka tajna da mu je porodica profitirala u ratu kao i Karadžićeva. To da su ih stranci smaknuli nakon rata i postavili Dodika samo je jedan dio priče, drugi je da su se previše nakrali članovi SDS-a i izgubili kredibilitet

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #405 on: 26-03-2011, 20:46:16 »
   I da je broj žrtava Srebrenice samo 1000, i to je 5x veća cifra od stradalnika pod bombama.
   Niko dakle nije osporio moju teoriju da bombe nose nebrojano puta manje žrtava od terenskih rabota.

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #406 on: 26-03-2011, 20:47:56 »
Ma da, bombe skoro da su zdrave za ljude i okolinu.

#Τζούτσε

Albedo 0

• Guest
« Reply #407 on: 26-03-2011, 20:49:56 »
  I da je broj žrtava Srebrenice samo 1000, i to je 5x veća cifra od stradalnika pod bombama.
   Niko dakle nije osporio moju teoriju da bombe nose nebrojano puta manje žrtava od terenskih rabota.

Čovječe, u Srbiji je poginulo preko 2000 ljudi 1999.

O tome da osim DIREKTNOG UBISTVA postoje i drugi načini tihog genocida da i ne pričamo...

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #408 on: 26-03-2011, 20:58:55 »
Bato, u Srbiji je te 1999. poginulo čak 3000 ljudi.
Ali od bombi maksimum 200.
Ostalo je pobijeno u terenskim akcijama bilo OVK bilo Slobinih snaga.
Niste pažljivo pratili bit.

A na kraju krajeva svaka reakcija ima i svoju akciju, koja joj predhodi.
Pa ako već nismo voleli tolik ote bombe, zašto nismo imali dovoljno snage da skinemo Miloševića i Šešelja sa vlasti pre 1999. godine
i pre početka proterivanja Albanaca sa Kosova.
U tom slučaju ne bi bilo nikakvih reakcija međunarodne zajednice.

Možda Kosovo ne bi ni bilo nezavisno. U svakom slučaju Srbija bi tom mudrijom i manje nasilnom politikom imala jače pozicije u svetu kasnije, pa možda i moć da zadrži Kosovo.

Albedo 0

• Guest
« Reply #409 on: 26-03-2011, 21:07:29 »
2000 je poginulo od bombi, znam to dobro

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #410 on: 26-03-2011, 21:08:52 »
Koliko laži u nekoliko rečenica...

Izvor za to "od bombi maksimalno 200"? Forum b92?

Koje "proterivanje Albanaca s Kosova"? Peščaničke laži. Na Kosovu je bila oružana pobuna protiv koje su reagovale snage bezbednosti, shodno Ustavu, kao što bi uradila svaka zemlja na svetu. Šiptari čak nisu imali pameti da odmah udare u bežaniju, nego je većina krenula u zbeg pošto je agresija počela. A počela je posle insceniranog masakra u Račku i propalih "pregovora" u Rambujeu, ne zbog proterivanja kako ti tvrdiš.

Nije reagovala međunarodna zajednica, nego NATO, da bi dobio besplatno vojnu bazu. Kakav crni Milošević i Šešelj, Milošević je bio "faktor stabilnosti na Balkanu", zaboravio si to.

Izmišljaš, Lomljavino, i toliko si puta uhvaćen u laganju i iskrivljivanju istine, pa čak i činjenica, da mi nije jasno kako imaš obraza da izneseš bilo koju od svojih parolaških teorija.

#Τζούτσε

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #411 on: 26-03-2011, 21:19:03 »
Meho, u izvještaju piše 3-4 hiljade žrtava. Sva tijela prikupljena do 2010. nisu dostigla 2 500. Izvještaj nije pobijen.

U izveštaju piše:

The Tribunal has determined that the number of Bosnian men and boys killed in Srebrenica is
between 7,000 and 8,000.

