NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > KOMPJUTERI, HARDVER, SOFTVER, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE...

Bizaran problem sa... kompjuterom!

<< < (5/144) > >>

Джон Рейнольдс:
Postoje programi, npr. http://www.alcpu.com/CoreTemp/ Koristim ga na jednom laptopu koji nema dobro rešeno hlađenje. Međutim, prilikom pregrevanja, kompjuter bi trebalo sam da se ugasi; deluje da se to događa iz čista mira. Ne znam zašto bi na ovaj način kočio.

Karl Rosman:
Ne. Intel se samo zamrzne, dok AMD cak zna da radi do onog mirisa paljevine...

Ygg:
Ne vjerujem ni ja da je pregrijavanje u pitanju jer danas se zaglavio svega pola sata nakon što sam ga uključio. Sumnjam da se za tako kratko vrijeme uspio pregrijati. Ali skinuću taj programčić i provjeriti, za svaki slučaj.

Ygg:
Kompjuter mi radi već 5-6 sati a programče je izbacilo ovo:To ne izgleda kao zabrinjavajuća temperatura.

Karl Rosman:
Verovao ili ne, ali hoce (15 godina staza u radu sa hardwerom made in Asia). Verovatno si dobio uz drajvere za plocu i neki programcic za kontrolisanje temperature, kako nje same tako i procesora. Mozes da pogledas i u BIOS-u ako hoces. Pokusaj sa ciscenjem coolera i termalnom pastom. Ocisti i napajanje za svaki slucaj.Druge opcije su malaware i razni virusi, ali ja bih prvo resio dilemu oko procesora. Mada, slicnu bizarnost sam video kod jedne stranke gde je zamena optickog misa(?!?) resila problem. Sto kaze Muta Nikolic: "Sve je moguce, osim drvene furune..."

(Edit) ne pregreva se, ali ja i dalje sumnjam na procesor. Vreme je da se uputis na ozbiljniju dijagnostiku u neki servis :(

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version