NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > KOMPJUTERI, HARDVER, SOFTVER, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE...

Bizaran problem sa... kompjuterom!

<< < (4/144) > >>

CorwinM:
Pojma nemam kakav krš imaš, ali DA: Origins nije zahtjevan.

Ygg:
Izgleda da je druženje sa Harvijem dovelo do toga da i moj računar počne čudno da se ponaša.  :(

Odjednom mi tastatura i miš prestanu da rade.
Ustvari, prvo sam mislio da ne rade samo tastatura i miš ali i slika na monitoru je zamrznuta (skontao sam po satu koji pokazuje isto vrijeme, tj. ne prebacuje minute).
Tad sam pomislio da je problem samo sa monitorom, da se slika zamrzne pa da mi se zbog toga čini da miš i tastatura ne rade. Ali nije. Ne radi ni tastatura definitivno. Kad stisnem Caps Lock ne uključi se ona zelena lampica, a lampica za Num Lock koja je svijetlila i prije nije ugašena. Dakle i tastatura je jednostavno blokirana.
Jedino što mogu da uradim tada je da hardverski isključim računar (tako što dugo držim ono dugme za uključivanje) i ponovo ga uključim.

To se desilo po jednom juče i preključe, ali danas popodne već tri puta, u razmaku od po nekoliko sati, tako da sam postao zabrinut.

Može li kakav virus da uradi tako nešto? Ili je problem hardverski, to jest riknjava mi neki dio računara?

Джон Рейнольдс:
Posle svega pročitanog, vas dvojica bi trebalo da pozovete nekog tehno-egzorcistu jer dosad stvarno nisam čuo da neko ima toliko bizarnih problema sa tehnikom. A sa tehnikom sam svakodnevno u kontaktu, sa svojom i tuđom. Crkne nekad nešto ili zajebava, ali te vaše pojave mora da imaju natprirodni karakter.

Karl Rosman:
Koji procesor imas? Rekao bih da je Intel u pitanju. Proveri temperaturu na istom... ;)

Ygg:
Procesor jeste Intelov: Intel Core Duo (2 puta po 2.20 GHz).

Kako se mjeri temperatura procesora? Jel toplomjerom? Kakav mi program treba za to?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version