E pa onda objašnjavaju kako se došlo do te cifre. Ja ću prvi priznati da taj zbir visi na nekoliko tačaka, ali varijable mogu da budu u procentima, nikako u tome da je sve izmišljeno ili dvadesetostruko uvećano. Apropo ubijanja u borbi:

In the mass graves that have been exhumed so far, Tribunal investigators found
448 blindfolds on or with the victims’ bodies as well as 423 pieces of cloth, string or wire that
were used to tie the victims’ hands.

Dragan Obrenović, who was the commander of the VRS Zvornik Brigade at the time and who
confessed to his participation in the massacres, stated clearly that on 13 July 1995 he became
aware of the fact that Bosnian Serb forces captured thousands of Bosnian Muslim prisoners and
that the prisoners were to be shot

Itd. Opet, velim da sa ciframa može da se licitira ali teško se može ustvrditi da je sve jedna velika prevara.

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.
« Reply #412 on: 26-03-2011, 21:19:45 »
Što me đavo tera da uopšte čitam ovaj topik ? O, bože, kad čujem o pametnim bombama koje selektivno i precizno pogađaju ciljeve s 15 000 metara, dobijem napad.

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #413 on: 26-03-2011, 21:26:15 »

Daj mi nabroj molim te.
Nijedan medij nema pojma. Prepisuju jedni od drugih.
Govore cifru, a nemoguće je nabrojati od bombi jer ih i nema!
Nabroj!
Ja znam za cifru od preko 200 od nekoga, ko je radio u nevladinoj organizaciji.
Nemoguće ih je nabrojati više.
Celo bombardovanje služi kao naduvana fama, potrebna nekim strukturama da bi imali argument da Srbe pujdaju protiv zapada.

Zašto niko ne žali bombe po Sarajevu?
Tamo zaista jeste poginulo na hiljade jer stambene zgrade jesu gađane.

Anomander, savremena tehnika je i specifična po preciznosti.
Ma ne znam koji đavo i mene tera da pišem ovoliko.

Što je paradoks jedni isti ljudi, kojima smeta vojnikovanje strane koje ne vole (zapada) svršavali bi od sreće da to rade Rusi.

Zamislimo da živimo u dimenziji u kojoj je Rusija jaka kao USA,
Ukrajina ko Francuska, a Belorusija nek je pandan Britaniji.
A Srbija pandan Izraelu.

I da ove 4 zemlje kreću u pohode, tako što Belorusi (sa snagom Britanaca) osvajaju baltičke zemlje i Poljsku,
Ukrajinci da osvoje celu Tursku, a Rusi preko Kazahstana, Avganistana i Pakistana izađu na indijski okean, pa plus ćape i Avganistan, jedni isti bi svršavali od sreće.
Srbija bi u toj dimenziji nametnula pravoslavlje i srpstvo svim susednim narodima, a pozicionirala se i u Siciliji.

Ne bi onda bilo žaljenja ni vojnika ni civila.
Niko se ne bi pitao ni ima li ovde ili onde kolaterarne štete, ni da li pilot ima dobar teleskom kojim je gađao samo kasarnu ili je gađao sve živo.

Svi bi pevali i pijančili do zore,
kao što su neki srpske tenkove ljubili kad su u Sarajevo ulazili.
Niko se ne bi ni pitao šta je legitimno, a šta nije.
Samo bi se pevalo: Napred naši a le ale ale

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #414 on: 26-03-2011, 21:28:22 »
Pa, dobro. Ovo je forum posvećen fantastici, pa tako treba posmatrati i Lomijeve postove. Alternativna prošlost, sadašnjost i budućnost.

#Τζούτσε

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #415 on: 26-03-2011, 21:30:38 »
A kakva je vaša alterglobalistička fantastika?

Kad mi njima onda je sve ok, daj da miksroskopiramo.
kad oni nama, daj da preuveličamo sto puta.

Pa mogu vam reći niste loši fantastičari ni u jednoj temi.

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #416 on: 26-03-2011, 21:42:54 »
Pa, da, "moji" izvori su... Ujedinjene Nacije.

