FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > TV SERIJE, DOKUMENTARCI, ANIMACIJE

Chernobyl

(1/1)

Biki:
www.newyorker.com/news/our-columnists/what-hbos-chernobyl-got-right-and-what-it-got-terribly-wrong/amp

Petronije:
Ima tu i tamo sitnih brljotina, ali od mene svaka preporuka.

Black swan:
Nemam hrabrosti poceti gledati

crippled_avenger:
CHERNOBYL Craiga Mazina i Johana Rencka nažalost za mene nije “radio posao”. Naprosto, ova serija je imala neke briljantno sinematične momente, neke sjajne scene u filmskom pogledu, snažne i potresne, ali to je onda sve garnirano nizom krajnje deklarativnih dijaloških tj. “dramskih” scena u kojima se na istovremeno pretenciozan i krajnje neuverljiv način razvlači žvaka među likovima o tome šta se dešava i kuda sve to vodi.

Sami karakteri su građeni esencijalistički. Ko je glup taj je i kukavica, to je pametan taj je i progresivan i naravno - heroj je. i to tako ide, i sa predvidljivom dinamikom vremenom postaje poprilično dosadno, ali nesumnjivo zanimljivo.

E sad, na sve to, sećam se Černobilja i panike kao dete, potom sam o tome čitao i upoznao se sa događajem, pa onda i to što je zanimljivo meni nije bilo novo.

U svakom slučaju, drago mi je da su HBO i Sky napravili seriju koja je uspela o ovako važnoj temi, ali uspeh se u mom slučaju nije poklopio sa time da mi je prijala. No, kako broj onih kojima je dobra daleko nadmašuje broj onih koji nije, dozvoljavam sebi da grešim, iako mi primedbe koje imam deluju dosta solidno i ponavljaju se iz epizode u epizodu.

Navigation

[0] Message Index

Go to full version