Author Topic: Srpsko-Ruske investicije  (Read 46919 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Albedo 0

• Guest
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #50 on: 27-05-2008, 22:35:06 »
Covece, jesi li ti normalan? Pravis li ti razliku izmedju stvarnosti i fikcije? Mladic je optuzen za vrlo teska krivicna dela i sad se krije k'o neka baba u podrumu, a Alexdelarge je izmastan lik.Sta znaci speculative fiction novel ? Zar ti mislis, da ako sam uzeo nick Alexdelarge, da cu stvarno da idem po ulici da bijem i da silujem (hint: ono u prethodnom postu sto sam napisao je bila sprdnja & zajebancija)?

hint: a moje nije sprdnja?
mada... ako si preuzeo nick čisto da bi ga nosio, to se zove pozeraj. Onda si patetičan. Alex de Large je prototip natčovjeka. Ako ti nešto smeta, idi u crkvu, na koljena pa recituj Oče naš, nadam se da ga znaš, pošto geopolitičke odnose sa one strane dobra i zla ne znaš.
Drugo, ono što bi trebao da naučiš od Ničea je da nemaš PRAVO da sudiš nikome, pa ni Mladiću. Ti hoćeš NJEGA da isporučiš jer to TEBI tako odgovara, možda i MENI odgovara, ali to ne znači da trebam da upadam u TUĐA posla. To radi komšinica Mileva, a ne Alex de Large. Ne zabadaj nos, malograđanine.
Fridrih Niče kaže otprilike ''novi čovjek će nositi masku okrutnosti''. On je samo na prvi pogled okrutan, okrutnost nije njegova suština, to je njegova maska, okrutnost je suština hrišćanstva... čime ulazimo i u treću poentu...

...ne znaš ti uopšte šta se dešavalo u Srebrenici... Nadljudi su bili izazvani, to nije isto kao potreba da ubijaš. Ali pisaću o Srebrenici u nekom drugom postu ako bude bilo potrebno.

PS razlika normalno-nenormalno je politički mehanizam kontrolisanja masa, stoga moram da napomenem da se još jednom Niče prevrće u grobu.

Dosao si na forum, toboze trazeci neke filmove, a cilj ti je iskljucivo ucesce na politickim temama. Djindjica si upleo u razgovor, a da ga niko nije ni pomenuo. Napravio si kolaz njegovih izjava koje si istrgnuo iz konteksta i sad ocekujes da kopam po tim intervjuima i da vaskrsavam duh tog vremena. Ne pada mi napamet da ucestvujem u tim jalovim raspravama. Tvoja radikalska retorika bazdi na kilometre.

Ja sam pomenuo Đinđića samo da bih dokazao da je to što ti nazivaš radikalskom retorikom u stvari Đinđićeva retorika. Ne samo njegove izjave već i knjige koje je izabrao da prevede dovoljno dokazuju o tome. Helsinški odbor za ljudska prava tokom devedesetih veoma je često kritikovao Đinđića zbog nacionalizma, pa Đinđić je izbacio Mićunovića iz stranke jer se komunjara nije slagao sa nacionalnom politikom.... na kraju krajeva pijančio je i pekao vola na Palama sa Karadžićem... ti baš ništa ne znaš, je li tako? Koliko ti godina imaš? Ipak su Đinđića zvali makijavelistom, a Niče se divio Makijaveliju....

Dakle svaki put kad me optužiš za radikalsku retoriku, ja ću dokazati da je i Đinđić govorio isto, stoga ti optužba za radikalizam propada.

Kralj mora da nauci srpski jezik

seljačka logika. Engleski kraljevi nekoliko generacija nisu znali engleski jezik, već samo njemački. Uopšte ne kapiraš kako monarhije funkcionišu. Grčki kraljevi u 19. vijeku su svi bili Njemci.

Streljas osam hiljada ljudi i krijes se iza nacije i premijera, a taj cova je tek prica za sebe.

dakle ipak ću morati o Srebrenici u ovom postu...
Srebrenica je proglašena demilitarizovanom zonom odmah na početku rata, dakle demilitarizovanom u smislu da NIJEDNA vojska nije smjela da bude u Srebrenici. Muslimani su to čitav rat kršili jer je čitava divizija Nasera Orića bila u Srebrenici i povremeno izlazila u velike pohode u kojima je klala i staro i mlado i muško i žensko, među kojima i DEVET članova moje porodice, najmlađa je imala 20 godina, 1992. kad su je silovali i zaklali( dakle 3 godine prije Srebrenice), onda su mog rođaka, koji je imao 29 godina ubili, odsjekli mu glavu i igrali fudbal sa njom, pa smo je kasnije našli izlomljenu i izdeformisanu, a nisu propustili ni moga djeda i babu, godište 1921. Dakle to je bila DIVIZIJA Nasera Orića koja se krila u Srebrenici.

Ratko Mladić dođe, osvoji Srebrenicu 1995. godine uđe u grad i tamo navodno nema nikoga po BBCu.... a divizija ima 10 do 15 HILJADA vojnika... a BBC tvrdi da su civili pobijeni... a moji rođaci su se sami ubili, je li tako?... Mladić traži da se preda oružje... žene i djeca i starci odlaze autobusima, 4 000 muškaraca predaje oružje i takođe bivaju pušteni da odu autobusom, pošto su prošli kontrolu i nisu bili upleteni ni u jedan zločin, ostalih 7-9 hiljada nije predalo oružje, jer su znali da su najobičniji koljači koji su od 1992. do 1995. poklali preko 3000 Srba civila u okolini Srebrenice, krenuli su put Tuzle, tu napali drugu srpsku diviziju sa leđa, pobili oko 100 srpskih vojnika dok su se ovi konsolidovali, za to vrijeme je došla i srpska vojska iz Srebrenice, opkolila mudžahedinske koljače i pobila bagru, mada ne svu nažalost.

E sad, da žalim ljude koji su igrali fudbal sa glavom moga rođaka 1992. godine? Žalim.... što ih nisam lično pobio.

Zato ne pokušavaj da mi namećeš neki hrišćanski osjećaj krivice, pazi AlexdeLarge mi podmeće hrišćanski osjećaj krivice, pa stvarno nadrealno...  :lol:

Koji covek, koji drzi do sebe, moze da ima stan pun macaka? Poznavaoci prilika kazu da od nesnosnog mjaukanja pola Dorcola ne moze da spava. A lepo je u prorocanstvu Tarabica pisalo da ce se u Srbiji pojaviti ljudi macke koji ce tvrditi da je Kosovo neotudjivi deo njene teritorije.

Jebe mi se za Koštunicu, moj problem je što mi ti kenjaš o nekom humanizmu, proglašavajući muslimane nekakvim žrtvama.
Mijenjam Aliju Izetbegovića za 10 Koštunica, jer ni 10 Koštunica mi ne mogu uraditi ono što mi je Alija uradio, ali ti si najobičniji plačljivko koji piša u gaće jer mu Koštunica ne da vizu, je li tako? Idi cmizdri nekom drugom.

Ja samo zelim da radim sto mi se prohte, a da pri tom ne ugrozavam druge, niti da mene neko ugrozava. Problem sa tim sjajnim filozofskim sistemima na koje se izmedju ostalog pozivas je u tome sto su oni izvrsni u teoriji i dobri za forumasko nadmudrivanje,a vrlo slabi u praksi. Zivot se ne da ukalupiti.

Da, vidiš, najveći problem u filozofskom sistemu ''radim šta mi se prohte'' jeste što ste ti i likovi kao ti 1993. godine, kad su meni klali pola familije, u Beogradu demonstrirali jer vam je teško bilo čekati red za mlijeko, a time si me već DEBELO ugrožavao.
Tvoj problem - mlijeko, moj problem - mudžahedinski koljački fanatici. Pa kako te nije sramota?

Samo p!čka može da nekome preko Drine kenja kako se mnogo napatio devedesetih.

A ne znam kakav ti je to štos da prosto izbjegneš Kozeleka i Fukoa...

Albedo 0

• Guest
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #51 on: 27-05-2008, 22:42:40 »
Quote from: "angel011"
Quote from: "Albedo 0"

Navijačka opredjeljenja : Mene, me, ja....

Jok. Kod navijača ne postoji "ja", postoji samo "mi". Mi ovo, mi ono... A "ja" nije postigao ama baš ništa vredno spominjanja, zato i ima toliku potrebu da se identifikuje sa ruljom (ovom ili onom), da ne bi morao da se suoči sa tim da je kao pojedinac nula.

Najviše izgovorene rečenice na planeti Zemlji:

1. ''Moram da kenjam''
2. ''Ja sam individua''

Drugu rečenicu je izgovorilo jedno 3 milijarde ljudi na planeti i svi tvrde da su individue, a najobičnija su rulja, zar ne?

Quote from: "Alexdelarge"
Bobane, mrznja prema Djindjicu i Cedi je zbog toga sto su Svinju sa Dedinja uhapsili i odveli tamo gde mu je i mesto; prizor u kome im odvode voljenog predsednika sa lisicinama na rukama ih pece vise nego samarcina po njusci. To je srz problema. Zato je prvi streljan, a drugog bi takodje voleli da vide mrtvog.

Ti si brate obična gluperda  :lol:

gdje sam ja to rekao da mrzim Đinđića? Ja sam čak koristio Đinđića da poduprem MOJE argumente, dakle dokazao sam da TVOJI argumenti nemaju nikakve veze sa Zoranom Đinđićem, političarem i filozofom od 1990-2003.

A ti me optužuješ za mržnju... mali, ti si taj koji mrzi, iako Alex DeLarge ne bi smio nikoga da mrzi, to je tako hrišćanski...