Ali, upravo sad, na primeru Libije, mozes videti zasto postoji sumnja u objektivnost "tvojih" izvora. Dodjavola, sad se ni ne trude nesto da prikriju stajanje na jednu od strana u gradjanskom ratu. Moze se pretpostaviti da su se pre 15ak godina vise trudili, ipak se tada tek opipavao puls sveta prema "novom svetskom poretku".*

*ova izjava nema nikakve veze sa ostatkom rasprave - prim. aut.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #417 on: 26-03-2011, 22:01:55 »
Dobro, ovde ipak pričamo o nekakvoj sudskoj istrazi  sa jedne i prepričavanju anegdota iz treće ruke sa druge strane.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #418 on: 26-03-2011, 22:36:00 »
To u nekom američkom sudu američkim građanima ne bi se masla najelo. Rek'o Dragan Obrenović kad je napravio deal? Fakat je fakat, a deal je deal. Piše tamo i da su žrtve "men and boys" pa se teralo do beznađa da se proglasi za genocid.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #419 on: 27-03-2011, 00:01:56 »
A kakva je vaša alterglobalistička fantastika?

Ništa bre nisi zapamtio. Ja nisam alterglobalista, ja sam ANTIglobalista.

#Τζούτσε

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #420 on: 27-03-2011, 01:19:43 »
Aha. Znači ni majkrofsoft ni konkurencija.
I potpuno izbegavanje svih globalnih mreža. Ok

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #421 on: 27-03-2011, 07:27:52 »
Ma jok - niko pametan se ne odriče zaplenjenog neprijateljskog oružja.  :mrgreen:

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #422 on: 27-03-2011, 10:06:45 »
Aha. Znači ni majkrofsoft ni konkurencija.
I potpuno izbegavanje svih globalnih mreža. Ok

Jeste, da. Ne gledam strane filmove i ne čitam strane knjige.  :roll: A od muzike - samo gusle.

Forum b92 i slična okupljališta mediokriteta s kompleksom više vrednosti zaista daju fantastične rezultate.

#Τζούτσε

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.
« Reply #423 on: 27-03-2011, 10:10:14 »

Daj mi nabroj molim te.
Nijedan medij nema pojma. Prepisuju jedni od drugih.
Govore cifru, a nemoguće je nabrojati od bombi jer ih i nema!
Nabroj!
Ja znam za cifru od preko 200 od nekoga, ko je radio u nevladinoj organizaciji.
Nemoguće ih je nabrojati više.
Celo bombardovanje služi kao naduvana fama, potrebna nekim strukturama da bi imali argument da Srbe pujdaju protiv zapada.

Zašto niko ne žali bombe po Sarajevu?
Tamo zaista jeste poginulo na hiljade jer stambene zgrade jesu gađane.

Anomander, savremena tehnika je i specifična po preciznosti.
Ma ne znam koji đavo i mene tera da pišem ovoliko.

Što je paradoks jedni isti ljudi, kojima smeta vojnikovanje strane koje ne vole (zapada) svršavali bi od sreće da to rade Rusi.

A Srbija pandan Izraelu.

I da ove 4 zemlje kreću u pohode, tako što Belorusi (sa snagom Britanaca) osvajaju baltičke zemlje i Poljsku,
Ukrajinci da osvoje celu Tursku, a Rusi preko Kazahstana, Avganistana i Pakistana izađu na indijski okean, pa plus ćape i Avganistan, jedni isti bi svršavali od sreće.
Srbija bi u toj dimenziji nametnula pravoslavlje i srpstvo svim susednim narodima, a pozicionirala se i u Siciliji.

Ne bi onda bilo žaljenja ni vojnika ni civila.
Niko se ne bi pitao ni ima li ovde ili onde kolaterarne štete, ni da li pilot ima dobar teleskom kojim je gađao samo kasarnu ili je gađao sve živo.

