NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > KOMPJUTERI, HARDVER, SOFTVER, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE...

Windows 7 - desktop

(1/4) > >>

Boban:
Najviše mrzim da nešto što sam nekada znao zaboravim i posle nisam siguran dal je izbačeno kao opcija ili samo ne mogu da se setim.
— Na desktopu kada imam otvoren prozor za koji neću da bude preko celog ekrana nego samo parčence i ponesem ga mišem npr. udesno, ako odem van granice ekrana on se automatski poveća na celu visinu a ako izađem mišem nagore zauzme ceo ekran. To je sigurno moglo da se reguliše nekako jer sam to radio do skoro, možda čak i na Win7 al niti uspevam da se setim niti da nađem na netu.

mac:
Da li želiš da se to dešava, ili da se to ne dešava? Da li želiš da rešiš problem na Windows 7 ili na Windows 10?

Potraži "windows snap to edge".


https://support.microsoft.com/en-us/help/4027324/windows-10-snap-your-windows

Boban:
mislim da sam bio vrlo jasan da ne želim da se to događa.
Drugo, to što si mi poslao nije to. Nije "snap"... hoću da "snap" ne postoji kao opcija, da bude isključena, da se prozori koje nosim ne lepe za ivice i pomeraju. Hoću da mogu da prozor iznesem van ekrana tako da ostane da viri svega 1mm.

Boban:
To je ovo: Disable Aero Snap in Windows. In Windows 7 or 8 open Control Panel and select Ease of Access Center. Then click the “Make the Mouse Easier to Use” link. Next check the “Prevent Windows from Being Automatically Arranged when Moved to the Edge of the Screen” box and click OK.

Boban:
to je to...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version