Alex

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #52 on: 27-05-2008, 23:42:39 »
Albedo, popravljaš se.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

džin tonik

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #53 on: 27-05-2008, 23:50:28 »
dobar je, dobar. usavrsio je tehniku laganja, nije problem ubediti druge da ti veruju, to je bre lako, no uveriti samog sebe u laz, to je umetnost. jos! zanima me kad ce sa overtire zaokruziti na investicije (vidi naslov).

marlowe

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #54 on: 28-05-2008, 00:45:35 »
Uvek izrazavam saucesce coveku na licnoj tragediji.
Posebno ovakvih razmera. Sve ispod toga smatram nedostojnim ljudskog bica.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Alexdelarge

• 4
  • 3
  • Enfant terrible
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #55 on: 30-08-2008, 22:24:59 »
Koliko vredi NIS

Beograd -- “Dilojt i Tuš“ procenjuju da NIS vredi dve i po milijarde evra, piše list Danas. U Vladi kažu da nisu dobili tu procenu.

Revizorska kuća “Dilojt i Tuš“ procenila je vrednost kapitala Naftne industrije Srbije na 2,5 milijarde evra, piše Danas. Prethodni procenitelj vrednosti NIS-a, konzorcijum "Meril Linč – Rajfajzen investments" 2006. godine dao je knjigovodstvenu vrednost od 1,2 milijarde evra.

S druge strane, ruski "Gasprom" još uvek čvrsto drži svoju ponudu od 400 miliona evra za 51 odsto kapitala NIS-a, uz obećanje da će uložiti najmanje 500 miliona evra u modernizaciju.

Revizorska kuća "Dilojt i Tuš" će, kako saznaje list Danas, u ponedeljak održati internu prezentaciju rezultata procene vrednosti kapitala NIS-a.

Ova revizorska kuća ocenila je da NIS vredi 2,5 milijarde evra, a za taj posao naplatiće 480.000 evra od Vlade Srbije.

Nikola Papak, savetnik potpredsednika Vlade Srbije, rekao je za B92 da Ministarstvo ekonomije nije dobilo nikavu informaciju da li je “Dilojt i Tuš“ završio procenu, i ocenio informaciju lista Danas kao spekulaciju.

"Vlada Srbije, kao naručilac procene vrednosti kapitala NIS-a, kao ni Ministarstvo ekonomije, još uvek nisu dobili tu procenu. Očekujemo da će ona stići u narednim danima. Onoga trenutka kada budemo dobili procenu, o tome ćemo obavestiti javnost. Sve ostalo su spekulacije“, izjavio je Papak.

Jelica Putniković, novinarka lista Balkan magazin, nije mogla da oceni da li je cena od 2,5 milijarde realna.

Ona je rekla da je najbolje da se sačeka prezenatacija “Dilojt i Tuša“, koji će objasniti da li je to okvirna ili fiksna cena Naftne industrije Srbije.

Putnikovićeva je podsetila da je NIS prethodno procenjen na duplo manji iznos.

Komapanija “Meri Linč - Rajfajzen investment“ bila je zadužena, osim za procenu, i za izradu strategije privatizacije NIS-a.

Za njihve usluge, država će morati da plati oko milion evra.

“Mi sad dolazimo u situaciju, ako Rusi neće da plate više od 400 miliona evra, ako propadne međudržavni aranžman sa Rusijom, mi ćemo ’Dilojt i Tušu’ platiti 480.000 evra, a vratićemo se na priču da nam treba strategija koju je radio prethodni procenitelj revizorske kuće ’Meril linč i Rajfajzen investment’, kojima treba da platimo nepunih milion evra, i još procenat od prodaje NIS-a“, kaže Jelica Putniković.

Podsetimo, ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Konuzin izjavio je da bi Skupština Srbije trebalo da razmotri naftno-gasni sporazum kao prvu tačku dnevnog reda zasedanja, jer bi odlaganje ratifikacije moglo dovesti do gubitka značajnih investicija za Srbiju.

U kabinetu potpredsednika Vlade Srbije Mlađana Dinkića je, međutim, kako prenose mediji, saopšteno da "u Srbiji dnevni red sednice ne određuju strani ambasadori, već o tome odlučuju predsednik Skupštine i narodni poslanici", ali je navedeno da će energetski sporazum biti druga tačka dnevnog reda i da nema razloga za brigu o ratifikaciji.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Albedo 0

• Guest
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #56 on: 31-08-2008, 11:43:51 »
400 miliona evra je trebala da košta svaka banka koju je Dinkić prodao za 5 miliona, sada neka ćuti.

Naftna industrija em ne postoji bez nafte, em ima zastarjelu tehnologiju.

400 miliona plus 500 za modernizaciju je najbolja moguća ponuda. Ona ne odgovara DInkićevom budžetu, pošto pare idu direktno u društvo.

Plus, ako stvarno dolazi do nove polarizacije svijeta, zna se gdje Dinkić hoće da ide... Ne možeš u EU ako Eu drži Rusiju pod sankcijama a ti prodaješ Rusima NIS.

Alexdelarge

• 4
  • 3
  • Enfant terrible
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #57 on: 31-08-2008, 12:05:36 »
NIS vredi mnogo vise od tih 400 miliona. Uostalom, mi za tu kompaniju i dobijamo vise, samo sto je jedan deo u novcu, a drugi je veto u SB. Nece  Rujani da zastupaju nase interese za dz.

Sto se tice odnosa EU-Rusija mi treba da se priklonimo ujedinjenoj Jevropi. Rusi su raspikuce, proceradace oni i te petro dolare. Ostrasceni su i jurodivi, napice se, zametnuce kavgu. Suradjivati sa njima je isto sto i vezivati se za mrtvaca. Nesrecan je to narod, od njih treba bezati glavom bez obzira.

Albedo 0

• Guest
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #58 on: 31-08-2008, 12:48:16 »
To nije polarizacija SAD,EU vs Rusija, već SAD, EU vs BRIK i Šangajska Organizacija

žalim, ali izabraću ovo drugo... Evropa propada na isti način kao i 476. godine...

Demo(n)lisher

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #59 on: 31-08-2008, 20:50:53 »
To nije polarizacija SAD,EU vs Rusija, već SAD, EU vs BRIK i Šangajska Organizacija

žalim, ali izabraću ovo drugo... Evropa propada na isti način kao i 476. godine...

Ma neeeeeeee, nece Jevropa propasti dok su tu Iluminati, Rozenkrojceri,Templari. Svi oni zdusno rade 60 godina na uvodjenju Nju Vrld Ordr-a, a sto se tice Another BRIK in The Wall i NATO sekte (pardon pakta) to su samo tranzitne i vrlo kratke faze ka stvaranju svetske republike.
I`m a self - improved evil baby.

Albedo 0

• Guest
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #60 on: 31-08-2008, 21:41:39 »
Evropa može biti samo nevažnija i još nevažnija. Ona jadnica sa 450 miliona stanovnika ne može ni da prismrdi BRIKU od 2,5 milijarde, koji nema problema sa milijardu muslimana na ovoj planeti, koji će pre sarađivati sa BRIKom nego sa EU.

Svjetska Vlada, da, ali neće nikakav wasp biti na njenom čelu, u to budi siguran. Stvaranje EU je samo odlaganje neminovnog - potpune geopolitičke marginalizacije Evrope.

Plus kad se potpuno promijeni rasna strukura i EU i SADa... završena priča... i to se desilo 476. godine, samo su to tada bila germanska plemena.

ginger toxiqo 2 gafotas

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #61 on: 16-09-2008, 19:24:01 »
...nešto loosely on the topic...a iz mog pera

http://popboks.com/tekst.php?ID=6732
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Alexdelarge

• 4
  • 3
  • Enfant terrible
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #62 on: 16-09-2008, 21:21:53 »
Ne znam da li sam rusofob, verovatno nisam, ali Plavo salo od Sorokina sam procitao i svidelo mi se...mada, ubedljivo najbolji od mladjih ruskih pisaca mi je Peljevin.

Usul

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #63 on: 16-09-2008, 21:36:24 »
Prosle nedelje sam kupio "Dan Opricnika" i stigao negde do polovine. Zanimljiva vizija Rusije u buducnosti. Svakako vredi procitati.
God created Arrakis to train the faithful.

varvarin

• 5
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #64 on: 17-09-2008, 10:20:00 »
Usule,
nisam čuo za knjigu, zainteresovao si me. Da li je naše izdanje, ili je na ruskom?

Meho Krljic

• 5
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #65 on: 17-09-2008, 10:23:38 »
Pa, imaš naše izdanje, za čiji je prikaz Džindžer okačio link, a ja ga ponovo kačim:

http://www.popboks.com/tekst.php?ID=6732

varvarin

• 5
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #66 on: 17-09-2008, 11:03:03 »
To mi je promaklo.  HVALA!!

Meho Krljic

• 5
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #67 on: 17-09-2008, 11:09:10 »
Nema na čemu, naši smo!

Usul

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #68 on: 17-09-2008, 12:15:37 »
Quote from: "varvarin"
Usule,
nisam čuo za knjigu, zainteresovao si me. Da li je naše izdanje, ili je na ruskom?

Ono sto sam ja kupio je na spanskom, a inace ostali spominju srpsko izdanje koje je skoro izaslo.
God created Arrakis to train the faithful.

varvarin

• 5
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #69 on: 19-09-2008, 10:07:49 »
Elem, ovaj komentar vredi pročitati.
Tako nas vidi jedan Rus.
I možda je čovek u pravu. (A šta mislim o Dinkiću, neću ovom prilikom...)

http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Ruski-gas-i-Kruna-svetog-Stefana.sr.html

varvarin

• 5
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #70 on: 20-09-2008, 15:18:18 »
Ova priča ima i nastavak, vrlo interesantan.

http://www.politika.rs/rubrike/ostali-komentari/Lekcija-iz-odbrane-nacionalnih-interesa.sr.html

Ima li šanse da ovo uđe srpskoj vladi, iz dupeta u glavu?