Svi bi pevali i pijančili do zore,
kao što su neki srpske tenkove ljubili kad su u Sarajevo ulazili.
Niko se ne bi ni pitao šta je legitimno, a šta nije.
Samo bi se pevalo: Napred naši a le ale ale

Već sam ti milion puta rekao da mi je žao i stradalih u Sarajevu i drugde. Ali izvini ovde živim, više me boli bombardovanje Srbije, nego Bosne, Libije ili Afganistana. Kao što i njih više bole njihove žrtve, nego srpske, što je sasvim normalno i ne znam šta je tu čudno.
Zaboravio si još napomenuti da su pametne bombe napunjene uranijumom, pa tako imamo porast karcinoma u Srbiji, a na Kosovu čak za 200 posto. Znaš li koliko je ljudi pomrlo iz Hadžića kod Sarajeva, od radioaktivnih ,, pametnih '' bombi ? Znaš li za umiranja francuskih i italijanskih vojnika ? A pogledaj Afganistan, gde Karzai iako pritisnut Talibanima sve više muči muku s Amerima, jer pametne i precizne bombe pobiše civile ?

Суба

• 4
  • 3
  • А на чем Земља стоји, синко?
« Reply #424 on: 27-03-2011, 13:14:37 »
Аномандеру, најгори је Србин подешен да пљује своје. Са таквима не вреди разговарати. Не познајем никог ко је то више покушавао од мене. Увек сам покидао живце, а онај ко је себи ископао очи да не види страдање својих безнадежан је. Чувај своје православне живце.

Savajat Erp

• gospodar izgubljenog vremena
  • 4
  • 3
« Reply #425 on: 27-03-2011, 14:41:22 »
A Srbija pandan Izraelu.

Па то би било фест!!!  xrofl Јеии-Јеииии!
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

varvarin

• 5
  • 3
« Reply #426 on: 21-12-2011, 17:21:35 »
Najzad!!  Najzad!! Taze vesti:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=12&dd=21&nav_category=11&nav_id=567561

Novi Sad -- Predsednik LSV Nenad Čanak smatra da Rusija namerava da Srbiji u narednom periodu nametne „prorusku, marionetsku vladu“.
...
Lider LSV smatra da je strateški cilj taj da Rusi „po bagatelnoj ceni kupe Telekom Srbije i Elektroprivredu Srbije“ i da zajedno sa već ranije kupljenom Naftnom industrijom Srbije „praktično se postave u kičmu sistema Srbije, čime bi budući izbori u našoj zemlji praktično postali nevažni". 

xjump           

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #427 on: 21-12-2011, 18:51:46 »
stvarno su brzi. sutrasnja udarna vijest: ubijen djindjic!

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #428 on: 21-12-2011, 19:16:33 »
I srušen Milošević.

Truman

• 4
  • 3
« Reply #429 on: 25-05-2012, 23:42:40 »
Zanimljivo kad spominjete Mladica da oni koji ga brane/velicaju obicno navode kontroverzni slucaj Srebrenice a to sto je naredjivao granatiranje Sarajeva, terorisanje civila snajperima, spaljivanje sela i ostalo su nebitne sitnice koje se ne uklapaju u vasu pricu.
Sto se tice Rusa...ko jos veruje da cemo ukoliko budemo neutralni da procvetamo zahvaljujuci njihovim investicijama taj je blago receno naivan. Jos kad se uortacimo sa bracom Rujama u borbi protiv korupcije...ima cela Evropa da nam zavidim. :mrgreen:
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #430 on: 26-05-2012, 00:22:44 »
То, Трумане! Ако си им рекао! Крајње је време да неко аргументовано обори тлапње тих назадних русофила!

#Τζούτσε

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #431 on: 26-05-2012, 20:26:57 »
Jel neko bio od vas skoro u Pančevu i prolazio pored rafinerije? Mislim od vas koji ste se nagledali investicija velikih firmi iz EU a da ih ne subvencioniše naša država sa 10k € po zaposlenom? Da ne spominjem da je Rafinerija verovatno poslednja firma u Srbiji u kojoj jedan radnik srednje stručne spreme može da zaradi 70-80k dinara a da mu prekovremeni ne izađu na nos i da pored posla može da ima i život.