Albedo 0

• Guest
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #71 on: 20-09-2008, 16:59:29 »
njima je to itekako u glavi, pa hoće Republiku Vojvodinu i ta sranja, da se otcijepe od siromašnog juga i završe stvar.

Što ste glasali, to ste dobili. Srbija plaća danak totalnom političkom neznanju. Ti si stavio vijesti o NISu, mogao si usput dodati i vijest o Statutu AP Vojvodine koji joj daje neke državolike nadležnosti, i to veoma opasne.

Sve je veoma otvoreno i jasno se vidi ko ima oči i zna da gleda.

tragac

• 4
  • 2
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #72 on: 22-09-2008, 08:00:00 »
"..........Немачки министар спољних послова Франк Валтер Штајнмајер упутио је званичан протест амбасади САД у којем је изразио револт због покушаја притисака на Шведску. ......."

Stajnmajer je uputio protest...stiteci nacionalne interese Nemacke, ali i EU. To mu je posao.
Naravno, svaki covek ima "cenu", pitanje je kolika je. Setimo se Kola, on je pukao zbog "finansijskih malverzacija" (citaj - mita), u vrednosti jednog trosobnog stana u Beogradu. Pa, u ovoj zemlji toliko mazne svaki komunalni inspektor za par meseci.
E, sad, ovdasnji "nosioci vlasti" takodje imaju cenu. Oni, naravno, imaju i oci, sve to vide, ali, dzepovi su im uvek otvoreni za "donacije". Ameri to znaju, pozovu ih u ambasadu, napune ih...a onda ovi glume majmune i neznalice koji "ne vide" sta se oko njih desava. Ponekad, i ne dobiju lovu, "napune" ih "papirima", fotografijama i snimcima razgovora... I kazu, psssst!
A narod se zbog toga nervira. "Eto, ne vide oni ono sto svi mi vidimo. Budale!"
Nisu oni budale, mi smo budale sto nasedamo na to.
Pogledajte samo ko pregovara u nase ime...sa Rusima, Kinezima, Amerima... sve reciklirani kadrovi, od izbora do izbora...sve je isto. Zasto? Usli su u pricu, u kintu... Pri tom, ugazili su i u govno, stalno su gore, nema nazad, guraju ih oni koji imaju iteres. Pravilo br. 1 u politici: nikada ne guras u vrh nekoga koga posle ne mozes da ucenjujes! Pri tom, podrazumeva se da o njemu znas sve. Vise nego sto on sam o sebi zna!
Dinkic je, naravno, nasao Milosevicevu lovu na Kipru...nije mogao sve da mazne, zato ce sada dobar deo para da se ulozi u srpsko zdravstvo, bice do kraja odradjen klinicki centar, i mnogi drugi centri po Srbiji...   Ali, i to ce biti provuceno kao donacija, kredit...ili, sta sve vec..."nasih prijatelja iz EU". I Amerike. Oni moraju po svaku cenu da ostanu "prijatelji".
Nakon toga, nije lose uloziti deo tih para i u privatizaciju NIS-a, ili EPS-a ili... Na cije ime, i sa kog je udaljenog ostrva kupac...nebitno. Od pocetka privatizacije, u ovoj zemlji nista, ali bas NISTA nije kupljeno cistim parama. Bilo je pokusaja, na pocetku, bilo je i predloga kada je Branko bio postavljen na mesto Direktora agencije za privatizaciju...njegov zahtev je bio da sav novac koji se uplacuje na ime kupovine u ovoj zemlji, ide preko BILO KOJE americke banke. Odmah su ga sklonili.  "E, brate, to ne moze. Ima tamo neki FBI international, oni guraju nos u sve transakcije, traze poreklo svakog dolara, sa njima nema zajebancije........"
A mi, obican narod, i dalje cemo da se cudimo kako to ONI ne vide ono sto SVI MI vidimo...

Franz Xaver von Baader

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #73 on: 22-09-2008, 19:30:20 »

Ići protiv života je u stvari čin otpora modernim sistemima kontrole koji te tjeraju da želiš da živiš, mada živiš samo kao radna snaga 10 sati dnevno, a ostatak provodiš čitajući o Alexu de Largu iako ga uopšte ne razumiješ. Alex de Large je išao PROTIV života, zato je on bio KOMPLETNA LIČNOST, jer nije dozvolio da ga život OGRANIČAVA. Život nije bio zakon za Alexa de Larga. I to su i Kjubrik i t d...

uobičajeno
albedo piše budalaštine
'ići protiv života' [budalaština1] 'je čin otpora modernim sistemima kontrole' [budalaština2] 'koji te tjeraju da želiš! da živiš!???' [budalaština par exellence i ujedno broj 3]

ovako se možda da razmišljati kad imaš 13 godina i pogledaš paklenu naranču

tko to tebe tjera živjeti, frajeru?
na koji način konkretno ti ideš protiv života?

da, i meni se sviđa revolt protiv zaglupljujućih i podjarmljujućih sustava, ali to ne povlači simpatije prema dječačkim budalaštinama

alex de large nije nikakav prototip nadčovjeka nego tek jadna budala koju društvo nauči kako se razrješavaju ti unutrašnji antagonizmi: paklena naranča je filmska primjena dijalektičke metode, gdje pojedinac prelazi od prirodnog čovjeka u čovjeka kulture. daleko od toga da bi išao protiv života, već upravo suprotno - alex de large je baš išao za životom, od čega je naposljetku 'izliječen'

naravno, od nekoga tko poistovjećuje alexa de larga i ratka mladića, te ovoga potonjeg opravdava pervertiranim nietzscheom, nije za očekivati da neku stvar shvati ispravno
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Albedo 0

• Guest
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #74 on: 23-09-2008, 17:05:26 »
Pingvin, a ti bi opet da lupaš glavom u zid? Rekoh ti ja da se prvo pozabaviš Ruritanijom, ali ništa ne slušaš....

Konkretno, JA ne mora da ''želi da živi''. JA već živi, to je ono što JA već ima. Da bi JA ispunio sopstvenu svrhu,to jest stvorio kompletnog sebe, trebam da idem dalje od onoga što već imam. To ne znači ''željeti smrt'', to samo znači ''željeti više''.

Sistem kontrole onda dovodi u pitanje ono što ti već imaš. Definišu život kao nešto ograničeno, kao Mondrian, koji je tvrdio da njegove slike tačno prikazuju pravu ljudsku prirodu. Život ima svoju ''modernu'' definiciju. Taj ''život'' je sistem kontrole.

U suprotnom, Adorno, Horkheimer, Foucault... imaju 13 godina.

Ali da se ne vucaramo nedjeljama, mjesecima i godinama oko toga šta nastane kad pingvini na sjevernom polu drkaju, nego da prosto razbijemo psihoanalitički sistem kontrole - ja jebem majku.

Evo, pročitao si me potpuno. Jebem majku. I? Šta kaže Frojd na to? Ima li lijeka?

Pa ja samo jebem majku, ne gradim koncentracione logore, ne koljem Srbe u Jasenovcu, Alžirce u sjevernoj Africi, Jevreje u Njemačkoj... ne kolonizujem druge kontinente, ne istrebljavam domicilne narode.... samo jebem majku. To je jedino što može dekadentna misao raspalog Zapada da mi prišljamči i da ne postigne apsolutno ništa. Pervertirani Nietzsche? To kad pervertiran bude uvreda u mom rječniku,a straight ne budu straight koljači, nacisti i kolonijalni imperatori.

Alex deLarge - Čovjek kulture - Clockwork orange

alex de large je baš išao za životom, od čega je naposljetku 'izliječen'

pa ti pogledaj film ponovo, Alex nije ''izliječen''. On je uhapšen, ubačen u eksperiment u kojem je postao ''čovjek kulture''/clockwork orange, da bi se na kraju sam izliječio i ponovo postao ''orange'', potpuno prirodan, odbacujući ''clockwork''.

Jer je Jung u pravu - tvoja civilizacija je samo tanka korica, da možeš noktom da je izgrebeš i ukloniš i pogledaš sotonu direktno u facu. Ja Balkanac, eto, nikad neću imati prilike da se sretnem s tim đavolčićem, kod mene ima samo Trikstera, tj deLarge-a. Ovdje samo jebemo majku.

Pingvine, brate moj clockworkerski, ne možeš mi ništa, ma to su i neka tvoja braća zapadna ukapirala... Metallica - so what. Samo poslušaj pjesmu, i misli  - šta im možeš? Jebu majku.

Franz Xaver von Baader

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #75 on: 23-09-2008, 20:13:50 »
e moj mali albedo,
samo da ti olakšam dođe mi da napišem knjigu "Ne možeš mi naći slabu točku: kako se postaje TriputNajboljiUSvemu"

mislim, pa to što jašem zmiju dugu sedam milja i mislim da je zapad najbolji, ne znači da se nešto posebno grozim Balkana; jedino debilizma i moralne izpačenosti koju tu i tamo ispoljavaš
(pa čak sam slušao 3 albuma Balkana, kužiš njofra)

Adorna i Horkheimera ti očito nisi shvatio, a Foucault je peder.
Ovi nikako ne mogu podržavati pubertetska punk-isfuravanja, koja si ti prišio de largu (i uobrazio neke anarho-studentsko-šmokljanske ideje), jer kao mislioci, te nastavljači Hegela i tekovina francuske revolucije, jedino mogu zastupati ideje jednakosti i slobode za sve. Stoga im je svakako jasno kako se imanentni antagonizmi ne razrješavaju likom i pojavom alexa de larga, već da te proturječnosti nužno dovode do ograničavanja. Tako i živimo u društvima koja ograničavaju. Za sada bolja nemamo (a praktički nisu ni zamisliva, osim ako se radikalno ne izmjeni čovjek, na ontološkom planu i postane Vrlije Biće itd)

sada ću, na autentičan način, zaći iz ove apstraktne općosti i spustiti se na razine koje si valjda u stanju pratiti
alex de large ne možeš biti jer postojim ja (i on i oni itd). to što postojim ja, nužno ograničava tebe i tvoju fantazmu o alexu de largu. ja ne želim podnositi jednog ženskastog slušača bethovena koji bi njuškao oko zahoda i silovao stare babe, i zviznem mu 2-3 pedagoške pljuske. Nakon nekog vremena, i takav kripl kao de large shvati da ni on ne želi da mu VelikiStrašniPingvin lupa čvoke, te traži neke nove mehanizme i razumijeva da stvar funkcionira na reciprocitetu odricanja.
Za sada je to jedino društvo koje je kolko-tolko prihvatljivo. I Horkheimer to zna, makar ne i albedo.

Savršeno društvo još ne postoji. Idemo dalje prema ozbiljenju uma. Prema slobodi. Da, da, i ja sam za skraćenje radnog vremena. Marcuse je to dobro kužio.

pa ti pogledaj film ponovo, Alex nije ''izliječen''. On je uhapšen, ubačen u eksperiment u kojem je postao ''čovjek kulture''/clockwork orange, da bi se na kraju sam izliječio i ponovo postao ''orange'', potpuno prirodan, odbacujući ''clockwork''.

sve si pobrkao, a to samo znači da stvari imaju uobičajen tijek
PingvinPatuljak te uči Paklenoj naranči:
prva studija - čitanje naranče dijalektičkom metodom
de large nije na kraju 'prirodan', nego na početku. on je čovjek nagona. čovjek afirmacije života. pije, puši, jebe i sluša motorhead. on se ne odriče najelementarnijih poriva, najobičnije sebičnosti. ------- ova faza se dijalektički naziva afirmacija

i onda kobni obrat. dakako da kao takav, model primitivnog čovjeka, prirodnog čovjeka, nužno dolazi u sukob sa ostalim jedinkama. horkheimerovski, društvom. društvo mu spori sve te neograničene slobode i zatim ga tretira. tretman je izvršen jednom zanimljivom metodom, koju bismo mogli čitati kao dijalektički zakon prelaska kvantitete u kvalitetu: naime, pokušaj da se fiziološki izmjeni karakter tretirane osobe, tj. alexa de larga. i zaista, implicira se da bi sporna osoba nakon brojnih mučnina i slabosti inducirane neprihvatljivim mislima i predodžbama, postala 'dobra' osoba, nesposobna činiti 'loša' djela. de large je tu negdje na pola puta, uglavnom negiran je ---- te se ta faza dijalektički naziva negacija

a onda slijedi još jedan zaokret, i de large čini radikalne poteze, poništava drugu fazu i slijedi nešto sasvim novo: ovdje nije uslijedio povratak na staro, na prirodnog čovjeka, već je prešao u čovjeka kulture. sada može dogovarati sa korumpiranim političarima oko novca, slave, uspjeha, žena itd. sada je jednostavno 'društveno prihvatljiva licemjerna osoba'. ------- ta se faza dijalektički naziva negacija negacije

to ti je ta cijena, izlazio-sam-sa-pasolinijem-i-foucaultom-albedo, koju svi plaćaju stupanjem u kulturu, a većina, u koju po svemu sudeći spadaš, nalazi si mini-zadovoljštinu u sitnim spletkarenjima, lažima, licemjernosti i moralnom posrnuću

... rijetki bar imaju nagradu (ali s druge strane i zavist) što tu i tamo nalete na hrvatskog ubermenscha PingvinaTrismegistosa, koji s vremena na vrijeme silazi i zalazi sa Planine. i ovoga trena, vojska mojih zavidnika povećala se za pedesetoricu. tebi bar ostaje utjeha što me nisi vidio uživo, pa si možeš utvarati i tješiti se da možda ipak ovakvi ne postoje zaista...

tragac

• 4
  • 2
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #76 on: 24-09-2008, 15:05:02 »
E, jebeš mi sve, ako ste vas dvojica normalni!   8)

Albedo 0

• Guest
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #77 on: 25-09-2008, 01:38:53 »
o ne, ja potpuno vjerujem da ''takvi'' postoje, pa evo moram drugi put da ti ponovim da ti taj film nisi odavno pogledao, evo da se ne mučiš pogledaj samo zadnjih 10 sekundi filma, dovoljno da ti začepi usta.

Samo se pitam kako poslije svog tog nastanka čovjeka kulture povukoše Britanci film iz bioskopa i još tražiše od Kjubrika izvinjenje zbog ''moralne izopačenosti''   8)

mislim, pa to što jašem zmiju dugu sedam milja i mislim da je zapad najbolji, ne znači da se nešto posebno grozim Balkana; jedino debilizma i moralne izpačenosti koju tu i tamo ispoljavaš

šta bi drugo trebao da ispoljavam kad sam sam Id? Barem po tvom Žižeku. Ako je Balkan Id Evrope, što si ti sam lupetao na prošloj temi, onda je Balkan=debilizam i moralna izopačenost. Ergo - jašeš ti kurac.

Adorna i Horkheimera ti očito nisi shvatio, a Foucault je peder.

ma ajd' što je peder, nego što se jebe u dupe! That is not a pipe!

Grčki filozofi - uzor ubermenscha - ne samo pederi, već i pedofili.

kao mislioci, te nastavljači Hegela i tekovina francuske revolucije, jedino mogu zastupati ideje jednakosti i slobode za sve.

pa da, Hegel je naširoko poznat po svojim idejama jednakosti i slobode za sve. Baš se pitam zašto su Platon i Hegel glavne ličnosti knjige ''Otvoreno društvo i njegovi neprijatelji''.

Tekovine francuske revolucije, LOL.
Početak ''Dijalektike prosvjetiteljstva'' Horkheimera i Adorna

''Prosvjetiteljstvo, shvaćeno u najobuhvatnijem smislu kao napredujuće mišljenje, oduvijek je slijedilo cilj oslobađanja ljudi od straha i postavljanja ljudi za gospodare. Ali, dokraja prosvijetljeni svijet sija u znamenju trijumfalnog zla.''

Sveti Razum, nema šta.

Tako i živimo u društvima koja ograničavaju

tu postoji samo jedan problem - offtopic

Društvo koje ograničava nije sistem kontrole

Vrlije Biće

što deLarge i jeste. On nije Ničeov več Rusoov.

alex de large ne možeš biti jer postojim ja (i on i oni itd). to što postojim ja, nužno ograničava tebe i tvoju fantazmu o alexu de largu. ja ne želim podnositi jednog ženskastog slušača bethovena koji bi njuškao oko zahoda i silovao stare babe, i zviznem mu 2-3 pedagoške pljuske. Nakon nekog vremena, i takav kripl kao de large shvati da ni on ne želi da mu VelikiStrašniPingvin lupa čvoke, te traži neke nove mehanizme i razumijeva da stvar funkcionira na reciprocitetu odricanja.
Za sada je to jedino društvo koje je kolko-tolko prihvatljivo. I Horkheimer to zna, makar ne i albedo.

opet offtopic

ovo nije pitanje odricanja već prevaspitavanja. Prvo je Kantovsko rješenje, čista fizika, objektivno, pitanje tijela. Drugo je sistem kontrole, panoptikon, psihologija, subjektivno, pitanje svijesti.

Nemoj da podvaljuješ ono što nije tačno. Prvo je dželat, drugo je zatvor. Prvo je pljuska, drugo je ludnica. Prvo je mehanika, drugo je psihoanaliza. Prvo je autoritarno, drugo je totalitarno.

to ti je ta cijena, izlazio-sam-sa-pasolinijem-i-foucaultom-albedo, koju svi plaćaju stupanjem u kulturu, a većina, u koju po svemu sudeći spadaš, nalazi si mini-zadovoljštinu u sitnim spletkarenjima, lažima, licemjernosti i moralnom posrnuću

... rijetki bar imaju nagradu (ali s druge strane i zavist) što tu i tamo nalete na hrvatskog ubermenscha PingvinaTrismegistosa, koji s vremena na vrijeme silazi i zalazi sa Planine. i ovoga trena, vojska mojih zavidnika povećala se za pedesetoricu. tebi bar ostaje utjeha što me nisi vidio uživo, pa si možeš utvarati i tješiti se da možda ipak ovakvi ne postoje zaista...

o čemu ti majstore sereš?

Spletkarenje? Koje?
Laži? Koje?
Licemjernost? Koja?
Moral? Koji?

nemoj da nabrajaš riječi koje se ne odnose na mene, jesam li ja nešto krio ovdje? Ne, čak sam priznao sasvim otvoreno da jebem majku, pa vidim da se više ne pojavljuje naš dragi Sigmund u tvojim postovima, a ovaj Hegel ti baš i ne leži, a tek kritička teorija....