pokojni Steva

• 4
  • 3
« Reply #432 on: 26-05-2012, 21:55:28 »
Nemoj samo o Gazpromu, okružen sam naftašima... Jeste da su keke više nego solidne (bile su i pre Rusa), al im je zato fenjer ko u vicu montiran i s preda i otpozadi.
Pride čujem da se novosadska rafinerija gasi, za godinu-dve, eno mi ga drugar već visi na infostudu.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #433 on: 26-05-2012, 22:09:13 »
Pričam o onome što znam i vidim svojim očima. Ne znam za NS ali ovde kod mene svaki dan hiljade ljudi dolaze na šljaku, od inženjera do proste radne snage. Ne mogu da kažem koja je cifra u pitanju ali ogromne su pare uložene, sve novo, pogoni niču kao pečurke. Gašenja nema sigurno. Ne veličam ih niti radim za njih ali znam mnogo ljudi koji rade tamo i uopšte se ne žale. Poenta je da ta priča o zlim Rujama koji će doći da nas porobe, opljačkaju i upropaste u ovom slučaju uopšte ne stoji.

pokojni Steva

• 4
  • 3
« Reply #434 on: 26-05-2012, 22:25:07 »
Za "uopšte" ćemo morati pričekati još malo. Čujem (iz nekih drugih "izvora") da zemljišnu rentu plaćaju ko da vode šljunkaru na Moravi, al ajd. Narod bi mogao konačno da shvati, ko gođ da dođe nije došao da pomogne neg da mazne. Ako je moguće i šunku s tavana. Al i opet kažem, dok traje, da narod može leba jesti i van slepačkih kujni, sačekati pa videti.

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #435 on: 26-05-2012, 22:56:42 »
ko gođ da dođe nije došao da pomogne neg da mazne.

Ово јесте тачно, али у овој причи постоји једна битна разлика. Тај што је дошао да мазне можда и има нешто, па му понешто и испадне, остане. Сурова истина је да Рује имају ресурсе и да се тога треба држати. Шта ти као германофил кажеш на "северни крак"? Па Шваба се са Рујом КОНАЧНО договорио, уместо да се с њим гложи. Зашто би Шваба дозволио да се неком тамо смрдљвом Украјинцу дигне рац да прави срања с гасом јер су га напалили Амери, Енглези или неко трећи?

А претпостављам да си прочитао да од "Набука" нема ништа. Ићи ће "јужни крак". Драго ми је због везе Берлин-Москва и ту је за Србију велика прилика. Ако буде памети, наравно, а памет је у обрнутој сразмери с овдашњом шабанеријом.

#Τζούτσε

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #436 on: 26-05-2012, 23:03:07 »
@Steva Slazem se, treba sacekati jos malo. Ali mogu da ti nabrojim jos desetak privatizacija ovde nasuprot ovoj, gde nije ulozeno ni banke a prodato skoro sve sto vredi. Neke su firme unistene da bi se planski otvorio prostor stranim brendovima, a neke prodate domacem sljamu koji je cenu rada spustio na minimum i bukvalno izrabljuje narod koji nema kud.

pokojni Steva

• 4
  • 3
« Reply #437 on: 26-05-2012, 23:25:31 »
@ Džon, pazi, mislim da sam to već rekao, ja ništa nemam protiv "kontinentalne imperije". Zagovaram je u obliku Dunavske republike (za početak). Da je Hitler bio pametniji, pa ne prekršio sporazum, sad bi njujorški specijaliteti bili kijevsko pile i s fuguom rolovana bečka šnicla (što bi Homer reko, "Fugu me!"). Nemam ja problem kojem se "carstvu treba prikloniti", ali carstva su velika, mi smo mali, nemamo šta puno da ponudimo sem pameti kako guzicu tešnje podupreti zidom. Da i bez nje ne ostanemo, kao što nam izgledi govore.

@Petronije, rođen i odrastao sam u Kikindi, još jednom - bruto opština u staroj Jugoslaviji odmah posle Maribora. Sve je tamo uništeno, ali sve. Jeza, neviđena. Znam šta je privatizacija po Đinđićevim standardima (nemoj da bi mi neko sad branio tog pokojnog skota).