Franz Xaver von Baader

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #78 on: 25-09-2008, 13:49:42 »
oduvijek sam htio započeti post ovakvom rečenicom: osim što te izdao um, izgleda da te ostavilo i pamćenje.

e pa, albedo, ti si taj koji treba gledati film ponovo

a stvari brkaš zapanjujućom upornošću
netko tko se hvali prosjekom ocjena s fakulteta (kakav šmokljan!!!, usput budi rečeno; nikakve konvencije te ne mogu podići na Pingvinovoj ljestvici - a na ovoj temi gubiš gro bodova), barem bi trebao shvaćati isprepletenosti i stapanja stvari i pojava u svijetu, podaci se primaju u jednom nerazmrsivom klupku i tek ih um odvaja, klasificira i vrednuje

tako,
sustavi kontrole, zaglupljivanje, trpanje pojedinaca u obrasce i pretvaranje u moderne robove sustava, su problemi koji dolaze nakon!
naravno da je to predmet kritičke teorije, ali taj se predmet u slučaju alexa de larga može ispitivati tek kada se postave osnovna načela slobode i prava

alex de large, kao građanin društva ne može proći. njegovo ponašanje nije prihvatljivo. njegovo ponašanje ne može biti model na kojemu se gradi slobodarsko društvo. frankfurtska škola nimalo ne spori ovu postavku. horkheimer i ekipa nikada ne mogu optirati za alexa de larga. sloboda koju si on dozvoljava, prelazi granice slobode drugih = to nužno vodi u kaos i barbarstvo
pojedinačna sloboda se izvodi iz opće slobode, i tako to ta linija (od hegela preko marxa do frankfurtske škole) i shvaća.
kako ti ovo nije baš bistro, preostaje ti jedino trk u knjižnicu i proučavanje. kako je hegelov jezik skroz 'pomaknut', teško razumljiv početniku, preporučam ti za početak schopenhauerovo izvođenje morala - O temelju morala. sve bitno što se tiče toga predmeta, on je to tamo fino izložio, zanimljivije od hegela. tek kada početnik biva udomaćen u filozofskom diskursu, može probavati sa hegelom, premda on i tada ostaje nerazumljiv, uglavnom.

tako,
da, hegel leži u osnovama frankfurtske škole, i njegove ideje jesu sloboda i jednakost za sve. na kraju krajeva, hegel je idealist i jedan od posljednjih utopista. to što je on polagao kakve-takve nade u ozbiljenje uma, ne znači da nije uviđao i stvarnost, koja uglavnom opovrgava utopijske ideje, te je zbog toga, u praktičnom životu, veličao državu i autoritarni sustav. uostalom, kad već toliko voliš čitati, čitaj marcusea, apologetiku hegela.

citat iz dijalektike, koji daješ, očevidno opovrgava tvoja bulažnjenja o de largu. problem je što ti ni najmanje ne kužiš dijalektičku metodu, niti ti je poznata hegelova filozofija koja je izvor takve dijalektičke misli.
meni se tu ne da držati net-tečaj od minimum 100 sati, da bi ti bio u stanju shvaćati napetosti između činjenica i istine. najkraće, hegel i ta ekipa se ni najmanje ne zamara datim činjenicama: to za njih još uvijek nije zbiljsko. mišljenje je shvaćeno kao negatorska sila, koja rastvara realni svijet. tako adorno i horkheimer razlikuju 'trenutno stanje prosvijetljenog svijeta' od ideje prosvjetiteljstva - samo ovo načelo, ono nipošto ne odbacuju, nego upravo temelje kritiku na njemu.
jedan horkheimerovac bi ovo trebao kužiti = očito nisi čitao dovoljno zagora

alex de large nije nikakva opasnost po sustav; štoviše, on je baš pomoćna štaka totalitarnom sustavu. i opet, u ovakve, tebi začudne tvrdnje, možeš proniknuti ako malo pažljivije nego što si to činio do sada, proučiš horkheimerovu Kritiku instrumentalnoga uma (poglavlje: I sredstva i ciljevi).
s druge strane, alexa de larga možeš sasvim lako čitati u fašističkom diskursu. Vodič za albeda: vidi filozofiju Giovannija Gentilea. Filozofija duha kao čistoga čina. gentile razvija ideologiju, a alex de large prakticira, odbacivanje bilokakvog mišljenja koje nije neposredno utrošeno u akciji (de large kaže: mišljenje je za glupane). bilo kakve ideje izvan prakse odbacuju se kao besmislene, a jedina je istina /politička/ praksa, ma kakvim putevima krenula. eto, možeš proučavati i gentileove Temelje fašizma.

za kraj, nikako ti nije jasno ovo:
ja ti ne sporim bilokakvu moralnu i fizičku nakaznost, što se mene tiče možeš imati tikove do kraja života, te ti tako ne odričem pravo na ružne seksualne prakse; jedino te sukladno tome tretiram na Pingvinovoj rang-listi stvari i pojava, na kojoj zauzimaš niže pozicije

Albedo 0

• Guest
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #79 on: 25-09-2008, 15:13:33 »
barem bi trebao shvaćati isprepletenosti i stapanja stvari i pojava u svijetu, podaci se primaju u jednom nerazmrsivom klupku i tek ih um odvaja, klasificira i vrednuje

boli me glava od tvog neznanja koje kriješ iza velikih riječi. Čuješ stapanje pojava stvara nerazmrsivo klupko. Ti majstore samo redaš riječi koje ništa ne znače zajedno u istoj rečenici.

alex de large, kao građanin društva ne može proći. njegovo ponašanje nije prihvatljivo. njegovo ponašanje ne može biti model na kojemu se gradi slobodarsko društvo. frankfurtska škola nimalo ne spori ovu postavku. horkheimer i ekipa nikada ne mogu optirati za alexa de larga. sloboda koju si on dozvoljava, prelazi granice slobode drugih = to nužno vodi u kaos i barbarstvo
pojedinačna sloboda se izvodi iz opće slobode, i tako to ta linija (od hegela preko marxa do frankfurtske škole) i shvaća.

i dalje podvaljuješ lažnu sličnost između društva odricanja i društva prevaspitavanja. Samo nastavi tako i slijedi ignore.

kako ti ovo nije baš bistro, preostaje ti jedino trk u knjižnicu i proučavanje. kako je hegelov jezik skroz 'pomaknut', teško razumljiv početniku, preporučam ti za početak schopenhauerovo izvođenje morala - O temelju morala. sve bitno što se tiče toga predmeta, on je to tamo fino izložio, zanimljivije od hegela. tek kada početnik biva udomaćen u filozofskom diskursu, može probavati sa hegelom, premda on i tada ostaje nerazumljiv, uglavnom.

''Otvoreno društvo i njegovi neprijatelji''
Mogu ja ovako dovijeka da ponavljam.

Kod Hegela je sloboda filtrirana umom - a to već nije sloboda. Kad nešto nazoveš ''umnom slobodom'' je isto kao i kad kažeš ''vatrena voda''. A ta voda nije vatrena kao što ni ''umna sloboda'' nije sloboda. Tipično hrišćansko izdrkavanje o slobodi u okovima. Ko to određuje šta je um? Ko to može da mi kaže ''ovo je umno a ovo nije''? Zato Hegel i jeste zagovornik ''gestapovske'' države. Zato što društo prevaspitanja koristi heterotopiju da bi vladalo( ''gestapo'' kao subjekt koji definiše um - heterotopiju), a to ne radi društvo odricanja. I tu nema nikakve jednakosti i nikakve slobode.

A vidim još jednu genijalnost  - da bi razumio Hegela, čitaj Šopenhauera.

citat iz dijalektike, koji daješ, očevidno opovrgava tvoja bulažnjenja o de largu.

a ovo naravno ne možeš da podupreš ama baš ničim.

ni najmanje ne kužiš dijalektičku metodu, niti ti je poznata hegelova filozofija koja je izvor takve dijalektičke misli.

to se zove kritička teorija jer ne može da ima izvor. Jer je sve podložno kritici.

jedan horkheimerovac bi ovo trebao kužiti

Ja i nisam horkhajmerovac. Horkhajmer je Jevrej, ja sam Srbin. Horkhamjer je za mene samo sredstvo. Isto kao i jebanje majke.

alex de large nije nikakva opasnost po sustav; štoviše, on je baš pomoćna štaka totalitarnom sustavu. i opet, u ovakve, tebi začudne tvrdnje, možeš proniknuti ako malo pažljivije nego što si to činio do sada, proučiš horkheimerovu Kritiku instrumentalnoga uma (poglavlje: I sredstva i ciljevi).

s druge strane, alexa de larga možeš sasvim lako čitati u fašističkom diskursu. Vodič za albeda: vidi filozofiju Giovannija Gentilea. Filozofija duha kao čistoga čina. gentile razvija ideologiju, a alex de large prakticira, odbacivanje bilokakvog mišljenja koje nije neposredno utrošeno u akciji (de large kaže: mišljenje je za glupane). bilo kakve ideje izvan prakse odbacuju se kao besmislene, a jedina je istina /politička/ praksa, ma kakvim putevima krenula. eto, možeš proučavati i gentileove Temelje fašizma.

Čiste gluposti čovjeka koji nije pročitao nijednu knjigu napisanu prije 19. vijeka. Griješim li? Ili si možda čitao Vinkelmana, Rusoa, Makijavelija, Erazma, Aristotela...? Posebno je to Aristotel govorio za političku praksu, to nije Gentile izmislio.

A i Niče i Sorel su to govorili par decenija prije Đentilea, i to Đentilea koji je tvrdio da je to temelj liberalizma, tvrdeći da je fašizam istinski liberalizam.

s druge strane, alexa de larga možeš sasvim lako čitati u fašističkom diskursu.

kao i bajka o tri praseta. Možda bi išlo malo teže ali bi moglo da se dokaže da je zidarski prasac fašista.

za kraj, nikako ti nije jasno ovo:
ja ti ne sporim bilokakvu moralnu i fizičku nakaznost, što se mene tiče možeš imati tikove do kraja života, te ti tako ne odričem pravo na ružne seksualne prakse; jedino te sukladno tome tretiram na Pingvinovoj rang-listi stvari i pojava, na kojoj zauzimaš niže pozicije

dakle kad ti samog sebe nazoveš ubermenschom, a ja odgovorim da je uzor za ubermencha Grk pedofil, onda sam ja taj koji traži pravo za moje ružne seksualne prakse??? Pa nisam se ja nazvao ubermenchom nego ti, kontaš? Ili ni to ne kontaš?  :lol:

ALEX (V.O.)
And what do you know, my brothers and only friends, it was the 9th, the glorious 9th of Ludwig van. Oh, it was gorgeosity and yummy yum yum. I was cured.

CLOSE SHOT ALEX

ALEX (V.O.)
As the music came to its climax, I could viddy myself very clear, running and running on like very light and mysterious feet, carving the whole face of the creeching world with my cut throat britva. I was cured all right.