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #438 on: 02-07-2012, 21:09:38 »
Interesantan tekst u Politici. Naravno, možda ga sponzoriše antiruski lobi, ali i dalje je interesantan:

Зашто смо занимљиви Русији 
Kliknite da pročitate, ali zapravo ova tabela je najzanimljiviji deo:

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #439 on: 02-07-2012, 21:36:13 »
Још да се у ту једначину убаци "ситница" као што су енергенти, не морамо ни могући војни савез да спомињемо.  :roll:

#Τζούτσε

Albedo 0

• Guest
« Reply #440 on: 02-07-2012, 21:57:31 »
nije spomenuto da sporazum sa Rusijom nikad nije ni sproveden do kraja, mi uopšte ne znamo koliki bilans bi imali kada nam je saradnja sa Rusijom posljednja rupa na svirali.

Inače, to što je odnos trgovine sa EU i Rusijom gotovo 10: 1 u korist EU nikako ne može biti pozitivno. To je teška zavisnost koju suverene države zaobilaze u širokom luku. To rade samo banana države.

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #441 on: 02-07-2012, 22:47:04 »
Делимични подаци су веће зло од непостојећих података. Све и да не спорим тачке "извоз Србије у...", постваља се питање величине дефицита. То јест, хајде да упоредимо УВОЗ у Србију из истог подручја, па се онда види да ли смо у плусу или минусу. Наравно, тога овде нема. Слично као читавом том тупљењу о томе како (кризна) ЕУ нема алтернативу. Где је озбиљна cost/benefit анализа? Да парафразирам бившег председника Тадића, просрпска cost/benefit анализа, пошто је то у оваквим темама веома важно? Нема је.

До тада, ми ситна буранија држаћемо се оног основног, а што је Харви једном лепо сажео (намерно опет парафразирам): "Руси нас нису убијали."

Али зато, lo and behold!!!!

Русија: Предложен закон који уводи термин "страни агенти" за НВО које су финансиране из иностранства

МОСКВА - Руски парламент расправљаће о предлогу закона који уводи термин "страни агенти" за невладине организације (НВО) које су финансиране из иностранства, потез који би могао да "жигоше" на десетине НВО које делују у Русији, најављено је данас у Москви.

Један од предлагача из партије Јединствена Русија најавио је да ћ се о предлогу закону расправљати у петак и на наредне две парламентарне дебате током наредне седмице.

Предлог закона нашао се у руском парламенту после опаске руског председника Владимира Путина да опозиционе активисте, који протестују против његове дванаестогодишње владавине, плаћа амерички Стејт департмент, пренела је агенција АФП.

Из Јединствене Русије наводе да је циљ предлога закона да се спречи утицај страних држава на руску унутрашњу политику и "пресликавање" америчког законодавства на фукционисање НВО које делују у Русији, а чији су оснивачи у иностранству.

"Очигледно је да постоје 'празнине' у нашем законодавству", рекао је једна од предлагача, посланик из редова Јединствене Русије Александар Сиђакин.

Све НВО које делују у Русији, а које се финансирају из иностранства и формиране су ради укључивања у политику или деловања у интересу страних држава и страних донатора мораће, према новом предлогу закона, убудуће да буду регистроване као "страни агенти" и прођу ригорозније провере руске власти.

Кршење таквог закона, уколико буде усвојен у руском парламенту, биће санкционисано високим казнама или затвором.

(Танјуг)

Међед не само што се пробудио него је почео полако и да трља очи.

#Τζούτσε

Albedo 0

• Guest
« Reply #442 on: 02-07-2012, 23:02:50 »
dobro, deficit možeš i iz ovih podataka da izračunaš, 61% je pokriven uvoz iz EU, dakle deficit je 1,9 milijardi

29% je pokriven uvoz iz Rusije, deficit je 421 milion

s tim ako je u tih 421 miliona nafta onda mi maltene i nemamo nikakvu saradnju sa Rusijom

varvarin

• 5
  • 3
« Reply #443 on: 31-08-2012, 12:58:21 »
http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Putin-otvara-radove-na-Juznom-toku-u-Srbiji.sr.html

Putin otvara radove na Južnom toku u Srbiji

"Неверне Томе немају више простор за маневар, бар када је реч о градњи магистралног гасовода Јужни ток којим би гас требало да се транспортује од руске луке Новоросијск, по дну Црног мора, до бугарске луке Варна, преко Балканског полуострва, Србије, Мађарске, до Аустрије, али и преко Грчке до Италије. Почетак радова на нашем делу трасе заказан је за 11. децембар, а њиховом отварању присуствоваће, како је најављено из Москве, и председник Руске Федерације Владимир Путин.

Целокупан капацитет гасовода износиће 63 милијарде кубних метара гаса годишње, а последња процењена вредност целог пројекта Јужног тока је 24 милијарде евра.
Спекулације о томе да ће Русија одустати од овог великог пројекта, јер је с једне стране врло скуп, а с друге да Руси немају толике залихе гаса да би покрили потребе Европе, те да би конкурентски гасовод Набуко, за чију се градњу залаже Запад, демантује управо најављена посета првог човека Русије, Путина..."

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #444 on: 12-02-2013, 13:05:31 »
Од губиташа до успешне компаније

Упркос стагнацији цена сирове нафте, паду динара и мањем промету деривата, НИС је прошле године појединачно највише приходовао у државни касу, 91 милијаду динара.

#Τζούτσε

scallop

• 5
  • 3
« Reply #445 on: 12-02-2013, 13:18:12 »
Dezinformacija je čudo. Treba samo ispisati reč "kancerogeno" i posledice su trenutne.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #446 on: 12-02-2013, 13:44:59 »
Често чујем лелек како је НИС "поклоњен Русима", па рекох, ако је ово горе истина, можда ту има и неке дугорочне користи. Можда, рекох. Можда је "Фијат" боља страна инвестиција у коју је, парадоксално, држава Србија уложила приличан новац.

#Τζούτσε

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #447 on: 12-02-2013, 14:44:20 »
Rusi su povecali plate, najurili podizvodjacke firme-pijavice cije su gazde u dilu sa direktorima ispumpavale kes iz rafinerije i napravili sistematizaciju gde nema bas puno "bogovskih" radnih mesta (koja su bila uglavnom izmisljena). Sto se mene tice, nek su im je i dzabe poklonili, ulozili su nenormalne pare u proizvodnju a radnici imaju vece plate nego 95% ljudi u Srbiji. Informacije su tacne jer sam skoro 30 godina ziveo bukvalno preko puta nis rnp, a i sad nisam daleko, poznajem puno ljudi koji tamo rade. Zale se da puno rade jer su navikli da ne rade nista ali kad ih pitas za platu samo se smeskaju :)

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #448 on: 12-02-2013, 18:04:50 »
Новац јесте уложен. Каже ми другар који је директор Центра за моторна возила, а тамо се раде сви државни атести, да рафинерије сад имају најмодерније системе претакања, тако да нафта ни у једном тренутку нема додир са спољашњошћу - огромна је добит је у безбедности, смањењу загађења, мање угрожава здравље радника... што говори да су модернизацији пришли озбиљно, радиће свеобухватно јер - размишљам - безбедност, мање загађење и здравље радника обично су на последњем месту. Тај мој другар није русофил, напротив, па нема разлога да се тиме одушевњава, али каже да нема шале с тим сегментом. На крају крајева, он треба да докторира на транспорту опасних материја, па му је то део истраживања које ради. И рече да су довукли неко ново чудо за дизел горива, али нисам довољно стручан да то испратим. То је исто, као, биг дил.

#Τζούτσε

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #449 on: 12-02-2013, 20:03:14 »
Ja radim isto u hemijskoj industriji, na održavanju, dakle imam direktan kontakt sa proizvodnjom. Trenutno je Rafinerija 6 svetlosnih godina ispred svega što postoji u Srbiji što se tiče proizvodnje, bezbednosti, svega. Već sam pisao da je u toku izgradnje tih novih pogona tu prodefilovalo stotine hiljada ljudi svakog dana, ogromna ulaganja. Ako me ne bude mrzelo slikaću jednom, mada ne verujem da će to ovde ikome nešto značiti. Poenta je da su Rusi napravili odličan posao ovde i nisu došli da izmuzu krave, prodaju ih, poseku gvožđe, prodaju US stilu i zakatanče.