THE END

Franz Xaver von Baader

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #80 on: 25-09-2008, 19:00:42 »
Mogu ja ovako dovijeka da ponavljam.

pa da
jedino to činiš. ponavljaš. to što nešto ponavljaš još uvijek ne znači da je valjano. eventualno te mogu utrpati u klasu dvostrukih papagaja (one koji podupiru jednostruke papagaje).

Vinkelmana, Rusoa, Makijavelija, Erazma, Aristotela, Josepha de Maistrea, opata Trithemusa, Mesmera, Emanuela Swedenborga, bla bla

mene ti to nabrajanje ostavlja skroz ravnodušnim. čak, uočio sam da oni koji ne znaju reći nešto suvislo (većina net-skitača), uglavnom teže da nešto nabrajaju. tipa, koji je najbolji ovaj ili onaj, i onda nabroje par podataka. si ti čitao neke knjige? i onda nabrojiš par pojmova.  ----- evo, ja ti priznajem da znaš nabrojiti nekoliko podataka i da možeš u kolo sa ruljom; to je veličina i granica tvog mišljenja

meni se ne da nabrajati. to je tako ...robovski. kažem da sam pročitao De occulta philosophia od Corneliusa Agrippe. i kaj sad?

a ovo naravno ne možeš da podupreš ama baš ničim.

''Prosvjetiteljstvo, shvaćeno u najobuhvatnijem smislu kao napredujuće mišljenje, oduvijek je slijedilo cilj oslobađanja ljudi od straha i postavljanja ljudi za gospodare. Ali, dokraja prosvijetljeni svijet sija u znamenju trijumfalnog zla.''

------- napetosti između istine i činjenice = vrati se hegelu = vrati se pojomovima slobode i pravde = vrati se svom bulažnjenju i diviniziranju alexa de larga = čitaj moja dražesna pojašnjavanja i odgovore d i s k u r z i v n o

s grcima pedofilima si valjda 'ortačio' kad si bio mališan

...

nerazmrsivo klupko (za tebe)

alex de large je ideal slobode
alex de large je bunt protiv modernih sustava kontrole itd.
(ova dva promatranja predmeta alex de large dolaze simultano, premda nemaju jednaku vrijednost)

ovo potonje može biti valjana kritika, tek! nakon što riješimo ono primarnije: oko slobode
sve dok nismo riješili prvo, odbacujem kao ispraznost i pustu tlapnju ovo drugo

e sad, zbrkani samoprozvani jebaču majke, pitanje glasi: je li de large ideal slobode; zastupaš takvo ponašanje kao općevažeće i tome trebamo težiti kao društvo?

ps - traži se odgovor britvom bez jalovog nabrajanja

Albedo 0

• Guest
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #81 on: 25-09-2008, 19:30:54 »
hahahahaha, što nam je ubermench trismegistos izgubio svoj kosmički mir pa pokušava nekim haotičnim mrljavim diskursom da nešto postigne....

e šućro, šućro, šućro... baš sam papagaj...

sve što si rekao sam pobio pa ti sad nije jasno, a?  :lol:

Karl Poper vrlo lako dokazuje zašto je Hegel neprijatelj otvorenog društva, htio ti to priznati ili ne. Dio toga sam i pomenuo, ali ni na to ne smiješ da se osvrneš. Nabrojani mislioci su definisali politiku kao djelanje prije Đentilea, htio ti to priznati ili ne. Prvi tvoji ubermenchi su bili pedofili, htio ti to priznati ili ne....

Sve se jasno vidi iz originalnog scenarija Paklene pomorandže, ne mogu da ti pomognem ako to nećeš da priznaš.

deLarge nije ideal slobode, deLarge je zapadna stvar, on me zanima isto koliko i Horkhajmer.

PS AKo ti nešto nije jasno - čitaj ponovo

Franz Xaver von Baader

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #82 on: 25-09-2008, 19:48:35 »

deLarge nije ideal slobode

drago mi je da smo se složili da je Pingvin uvijek u pravu
da je Nietzsche živ, revidirao bi svoju misao pišući Ecce Pinguin

on me zanima isto koliko i Horkhajmer

ionako sam oduvijek tvrdio da je marcuse puuuno zanimljiviji od horkheimera

do novog filma,
tješi se time kako si sreo svog Učitelja (malo tko je toliko sretan za života)

Albedo 0

• Guest
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #83 on: 25-09-2008, 19:58:50 »
buahahah, aman jes' ti dobro? Dobro se osjećaš? Ne haluciniraš?  :lol:

pa da barem nešto naučiš: sloboda ne postoji. Sloboda je heterotopija.

Franz Xaver von Baader

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #84 on: 25-09-2008, 20:30:54 »
sloboda ne postoji.

pa o tome se cijelo vrijeme i radi
apsolutna sloboda ne postoji u zbilji

i kaj sad?
ne budemo tu cmizdrili, nego amor fati i furamo se na furke kolko-tolko prihvatljive - ali, prihvatljive opće (i robovlasnički sustav se čini prihvatljiv robovlasniku)

e pa na tom polju se razne škole i ideologije sučeljavaju
neki teže da budu robovlasnici, drugi da budu Duce, a treći objektivirana volja naroda. stvarnost u kojoj mi živimo (pa i ti, net-igraču ortodoksne uloge), barem je načelno uspostavljena na ideji pravde i jednakosti za sve.
ne mogu drugo nego tu ideju podržati, usprkos nakotu, šljamu, niskim prirodama, nakazama i otromboljenoj gomili oko mene. i usprkos mas-histeriji, mas-paranoji, mas-kontroli, mas-dikaturi globalnih financija, mas-logici ekonomije i mas-pojavi metroseksualaca, pozera, gledatelja Kuće debele mame i slušača Colonie.
a što drugo, nego da volim sve te moje male...
tek iz te pozicije mogu biti Pingvin, Patuljak i Jahač Divljih Konja Ludila koji nipošto nije vjerni pas sustava

Albedo 0

• Guest
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #85 on: 26-09-2008, 18:40:01 »
patuljče, nemoj da piješ ako ti škodi. Ovako očiglednu distorziju teksta može počiniti samo neko trenutno fiziološki onesposobljen ili rođen glup. Ja se nadam, za tvoje dobro, da je samo ovo prvo.

Nego vidim da čak ni kraći odgovori kod tebe ne spriječavaju najgluplje vađenje iz konteksta.

Sloboda je heterotopija. Nisam ti ja kriv što ne znaš šta je to, nego si još zarobljen u pseudohegelijanstvu.

Alexdelarge

• 4
  • 3
  • Enfant terrible
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #86 on: 15-12-2008, 12:17:19 »
Dok vi drndate vunu, lomite Americi kicmu, Rusi  pljackaju narodnu imovinu. Sta gospoda imaju kasti povodom pljacke veka? Od gasovoda nista, NIS ode u bescenje...mogu misliti sta bi skribomani iz "nove srpske fasisticke misli" rekli da Ameri ili Nemci kupuju pod ovim uslovima NIS.

EKSTREMISTA

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #87 on: 15-12-2008, 16:46:29 »
О "руском споразуму
Бранко Павловић
Ајде да анализирамо шта је спорно у међудржавном споразуму са Руском Федерацијом у погледу нафте и гаса.

Кандидујем следеће теме: 1) цена за НИС (400 милона евра), 2) начин инвестирања, 3) капацитет гасовода и складишта гаса, 4) сигурност да ће сви делови споразума бити реализовани,5) користи и штете од реализације или одустанка од споразума.

1) Од наших политичара који су учествовали у потписивања споразума, а учествовали су Коштуница, Тадић, Цветковић и Ђелић, чули смо објашњење да је цена за НИС нешто нижа зато што ћемо у другом делу споразума, који се односи на гас, остварити зараду, па финансијску страну споразума треба сагледавати у целини.

На први поглед звучи логично, али нажалост није. Проблем настаје због тога што никакава анализа финансијске користи за Србију од гасног дела аранжмана не постоји. У том делу постоји велики број варијабила и финансијски ефекат није могуће изразити цифром већ само описно „ да ће финансијског ефекта бити“.

На другој страни, цена НИС-а је тачно изражена бројком: 400 милона евра. Ако та цена зависи од користи на страни гасног дела аранжмана, а не знамо колика је та корист, како знамо да је тачна цена за НИС 400 милиона? Па, никако. Уопште не тврдим у овом тексту да је то мало или много (ја мислим да је то повољно за Русе), само указујем или на нестручност оних који су посао уговарали (подсетићу вас да су ДС и Г17 имали апсолутну већину и у влади за мандата Коштунице) или постоји неки мотив за овакво уговарање који није доступан јавности.

Чињеница је да су приликом потписивања протокола били присутни представници Србије на највишем нивоу, да је Влада споразум усвојила, све са сагласношћу Млађана Динкића и да је Скупштина споразум ратификовала. Хоћу да кажем да је свака даља расправа у погледу цене, а која је усмерена на Русе, бесмислена. Ми за своје српске потребе треба да расправимо ко и како уговара послове.

2) У јавности се много дискутује око тога да ли је у погледу инвестиција боље да се кредитно задужи НИС или је боље да купац од сопствених пара инвестира у НИС.

Одмах да кажем, много је боље да се задужи НИС. Да упростимо, када су два субјекта власници фирме 51%-49% најбоље је да се та заједничка фирма развија сопственим снагама. Ако би развој обезбедио само један сувласник, у нашем случају онај са 51% власништва, он би тиме повећао свој удео у заједничкој фирми. Његов проценат би био знатно већи од 51%, а наш би се знатно смањио са садашњих 49%. То значи да би будућа корист ишла много више на рачун већинског власника.

Опасност постоји само ако се не инвестира добро. Према томе, кључни захтев мањинског власника је да му припадну стварне, ефективне, контролне функције у заједничкој фирми – да може да прати сваки уговор, сваку фактуру, квалитет и количину у реализацији инвестиције. Када се инвестиције реализују новцем само једног од сувласника, контрола је готово никаква.

Према томе, ако се плашимо да се неће добро инвестирати, много је боље и у том случају да се задужи НИС зато што је могућност контроле релизације инвестиција са наше стране у том случају много бољи.

У погледу инвестиција министар Динкић је изнео тврдњу да се НИС може и сам задужити и без страног партнера за 500 милиона евра. Не може. Без гаранције Гаспром-њефта, НИС не може да добије тај новац. Најважнији разлог је у томе што су све рафинерије у окружењу модерније од наших и што су им капацитети већ довољни за задовољење целукупних потреба тржишта Србије. Нашим рафинеријама, веома изгледно, данас прети стечај, а то није „бизнис план“ који би стране банке подржале. Узгред, наше банке немају капацитет за кредит од 500 милиона. Ниједна од њих.

Али за нас је много занимљивије следеће питање: ако је то тако, зашто инвестиције нисмо већ завршили до сада? Предвиђени рок за инвестиције је до три године. Па зашто трујемо Панчевце и околину непотребно све ове године. Зашто држимо забрану за увоз деривата? Зашто загађујемо околину свуда по Србији тако што возила троше некавалитетно гориво? Зашто нисмо сами направили за 8 година најмодернију рафинерију у окружењу, па онда евентуално размишљали о томе да ли нам је било који страни парнтер потребан?

Говорим то зато што вероватно веома мали број читалаца зна да је читав концепт развоја НИС-а, још док је био једно правно лице, дакле и са гасним делом и нафтоводом и уљним рафинеријама, био завршен у децембру 2002. године. Са свим инвестиционим, техничко-технолошким, финансијским, организационим и др. решењима.

Све што сада очекујемо од страног партнера било је решено још најкасније крајем 2002. године.

Тада су исти ови гласни противници садашњег споразума са Русима, Чедомир Јовановић пре свих, али суштински ДС, онемогућили реализацију модернизације НИС-а. По плану све је требало да буде завршено најдаље до новембра 2005. године у највећем делу од сопствених средстава НИС-а, са могућношћу да се помогне око добијања кредита за Петрохемију, да се и она у истом периоду модернизује. На тај начин би се у значајној мери решили еколошки проблеми Панчева.

Није њима до решења. Не само због незнања. Ни када је НИС у питању ни када су други проблеми на дневном реду. Они следе само своје интересе.

3) Око капацитета гасовода и складишта гаса чујем од наших функционера углавном све саме бесмислице.

Капацитет гасовода зависи од потреба крајњег корисника. Можемо ми са Русима да договоримо шта год хоћемо, гасоводом ће ићи онолико гаса колика буде потражња на тачци преузимања у Аустрији.

Наравно да нико није слабоуман да изгради мањи гасовод од потребног за испоруку гаса и да тиме себи ускрати приход. Али лицитирање типа „ 20 милијарди кубних метара годишње и ни кубик мање“ је благо речено инфантилно. То ме подсећа на разговор између оца и сина када га отац пита „ Иде тата да ти купи камион-играчку. Колики да буде?“ , а дете каже „Веееелики, одавде до неба, па још већи“.

Гасовод који превазилази потребе крајњег корисника значи непотребан велики трошак и смањује или потпуно искључује будућу зараду.

Око зараде коју ће Србија остварити, под претпоставком да ћемо бити сувласници са 49%, нико од надлежних не жели да изнесе било коју цифру. Не због тога што то није могуће утврдити на моделу типа: 10 милијарди кубика годишње - толико и толико, 15 милијарди –толико (ако занемаримо трошкове изградње), него због тога што би се једноставним упоређивањем видело да ми транспорт кроз Мађарску данас (и претходних година) плаћама 3- 4 пута више од уобичајене цене.

Да бисте знали за убудуће, уобичајена цена је 4 долара за 1000 кубика на сто километара транспорта. Ми годишње за транспорт кроз Мађарску плаћамо, само на разлици у цени, преко 30 милона долара. Није незанимљиво.

У погледу складишта гаса слушао сам председника Тадића како објашњава да ћемо онда моћи да купујемо кад је јефтиније, а да трошимо кад је скупље. Покидао сам се од смеха. Складиште служи да бисмо могли да испунимо обавезу релативно уједначеног повлачења уговорених количина кроз гасовод. Одредба је да и у летњем периоду мора корисник да повлачи 40% уговорених кличина на годишњем нивоу. Ако повучете мање следе пенали, па вам је цена гаса веома скупа. У мањој мери складиште представља и неку врсте прве резерве гаса и то само у изузетним приликама.

Отуда је и свака прича о капацитету складишта бесмислена. Капацитет је дефинисан потребом уједначавања повлачења гаса у пропорцији 60% зими, 40% лети уз наравно ригорозно дисциплиновање корисника, пре свега привреде, што је све велика тема која захтева посебан текст.

4) Тврди се како наводно постоји опасност да Руси купе НИС, а не реализују гасни део.

То је потпуно неоснован страх. Међудржавни споразум јасно говори о три дела споразума. Али, ајмо да замислимо да ће Руси уплатити цену од 400 милиона евра за НИС а одустати од гасног дела. То је у праву регулисана ситуација тзв. промењених околности. Страном партнеру се због промењених околности понуди измена уговора, ако он на то не пристане, уговор се раскида. При томе је сав ризик на руској страни зато што је сва имовина НИС-.а на територији Србије.

Целокупан ризик нереализације гасног дела споразума је на Русима. Опет имамо исту ствар, или тзв. забринути немају појма о чему говоре или имају неке скривене интересе.

Да ли смо добро уговорили посао? Нисмо. Да ли смо могли сами да се развијемо? Могли смо. Али све је то било-па-прошло.

5) Најгори могући сценарио је да сада не реализујемо споразум. Нешто што држава ратификује, па не реализује је најгори могући сигнал страним инвеститорима.

Поред тога, Русија је наш веома значајан партнер у трговинској размени, нарочито у погледу енергената. Ако је нама ратификовано спорно, онда би њима лако могло постати спорно то што стално дугујемо велика средства за утрошени гас и то што не поштујемо услове испоруке истог. То даље значи да би нам могла стићи озбиљна фактура за наплату и истовремено да би свака даља испорука могла бити условљена авансним плаћањем. Србија те паре нема.

Када се све сагледа детаљније, сада ништа није више стварно спорно. Споразум треба реализовати брзо како би се избегао стечај рафинерија и концентрисати се у преговорима око стварно важних детаља, као што је контрола инвестиција од стране мањинских акционара и сл. и око изградње гасовода и складишта гаса где нас заиста очекује финансијска корист.

Руси долазе“ или домољубље за почетнике
Ђорђе Вукадиновић    
Колико пута смо за протеклих десетак година могли чути да је идеја националног суверенитета превазиђен, „деветнаестовековни концепт“, да процеси глобализације руше све баријере и да „капитал нема домовину“?! А свако ко би стидљиво покушао да укаже на погубне последице дивље либерализације или скрене пажњу на очигледан несклад између више него мајчинског третмана страних компанија у Србији и правог одијума који према српским фирмама и капиталу постоји у, на пример, Словенији и Хрватској, био је проглашаван за сумњиво лице, незналицу и рецидив прошлости који хоће да нас „свађа са светом“.

Зато је поучно последњих дана и месеци гледати насловне странице и изјаве наших водећих „еврореформских“ медија, политичара и аналитичара. Мили боже тог нагло возбуђеног патриотизма и те бриге за суверенитет и „енергетску независност земље“ од стране оних који су нас годинама убеђивали како је „патриотизам последње уточиште ниткова“, а да је тзв. економски патриотизам архи-глупост и да треба распродати све што се може, што пре и по било којој цени. Та и иначе проблематична (нео)либерална теорија по којој су приватизација, либерализација тржишта и конкуренција универзални лек за све привредне и друштвене бољке, у земљи чија је привреда изнурена вишегодишњим санкцијама и ратом представља дословно економски злочин и то злочин који ће, по свему судећи, проћи и без кајања и без казне. Али у последње време се испоставило, тј. наши вајни „либерали“ су открили да свако правило има своје изузетке.

Наиме, чим се појавила реална могућност да се последњој фази српске приватизације у мало озбиљнијој улози коначно појави и руски капитал, плоча је хитно промењена. НИС и ЕПС који су до јуче проглашавани за безнадежне губиташе и камен о врату српске економије којег се треба што пре ратосиљати, ако треба и џаба, односно „за три евра“, преко ноћи постадоше небрушени економски дијаманти које, ето, зли Руси хоће да добију „за тепсију рибе“, како се изволео изразити један овдашњи угледни економски новинар либералне провенијенције. У време последње посете велике руске политичко-привредне делегације на челу са Георгијем Полтавченком и првим човеком Гаспрома Алексејем Милером, и раније приметна антируска кампања попримила је размере праве хистерије, повремено чак са елементима шовинизма и расизма. Руска „инвазија“, „десант“, „колонијализам“, „агресија“, „понижење“ и „уцена“ само су део употребљеног вербалног арсенала који ови медији, политичари и „стручњаци“ нису смели или нису желели користити чак ни онда када смо имали посла са стварним и правим инвазијама, понижењима, агресијом и уценама.

У том контексту посебно ме је гануло откриће како „у данашњем свету држава која не управља својом енергетском безбедношћу нема ни државни суверенитет“. Ма, хајте молим вас. Како ли се само ове бриге за државу, њен суверенитет, будућност и достојанство не сетише онда када су, на пример, продавали Сартид и шећеране, ликвидирали сопствени банкарски сектор, разоружавали и понижавали војску, уништавали читаве привредне гране!?

Да се разумемо. Не знам колико тачно вреди НИС и, у принципу, нипошто нисам за олаку распродају државне имовине. Близак ми је сваки напор да се сачувају – или макар пристојно наплате – плодови рада претходних генерација и прилично сам алергичан на арчење како природних, тако и духовних и економских ресурса ове земље. Али не иде ми у главу како без трунке стида, ограде или објашњења неко може данас да говори и пише све супротно од онога што је говорио јуче.

Изгледа да капитал ипак „има домовину“, и да су само неке „домовине“ прихватљиве и пожељне за овдашњу самоизабрану и повлашћену економску касту. Русија, по свему судећи, није на том списку, али зато јесу разноразна егзотична пацифичка острва за која чујемо само приликом свечаног дефилеа на отварању олимпијских игара и онда када „њихове“ компаније, односно на њима стациониране експозитуре светских мултинационалки и инвестиционих фондова крену да гусаре по источној Европи и другим „земљама у транзицији“ .

Па да ли је неко збиља мислио да ће тек тако, безболно и без последица, моћи да ескивира обавезе које су преузете и потписане пред камерама, у присуству Тадића, Коштунице, Медведева, Путина? Могуће да је оно јануарско и потоње потписивање свих оних споразума, протокола и меморандума било исхитрено, односно да је много детаља остало непрецизирано и неусаглашено. Могуће да је читава она московска парада – бар када је српска страна у питању – била у функцији овдашње предизборне кампање и процене да би у самој завршници неизвесне председничке трке било добро показати како „наш кандидат“ поред недвосмислене подршке запада одлично стоји и на истоку. Али у политици као и шаху важи правило „такнуто-макнуто“. И уколико у том погледу уопште постоје изузеци они ће се свакако пре односити на велике и моћне, него оне слабије и мање.

После потписивања - нема кајања. Или, тачније, може да буде једино кајања. Уосталом, Србија је у протеклих 10-15 година, што добровољно, а што под притисцима, уценама и бомбама потписала много тога и свега потписаног, било да је реч о Дејтону, Куманову, Хагу, Партнерству за мир, „споразуму о размени информација са НАТО“, продаји Политике или Сартида, мора да се придржава.
Откуда идеја да ће једна Русија и то у години када је показала спремност да отворено „изађе на црту“ америчкој глобалној хегемонији, пристати да мирно гледа како је за нос вуче пар овдашњих полит-економских мешетара и лобиста?

Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Albedo 0

• Guest
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #88 on: 16-12-2008, 01:48:46 »
Dok vi drndate vunu, lomite Americi kicmu, Rusi  pljackaju narodnu imovinu. Sta gospoda imaju kasti povodom pljacke veka? Od gasovoda nista, NIS ode u bescenje...mogu misliti sta bi skribomani iz "nove srpske fasisticke misli" rekli da Ameri ili Nemci kupuju pod ovim uslovima NIS.

ova priča se i dalje rasteže.... a ne znam zašto, mislim znam... Dinkić gubi glasove pa mora neku temu da izmisli gdje će pokazati kako se suprotstavlja ostalima, a i on sam zna da je čitav sporazum odličan za Srbiju.

Sam gasovod košta 5 milijardi dolara i mi ga nećemo platiti, a ubiraćemo takse svake godine, pa ko je ovdje lud? Nema boljeg od ovog.

Branko Pavlović pravilno konstatuje - zašto niste modernizovali NIS i zašto to nije urađeno još za Đinđićeve Vlade? Šta sad pričate, taj NIS nije unio novu tehnologiju najmanje 30 godina, on je leš, ne znam zašto se izmišljaju neke cifre kako on vrijedi 2 milijarde.

I Pavlovićeva poenta: ''При томе је сав ризик на руској страни зато што је сва имовина НИС-.а на територији Србије.''

Izvolite Rusi, zajebite Srbiju, izgubićete i NIS i 400 miliona koje vam nikad nećemo vratiti. Dakle, to bi tek bila pljačka vijeka. Ali pljačka Srba nad Rusima. Mi tu ne možemo ništa da izgubimo.

Alexdelarge

• 4
  • 3
  • Enfant terrible
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #89 on: 06-01-2009, 19:48:05 »
ahahahaaaaaa...Je l' vam toplo u stanovima?

Obustavljena isporuka gasa Srbiji

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=01&dd=06&nav_id=337940

xcheers

Cornelius

• 5
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #90 on: 06-01-2009, 20:39:59 »
 xcheers

Jeste.  xdrinka
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

ginger toxiqo 2 gafotas

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #91 on: 06-01-2009, 20:52:02 »

Obustavljena isporuka gasa Srbiji

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=01&dd=06&nav_id=337940

xcheers

moguće smrzavanje ljudi kojima je dato da obitavaju u blizini najmudrijih drugosrbijanaca - divnog li povoda za slavlje!

Uz evergreen hit - što gore, to bolje!
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

varvarin

• 5
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #92 on: 06-01-2009, 21:22:14 »
U vezi te radosti zbog (ne)grejanja:
Jedan Francuz, Bifon, davno je rekao: STIL, TO JE ČOVEK SAM!

marlowe

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #93 on: 06-01-2009, 21:29:21 »
xcheers

Priznaj koliko zarko sada zelis Juzni tok u Srbiji.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Alexdelarge

• 4
  • 3
  • Enfant terrible
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #94 on: 06-01-2009, 22:21:22 »
Ma ja se smejem od muke, svom zivotu, ovim istim licima koje gledamo godinama i koja nas sad pozivaju na stednju, zacaranom krugu u koji smo upali i iz koga izgleda nema izlaska, ovim igrama bez granica i svoj nasoj blesavosti...a zasto onda i ne nazdraviti?

ajd ziveli  xcheers

marlowe

• 4
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #95 on: 06-01-2009, 22:30:27 »
Ebga. U Evropi si. Delis sudbinu Evropljana.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Cornelius

• 5
  • 3
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #96 on: 06-01-2009, 22:47:37 »
Quote from: "varvarin"
U vezi te radosti zbog (ne)grejanja:
Jedan Francuz, Bifon, davno je rekao: STIL, TO JE ČOVEK SAM!

Ama, rekao je on i drugo nešto u pristupnoj besedi (F Akademija, sredina 18. veka): "Le style n'est que l'ordre et le mouvement qu'on met dans ses pensées."
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #97 on: 07-01-2009, 22:06:46 »
Ma ja se smejem od muke, svom zivotu, ovim istim licima koje gledamo godinama i koja nas sad pozivaju na stednju, zacaranom krugu u koji smo upali i iz koga izgleda nema izlaska, ovim igrama bez granica i svoj nasoj blesavosti...a zasto onda i ne nazdraviti?

ajd ziveli  xcheers

Okej, hajde da uzmemo da je gasni sporazum sa Rusijom loš, da nije trebalo da ga potpišemo i da je ova trenutna situacija sa gasom posledica potpisivanja sporazuma (što, naravno, NIJE istina ali sam pre samo sat vremena rekao ženi da će drugosrbijanci odmah krenuti da serinjaju).

Dakle, kažemo - sve to ne valja a alternativa je - šta? Odakle mi, jadnici, da crpimo gas kad je ugovor sa Gaspromom toliko loš da su Rumuni, čim su čuli da Dinkić pokušava da ga obori, pohrlili da se uvale da gasovod pređe preko njih?

Ili su, u drugosrbijanskom maniru, sve priče o tome kako se ne treba vezivati za najvećeg izvoznika gasa - zapravo prazne priče?

Na uobičajno radovanje tuđoj (ili zajedničkoj) nesreći već smo oguglali.

BTW, kod mene je u stanu (Banovo Brdo) pretoplo kao i svih zima i često grejem komšiluk najpre zato što vodim računa o bližnjima a onda i zato što je vazduh mnogo suv kad se sve drži zatvoreno.
America can't protect you, Allah can't protect you… And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Alexdelarge

• 4
  • 3
  • Enfant terrible
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #98 on: 07-01-2009, 22:56:02 »
Moj stav o ruskim ulaganjima u SR imas na prvoj stranici ovog topika u mom prvom postu.

Ovde je, zapravo, rec o izneverenim ocekivanjima, nasim uzaludnim nadanjima ,zabludama i samozavaravanjima, a u sustini niko nas ne jebe ni 2%, bilo da je rec o Amerima, EU ili Rusima. Svako od njih gleda svoje interese.

Prodaja NIS Rusima je sumnjiva iz vise razloga. Procena koje su vrsene pokazuju da bi cena morala biti veca. Dalje, samo smo mi u okruzenju prodali 51%, a za gasovod uopste nije ni sigurno da ce ga biti. Naravno, da ova trenutna nestasica gasa nije zbog Srbije, ali ja nemam nikavih iluzija da jednog dana kad/ako taj gasovod prodje kroz Srbiju, a Rusima nesto ne bude po volji da ce i nama zavrnuti slavinu. To je iz razloga sto "suto i rogato" ne idu  zajedno.

P.S.

Mozda ce vam zvucati paradoksalno, ali ja sebe ne smatram drugosrbijancem, a jos paradoksalnije ce zvucati ako vam kazem da se ja ovde, na ovom podforumu, nisam nikad ni bavio nacijom, istorijom (bar ne na onaj nacin na koji vi to mislite) jer te teme nisu predmet mog interesovanja, vec iskljucivo glupostima i primitivizmom, jer jedino to moze da me izbaci iz takta. Kako sam slucajno Srbin, onda se bavim srpskim glupostima i primitivizmom.

Albedo 0

• Guest
Srpsko-Ruske investicije
« Reply #99 on: 13-01-2009, 17:19:10 »
Zato nisi slučajno glup. Blaženi su nišči duhom, njihovo je carstvo nebesko. Na rođenju te anđeo dodirnuo.

Jedina ''investicija'' u Srbiju u zadnjih 8 godina je ovaj gasni sporazum. Sve ostalo je bila rasprodaja i pravilno rečeno - dezinvestiranje. To su pokušali da nazovu brownfield investicije, a brown su definitivno.

Jedina investicija u Srbiju koja je sistemski propala poslije 8 godina izdrkavanja kvaziekonomskih kvazistručnjaka. Daj bože da nećemo korijenje jest' za pola godine.